Μετά από εγχείρηση!!!

koukou

Νεοφερμένο μέλος

Η koukou αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 35 ετών και μας γράφει από Δάφνη (Αττική). Έχει γράψει 78 μηνύματα.
Παιδιά έχω μια απορία πριν πάω στον κτηνίατρο θέλω να συμβουλευτώ και εσάς που ίσως να ξέρετε από δικές σας γάτες.
Στείρωσα την Μπου μου και η τομή που τις έκανε είναι πολύ μικρή και με ράμματα αποροφήσημα από τον οργανισμό αλλά πέρα από αυτό παρατήρησα ότι όπως είναι η ραφή έχει ένα εσωτερικό κουβαράκι στο μέγεθος ενός πώματος μπουκαλιού είναι φυσιολογικό ? η να ανησυχήσω δεν μου έδηξε συμπτώματα ανησυχητικά πέρα από αυτό
Τρώει κανονικά πίνει νεράκι κοιμάται δεν παραπονιέται τα κακάκια της είναι όπως πάντα
Θα την πάω κτηνίατρο απλά θέλω πρώτα την δικιά σας γνώμη.:blink::/:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εννοείς μάλλον ότι το δέρμα εκεί έχει μαζέψει; :hmm: Ή ότι έχει κάνει οίδημα (πρήξιμο) και έχει μαζέψει πύον;
Πήγαινε την στον γιατρό αύριο κιόλας μην τυχόν και έχει κάνει οίδημα, γιατί δεν ξέρω να σου πω.
Εμένα που στειρώθηκε την προηγούμενη Παρασκευή, χοροπηδάει σαν κατσίκι και είναι όλα εντάξει. Τα ράμματα, μου είπαν ότι κάνουν περίπου 1 μήνα να απορροφηθούν.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εχει κάνει κουβαράκι δεν μάζεψε το δέρμα :/:

Κουβαράκι δεν κάνει ένας οργανισμός. :blink:
Δεν καταλαβαίνω τι θέλεις να περιγράψεις, χρησιμοποιόντας αυτήν τη λέξη. Καλύτερα πήγαινέ την στον κτηνίατρο και μάλιστα άμεσα.

Αύριο κιόλας θα την πάω ευχαριστώ πάρα πολύ

Εχει κάνει κουβαράκι δεν μάζεψε το δέρμα :/:
μάλλον είναι σαν αναδίπλωση του δέρματος, είναι φυσιολογικό αυτό κ φεύγει όταν θα απορροφηθούν τα εσωτερικά ράμματα αλλά για τον φόβο των Ιουδαίων πήγαινε κ από τον γιατρό σου μήπως συμβαίνει κάτι άλλο (αν κ δεν νομίζω ότι πρέπει να υπάρχει λόγος να ανησυχείς)

Βασικά είναι σαν πρήξιμο τις περιοχής γύρο από την ραφή δεν ξέρω πώς να το περιγράψω

Ε,πρήξιμο τέτοιο έχει κι εμένα και είναι σκληρό, ε; Είναι το δέρμα που δεξιά κι αριστερά της ραφής έχει μαζευτεί για να ραφτεί. Σιγά - σιγά θα επανέλθει.
Δεν ξέρω αν είναι το ίδιο. Αυτή είναι η εικόνα πριν λίγες ημέρες. Τώρα είναι πολύ καλύτερα.

Συνημμένα

• tomi.jpg
    tomi.jpg
    100,8 KB · Εμφανίσεις: 38
Όχι κοίτα λίγο

Un.jpg
Unti.jpg
Untit.jpg

Συνημμένα

• Un.jpg
    Un.jpg
    95,9 KB · Εμφανίσεις: 39
  • Unti.jpg
    Unti.jpg
    94,9 KB · Εμφανίσεις: 33
  • Untit.jpg
    Untit.jpg
    84,2 KB · Εμφανίσεις: 33
Εφοσον δεν την ποναει δεν ειναι κατι ανησυχιτικο μαλλον ειναι αντιδραση του οργανισμου στο ραμμα θα υποχωρησει με τον καιρο

Ναι δεν το πονάει καθόλου και είναι μαλακό
Ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ :cat::D

Ναι είναι φυσιολογικό, και εμένα κάποιες το κάνουν κάποιες όχι. Είναι η αντίδραση στα εσωτερικά ράμματα. Μπορεί, μπορεί να δείς και λίγο πύον... ΔΕΝ είναι τίποτα, όσο η γάτα είναι νορμάλ, δεν έχεις να φοβηθείς.:)

Ναι είναι φυσιολογικό, και εμένα κάποιες το κάνουν κάποιες όχι. Είναι η αντίδραση στα εσωτερικά ράμματα. Μπορεί, μπορεί να δείς και λίγο πύον... ΔΕΝ είναι τίποτα, όσο η γάτα είναι νορμάλ, δεν έχεις να φοβηθείς.:)

Γι΄αυτό μίλησα πιο πάνω για οίδημα και πύον. Καλό είναι να ρωτάμε όμως τον κτηνίατρο, για να αποφύγουμε τυχόν χειρότερα. ;)
Αν δει πύον, να συμβουλευτεί τον κτηνίατρο τι να δώσει, γιατί μάλλον θα της πει αντιβίωση. Δεν αφήνεις έτσι μια τέτοια κατάσταση.

Γι΄αυτό μίλησα πιο πάνω για οίδημα και πύον. Καλό είναι να ρωτάμε όμως τον κτηνίατρο, για να αποφύγουμε τυχόν χειρότερα. ;)
Αν δει πύον, να συμβουλευτεί τον κτηνίατρο τι να δώσει, γιατί μάλλον θα της πει αντιβίωση. Δεν αφήνεις έτσι μια τέτοια κατάσταση.

ΕΝΝΟΕΙΤΕ! Εμείς δεν είμαστε γιατροί, ούτε τους αντικαθιστούμε...

Εννοείτε ότι θα μιλάει (ΠΡΩΤΑ κ ΠΑΝΤΑ) με τον γιατρό της, γιατί εμένα οι γάτες μου, όπως και κάθε γάτα είναι διαφορετική περίπτωση. Εγώ μίλησα φυσικά, με δεδομένο την δική μου εμπειρία, και την διάγνωση του δικού μου γιατρού, και εξέφρασα αυτήν μου την εμπειρία.;)

Είναι και τρελό, και αφελές να δείς την γάτα σου, να μην είναι καλά.. και να περιμένεις απο αγνώστους, μη ειδικούς, συμβουλές απο μακριά.. :blink:

Αν ήταν έτσι...:rolleyes:

Το φόρουμ είναι ενημερωτικό, και συμβουλευτικό. ΔΕΝ αντικαθιστά κανέναν επιστήμονα.

ΕΝΝΟΕΙΤΕ! Εμείς δεν είμαστε γιατροί, ούτε τους αντικαθιστούμε...

Το φόρουμ είναι ενημερωτικό, και συμβουλευτικό. ΔΕΝ αντικαθιστά κανέναν επιστήμονα.

Ακριβώς! ;) Αλλά ποτέ δεν ξέρεις πως το αντιλαμβάνεται κάποιος...

Ακριβώς! ;) Αλλά ποτέ δεν ξέρεις πως το αντιλαμβάνεται κάποιος...

Οπότε τί??? Να μην μιλάμε καθόλου? :/::hmm:

Νομίζω στο μήνυμά μου ήμουνα ξεκάθαρη ότι πρόκριτε για δική μου γάτα, ανέφερα την πιθανότητα πύον,( η κοπέλα δεν έχει δεί) και ανέφερα και την κατάσταση ότι αν η γάτα τρώει και είναι νορμάλ.. δεν πρέπει να πανικοβληθεί. Αν τυχών παρατηρήσει αλλάγή στην γάτα φυσικά και θα πρέπει να την πάει στον γιατρό, όχι να κάτσει και να ζητάει γνώμες?? :blink:

Ούτε είπα μην πας στον γιατρό, ούτε άραξε, και κοίτα την γατούλα να υποφέρει...:hmm::(

Και έχει απαντήσει και πιο πριν ο Γιάννης. Εγώ απλά εξέφρασα/πρόσθεσα? μια προσωπική μου εμπειρία, και την διάγνωση που της έγινε, σε γάτα μου....

Και αφού είχα μία παρόμοια εμπειρία και διάγνωση, την θεώρησα "χρήσιμη" να την αναφέρω, ωστε να έχει κάποια ελάχιστη βοήθεια, και ενημέρωση. (Χωρίς πάλι, να σημαίνει ότι θα την ακολουθήσει, και ότι είναι και αυτό.)

Η κοπέλα ξέρει, βλέπει την γάτα και κρίνει.;)

....στο κάτω κάτω, θα μπορούσα και εγώ να είμαι ο Ανέστης 55 χρονών αργόσχολος, που δεν είχα γάτα ποτέ στην ζωή μου, και τις αντιπαθώ κιόλας.;)

Πάντα και παντού πρέπει να μπαίνει ένα φίλτρο....;)
Εκφέρω την γνώμη μου, και τις εμπειρίες μου, αν έχω άποψη και μπορούν αυτές, για να βοηθήσουν στο ελάχιστο κάποιον με παρόμοιο πρόβλημα. Θα είμαι όσο πιο προσεκτική μπορώ, να μην παρεξηγηθώ γιατί μιλάω σαν ιδιοκτήτης, με γάτες, αλλά εώς εκεί. Δεν μπορώ να ξέρω τί είναι ο άλλος και πως σκέφτεται. (Εδώ, μπορεί να μην είναι και αληθινά περιστατικό!) - μιλάω γενικά ;)

Βλέπει, ότι δεν είμαι Κτηνίατρος, και κρίνει.

Αλλιώς θα έπρεπε να λέμε όλοι, πάρε τηλέφωνο τον γιατρό ή μάλλον να την ΔΕΙ, γιατί και απο το τηλέφωνο δεν είναι σωστό να γίνονται διαγνώσεις... και τέλος. Γιατί αυτό θα ήταν το 100% το σωστό.

Τέλος πάντων ξεφύγαμε. Ζητώ συγνώμη απο την κοπέλα.:redface:

Οπότε τί??? Να μην μιλάμε καθόλου? :/::hmm:

Καλέ απεναντίας!!! Δεν είπα κάτι τέτοιο. Οι επισυμάνσεις δεν πήγαιναν για εσένα.
Πήγαιναν για την κοπέλα, για να καταλάβει ότι δεν μιλάμε σαν κτηνίατροι, αλλά σαν ιδιοκτήτες ζώων.
Απλά λόγω του επαγγέλματός μου εγώ, μάλλον έγινα πιο παραστατική με το τι πρέπει να κάνει και τι να δει στην τομή.:redface:

Julia ευχαριστώ για την απάντηση σου
Θέλω να πω πως εγώ έστειλα και εδώ πριν κάνω ότι κάνω γιατί εδώ ορισμένοι θα έχουν παρόμια εμπειρία δεν λέω ότι σε όλες τις προπτώσεις είναι το ίδιο αλλά θα έπαιρνα μερικές περισσότερες γνώσις
Όλον όσον μου έδωσαν δικές τους απαντήσεις της διάβασα και ευχαριστώ μπορεί να κάνω ακριβός το αντίθετο από ότι μου λέτε εγώ απλά θέλω μερικές δικές σας εμπειρίες
Δεν πρόκριτε να αφήσω το γατάκι μου να υποφέρει γιατί μου είπανε είναι φυσιολογικό
Αλλά από την στιγμή που η ίδια είναι μια χαρά και δεν μου δείχνει παράξενα συμπτώματα τότε θα περιμένω
Εκτιμώ όλους για τον κόπο που κάνατε να με βοηθήσετε όσο περισσότερο μπορείτε
Και Julia δεν χιάζετε να ζητάς συγνώμη καταλαβαίνω απόλυτα το τι λες:)
Εγώ απλά ακούω ,άλλο τι θα κάνω .
Δικιά μου γατούλα είναι και θα κάνω τα πάντα για να είναι καλά
Ευχαριστώ και πάλι :)

Καλέ απεναντίας!!! Δεν είπα κάτι τέτοιο. Οι επισυμάνσεις δεν πήγαιναν για εσένα.
Πήγαιναν για την κοπέλα, για να καταλάβει ότι δεν μιλάμε σαν κτηνίατροι, αλλά σαν ιδιοκτήτες ζώων.
Απλά λόγω του επαγγέλματός μου εγώ, μάλλον έγινα πιο παραστατική με το τι πρέπει να κάνει και τι να δει στην τομή.:redface:
Το ξέρω ότι δεν είστε κτηνίατροι τον είπα νομίζω τον λόγο που ήθελα πρώτα την γνώμη σας στην αρχή

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back