Μετά απο ατύχημα...

ARETH GKATSOU

Νεοφερμένο μέλος

Ο ARETH GKATSOU αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 48 ετών. Έχει γράψει 2 μηνύματα.
Καλημέρα! έχω ένα γατούλη ο οποίος έχει ιστορικό ρινοτραχειίτιδας(τον είχαμε βρει στο δρόμο σε ηλικία περίπου 2 μηνών-τώρα είναι σχεδόν ενάμιση). Δύο - τρεις ημέρες πριν επιστρέψω από τις διακοπές του Πάσχα, τραυματίστηκε από κάτι ή κάποιον στο στόμα. Αποτέλεσμα σπασμένα πίσω δοντάκια (αριστερή μεριά μόνο) και ένα κόκαλο που προεξήχε από τον ουρανίσκο και εμπόδιζε στην κατάποση. Σαν να μην έφτανε αυτό το τρίχωμά του κατοικήθηκε από ψίλους...-επιστρέφοντας τον πήγα αμέσως στον κτηνίατρο. Τον έβαλαν σε ορό (ήταν πολύ αφηδατωμένος) και του έκαναν κορτιζόνη & ένεση με βιταμίνες. 6 ημέρες αργότερα του έκαναν αναισθησία, του έκοψαν το κοκαλάκι του ουρανίσκου και του έβαλαν ράματα..έκτοτε τον πηγαίνω καθημερινά για ορό και βιταμίνες. Φαγητό δεν έχει βάλει στο στόμα του. Φτιάχνω σουπίτσες αλλά δεν με αφήνει να τον ταίσω, ελάχιστες φορές καταφέρνουμε κάτι. Στον κτηνίατρο δε θέλω να ξαναπάω(τελευταία ημέρα ήταν χθες), διότι η συμπεριφορά του δεν μου εμπνέει καθόλου εμπιστοσύνη και μάλλον μου προκαλεί φόβο. Ο Ερμής έχει κουραστεί κι αντιδρά, νιώθω να έχει χάσει την εμπιστοσύνη του απέναντί μου. Το μόνο που κάνει είναι να κάθεται σε μία γωνιά χωρίς να τον ενοχλεί κανείς. Σε λίγο θα προσπαθήσω να τον ξαναταίσω. Η εμπειρία μου με αρρώστιες και ατυχήματα είναι ανύπαρκτη παρόλο το ότι έχω μεγαλώσει με γάτες. Δεν ξέρω τι να κάνω και δεν καταλαβαίνω γιατί δεν τρώει. Παρακαλώ αν μπορείτε στείλτε μια συμβουλή.Έχουν περάσει δέκα μέρες κι έχω απελπιστεί.
Ευχαριστώ πολύ.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

να σου πω την αληθεια μου παρε μια γνωμη πο ενα δυτερο γιατρο

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Θα συμφωνήσω με την ladycat.Μπορώ όμως να σου πω την δικιά μου εμπειρία με την μεγάλη διάφορά ότι το κάταγμα από το ατύχημα ήταν στην λεκάνη. Ο Φοίβος δεν έτρωγε με τίποτα μετά το ατύχημα από το σοκ-πόνους –φόβο και κλεισούρα (έπρεπε να μείνει σε κλουβί σε ακινησία)κάθε μέρα τον πήγαινα στον γιατρό για όρό. Στην 8 μέρα μου είπε ο γιατρός ότι δεν είναι καλό για την γάτα να μην τρώει γιατί κάτι παθαίνουν –δεν θυμάμαι τι)Του είχα αγοράσει και μαγειρέψει ότι μπορείς να φανταστείς- μέχρι και εγώ ήθελα να φάω .Τελικά με συνεννόηση με τον γιατρό του αγόρασα μια ειδική κονσέρβα της hills ( δυστυχώς δεν θυμάμαι το όνομα γιατί είμαι ψόφια τώρα)Αυτή είναι ειδική για γάτες που είναι ταλαιπωρημένες από ατύχημα και δεν τρώνε. Η διατροφική της αξία ισοδυναμεί με τρεις μεγάλες. Φυσικά ούτε αυτή δεν ήθελε και έτσι ο γιατρός πήρε ένα ξυλάκι από αυτά που έχουν οι ωτορινολαρυγγολόγοι το έκανε φτυαράκι και του σπατουλαρισε τον ουρανίσκο. Του ανοίγεις το στόμα ζουλώντας τα μαγούλα. Αυτό δεν μπορεί να το φτύσει γιατί κολλάει. Τον τάισα 2-3 μπουκιές έτσι και σιγά σιγά ενεργοποιήθηκε το να τρώει. Στην αρχή λίγη ποσότητα και συμπλήρωνα με σπατουλαρισμα και σιγά σιγά μόνος του Βέβαια εσένα είναι με πρόβλημα στον ουρανίσκο.:( :hmm: Σου εύχομαι το καλύτερο για γατουλη σου. Όσο μπορείς μίλα του γλυκά και χάιδευε τον για να νιώσει ξεστασια και αγάπη Ξέρω πως νιώθεις αλλά σου υπογράφω όταν φάει θα συνέλθει. :) Στην θέση σου ήμουνα και εγώ και καταλαβαίνω υπομονή.

ευχαριστώ πολύ πολύ, σήμερα κατάφερα να του δώσω λιγάκι γάλα(ελάχιστη ποσότητα, αλλά καλύτερα από χθες), αύριο θα δοκιμάσω με τον τρόπο που μου είπες...το μεσημέρι κάποια στιγμή εξαφανίστηκε κι επέστρεψε αργά το απόγευμα. τον καθάρισα και τον έβαλα στο σπιτάκι του..
καληνύχτα και πάλι ευχαριστώ:)

Είσαι τυχερή στην κερκυρα θα βρείς κτηνιατρους και φροντίδα στο https://www.carecorfu.com/home.html

Επίσης για την ανορεξία υπάρχει τζελ υπερθερμιδικό με βιταμίνες, ταυρίνη κτλ της PROPLAN αν θυμάμαι καλά, μπορεί να κάνω και λάθος. Εξαιρετικά κολλώδες τους το βάζεις με το δάκτυλο στον ουρανίσκο και αναγκαστικά το τρώνε. Εκτός του ότι είναι πολύ δυναμωτικό είναι ειδικό να τους ανοίγει την όρεξη. Όταν η γάτα μου ήταν έγκυος και είχε αρρωστήσει αυτό μας έσωσε. Αλλά ρώτα αν κάνει κάτι τέτοιο μ αφού έχει το τραύμα στον ουρανίσκο..
Επίσης όσες φορές η γάτα μου ήταν άρρωστη, εγχειρισμένη ή κάτι τέτοιο ο κτηνίατρος μ έβαζε να την κρατάω μέσα στο σπίτι όλες τις ώρες για να μην εξαντλείται έξω και να κινδυνεύουν τα τραύματά της.
Περαστικά σας εύχομαι!!!

Να πάνε όλα καλα με το γατακι σου!!! Νομίζω σε καλυψαν αρκετα τα κορίτσια. Περαστικά και γρήγορα

Πώς πάει το γατάκι?

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back