Μερική στείρωση

Μπήκα στην ιστοσελίδα του ΑΙΛΟΥΡΟ και έστειλα και e-mail μια ιατρική γνώμη έχει άλλη βαρύτητα, ευελπιστώ να μου απαντήσει συντομα. Ωστόσο μίλησα και με το γιατρό μου και μου είπε οτι δεν τίθεται θέμα καρκινου γιατι της έχει αφαίρεση και την μήτρα. Δεν ξέρω βρε παιδια πολυ "καπως" μου ακουγονται όλα αυτα. Εγω ήμουν αντίθετη σε στειρώσεις θέλω η γατα μου να ειναι ελεύθερη απο την άλλη όμως δεν μένω μόνη μου για να εχω όσες γάτες θέλω.
Θα δουμε:|

Εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω πως γίνεται να έχει αφαιρέσει την μήτρα και παρ'ολα αυτά η γατούλα να εχεί ακόμα οίστρο..:blink: Θέλω να πω ότι για τα υγρά που βγάζει για να προσελκύσει, δεν φτάνουν μόνο οι ωοθήκες, τις οποίες μάλιστα υποτίθεται ότι έχει "απενεργοποιήσει"..:hmm::confused:όσο για τις ενέσεις, με κάλυψαν τα κορίτσια.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Άλλου είδους στείρωση;

Η κυρια που μου εδωσε τον Smoky με ρωτησε αν σκοπευω να τον στειρωσω.Εγω της απαντησα οτι και βεβαια θα τον στειρωσω."με ποιον τροπο θα τον στειρωσεις " μου κανει. Της λεω "Ξερω γω με τον γνωστο...Γιατι υπαρχουν και πολλοι?? Με αυτον που ο γιατρος αφαιρει τους ορχεις"
"Ααα οχι μην το κανεις αυτο ειναι κριμα.Δεν το ξερεις υπαρχει και αλλος τροπος που τους κοβει μονο το νευρο" Την ρωτησα αλλα δεν ηξερε να μου πει κατι παραπανω.Της ειπα οτι θα ρωτησω να μαθω.
Ρε παιδια ποιος ειναι αυτος ο τροπος? Εσεις γνωριζεται κατι σχετικο? Εγω και βιβλια που διαβασα για γατες ολα στην στειρωση για την αφαιρεση των ορχεων ελεγαν. Την κανουν ολοι οι γιατροι γιατι και τον αλλο τον γατο που τον στειρωσα δεν με ρωτησε ο γιατρος με ποιον τροπο θες να στο στειρωσω.Μηπως πρεπει να το διευκρινισω?:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Υπάρχει αυτός ο τρόπος... αν κάνω λάθος περιγραφή ας με διορθώσει κάποιος..:redface:
δεν κόβεται όμως νέυρο αλλά η παροχή προς τον σπερματοδόχο αδένα...( ή καπως έτσι..)

Ο γάτος πηδάει κανονικά.. απλά δεν είναι γόνιμος... (και πάλι με επιφύλαξη...)

Άρα μια τρύπα στο νερό.... ναι δεν κάνει μωρά... αλλά θα την κοπανήσει...και το aids η την λευχαιμία θα την κολλήσει.

Βρήκα παλιότερη συζήτηση παρακάτω
https://www.mypetz.gr/showthread.php...E5%DF%F1%F9%F3%E7+%E1%F1%F3%E5%ED%E9%EA%EF%FD
Ιατρική εξήγηση
https://www.mypetz.gr/showthread.php...1%F9%F3%E7+%E1%F1%F3%E5%ED%E9%EA%EF%FD&page=3

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

E τοτε τι να του κανω τετοια στειρωση τι οχι ....παλι το ιδιο θα ειναι....θα βγαινει εξω και τα λοιπα....Οχι αν ειναι ετσι δεν υπαρχει περιπτωση να του κανω τετοια....:|Την παλια και παραδοσιακη:)

Και την μόνη ΣΤΕΙΡΩΣΗ.:)

Nαι σωστα την μονη.Γιατι την αλλη μεθοδο εγω τουλαχιστον δεν την χαρακτηριζω στειρωση....Το χαρακτηριζω πασαληματα:down: Θελω και δεν θελω....

γεια σας k από εμάς!!είμαστε καινούργιες εδώ k θα θέλαμε να σας ρωτήσουμε αν ξέρετε κάτι για την μερική στείρωση..
ο γιατρός μου είπε ότι πρέπει να γίνει τώρα που η γατούλα μου βρίσκεται σε οίστρο..
βεβαια φοβάμαι λίγο γιατί είναι 4 μηνών!!
γνωρίζεται κάτι?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Απάντηση: Στείρωση..... μια μέρα μετά!

Καλησπερα.Με τιποτα δεν πρεπει να γινεται μερικη στειρωση.Μονο ολικη.Αλλιως παλι θα εχει οιστρους,απλα δεν θα μενει εγκυος.Επισης θα κινδυνευει παρα πολυ απο πυομητρα και διαφορους καρκινους.Ακομα..το βρισκω υπερβολικο να γινει στειρωση απο 4 μηνων...συνηθως στα θηλυκα γυρω στον 6ο γινεται.Η γατα ζει αποκλειστικα μεσα;;Εγω θα αλλαζα οπωσδηποτε γιατρο.:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Στείρωση..... μια μέρα μετά!

ζει μέσα ναι!! κάποια σαβ/κα πηγαίνουμε στο εξοχικό μας όμως που υπάρχουν αρκετά γατάκια και αναστατώνεται!!!
8έλω γατάκια από αυτή, αλλά ακόμη είναι μικρή και θέλω να το αποτρέψω προς το παρόν!!!

Απάντηση: Μερικη στειρωση.

Τοτε δεν μιλαμε για στειρωση..ουτε καν για μερικη.(εκτος αν υπαρχει καμια καινουργια μεθοδος που δεν τη γνωριζω εγω..)Αυτο που ξερω εγω ειναι οτι κανουν καποιες ενεσεις..οι οποιες ομως ειναι καρκινογονες..και εγω σε καμια περιπτωση δεν θα τις εκανα.
Για να το αποτρεψεις απλα..δεν θα τη βγαζεις εξω..

Απάντηση: Μερικη στειρωση.

Σε ευχαριστώ πολύ!
Απλά την βλέπω να ταλαιπωρείται και στεναχωριέμαι μαζί της!

Απάντηση: Μερική στείρωση.

Τελικά κάναμε την μερική!!!
Η αλήθεια είναι ότι ήταν ανήσυχη 2 μέρες, αλλά τώρα έχει ηρεμήσει!! Το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν τρώει πολύ...

Γιατι εκανες μερικη στειρωση στη γατα σου? Για να ταλαιπωρειται χειροτερα? :eek::mad:

Τελικά κάναμε την μερική!!!
Η αλήθεια είναι ότι ήταν ανήσυχη 2 μέρες, αλλά τώρα έχει ηρεμήσει!! Το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν τρώει πολύ...

Δεν θελω να σε τρομαξω αλλα και εμεις πηγαιναμε σε εναν χαλια κτηνιατρο που μας προτεινε μερικη στειρωση δλδ ενεσεις. Και οταν αλλαξα κτηνιατρο μου ειπε οτι μπορουν να παθουν καρκινο. Ευτυχως ειχα κανει μονο μια φορα αλλα αν το ηξερα δεν θα το εκανα ΠΟΤΕ. Κακως το εκανες αλλα επειδη φαινεται οτι την αγαπας την γατουλινα σου αλλαξε κτηνιατρο ΤΩΡΑ.:worry::worry::/:

Ενεσεις εννοει?:eek: Εγω νομιζω οτι εννοει μερικη στειρωση δλδ αφαιρεση μονο των ωοθηκων και οχι της μητρας και ετσι η γατα συνεχιζει να εχει οιστρο απλα δε μενει εγκυος.Ομως βασανιζεται και κινδυνευει παρα πολυ απο πυομητρα απο τους ανεκπληρωτους οιστρους.
Αλλα και ενεσεις να εκανε ειναι το ιδιο,και ακομη χειροτερα. Ειναι πολυ καρκινογονες και φυσικα εχουν κι αλλες παρενεργειες στην ψυσικη και σωματικη υγεια της γατας.

Ένεση κάναμε!Από αυτά που διαβάζω όμως το μετανιώνω!!!
Είναι μικρή ακόμη για να κάνει γατάκια, είναι μόλις 4 μηνών!!
Κ επειδή τα σκ πηγαίνουμε Άνδρο κ έχουμε πολλούς που την καραδοκούν είπα να το καθυστερήσω!!
Συνέχισε να έχει οίστρους και της έφερα έναν αρσενικό σπίτι κ ενώ σε εμάς τριβόταν, αυτόν ούτε που τον πλησίασε!!!
Ευτυχώς τώρα έχει ηρεμήσει!!

Άκου τα παιδιά πιο πάνω που σου απάντησαν πολυ πολυ σωστά..... Πρόσεχε την σαν τα μάτια σου....και συμφωνώ απόλυτα... άλλαξε κτηνίατρο..! Αν θέλεις οπωσδήποτε γατάκια απο την μικρή σου...μην την κανείς απολύτως τίποτα...ουτε ενέσεις.Οταν ερθει η ωρα της βρες έναν καθαρό αρσενικό (μην κολλήσει και τιποτα) , ζευγάρωσε την και μετα καλο θα ηταν εφόσον θελεις μια γέννα μονο...να την κάνεις ολική στείρωση....

Ένεση κάναμε!Από αυτά που διαβάζω όμως το μετανιώνω!!!
Είναι μικρή ακόμη για να κάνει γατάκια, είναι μόλις 4 μηνών!!
Κ επειδή τα σκ πηγαίνουμε Άνδρο κ έχουμε πολλούς που την καραδοκούν είπα να το καθυστερήσω!!
Συνέχισε να έχει οίστρους και της έφερα έναν αρσενικό σπίτι κ ενώ σε εμάς τριβόταν, αυτόν ούτε που τον πλησίασε!!!
Ευτυχώς τώρα έχει ηρεμήσει!!

Σε καμια περιπτωση δεν πρεπει να ζευγαρωσει τοσο μικρη. Η σωστη ηλικια ειναι ενος χρονου για να εχουν αναπτυχθει σωστα τα οργανα της.
Να ρωτησω ομως...ξερεις πως να φτιαξεις μια καταλληλη γεννηστρα?Ξερεις πως να αντιδρασεις στην περιπτωση που ενα γατακι δεν μπορει να αναπνευσει?Στην περιπτωση που ενα γατακι βγαινει με τα ποδια?Θα αντεξεις να δεις καποιο μικρο να πεθαινει(εχουν πολυ μεγαλη θνησιμοτητα) ή τη γατα σου να προσπαθει να τα πνιξει(δεν ειναι ολες οι γατες γεννημενες για μανουλες).Στην περιπτωση που η μανα δεν δεχτει τα μικρα θα μπορεις να τα ταιζεις για 3 μηνες με μπιμπερο 3-4 φορες τη μερα? Επισης θα μπορεσεις να ανταπεξελθεις οικονομικα σε τοσα γατακια (αν γεννησει 7?) μεχρι να γινουν 3 μηνων που πρεπει να μεινουν μαζι με τη μαμα τους?Να τους παρεχεις ιατρικη φροντιδα? Τελος,εχεις βρει ατομα να δωσεις τοσα γατακια? Εισαι σιγουρη πως αυτα τα ατομα δεν θα εγκαταλειψουν ποτε τις γατες τους,οτι θα τους παρεχουν ιατρικη φροντιδα,οτι θα τις ταιζουν σωστα,οτι θα τις εχουν στο σπιτι τους ως μελη της οικογενενειας τους και οχι σε μια πυλωτη να κυνηγανε τα ποντικια?

Άκου τα παιδιά πιο πάνω που σου απάντησαν πολυ πολυ σωστά..... Πρόσεχε την σαν τα μάτια σου....και συμφωνώ απόλυτα... άλλαξε κτηνίατρο..! Αν θέλεις οπωσδήποτε γατάκια απο την μικρή σου...μην την κανείς απολύτως τίποτα...ουτε ενέσεις.Οταν ερθει η ωρα της βρες έναν καθαρό αρσενικό (μην κολλήσει και τιποτα) , ζευγάρωσε την και μετα καλο θα ηταν εφόσον θελεις μια γέννα μονο...να την κάνεις ολική στείρωση....

Δεν εχει σημασια να ειναι καθαρος ή απο σπιτι. Πρεπει οπωσδηποτε ο γατος που θα ζευγαρωσει να εχει κανει εξετασεις για λευχαιμια και aids αν θελει τη γατα και τα γατακια υγειη και να μην πεθανουν σε λιγα χρονια. Ολα αυτα προυποθετουν πολλα χρηματα και ψυχικο κοπο και χρονο. Επισης απο αυτη τη γεννα θα γεννηθουν γατακια ημιαιμα που σαν αυτα κυκλοφορουν χιλιαδες εκατονταδες στους δρομους στις πολεις και στα χωρια και κινδυνευουν αμεσα,και περιμενουν μηνες ή και χρονια για ενα σπιτακι στα φιλοζωικα σωματεια!
Αν εχει βρει καποιος φιλοζωους που να θελουν ενα γατακι,γιατι να μην προωθησει και να σωσει ενα απο αυτα τα χιλιαδες που κινδυνευουν και δεν υπολοιπονται σε τιποτα απο τα αλλα? Γιατι να δημιουργησει κι αλλα γατακια,τη στιγμη που ολοι εμεις παλευουμε να μειωσουμε τον πληθυσμο των αδεσποτων στη χωρα με τις υιοθεσιες? Κριμα δεν ειναι? Για καθε ενα γατακι που θα γεννηθει και θα δοθει,ενα αλλο θα καταδικαστει να μεινει στους δρομους.Γιατι το γατακια που θα γεννηθουν θα "πιασουν" σπιτια που σε αντιθετη περιπτωση θα επιαναν αυτα που ηδη υπαρχουν στις αγγελειες. Ριξτε μια ματια στις αγγελειες και θα καταλαβετε...καθημερινα διπλασιαζονται!

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Σε καμια περιπτωση δεν πρεπει να ζευγαρωσει τοσο μικρη. Η σωστη ηλικια ειναι ενος χρονου για να εχουν αναπτυχθει σωστα τα οργανα της.
Να ρωτησω ομως...ξερεις πως να φτιαξεις μια καταλληλη γεννηστρα?Ξερεις πως να αντιδρασεις στην περιπτωση που ενα γατακι δεν μπορει να αναπνευσει?Στην περιπτωση που ενα γατακι βγαινει με τα ποδια?Θα αντεξεις να δεις καποιο μικρο να πεθαινει(εχουν πολυ μεγαλη θνησιμοτητα) ή τη γατα σου να προσπαθει να τα πνιξει(δεν ειναι ολες οι γατες γεννημενες για μανουλες).Στην περιπτωση που η μανα δεν δεχτει τα μικρα θα μπορεις να τα ταιζεις για 3 μηνες με μπιμπερο 3-4 φορες τη μερα? Επισης θα μπορεσεις να ανταπεξελθεις οικονομικα σε τοσα γατακια (αν γεννησει 7?) μεχρι να γινουν 3 μηνων που πρεπει να μεινουν μαζι με τη μαμα τους?Να τους παρεχεις ιατρικη φροντιδα? Τελος,εχεις βρει ατομα να δωσεις τοσα γατακια? Εισαι σιγουρη πως αυτα τα ατομα δεν θα εγκαταλειψουν ποτε τις γατες τους,οτι θα τους παρεχουν ιατρικη φροντιδα,οτι θα τις ταιζουν σωστα,οτι θα τις εχουν στο σπιτι τους ως μελη της οικογενενειας τους και οχι σε μια πυλωτη να κυνηγανε τα ποντικια?

Δεν εχει σημασια να ειναι καθαρος ή απο σπιτι. Πρεπει οπωσδηποτε ο γατος που θα ζευγαρωσει να εχει κανει εξετασεις για λευχαιμια και aids αν θελει τη γατα και τα γατακια υγειη και να μην πεθανουν σε λιγα χρονια. Ολα αυτα προυποθετουν πολλα χρηματα και ψυχικο κοπο και χρονο. Επισης απο αυτη τη γεννα θα γεννηθουν γατακια ημιαιμα που σαν αυτα κυκλοφορουν χιλιαδες εκατονταδες στους δρομους στις πολεις και στα χωρια και κινδυνευουν αμεσα,και περιμενουν μηνες ή και χρονια για ενα σπιτακι στα φιλοζωικα σωματεια!
Αν εχει βρει καποιος φιλοζωους που να θελουν ενα γατακι,γιατι να μην προωθησει και να σωσει ενα απο αυτα τα χιλιαδες που κινδυνευουν και δεν υπολοιπονται σε τιποτα απο τα αλλα? Γιατι να δημιουργησει κι αλλα γατακια,τη στιγμη που ολοι εμεις παλευουμε να μειωσουμε τον πληθυσμο των αδεσποτων στη χωρα με τις υιοθεσιες? Κριμα δεν ειναι? Για καθε ενα γατακι που θα γεννηθει και θα δοθει,ενα αλλο θα καταδικαστει να μεινει στους δρομους.Γιατι το γατακια που θα γεννηθουν θα "πιασουν" σπιτια που σε αντιθετη περιπτωση θα επιαναν αυτα που ηδη υπαρχουν στις αγγελειες. Ριξτε μια ματια στις αγγελειες και θα καταλαβετε...καθημερινα διπλασιαζονται!

Φίλη μου μαζί σου.....Όταν έλεγα "καθαρός" εννοούσα όσα εννοούσες.....Όσο για τα υπόλοιπα....συμφωνώ...αν και δεν ξέρουμε εάν έχει κάτι υπόψη της η φίλη μας....Μπορεί να έχει κανονίσει κάτι...αλλά μεταξύ μας...δεν είναι καθόλου εύκολο....εγώ δεν μπήκα καν στη διαδικασία να ΣΚΕΦΤΩ να την ζευγαρώσω....όχι όλα τα αλλά που είπες...:P Είναι ζόρι όχι αστεία...

Καλησπέρα σας!
Τα γνωρίζω όλα αυτα που λέτε γιατί μεγάλωσα σε πολύ φιλόζωη οικογένεια κ πάντα θυμάμαι 10 με 20 γάτες στην βεράντα!!
Έχω μεγαλώσει κ περιποιηθεί πάρα πολλές από πιτσιρίκη ακόμη!!!
Αυτή που λες εξάλλου ειναι η ροή της ζωης τους κ δν θέλω να επέμβω σε αυτό..
Μακάρι να γεννήσει κ 7!!
Και πίστεψέ με θα έχουν μεγάλη παρέα να τους περιμένει στην Άνδρο, ζώντας στο φυσικό τους χώρο..
Δεν ήθελα ποτέ να έχω γατούλι σε διαμέρισμα άλλα μια μέρα με σταμάτησε στο δρόμο η Τσιταρούλα μου, μόλις 30 μερών κ έγινε η παρεούλα μου!!!! Βέβαια αυτή τη στιγμή έχουμε άλλες 15 στην Άνδρο, εμβολιασμένες αλλά ποτέ στειρωμένες!!:)
Ας ελπίσουμε τώρα να πάνε όλα καλά με το εμβόλιο κ όλα τα άλλα έρχονται!!!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back