μεγαλο κατορθωμα κανατε να την τρομαξετε. Αντι να την ενημερωσετε την κατηγορειτε.
Νομιζω οτι γινεσαι επιθετικη χωρις λογο μαζι μου
δεν εγινα επιθετικη και ζητω συγγνωμη αν σε εκανα να νιωσεις ετσι.
Παρολα αυτα πιστευω οτι η ενημερωση ειναι καλυτερη απο τα να την κατηγορουμε.
.
Δικαίωμά σου και κανείς δεν σου λέει τίποτα για αυτό.
Αλλά είναι μια γάτα και προφανώς την είχες μέσα σε σπίτι.
Αν η γάτα ήταν έξω θα μπορούσες να ξέρεις τι έκανε και τι όχι;
προφανως και τον ειχα μεσα. Ηθελα να δειξω οτι ολα τα αστειρωτα δεν συμβαλλουν στην αυξηση του πληθυσμου των αδεσποτων. Ακομα και να τον ειχα εξω ομως, οι πιθανοτητες να ζευγαρωνε σε αυτη την ηλικια ειναι απειροελαχιστες, αφου τα ενηλικα και πιο δυνατα αρσενικα δεν θα τον αφηναν να ζευγαρωσουν. Τα αρσενικα γινονται πατερες στην ηλικια των 3 ετων, ασχετα με το αν μπορουν ή οχι να ζευγαρωσουν απο 6 μηνων.
Όμως άλλο αυτό και άλλο αυτό:
Καθόλου άτοπο αν διάβασες τι έγραφε η lia85.
Οι γάτες δεν είναι μια δυο όπως στην δική σου περίπτωση αλλά 15.
Και μην μου πεις πως τις έχει μέσα στο σπίτι γιατί γράφει πως είναι το εξοχικό της εκεί και πάει μια στο τόσο.
Συνεπώς οι γάτες είναι ημιαδέσποτες.
Επίσης θα μπορούσα να πιστέψω πως τις ελέγχει αν δεν έγραφε επίσης πως πάντα είχαν 10-20 γάτες στο μπαλκόνι!!!
Άρα θα έπρεπε να διαβάσεις λιγάκι πιο προσεκτικά τι έγραφε πριν βγάλεις συμπεράσματα.
το οτι εχει εξω γατες που ταιζει δεν σημανει οτι επιβαλλεται να τις στειρωσει. Προφανως ειναι αδεσποτες και πιθανοτατα ημιαγριες. Επισης δεν γνωριζουμε αν το εξοχικο της ειναι περιφραγμενο ή οχι, δεν προκειται να μπω στο τρυπακι της ανακρισης. Επισης η κοπελα ρωτησε για την μερικη στειρωση οχι για το αν θα γεμισει αδεσποτα την ανδρο (κατι το οποιο δεν γινεται να συμβει γιατι φροντιζει η φυση, ισως με ασχημο τροπο, να κραταει τον πληθυσμο υπο ελεγχο... ξανασκεφτειτε το οσοι εχετε την συνηθεια να ταιζετε αστειρωτα αδεσποτα)
Κανένα κατόρθωμα και καμία πρόθεση να τρομάξουμε κανέναν.
Το μέλος lia85 μπήκε να μας ρωτήσει για την μερική στείρωση.
Όλοι της είπαν να μην κάνει και δεν άκουσε κανέναν.
δικαιωμα της δεν ηταν να μην ακουσει κανεναν; Εσυ ποιον θα ακουγες; Τον κτηνιατρο σου ή τον μπακαλη της γειτονιας σου; Μια επεμβαση αλλωστε φαινεται πιο επικινδυνη απο μια ενεση. Επισης το ειπες και μονος σου, μπηκε να ρωτησει για την μερικη στειρωση, οχι για το ποσα αδεσποτα θα παραχθουν απο μια αστειρωτη γατα.
Στη διαδικασία μάθαμε όπως γράφει στο προφίλ της πως έχουν περάσει πάνω από 50 γάτες από τα χέρια της, πως έχει παρατημένες στην Άνδρο 15 αυτή τη στιγμή και πως εκεί σκοπεύει να πάει και την μικρή για την οποία ρωτάει και τέλος πως πάντα είχαν 10-20 γάτες στο μπαλκόνι.
και εγω μπορει να γραφω οτι περασαν 150 γατες απο τα χερια μου, σημαινει οτι ειναι αληθεια; Επισης μπορει να εννοει οτι εχει βοηθησει 50 γατες, και εγω καποτε δηλωνα 10 γατες στο προφιλ μου, ηταν δικες μου ομως; Και εμεις ειχαμε στην αυλη 5-6 γατες, πρεπει να με λιθοβολησετε που ηταν αστειρωτες;
Αν εσεις γνωριζετε το Α και το Ω για την στειρωση, μπραβο σας. Υπαρχουν ομως και ατομα τα οποια δεν γνωριζουν απολυτως τιποτα. Υπαρχουν επισης ατομα που εχουν διαφορετικα πιστευω απο τα δικα σας you know. Η κοπελα φερθηκε αψογα σε ολους σας, δεν σας κατηγορησε ουτε εθιξε τα "φιλοζωικα" σας αισθηματα. Προσωπικα οσο και αν διαφωνω μαζι της, ποτε δεν την κατηγορησα οτι συμβαλει για παραδειγμα στην εξαφανιση της αγριογατας ή στον θανατο εκατονταδων γατιων στους δρομους ή στα σκουπιδια.
Και παρόλα αυτά την τρομάξαμε εμείς;
Συγνώμη αλλά με αυτά που διάβασα τρόμαξα εγώ.
το μονο που εχω να πω (γιατι δεν προκειται να συνεχισω να συμμετεχω στο συγκεκριμενο thread anymore), ειναι οτι λυπαμαι για τον τροπο που αντιμετωπιζετε τους ανθρωπους που δεν συμμεριζονται τα πιστευω σας για τις στειρωσεις και τα αδεσποτα.