Μετά τη στείρωση πεινάει και τρώει συνέχεια

Elunitta

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Elunitta αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 53 ετών. Έχει γράψει 172 μηνύματα.
Γιατί έτυχε σε μένα το πιο αλλοπρόσαλο γατί του κόσμου?? Στη Μπαλού μου αναφέρομαι πάλι που αφότου στειρώθηκε κοντεύει να με τρελλάνει. Πέρα από τους επικούς καυγάδες της, το αλλό θεματάκι που έχουμε είναι ότι τρώει συνεχώς. Πριν ήταν ολιγόφαγη και πολύ αδύνατο γατάκι. Τώρα τρέχει στις κροκέτες κάθε 5 λεπτά και τρώει αρκετές κάθε φορά. Δεν φτάνει μόνο αυτό αλλά ζητιανευει συνέχεια για φαγητό ακόμα και λίγα δευτερόλεπτα αφού φάει. Δοκίμασα να μην της έχω συνέχεια φαγητό αλλά δεν υποφέρεται. Κλαίει διαρκώς, ουρλιάζει για την ακρίβεια και είναι δύσκολο να την αγνοήσεις.Λυσσάει όταν με βλέπει στην κουζίνα. Έχουμε μάθει και σε αυτήν και στο Μολυβίξ να μην ανεβαίνουν στο τραπέζι και τον Πάγκο της κουζίνας αλλά τώρα αυτή πηδάει επάνω αν βρίσκομαι και εγώ εκεί για να δει τι κάνω και να ζητιανέψει φαγητό. Δεν ξέρω τι να κάνω. Την μαλώνω αλλά το γατάκι δείχνει να υποφέρει από πείνα. Μπορεί να είναι κάποιο άλλο πρόβλημα υγείας? Που θα πάει αυτή η κατάσταση? Έχει παχύνει ήδη σημαντικά από τη στείρωση και μετά.Γενικά πρέπει να ανοίξω 100 θέματα για να αναφέρω όλες τις αλλαγές που έγιναν μετά τη στείρωση. Δεν είναι η Μπαλού μου. Είναι άλλο γατί αυτό τώρα. :(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλό θα ήταν να μην υπάρχει γενικά φαγητό στο γύρω. Οι κροκέτες μετριούνται, ανάλογα την μάρκα 50-70γρ το 24ωρο και αυτό. Ανάλογα με τον χαρακτήρα της γάτας της αρέσει να τρώει 1, 2 ή 3 γεύματα.. ανάλογα και με τα δικά μας ωράρια...;)

Δεν είναι η γατούλα σου η εξαίρεση αλλά πιο πολύ ο κανόνας.:)

Αποπαρσίτωση έχει κάνει?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

κατι αλλο που μπορεις να κανεις για να γυμναζεται πολυ και να μην παιρνει τοσο βαρος παρ'ολο που τρωει ειναι να την παιζεις για ωρα. καντην να τρεχει οσο μπορεις περισσοτερο. και θα εκτονωνεται, και θα καψει θερμιδες. :) μπορει να ακουγεται αστειο αλλα θα βοηθησει. :)

Ναι αποπαρασίτωση έχει κάνει... Το δοκίμασα να μην της έχω φαγητό αλλά δεν γίνεται. Πρώτα απ΄όλα επειδή λείπω όλη μέρα, αλλά κυρίως επειδή νιαουρίζει επίμονα σε ενοχλητικό βαθμό. Για να καταλάβεις είναι σαν να της πατάς συνέχεια την ουρά. Δεν μπορώ να σου το περιγράψω αλλιώς αλλά είναι ανυπόφορο. Ξέρω ότι τα πιάνει λαιμαργία μετά τη στείρωση αλλά αυτό είναι υπερβολικό. Και ο Μολυβίξ είχε γίνει λαίμαργος αλλά ελεγχόταν η κατάσταση γιατί δεν απσιτούσε όλη την ώρα φαγητό. Γενικά η Μπαλού δεν πάει καλά τώρα. Δεν κοιμάται, δεν ησυχάζει ποτέ, δεν έχει όρεξη για παιχνίδια και συνέχεια, μέρα νύχτα νιαουρίζει. Άσε που θέλει να εξολοθρεύσει το Μολυβίξ. Απλά δεν αντέχω άλλο!

Το ίδιο ακριβώς έχει πάθει και ο Spike μου που τον στείρωσα πριν 1 βδομάδα περίπου.. Του βάζω τροφή και σε δευτερόλεπτα έχει εξαφανιστεί! Εγώ πάντως αυτό που κάνω είναι να του ρίχνω την απαιτούμενη τροφή σταδιακά για να του φαίνεται οτι κάτι τρώει..

Ναι αποπαρασίτωση έχει κάνει... Το δοκίμασα να μην της έχω φαγητό αλλά δεν γίνεται. Πρώτα απ΄όλα επειδή λείπω όλη μέρα, αλλά κυρίως επειδή νιαουρίζει επίμονα σε ενοχλητικό βαθμό. Για να καταλάβεις είναι σαν να της πατάς συνέχεια την ουρά. Δεν μπορώ να σου το περιγράψω αλλιώς αλλά είναι ανυπόφορο. Ξέρω ότι τα πιάνει λαιμαργία μετά τη στείρωση αλλά αυτό είναι υπερβολικό. Και ο Μολυβίξ είχε γίνει λαίμαργος αλλά ελεγχόταν η κατάσταση γιατί δεν απσιτούσε όλη την ώρα φαγητό. Γενικά η Μπαλού δεν πάει καλά τώρα. Δεν κοιμάται, δεν ησυχάζει ποτέ, δεν έχει όρεξη για παιχνίδια και συνέχεια, μέρα νύχτα νιαουρίζει. Άσε που θέλει να εξολοθρεύσει το Μολυβίξ. Απλά δεν αντέχω άλλο!

καποια λυση θα υπαρχει δε μπορει....βρες τι φταιει..απο οτι καταλαβα δεν πεινα μονο συνεχεια. δεν κοιμαται και ειναι ανησυχη γενικοτερα..ειναι στρεσαρισμενη με κατι ? μηπως δεν της δινεις αρκετη σημασια? μηπως της παραδινεις σημασια ? :hmm: το φαι παντως κοψε της το θα παραπαχυνει, θα σου παρει τα αυτια για καμια εβδομαδα αλλα θα το καταλαβει αργα η γρηγορα..:/: επεμενε.

Η στείρωση είναι ένας "καλός" λόγος για να τρώει πολύ η γάτα, αλλά έχε υπόψη σου ότι τα γατιά τρώνε και όταν βαριούνται. Μήπως όντως βαριέται και δεν έχει τι να κάνει και το ρίχνει στο φαϊ;:hmm:

Έχω πολλές γάτες... και ξέρω πως κάνουν.. αλλά ειδικά αφού λείπεις ΔΕΝ ακούς.;)
Η γάτα βάζω στοίχημα κοιμάτε όλη μέρα...ξυπνάει τρώει και ξανακοιτάμε. Μετά έρχεσαι και αρχίζει την γκρίνια, οσο πέφτεις θα σε καβαλάει... Είναι μια καλομαθημένη γάτα που πάντα περνάει το δικό στης.:redface:

Είναι θέμα ΥΓΕΙΑΣ να τρώει οσο πρέπει, θα τρέχεις....

Αχ νομίζω ότι το πρόβλημα της είναι ότι δεν της δίνω σημασία ή μάλλον όχι όση αυτή θα ήθελε.. Δεν θέλει το Μολυβίξ. Θέλει αποκλειστικότητα. Εξακολουθεί να του ορμάει και να τον ξεσκίζει κάθε φορά που τον βλέπει. Εγώ είμαι μόνη μου και η κατασταση είναι πολύ δύσκολη. Για παράδειγμα: τα είχαμε μάθει να κοιμούνται στο δωμάτιο τους. Δεν κάνω πλάκα, από μικρά, 23.00-7.00 μένανε σε ένα δωμάτιο του σπιτιού αδιαμαρτύρητα.Αυτή μάλιστα πήγαινε και μόνη της.Τώρα είναι αδύνατο να γινει αυτό και κλείνουμε το Μολυβίξ στο σαλόνι. Αυτή κλεισμένη στο δωμάτιο δεν κάθεται με τίποτα. Παίρνει φόρα και κοπανάει την πόρτα νιαουρίζοντας διαρκώς. Εκτός δωματίου δεν κάθεται ήσυχη. Παίρνει φόρα και κοπανάει την πόρτα της κρεβατοκάμαρας. Τις πρώτες μέρες μετά τη στείρωση την επαιρνα στο κρεβάτι μαζί μου αλλά ούτε εκεί ησύχαζε. Δεν νιαούριζε αλλά ησυχία δεν είχε. Με δάγκωνε, με έγλυφε, με πατούσε.. Αποφάσισα ότι κακομαθαίνει (άσε που ζήλευε και ο Μολυβίξ) και το έκοψα. Τρεις εβδομάδες μετά ακόμα δεν το έχει πάρει απόφαση και κλαίει όλη νύχτα. Δεν γίνεται να είμαι σε ένα δωμάτιο με το Μολυβίξ και να την κλείσω απ΄έξω, ξεσηκώνει τον κόσμο. Στο ίδιο δωμάτιο και τα δύο δεν γίνεται εκτός και αν κρατάω την Κυρία αγκαλιά. Αν κρατάω αυτόν επιτίθεται.Ο Μολυβάκος (που έχει δείξει απίστευτη ανοχή και υπομονή) μαραζώνει. Για να χαιδέψω λιγάκι και αυτόν κλείνω αυτήν για λίγο στο κλουβί και, ενώ γενικά εκεί ησυχάζει, μόλις πιάσω το Μολυβίξ λυσσάει Δεν περνάει και φυσιολογική ζωή τώρα η Μπαλού αλλά δεν γίνεται και αλλιώς..Είναι απίστευτα δύσκολο. Περνάω όλη τη μέρα μου εναλλάσοντας τα γατιά στο τάισμα, στην αγκαλιά στο παιχνίδι, στα δωμάτια. Νομίζω ότι η συνύπαρξη είναι πλέον αδύνατη. Κάνω υπομονή μήπως και αλλάξει τίποτα. Αλλίως θα πρέπει να τη δώσω. Και θα έχει γίνει και τόφαλος οπότε ποιός θα τη θέλει.:(

Έχω πολλές γάτες... και ξέρω πως κάνουν.. αλλά ειδικά αφού λείπεις ΔΕΝ ακούς.;)
Η γάτα βάζω στοίχημα κοιτάμε όλη μέρα...ξυπνάει τρώει και ξανακοιτάμε. Μετά έρχεσαι και αρχίζει την γκρίνια, οσο πέφτεις θα σε καβαλάει... Είναι μια καλομαθημένη γάτα που πάντα περνάει το δικό στης.:redface:

Είναι θέμα ΥΓΕΙΑΣ να τρώει οσο πρέπει, θα τρέχεις....

Δεν ήταν καλομαθημένη. Κυρίως χάρη στο Δημήτρη είχαμε κάνει γατιά στρατιωτάκια.:P Έγινε σκατόγατο ξαφνικά. Θα προσπαθήσω πάντως να τησ κόψω το πολύ φαί.. Είναι και ασύμφορη!!!

Δεν ήταν καλομαθημένη. Κυρίως χάρη στο Δημήτρη είχαμε κάνει γατιά στρατιωτάκια.:P Έγινε σκατόγατο ξαφνικά. Θα προσπαθήσω πάντως να τησ κόψω το πολύ φαί.. Είναι και ασύμφορη!!!

Βρίσκει και τα κάνει...:/:;) θα επιμείνω...
Θέλει υπομονή.. άστα μόνα τους.. και μην ασχολείστε ούτε με το ένα ούτε με το άλλο για κάποιες μέρες να δείς..να ασχοληθούν το ένα με το άλλο.. τώρα κάνουν αγώνα ποιό θα σε πάρει πιο πολύ.

Μην έχεις τύψεις, οτι δεν ασχολείσαι και πέφτεις με το φαί:/:...οι περισσότεροι λείπουμε όλοι μέρα, γιαυτό προτιμούμε και 2+ γατάκια για να κάνουν παρέα μεταξύ τους.

Επειδή γράφεις ότι ξαφνικά μεταλλάχθηκε σε στριτζόγατο, το ερεύνησες μήπως την πείραξε στο νευρολογικό της σύστημα κάποιο φάρμακο κατά τη στείρωση; Ο γιατρός τί λέει;

Ακριβώς αυτό... Δεν ήτανε κακομαθημένο καθόλου αλλά έγινε ανυπόφορο. Την έχει εξετάσει και ο κτηνίατρος που την παρακολουθεί από νιανιαράκι και την στείρωσε αλλά και ένας άλλος στον οποίο την πήγα μέσα στην απελπισία μου. Δεν μου είπαν κάτι τέτοιο. Κάποια στιγμή είχε ψευδοκύηση, μετά νόμισε ότι με γέννησε και της πέρασε.. Θα ρωτήσω και πιο συγκεκριμένα...

Ψευδοκύστη? Γέννησε? μετά την στείρωση ??:|

Κάποια στιγμή είχε ψευδοκύηση, μετά νόμισε ότι με γέννησε και της πέρασε.. Θα ρωτήσω και πιο συγκεκριμένα...

Όταν λές ψευδοκύηση εννοείς κοινώς ανεμογκάστρι; Έχουν και οι γάτες τέτοια;

Κάποια στιγμή, μεταξύ όλων των τρελών αλλαγών που της συνέβησαν,πρήστηκαν και τα στήθη της. Μιλάμε για αρκετό πρήξιμο, όπου θηλή και ένα λοφάκι. Την πήγαμε στον κτηνίατρο και μας είπε ότι είναι ψευδοκύηση, δηλαδή ότι το γατί νομίζει ότι κυοφορεί και ορμονικά είναι σε κατασταση κύησης. ΕίναΙ κάτι που συμβαίνει σε στειρωμένα σκυλάκια και πιο σπανια στις γάτες. Τότε νομίσαμε ότι και η επιθετικότητα της και γενικά όλη η ανησυχία οφειλοταν σε αυτό. Τώρα της έχει περάσει και ξεπρήστηκαν τα στήθη της. Έγραψα ότι με γέννησε γιατί ένα βράδυ, τότε που την έπαιρνα στο κρεβάτι μαζί μου, για να καταφέρω να κοιμηθώ και εγώ λιγάκι,ξαφνικά άρχισε να με γλείφει μανιωδώς. Σαν τρελή όμως!! Έγλυφε τα μαλλιά μου , το πρόσωπο μου και γενικά κάθε ακάλυπτο μέρος στο σώμα μου. Συνέχεια για 1-2 ώρες περίπου και μετά ανέβηκε στο κεφάλι μου και προσπαθούσε να με καλύψει με το σώμα της. Προσπαθούσε να ξαπλώσει με τέτοιο τρόπο ωστε να με καλύπτει. Κόντευα να πάθω ασφυξία. Και μετά πήρε θέση θηλασμου. Τοποθετώντας την κοιλιά της στο στόμα μου. Δεν ξέρω τι ήταν όλο αυτό αλλά εκείνες τις μέρες ήταν πιο επιθετική από ποτέ με το Μολυβίξ και ειδικά όταν με πλησίαζε και γρύλιζε ακόμη και τον Δημήτρη όταν ήταν κοντά μου.. Μετά η "μαμά" μου ξεπρήστηκε και ξαναέγινα το αφεντικό της. Τράβηξα και κάποιες φωτογραφίες και σας τις δείχνω. Φανταστείτε όμως ότι για να την φωτογραφίσω την είχα και παραμερίσει λιγάκι.

Συνημμένα

• mama 1.JPG
    mama 1.JPG
    40,8 KB · Εμφανίσεις: 58
  • mama 2.JPG
    mama 2.JPG
    51,1 KB · Εμφανίσεις: 72
  • mama 3.JPG
    mama 3.JPG
    52,7 KB · Εμφανίσεις: 56
Χμμμ...:hmm:Ειπατε οτι νομιζει πως ειναι εγκυος...Νομιζω πως ειναι επιθετικη με το Μολυβακο επειδη θελει να προστατεψει τα μικρα της δλδ εσας απο αυτον και κανει σα τρελη οταν ειναι διπλα σας επειδη νομιζει οτι θα σας πειραξει(ο Μολυβουλης).Καθως οι γατες θελουν να προστατεψουν τα μικρα τους.Και ολα αυτα τα προκαλει η ψευδοκυηση:hmm::P:):happy::hmm:

Κάποια στιγμή, μεταξύ όλων των τρελών αλλαγών που της συνέβησαν,πρήστηκαν και τα στήθη της. Μιλάμε για αρκετό πρήξιμο, όπου θηλή και ένα λοφάκι. Την πήγαμε στον κτηνίατρο και μας είπε ότι είναι ψευδοκύηση, δηλαδή ότι το γατί νομίζει ότι κυοφορεί και ορμονικά είναι σε κατασταση κύησης. ΕίναΙ κάτι που συμβαίνει σε στειρωμένα σκυλάκια και πιο σπανια στις γάτες. Τότε νομίσαμε ότι και η επιθετικότητα της και γενικά όλη η ανησυχία οφειλοταν σε αυτό. Τώρα της έχει περάσει και ξεπρήστηκαν τα στήθη της. Έγραψα ότι με γέννησε γιατί ένα βράδυ, τότε που την έπαιρνα στο κρεβάτι μαζί μου, για να καταφέρω να κοιμηθώ και εγώ λιγάκι,ξαφνικά άρχισε να με γλείφει μανιωδώς. Σαν τρελή όμως!! Έγλυφε τα μαλλιά μου , το πρόσωπο μου και γενικά κάθε ακάλυπτο μέρος στο σώμα μου. Συνέχεια για 1-2 ώρες περίπου και μετά ανέβηκε στο κεφάλι μου και προσπαθούσε να με καλύψει με το σώμα της. Προσπαθούσε να ξαπλώσει με τέτοιο τρόπο ωστε να με καλύπτει. Κόντευα να πάθω ασφυξία. Και μετά πήρε θέση θηλασμου. Τοποθετώντας την κοιλιά της στο στόμα μου. Δεν ξέρω τι ήταν όλο αυτό αλλά εκείνες τις μέρες ήταν πιο επιθετική από ποτέ με το Μολυβίξ και ειδικά όταν με πλησίαζε και γρύλιζε ακόμη και τον Δημήτρη όταν ήταν κοντά μου.. Μετά η "μαμά" μου ξεπρήστηκε και ξαναέγινα το αφεντικό της. Τράβηξα και κάποιες φωτογραφίες και σας τις δείχνω. Φανταστείτε όμως ότι για να την φωτογραφίσω την είχα και παραμερίσει λιγάκι.

Τί να σου πώ... με πιάσαν τα γέλια..!!:redface::lol: Μου έχει τύχει να γεννήσει πραγματικά γάτα στο πάπλωμα και εγώ να κοιμάμαι....:cool:
Έχω και εγώ ανώμαλες γάτες.. με βυζαίνουν, με πλένουν, με τραβάνε απο τα παντζάκια, μια κάθεται μόνιμα στον ώμο μου σαν παπαγάλος, μια στον λαιμό μου σαν καρφίτσα, μια φορά κόντεψα να σκάσω...κλπ κλπ...εχω μπόλικες..:redface::rolleyes:

Εγώ, αν είχα αποκλείσει το ιατρικό πρόβλημα.. απλά θα το διασκέδαζα απο κεί και πέρα!!:happy::happy:

εγω παλι με το ρορυ ειχα μετα τι στειρωση κατι παρομιο...ηθελε να τρωει ολη μερα..εκλαιγε ,εκλεβε και νιαουριζε...μεχρι που το ξαναπηγα στη γιατρο μας...μου εβαλε χερι γιατι του εβαζα λιγο φαγειτο και ηταν στην αναπτηξη οποτε πρεπει να τρωει σωστα και μου ειπε να κανω ενα τρικ ..να γεμισω ολα τα μπολ του με κροκετα μεχρι πανω...τη 1 μερα ετρωγε σαν τρελος απο ολα τα μπολ(4 ) τη 2 μερα ετρωγε μονο απο 1 ,τα αλλα 3 που ηταν γεματα κροκετα δεν τα πλησιαζε ..τωρα τρωει μονο απο το δικο του και παρολο που το εχω παντα γεματο του εφυγε η λαιμαργια...τρωει 3 με 4 φορες τη μερα...δεν ξερω παντως με εμενα πετυχε το κολπο....

Πέτυχε?? Πόσα κιλάκια είναι Βιβή το παιδί???:redface::P

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back