Μερική στείρωση

Καλησπέρα σας!
Τα γνωρίζω όλα αυτα που λέτε γιατί μεγάλωσα σε πολύ φιλόζωη οικογένεια κ πάντα θυμάμαι 10 με 20 γάτες στην βεράντα!!
Έχω μεγαλώσει κ περιποιηθεί πάρα πολλές από πιτσιρίκη ακόμη!!!
Αυτή που λες εξάλλου ειναι η ροή της ζωης τους κ δν θέλω να επέμβω σε αυτό..
Μακάρι να γεννήσει κ 7!!
Και πίστεψέ με θα έχουν μεγάλη παρέα να τους περιμένει στην Άνδρο, ζώντας στο φυσικό τους χώρο..
Δεν ήθελα ποτέ να έχω γατούλι σε διαμέρισμα άλλα μια μέρα με σταμάτησε στο δρόμο η Τσιταρούλα μου, μόλις 30 μερών κ έγινε η παρεούλα μου!!!! Βέβαια αυτή τη στιγμή έχουμε άλλες 15 στην Άνδρο, εμβολιασμένες αλλά ποτέ στειρωμένες!!:)
Ας ελπίσουμε τώρα να πάνε όλα καλά με το εμβόλιο κ όλα τα άλλα έρχονται!!!

Με όλο το σεβασμό, ο φυσικός τους χώρος για εσένα ποιός είναι? Αν κατάλαβα καλά σκοπεύεις να εξαπολύσεις στην Άνδρο μερικά αδεσποτάκια ακόμα; Με τη λογική ίσως ότι εκεί δεν κινδυνεύουν?
Μακάρι να κάνω λάθος... Αυτά που διαβάζω όμως με ανησυχούν... (Ποτέ στειρωμένες?"φυσική ροή"?γάτες στη βεράντα?:/:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κάλε τι "αδεσποτάκια"!! Σε σπίτι, μαζί μας μένουν!!!
Φυσικός χώρος είναι ό,τι δεν τα εγκλωβίζει..
Να μπορούν να λιμάρουν τα νυχάκια τους στο δένδρο, να τρέχουν στον κήπο..
Κ με μεγάλη φροντίδα ζουν κ περισσότερο..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κάλε τι "αδεσποτάκια"!! Σε σπίτι, μαζί μας μένουν!!!
Φυσικός χώρος είναι ό,τι δεν τα εγκλωβίζει..
Να μπορούν να λιμάρουν τα νυχάκια τους στο δένδρο, να τρέχουν στον κήπο..
Κ με μεγάλη φροντίδα ζουν κ περισσότερο..

Κατάλαβα λάθος λοιπόν...
Και πάλι θα σου συνιστούσα να έχεις σοβαρά υπόψη ό, τι είπαν οι φίλες πιο πάνω (το ζευγάρωμα και η γέννα δεν γίνονται στην τύχη, ελπίζω να είσαι σύμφωνη σε αυτό) και το γεγονός ότι πολλά γατάκια αστείρωτα σε έναν κήπο θα πολλαπλασιαστούν κάποια στιγμή ανεξέλεγκτα (και θα κινδυνέψουν από φόλες). Στη θέση σου θα το σκεφτόμουν πάρα πολύ καλά.

Το σκεφτηκες για τον κτηνιατρο?:hmm:

Οι 15 αστειρωτες στην Ανδρο θα γινουν παρα πολυ συντομα 35 40 50 γατες. Θα ζευγαρωνουν μεταξυ τους αδερφια,μανα με γιος,πατερας με κορη κτλ και θα εχουν παρα πολλα προβληματα-αν δεν εχουν ηδη. Εκτος κι αν οι γατες ζουν αμολυτες σε μη περιφραγμενο κηπο-οπου το 40% των νεων γατιων πεθαινει ή απομακρυνεται απο το χωρο ειτε γιατι το διωχνουν τα αλλα ειτε γιατι δεν μπορει να προσαρμοστει στην αγελη.Αν εννοεις αυτο λεγοντας "φυσικη ροη" τοτε οκ,μην λεμε τα πραγματα διαφορετικα,ας τα πουμε με το ονομα τους.Οι γατες αυτες ειναι αδεσποτες και νομικα και ουσιαστικα και αναπαραγονται ανεξελεγκτα και δημιουργουνε κι αλλα αδεσποτα.
Επισης δε μου φανηκες και τοσο ενημερωμενη. Μια ερωτηση.Πως μπορεις και κανεις εξετασεις για aids,λευχαιμια και λοιμωδη περιττωνιτιδα και ολα τα απαραιτητα εμβολια σε 15 γατες? Εκτος κι αν δε σε νοιαζει αν αρχιζουν να ψοφανε μια μια απο ασθενειες απο τα ζευγαρωματα....Μπορει κι αυτο να το θεωρεις "φυσικη ροη"....
Επισης εφοσον ηδη εχεις 15 γατες,για ποιο λογο θελεις κι αλλες?Δε σου φτανουν αυτες και οσες ακομα θα γεννηθουνε?Πρεπει να υποβαλεις και αυτο το γατακι που πηρες στην ταλαιπωρια μιας γεννας?

Οι 15 αστειρωτες στην Ανδρο θα γινουν παρα πολυ συντομα 35 40 50 γατες. Θα ζευγαρωνουν μεταξυ τους αδερφια,μανα με γιος,πατερας με κορη κτλ και θα εχουν παρα πολλα προβληματα-αν δεν εχουν ηδη. Εκτος κι αν οι γατες ζουν αμολυτες σε μη περιφραγμενο κηπο-οπου το 40% των νεων γατιων πεθαινει ή απομακρυνεται απο το χωρο ειτε γιατι το διωχνουν τα αλλα ειτε γιατι δεν μπορει να προσαρμοστει στην αγελη.Αν εννοεις αυτο λεγοντας "φυσικη ροη" τοτε οκ,μην λεμε τα πραγματα διαφορετικα,ας τα πουμε με το ονομα τους.Οι γατες αυτες ειναι αδεσποτες και νομικα και ουσιαστικα και αναπαραγονται ανεξελεγκτα και δημιουργουνε κι αλλα αδεσποτα.
Επισης δε μου φανηκες και τοσο ενημερωμενη. Μια ερωτηση.Πως μπορεις και κανεις εξετασεις για aids,λευχαιμια και λοιμωδη περιττωνιτιδα και ολα τα απαραιτητα εμβολια σε 15 γατες? Εκτος κι αν δε σε νοιαζει αν αρχιζουν να ψοφανε μια μια απο ασθενειες απο τα ζευγαρωματα....Μπορει κι αυτο να το θεωρεις "φυσικη ροη"....
Επισης εφοσον ηδη εχεις 15 γατες,για ποιο λογο θελεις κι αλλες?Δε σου φτανουν αυτες και οσες ακομα θα γεννηθουνε?Πρεπει να υποβαλεις και αυτο το γατακι που πηρες στην ταλαιπωρια μιας γεννας?

Ακριβώς αυτά σκεφτόμουν κι εγώ...Φυσικά και δεν πιστεύω ότι πρόκειται να γίνουν οι ενδεδειγμένες εξετάσεις ή να δοθεί η προσοχη που χρειάζεται...Κρίμα...:(

Δεν μου αρέσει καθόλου που βγάζετε θεωρίες χωρίς να γνωρίζετε το πως κ πόσο ασχολούμαι με τα κατοικίδιά μου!!!!:hmm:
Γνωρίζω καλύτερα τις ανάγκες τους νομίζω!!!

Δεν μου αρέσει καθόλου που βγάζετε θεωρίες χωρίς να γνωρίζετε το πως κ πόσο ασχολούμαι με τα κατοικίδιά μου!!!!:hmm:
Γνωρίζω καλύτερα τις ανάγκες τους νομίζω!!!

Δεν σου επιτηθεται κανεις...Απλα εχουν αποριες και βγαζουν ευλογα συμπερασματα απο αυτα που εχεις πει εσυ μεχρι τωρα...!
Εαν καπου καποιος εχει κανει λαθος πες του το....αν και διαβαζοντας τα προηγουμενα μπορω να πω οτι οντως η κατασταση ειναι σοβαρη ως προς την αναπαραγωγη των γατιων σου....και δυστοιχως δεν ελεγχεται....Στην τελικη αυτο που απασχολει ολους μας εδω ειναι πανω απο ολα η σωστη φροντιδα και η αγαπη προς τα κατοικιδια μας....Ξανα διαβασε τις προηγουμενες απαντησεις και απλα ενημερωσε τα παιδια οπου νομιζεις οτι εκαναν λαθος.....

Απάντηση: Μερική στείρωση.

εδω που τα λεμε μονο που δεν την δειρατε...
Αν δεν θελει να τα στειρωσει ειναι επιλογη της. To να ασχολειστε με αδεσποτα ειναι επισης επιλογη σας. Δεν το βρισκω σωστο να κατηγορειτε καποιον επειδη βρισκετε γατακια σε καδους και σε αθλια κατασταση.

Με το που είδα τον τίτλο γούρλωσα τα μάτια μου και μπήκα κατευθείαν να διαβάσω το θέμα. Διάβασα με προσοχή όλα τα σχόλια.
Για αρχή να σε παραπέμψω στο θέμα που είχα ανοίξει..
https://www.mypetz.gr/threads/Στείρωση-και-συνέπειες.226895/
...και να σε ενημερώσω ότι η γάτα μου πέθανε τον Σεπτέμβριο σε ηλικία 12 χρονών μόνο. Και λέω μόνο γτ κι ο γιατρός που την παρακολουθούσε είπε ότι ήταν πολύ δυνατή γάτα και σίγουρα θα ζούσε πολλά χρόνια.
Κάτι άλλο για την μερική στειρωση δεν έχω να προσθέσω εκτός του ότι μου φαίνεται πάρα πολύ περίεργο που στους 4 μήνες είχε οίστρο η γάτα σου.
Συμφωνώ απόλυτα ότι πρέπει να αλλάξεις κτηνίατρο. Είναι απαράδεκτο να σου προτείνει κτηνίατρος μερική στείρωση! :mad:
Όσο για το ότι θες απόγονους από την γάτα σου θα σου πω την δική μου εμπειρία και άποψη.
Πριν στειρώσουμε την δικιά μου είχε γεννήσει 3 φορές. Στην πρώτη γεννήθηκαν όλα και ψόφησαν κατευθείαν. Στην δεύτερη γέννησε τέσσερα κι έζησε μόνο το ένα. Και η τρίτη μας έκανε δυο όπου ήταν όλα μια χαρά. Τότε ήμουν άπειρη. Τώρα που το σκέφτομαι δεν μπορώ να πιστέψω ότι άφησα την γατούλα μου να ταλαιπωρηθεί τόσο πολύ.
Επίσης, το να θες απόγονους από την γάτα σου δεν είναι λογικό από την άποψη ότι κι εγώ που είχα τον γιο της δικιάς μου, ούτε μοιάζαν, ούτε τον ίδιο χαρακτήρα είχαν ούτε τίποτα. Απλά ήταν ο γιος της. Τίποτα το ιδιαίτερο και ξεχωριστό.
Αφού είσαι φιλόζωη θα πρέπει να γνωρίζεις το τεράστιο πρόβλημα με τα αδέσποτα και ταλαιπωρημένα/ κακοποιημένα γατιά/ σκυλιά/ κλπ.
Σαν φιλόζωη προς φιλόζωη και σαν "φορουμιακή" φίλη προς φίλη η άποψη μου είναι να σκεφτείς σοβαρά να στειρώσεις την γάτα σου (και ίσως σιγά σιγά και του χωριού) και να πάς στο θεματάκι με τις αγγελίες που έχει τόοοοσα πολλά γατάκια που περιμένουν ένα σπίτι.;) Ειδικά που λες ότι όσα γατάκια να σου γεννήσει δεν θα έχεις πρόβλημα σκέψου ότι θα μπορέσεις να προσφέρεις ένα ζεστό σπιτάκι σε άλλα τόσα αδεσποτάκια! :clapup::clapup::clapup::clapup::clapup::clapup::clapup::clapup::clapup::clapup:

καταρχην αν η γατα σας ηταν 4 μηνων και ειχε οιστρο και το βαρος της ηταν μικρο για στειρωση, τι θα κανατε;;; Εγω ειτε θα την αφηνα να υποφερει κλεισμενη μεσα ειτε θα της εκανα ενεση ειτε θα εδινα χαπι.

Συγγνωμη, οποιος δεν στειρωνει το ζωο του δεν ειναι φιλοζωος;;;:confused: Εκτος του οτι ειστε εκτος θεματος, την κατηγορειτε για ελλειψη φιλοζωιας. Δεν σας κατηγορησε η κοπελα, εσεις γιατι την κατηγορειτε λοιπον; Αμφιβαλλω αν εσεις που καυχιεστε τοσο πολυ για τα φιλοζωικα σας αισθηματα, ειστε πιο φιλοζωοι απο την κοπελα. Ριξτε μια ματια γυρω σας, δεν υποφερουν μονο γατες και σκυλια (και δεν αναφερομαι σε ανθρωπους).

καταρχην αν η γατα σας ηταν 4 μηνων και ειχε οιστρο και το βαρος της ηταν μικρο για στειρωση, τι θα κανατε;;; Εγω ειτε θα την αφηνα να υποφερει κλεισμενη μεσα ειτε θα της εκανα ενεση ειτε θα εδινα χαπι.

Συγγνωμη, οποιος δεν στειρωνει το ζωο του δεν ειναι φιλοζωος;;;:confused: Εκτος του οτι ειστε εκτος θεματος, την κατηγορειτε για ελλειψη φιλοζωιας. Δεν σας κατηγορησε η κοπελα, εσεις γιατι την κατηγορειτε λοιπον; Αμφιβαλλω αν εσεις που καυχιεστε τοσο πολυ για τα φιλοζωικα σας αισθηματα, ειστε πιο φιλοζωοι απο την κοπελα. Ριξτε μια ματια γυρω σας, δεν υποφερουν μονο γατες και σκυλια (και δεν αναφερομαι σε ανθρωπους).

Συμφωνω οτι εχουμε βγει εκτος θεματος. Το σημαντικο ειναι η μερικη στειρωση.:confused: Το ξερω οτι σε ρωτησα και πριν αλλα ανησυχω. τι θα κανεις με τον κτηνιατρο;

Κατ'αρχήν εσείς είστε επιθετική, όχι εγώ. Στο σχόλιο μου προσπάθησα να έχω όσο πιο φιλικό τρόπο γίνεται και να το γράψω με όση καλή διάθεση γίνεται. Δεν κατηγόρησα την κοπέλα και αν την κατηγόρησα μπορεί εκείνη να μου στείλει ένα μήνυμα να με ξεχέσει και να τα βρούμε! :P
Εκτός θέματος δεν είμαι γτ η κοπέλα ρώτησε τι ξέρουμε για μερική στείρωση..κι εγώ της έγραψα την άποψη/ εμπειρία μου και την συμβουλή μου. Τώρα εσύ γτ το βρίσκεις επιθετικό και κατηγοριματικό δεν μπορώ να το ξέρω. Όσο για το πόσο και ποιος είναι πιο φιλόζωος δεν μ'αρέσει κι ούτε μπαίνω στην διαδικασία να τα βάλω κάτω να τα μετρήσουμε.

Κατ'αρχήν εσείς είστε επιθετική, όχι εγώ. Στο σχόλιο μου προσπάθησα να έχω όσο πιο φιλικό τρόπο γίνεται και να το γράψω με όση καλή διάθεση γίνεται. Δεν κατηγόρησα την κοπέλα και αν την κατηγόρησα μπορεί εκείνη να μου στείλει ένα μήνυμα να με ξεχέσει και να τα βρούμε! :P
Εκτός θέματος δεν είμαι γτ η κοπέλα ρώτησε τι ξέρουμε για μερική στείρωση..κι εγώ της έγραψα την άποψη/ εμπειρία μου και την συμβουλή μου. Τώρα εσύ γτ το βρίσκεις επιθετικό και κατηγοριματικό δεν μπορώ να το ξέρω. Όσο για το πόσο και ποιος είναι πιο φιλόζωος δεν μ'αρέσει κι ούτε μπαίνω στην διαδικασία να τα βάλω κάτω να τα μετρήσουμε.

συγχωρεσε με, αλλα το "Αφού είσαι φιλόζωη θα πρέπει να γνωρίζεις το τεράστιο πρόβλημα με τα αδέσποτα και ταλαιπωρημένα/ κακοποιημένα γατιά/ σκυλιά/ κλπ Σαν φιλόζωη προς φιλόζωη και σαν "φορουμιακή" φίλη προς φίλη η άποψη μου είναι να σκεφτείς σοβαρά να στειρώσεις την γάτα σου (και ίσως σιγά σιγά και του χωριού) και να πάς στο θεματάκι με τις αγγελίες που έχει τόοοοσα πολλά γατάκια που περιμένουν ένα σπίτι." το θεωρω αρκετα προκλητικο. Το οτι υπαρχουν αδεσποτα δεν φταιει αν καποιος αφηνει την γατα του αστειρωτη. Φταει αυτος που δεν αναλαμβανει την ευθυνη να φροντιζει τις γατες που εχει στην κατοχη του.

Η κοπελα ρωτησε για την μερικη στειρωση, οχι για το αν πρεπει να στειρωσει το ζωακι της και τα ζωακια της γειτονιας. Αν δεν θελει να την στειρωσει ειναι επιλογη της for god's sake.

Συμφωνω οτι εχουμε βγει εκτος θεματος. Το σημαντικο ειναι η μερικη στειρωση.:confused: Το ξερω οτι σε ρωτησα και πριν αλλα ανησυχω. τι θα κανεις με τον κτηνιατρο;

εγω τι σχεση εχω με τον κτηνιατρο;;; :worry: Δεν θυμαμαι να με ρωτησες κατι, μπορεις να επαναλαβεις την ερωτηση σου;

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Κοπελιες,το να επιτιθεται λεκτικα η μια στην αλλη,δεν εχει κανενα νοημα και δεν ωφελει σε τιποτα τα ζωακια μας.
Ηρω,συγνωμη,αλλα δεν καταλαβαπου αμφισβητηθηκε η φιλοζωια της κοπελας,διαβαζοντας ολες τις απαντησεις,δεν το εντοπισα.
Επι του θεματος τωρα.4 μηνων και οιστρος,πραγματικα ειναι δυσκολο ,ειτε το ζευγαρωμα ειτε η στειρωση.Οποτε μια λυση ειναι η ενεση.
Η στειρωση δεν γινεται για να δειξουμε τα φιλοζωικα μας αισθηματα,αλλα για να μειωσουμε την ταλαιπωρια του ζωου μας βασικα και να αποφυγουμε τις συνεπειες των πολλαπλων οιστρων ,χωρις ζευγαρωμα.
Στην περιπτωση που δεν το στειρωσουμε,θα πρεπει να το ζευγαρωνουμε καθε φορα που ερχεται σε οιστρο.
Το αποτελεσμα θα ειναι ,ενα πληθος πλασματακια ,που δεν θα ειναι τοσο ευκολη η φροντιδα τους η η υιοθεσια τους.
Και μιλαω για ενα ζωακι.Ποσο μαλλον για 15,τα οποια θα πολλαπλασιαστουν με γεωμετρικη προοδο.

Σαφως και δεν αμφισβητω την ικανοτητα σου κοπελια,να τα φροντισεις,αλλα η λογικη μου,μου λεει οτι 30,40 και...γατακια ,κανουν τηνκατασταση ανεξελεγκτη.Η επιλογη βεβαια ειναι δικη σου ,αποψεις παραθετουμε ,χωρις να τις επιβαλλουμε.:):):)

whatever, το οτι η κοπελα ειναι ΦΑΝΕΡΑ ενοχλημενη σας λεει κατι;

whatever, το οτι η κοπελα ειναι ΦΑΝΕΡΑ ενοχλημενη σας λεει κατι;

Μα εδω δεν γραφουμε για να γλυκαινουμε το χαπι ,αλλα για να λεμε την αποψη μας και να καταθετουμε αυτα που γνωριζουμε.
Πιστευω οτι σιγουρα δεν ενοχλουν οι αντιθετες αποψεις,αλλα οτροπος .:/::/:

Δεν πρόσβαλε κανεις κανεναν εδω μεσα....Ο καθενας ειπε και τεκμηρίωσε την δικη του άποψη....! Κανονικά θα πρέπει να σεβόμαστε ο ενας την γνώμη του αλλου....Δεν ειδα κανεναν να προσπαθει να την επιβαλει....αλλα Καλη μου sakura...ετσι οπως το βλεπεις το πραγμα...ασχετος εαν μπορει η φιλη μας να τα φροντιζει ολα και μαγκια της....δεν βλεπεις να τείνει να γινεται το πραγμα ανεξέλεγκτο?? Αυτο ειπαν οι περισσοτεροι... και δεν ειδα να διαφωνει η κοπελα με ολα οσα ρωτανε και με τις ανησιχιες των παιδιων..(??) Δεν θα πρεπει να την ανησυχήσει ομως εκτος απο το αρχικο προβλημα της ΚΑΙ αυτο το θεμα? Μπορει να το αλλαξαμε τελειως αλλα ετσι ειναι οι κουβεντες...:redface:

Τελος παντων.....ο καθενας ας κανει οτι θελει στην τελικη....αρκει να ειναι ολα τα γατονια μας γερα και χαρουμενα... :)

συγχωρεσε με, αλλα το "Αφού είσαι φιλόζωη θα πρέπει να γνωρίζεις το τεράστιο πρόβλημα με τα αδέσποτα και ταλαιπωρημένα/ κακοποιημένα γατιά/ σκυλιά/ κλπ Σαν φιλόζωη προς φιλόζωη και σαν "φορουμιακή" φίλη προς φίλη η άποψη μου είναι να σκεφτείς σοβαρά να στειρώσεις την γάτα σου (και ίσως σιγά σιγά και του χωριού) και να πάς στο θεματάκι με τις αγγελίες που έχει τόοοοσα πολλά γατάκια που περιμένουν ένα σπίτι." το θεωρω αρκετα προκλητικο. Το οτι υπαρχουν αδεσποτα δεν φταιει αν καποιος αφηνει την γατα του αστειρωτη. Φταει αυτος που δεν αναλαμβανει την ευθυνη να φροντιζει τις γατες που εχει στην κατοχη του.

Η κοπελα ρωτησε για την μερικη στειρωση, οχι για το αν πρεπει να στειρωσει το ζωακι της και τα ζωακια της γειτονιας. Αν δεν θελει να την στειρωσει ειναι επιλογη της for god's sake.

εγω τι σχεση εχω με τον κτηνιατρο;;; :worry: Δεν θυμαμαι να με ρωτησες κατι, μπορεις να επαναλαβεις την ερωτηση σου;

Sorrυ φανηκε σαν να ρωταω εσενα αλλα την κοπελια ρωταω.:) ΚαΙ λογικο να ενοχληθηκε απλα νομιζω οτι εχουν εκφραστει ευλογες ανησυχιες. Το αν θα στειρωσει τα γατακια της στο χωριο ειναι ασχετο ομως οποτε δεν υπαρχει νοημα να την κανουμε να νιωθει ασχημα. Τι θα γινει με τον κτηνιατρο, ωεω?:/::hmm:

Οσον αφορα τον οιστρο στους τεσσερις μηνες,γιατι πρεπει να κανουμε κατι;Θα περασει εναν,δυο οιστρους η γατουλα και θα στειρωθει.Τα ποσοστα εμφανισης πυομητρας στην ηλικια των τεσσαρων μηνων με δυο-τρεις οιστρους ειναι απειροελαχιστα,οποτε αν καποιου η γατουλα ειναι ελλιποβαρης και πρεπει να περιμενει ενα διμηνο μεχρι να στειρωθει (που δεν ειναι απαραιτητο αν ο γιατρος εχει ελαφρα ναρκωση) απλα θα περιμενει,γιατι να παρει χαπια ή ενεση;

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back