Μετά τη διαμαρτυρία στη Φωκίωνος για ρίψη φόλας

Havana

Διάσημο μέλος

Η Katrin! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 45 ετών και μας γράφει από Καπανδρίτι (Αττική). Έχει γράψει 2.294 μηνύματα.
Σήμερα βρέχει από το πρωί και η θερμοκρασία έχει κατέβει χαμηλά, ωστόσο μαζεύτηκαν καμιά 70αριά άνθρωποι,
η εικόνα ήταν λυπηρή και γκρι, αν έχετε δει ποτέ την εκπομπή "παρατράγουδα" ένα τέτοιο πράγμα.

οι φιλόζωοι του 2009.
αργόσχολοι, χομπιστες, εθελοντές, εκπρόσωποι σωματειων , αναρχοχαρούμενοι μπαχαλικοι, κυριες με γουνες και σκυλακι τσιουαουα, ζευγαρακια των 30 με σκυλια, υστεριαζουσες γυναικες, μαγκακια, μονιμοι κατοικοι.
ειχαμε μαζυτει απολα τα καλα.

οι μονιμοικατοικοι, με σελιδες προβληματων και ενα απο αυτα οι φολες,
οι υστεριαζουσες μεσα σε πεντε λεπτα βραχνιασαν και δεν ακουγαμε τι λενε, οι κυριες με τις γουνες εξαλες για την ψηφο τους που πηγε χαμενοι, τα σωματεια μουγκα, οι εθελοντες μουγκοι.
οι μπαχαλικοι απειλουσαν οτι θα σπασουν τα μαγαζια με λοσταρια γιατι τα μαγαζια τις ριχνουν τις φολες,
τα ζυεγαρακια βγαζαν επειδικτικα τα σκυλια τους βολτα στη περιοχη οπου ριχνοντα οι φολες.

κανενα επιχειρημα, καμια φωνη λογικης, μοιρασαμε κατι φυλλαδια, γαφαμε κραξιμο απο φιλισηχους παππουδες-κυνηγους που θεωρησαν οτι ειμαστε και εμεις οι ιδιοι για φολα, φορεσαμε τα κορδελακια της διαμαρτυριας,
διαφωνησημαε μεταξυ μας.Υπογραψαμε ολοι ενα πατσαβουρι
και ησυχασαμε

Ο δημος του 2009.
Εσκασε ο αντιδημαρχος Δημοπουλος στο επωνυμο , με μια ζωχαδα που Σαββατιατικο αναγκαστηκε να δουλεψει.
(λεμε τωρα) με μια φωνη ζεμπεκικο τελειως (επειδη μαλλον ηρθε κατευθυειαν απο τα μπουζουκια) μας ειρωνευτηκε, (αλλα ηταν επωμενο και λογικο) ειπε πως θα κανει μια καταγγελεια για τις φολες σα δημος, ειπε κατι φαμφαρες στη καμερα κι εφυγε.

και τωρα εμεις εχουμε την εντυπωση πως εχουμε 2009.
πως ειμαστε ευρωπαιοι, πως ειμαστε η χωρα που γεννησε τη Δημοκρατια.

η εικονα της ζωωοφιλιας στην Ελλάδα δεν ειναι καλη,
εχουμε χασει το πνευμα μας , τη λογικη μας, τους τροπους μας, 20 χρονια πριν η εικονα ηταν ιδια...
γραφικες κυριες και αργοσχολοι .

Μου σηκωνεται η τριχα οταν βλεπω πως για ενα ριαλιτι παιρνουν θεση και ψηφιζουν χιλιαδες κοσμου, και εχουμε αφησει τους τοπικους αρχοντες του τοπυ σε ενα ρετιρε να κανουν μοιρασια των χρηματων που μας κλεβουν ,
με λυπεί πολυ που βγαινουμε καθε τρεις και λιγο στο δρομο και ακνεις δεν ακουει τιποτε,
στεναχωριεμαι αφορητα που ειμαστε τοσο χαμηλα που δεν ξερουμε να μιλαμε, νομζιουμε πως οποιος καλυπτει εμ τη φωνη του τον αλλον ειναι εξυπνοτερος-ισχυροτερος.
ουρλιαζουμε και υστεριαζουμε γιατι ποτε μας δεν μαθαμε να μιλαμε,
ολοι ειμαστε αγανακτησμενοι καθενας για δικους του λογους,
απο το μισθο που δεν φτανει να αγορασεςι μια εχτρα σοκολατα , μεχρι τον κυριουλη που εχει τελειωσει ενα λυκειο και τον εχουμε να αφησει να το παιζει αντιδημαρχος του μεγαλυτερου δημου της χωρας,
Γιατι Ελληνες έχουμε πέσει τοσο χαμηλά, ?
γιατι δεν μιλάμε? γιατι πρεπει να γκαρίζουμε λες και ειμαστε ενα ματσο αχρίοι?
γιατι δεν επιχειρηματολόγούμε?
γιατι δεν μας μιλαν οπως μας αρμόζει?
γαιτι δεν μπορουμε να εχουμε μια στοχιειωση σοβαροτητα για πραγματα που μας αφορούν?
δεν ειναι όλα ενα πανυγυρακι,
εχουμε χιλαιδες αλυτα θεματα, πρεπει να τους πεισουμε να κανουν τη δουλεια τους, μας το χρωστανε
χρωστανε ολοι τους σε αυτον τον τοπο.
Σημερα προσγειώθηκα αποτομα,
δεν τα αναρτω στο αδεσποτολογιο γιατι αυτο δεν ειναι η θεση του αδεσποτολογιου , ειναι η δικη μου θεση , και το δικο μου συμπέρασμα.
εχουμε πολύ δουελια, και πολύ δρομο μπορστα μας,
στη ελλαδα εχουμε τη χρονολογια 1729.
ας αφυπνειστουμε, για εμας, και τα ζωα μας.:(:hmm::(:|

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ψεματα, Παυλοπουλο το λεγανε...:D

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

:(:(:(Δυτυχώς Havana αυτή είναι η πραγματικότητα στην Ελλάδα.:hmm:
Αν έχεις το θάρρος να κοιτάξεις κατάματα την αλήθεια, η εικόνα σε τρομάζει.:(:hmm:Και εγώ πολλές φορές το έχω σκεφτεί αυτό, ότι σαν κοινωνία πάμε προς τα πίσω.:(
Ο Ελληνας κάποτε είχε και κάποια καλά γνωρίσματα, τώρα πιά έχει χάσει την ταυτότητα του και πελαγοδρομεί. Εχούμε ανάγει σε ύψιστη αξία την "εύκολη κονόμα" και το βόλεμα στην ζωή.:hmm:
Που να βρουν θέση σ'αυτήν την κοινωνία τα άμοιρα τα ζώα.:(:hmm:

Λοιπόν καλύτερος τρόπος να περιγραφεί η κατάσταση δεν πιστεύω να υπάρξει. Τα είπες καταπληκτικά κ δυστυχώς αυτή εινα η πραγματικότητα. Θα μου πεις τι να το κάνεις που συμφωνώ λες κ θα αλλάξει η κατάσταση να τα λέμε μεταξύ μας κ να συμφωνούμε; Θα συμφωνήσω κ σ' αυτό.
Πάντως αυτό που είπες ότι χιλιάδες κόσμος ψηφίζει για τα σκουπίδια κ δεν ενδιαφέρεται ούτε καν να ενημερωθεί για πράγματα που αφορούν την ίδια του τη ζωή κ την ποιότητά της κ μένα με εξοργήζει κ με ανυσηχεί

Προσωπικα διαφωνω καθετα , στις δικες μας εκδλωσεις δηλαδη πως ερχονται νεοι, σχολεια και τα λοιπα? πιστευω οτι εινια καθαρα θεμα οργανωσης και σωστου μανατζμεντ που λειπει απο τα σωματεια και τις ομαδες γιατι η δεν γνωριζουθν η δεν το αξιολογουν σαν σημαντικο, με αποτελεσμα να παρουσιαζεται ενα ανοργανωτο τσουρμο καπως.

Νομιζω οτι εαν κατι βλεπετε να ειναι λαθος καλυτερο ειναι να αναρωτιεστε πως θα το διορθωσετε παρα να σας παιρνει απο κατω. Διαφορετικα αν μεινει καεις σε αυτο το επιπεδο και δεν μπει στον κοπο να οργανωσει να εμπψυχωσει και να παρακιονησει τους νεοπυς και να επιβαλει καποια πραγματα στους παλιοτερους εκει καταληγει κανεις

Ενδεικτικα οταν οργανωνεται διαμαρτυρια ο καθενας χρειαζετι να εχει συγκεκριμενο ρολο και να υπαρχει μια επιτροπη που θα εκπροσωπει . Η ωρα η ημερα ειναι βασικες παραμετροι πχ αν γινει 11 το πρωι θα πανε φοιτητες κι αργοσχολοι αν γινει στις 6 μπορουν και εργαζομενοι.

Στην επομενη πειτε μας να ερθουν και οι δικηγοροι υπερ των ζωων και καντε μια επιτροπη γιατι αν δεν ειμαστε εμεις σοβαροι δεν προκειται να πας παρουν στα σοβαρα ετσι γινονται οι αλλαγες , παρ ολα αυτα το καθε πραμα η καθε διαμαρτυρια μετραει.

Μη σε παιρνει απο κατω χαβανα, δες πως θα τα διορθωσεις στο επομενο

Αγαπητή Yasmin είναι σωστό ότι κάθε κινητοποίηση χρειάζεται καλή οργάνωση -και η διάχυση της εμπειρίας μεταζύ των ζωοφιλικών σωματείων μπορεί να βοηθήσει- αλλά η περιγραφή από τη Havana της νεοελληνικής κοινωνίας και των εκλεγμένων(!) εκπροσώπων της- είναι, κατά τη γνώμη μου, εξαιρετική.

Μπορει να ειναι σαν περιγραφη και τα ιδια γινονταν κι εδω πριν καταπιαστουμε σοβαρα με αυτα αλλα τωρα εχει αλλαξει το τοπιο και μπορει να αλλαξει κι εκει ειμαι σιγουρη

Παιδιά η ξεπεσμένη νοοτροπία του νεοέλληνα δυστυχώς δεν αφορά μόνο τα ζώα. Έχουμε ξεφύγει σαν λαός. Η ημέρα μας ξεκινάει βλέποντας τον κάθε πικραμένο καραγκιόζη σε τηλεοπτικά παράθυρα να το παίζει ειδήμονας και να ωρίεται για την σημερινή ελληνική κατάσταση, στο δρόμο όλοι είναι έτοιμοι να πλακώσουν ο ένας τον άλλο στο ξύλο. Αρκεί ένα στραβό βλέμα και το πανηγύρι αρχίζει. Όλοι έχουμε κουραστεί από αυτή την κατάσταση για αυτό και η τόση μας λατρεία στα ζωάκια. Τι να πει κανείς. Δεν ξέρω τι μας χρειάζεται για να πάψουμε να είμαστε οι τελευταίοι των τελευταίων:hmm:

Να αντλουμε δυναμη απο το θυμο μας και να μην τον αφηνουμε να γινεται κουραση αυτο μας χρειαζεται

Να αντλουμε δυναμη απο το θυμο μας και να μην τον αφηνουμε να γινεται κουραση αυτο μας χρειαζεται

Συμφωνώ απολύτως

Εξισου θα σας πω οτι στο συνεδριο της καρδιτσας αυτο που εκανε εντυπωση στους διοργανωτες ειναι οτι ολοι οσοι πηγαμε απο ολη την ελλαδα ημασταν νεοι ανθρωποι ελαχιστοι ηταν κοντα στα 60 πχ και ηταν συνηθως περικυκλωμενοπι απο πολυ νεοτερους εθελοντες, ελατε ολοι στο συνεδριο που θα γινει φετος στη δραμα να το δειτε και μονοι σας. Εξισου στις δικες μας ομαδες μονο δυο ατομα ειναι μεγαλα και κανεις δεν ειναι γραφικος με γουνα η αλλο. αυτο προκαλει σεβασμο καθως και η υπαρξη ανδρων εθελοντων.

Τα πραγματα εχουν αρχισει κι αλλαζουν υπαρχουν πολυ περισσοτερες ομαδες , γκρουπ στο φεισμπουκ απο οτι πριν 3 χρονια. οποιος επικεντρωθει στα αρνητικα θα χασει το κουραγιο του και θα παψει να ειναι λειτουργικος οποιος δει και βασιστει στα θετικα θα τα πολλαπλασιάσει.

Αλλωστε η Χαβανα κανει κι αλλα προτζεκτ (συνεργαζομαστε) που ειναι πολύ αισιοδοξα απλα ο καθενας εχει και στιγμες αδυναμιας αρκει να μη το γενικευουμε γιατι μετα η καταθλιψη ειναι κοντα και δεν ωφελει κιολα.

Δειτε τα θετικα και τα αρνητικα διορθωστε τα παιδια ειναι η μονη λύση

Δεν μπορώ παρά να ξανασυμφωνήσω:)

Να κάνουμε την αυτοκριτική μας, (κι εγώ από το πρωί με έχω βάλει στο μικροσκόπιο) να σηκώσουμε τα μανίκια, και να μην σταματούμε την προσπάθεια, να κάνουμε τις λάθος επιλογές παρελθόν, και να μην υποκειπτουμε στη ψυχολογια του εκβιασμου,να διευρυνουμε την κολτουρα μας, να μην αρκουμαστε στην ημιμαθεια, να μην τροφοδοτουμε τον σκοταδισμό της τηςλοράσης, να μην τρώμε το μαιντανό που μας δινουν, έχουμε επιλογες,
ο δρομος δεν ειναι ευκολος, γιατι το χαοτικό ειναι ευκολότερο.
Το ξέρω πως πολλοί απο εμάς αντιμετοπίζουμε προβλήματα βιοπορισμού, κάνουμε 2 και τρείς δουλειές και θεωρειται πολυτελεία να έχουμε και να συντειρούμε κατοικιδια, οταν διαμαρτυρόμαστε για το βιοτικό μας επιπέδο η αλλιώς τη κατάντια μας, αντιμετοπιζόμαστε σαν όχλος και οχι σαν ατομα.
Ξερω πως είμαστε αγανακτισμένοι και δεν μπορουμε να μιλάμε ηρεμα γιατι μας πνίγουν τα προβλήματα και η αγανάκτηση , εκει ποντάρουν και γιαυτο επιτυγχάνουν οι τοπικοι αρχοντες αυτη την απαθεια και αντιμετοπιση.
Θα μπορουσε να κατεβει ο κυριος αντιδημαρχος με προτασεις, να εχει φροντισει να ενημερωθει ο ιδος για τη κατασταση , να μπει να δει τι γραφεται στο διαδυκτιο, (νεος ανθρωπος ειναι) αλλα μαλλον πρέπει να εχεις βασικες γνώσεις για να ανοιξεις τον υπολογιστη.....
θα μπορουσε να ανοιξει το δημοτικο κτηνιατρειο να πηγαινουμε να στειρωνουμε τα ζωα, θα μπορουσε να κυνηγησει τα προγραμματα που προβλέπονται για τα σχολεια, θα μπορουσε να κάνει εκτος αποτ ο να επιδειδεταισε λουλουδοπόλεμο στα μπουζούκια, αλλα δεν το έκανε, κι εμεις ειμασταν μουγκοι.
δεν τον βαλαμε στη θέση του , δεν του μιλήσαμε γιατι γκαριζαμε σα να μην πώ.
Γιαυτο εγραψα ολο αυτο το σεντονι και συμφωνω με τη γιασμην και με τις άλλες κοπέλες,
α.την επομενη φορα θα ειμαστε πιο οργανωμένοι και έτοιμοι.
β .συμεπρασματικά ναι βρισκομαστε σε εθνική παραφροσυνη.
γ.ας ειναι ενας συναγερμος για να ξυπνήσουμε.

Βρε Κατερίνα εδώ δεν υπάρχει μέριμνα για τους ανθρώπους. Εμένα πχ δεν μου εχουν πληρώσει το δώρο Χριστουγέννων και σε άλλα 200 άτομα και ολοι αδιαφορούν Ταμείο ανεργίας ψύχουλα. Όλα τα μεγαλοκεφάλια εκμεταλλεύονται την οικονομική κρίση για να πλουτίσουν και αυτοί που την πληρώνουν είμαστε΄όλοι εμεις. Φρίκη.:down:

Πολλές φορες βοηθαει μετις αρχες να μην περιμενουμε τι θα μπορουσε να γινει η να εχει γινει ( δεν εχει ο καθενας την εγνοια των ζωων) αλλα να τους βοηθουμε με ετοιμο υλικο κα καθοδηγηση αλλα με καλη προθεση και ορια με καταθεση συγκεκριμβενων προτασεων και πως αυτες θα βοηθησουν και το εργο του δημου η την προβολη του. Οταν τα πραγματα δεν ειθναι ευκολα και δεδομενα θελει δημιουργικότητα και ιδέες, για φανταστειτε πχ την ιδια διαδηλωση με μερικους εφηβους και παιδια και ανθρωπους ντυμενους σκυλια και γατες που υποφερουν λαβωμένα η απο ασιτία και ταυτοχρονα μια σοβαρη επιτροπη να καταθετει σοβαρες και ρεαλιστικες οικονομικές προτασεις...

Βρε Κατερίνα εδώ δεν υπάρχει μέριμνα για τους ανθρώπους. Εμένα πχ δεν μου εχουν πληρώσει το δώρο Χριστουγέννων και σε άλλα 200 άτομα και ολοι αδιαφορούν Ταμείο ανεργίας ψύχουλα. Όλα τα μεγαλοκεφάλια εκμεταλλεύονται την οικονομική κρίση για να πλουτίσουν και αυτοί που την πληρώνουν είμαστε΄όλοι εμεις. Φρίκη.:down:

Δεν αναφερομαι μονο στους αγωνες για τα ζωα , απλα δινω το στιγμα μιας καταστασης που πλεον εχει ξεχυλησει το ποτηρι , και αφορα ολους τους τομεις, οτι μπορει να προβληματιζει εναν Ελληνα σημερα,
πρεπει να ανοιξουμε τα ματια μας προς ολες τις κατευθυνσεις.

Πολύ ωραια ολα αυτα, και ναι, έτσι ειναι η ελληνική πραγματικότητα και δεν μπορούμε στον χώρο της φιλοζωίας ούτε τους κάφρους να αποφύγουμε ούτε τις υστεριάζουσες.
Το βασικό ειναι ότι μαζεύτηκε κόσμος και πήρε έκταση το θέμα και γνωστοί μου μου είπαν οτι το θέμα αναφέρθηκε στην τηλεόραση.Γνωστοί μου που κυκλοφορούν στην φωκίωνος χωρίς να ξέρουν ότι εγώ σχετίζομαι με το θέμα μου ειπαν "έγινε μια συγκέντρωση διαμρτυρίας στην φωκίωνος για τις φόλες, μπράβο που οργανώνονται τετοια για τα ζωάκια".
Καλώς ή κακώς η φωνή των ζώων ακούστηκε. Μπορεί απολίτιστα και βάρβαρα όπως γίνονται όλες οι διαδηλώσει στην Ελλάδα. Αλλά this is Greece, και έτσι γίνονται τα πράγματα εδώ. Και τον αγανακτισμένο πολίτη ζητάνε τα μίντια, γιατι ειναι ψηφοφόρος.
Και μην καταστροφολογούμε, πολιτισμένες κινήσεις γίνονται, απλα δεν τις μαθαινει κανείς. Γιατι οι πολιτικοί μας, απο πολιτισμο δυστυχως δεν καταλαβαίνουν...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back