Όλγα Veggie
Πολύ δραστήριο μέλος
Γιατί ειμαστε εδώ; Το μετά είναι όπως και πριν τη γέννησή μας; Ή αιωρείται μια ψυχή σαν συννεφάκι ανάμεσα σε άλλες; Και αν μιλάμε για αιώνια ζωή, ποιος θαθελε να τη ζήσει; Ποιος θα θελε να βλέπει απο ψηλά τους αγαπημένους του να τον κλαίνε; Ειναι τοσο αδικο για τους καλούς που χάνονται νωρις. Δεν ξερω κανενα κάθαρμα να πεθαίνει πριν την ώρα του... Και είναι τόσα πολλά... Αλλο πάλι κουλό να θελει κάποιος να είναι μαζί σου στην άλλη ζωή και συ να μη θες. Μα υπάρχει τροχονόμος εκει πάνω;;;;; Δεν νομίζω

Και ολα που ισχύουν για μας ισχύουν και για τα ζώα φυσικά. Ακόμα και για το τελευταίο μυρμηγκάκι για να μην πω για τα μικρόβια και τις αμοιβάδες. Σε τόπο χλοερό λοιπόν ή οπ μας σβήσανε το φως;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
yodaki
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ένας θανατός είναι πάντα δύσκολη υπόθεση και πολύ προσωπική.Καθένας την «ξεπερνα» διαφορετικά αν την «ξεπερνα» ποτέ. Κατα την γνώνη μου σβήνει το φως και τέλος. Γι' αυτό πιστεύω οτί αυτό που μένει είναι οι πράξης και η αγάπη που αφήνει ο καθένας μας στους γύρο του και γενικά στον κόσμο.
Ίσος αν όλοι πίστευαν στο τώρα και δεν περίμεναν μια άφεση αμαρτιών να ήταν διαφορετηκά τα πράγματα.
Όσο για τους κακούς που δεν παθάινουν τίποτα είναι λίγο σχετικό το θέμα και ίσος , μερικές φορές ο θάνατός να τους πέφτει πολύς.
Όπως λέει και η Χάρούλα: Ξενύχτισα στην πόρτα σου και σιγοτραγουδώ Εδω είναι ο Παράδισος κι η Κόλαση είναι έδω.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Μιχαέλα
Νεοφερμένο μέλος
Νομίζω οτι συμβαίνει κατι που ο ανθρώπινος νους δεν μπορεί να το αντιληφθεί παρόλο που πιστεύω οτι είχε και έχει την δυνατότητα. Σίγουρα υπάρχει κάποιος λόγος που είμαστε εδω και όχι μονο εμεις αλλα όλα τα πλάσματα. Τα πάντα έχουν ενα σκοπό αυτό είναι το μόνο σίγουρο και με τον θάνατο φτάνουμε στον σκοπο αυτό 
lactoula
Πολύ δραστήριο μέλος
Παντα τα μεταφυσικα με γοητευαν, και τι πιο μεταφυσικο απο τον θανατο? Ειμαι απο τους αισιοδοξους που πιστευουν σε μιας μορφης συνεχειας μετα το θανατο.? Ολοι δεν λενε οτι στο συμπαν τιποτα δεν χανεται? Απλα αλλαζει μορφη, αρα γιατι να ειναι εξαιρεση ο θανατος? Η μηπως δεν ειναι αισιοδοξια αλλα ενας μεγαλος φοβος για την ανυπαρξια ? Αν ειναι τελικα η εξαιρεση ο θανατος και μετα απλα χανομαστε? Απλα σβηνουμε απο το συμπαν?... Ειναι μια τρομακτικη σκεψη, αρα μαλλον ειμαι φοβιτσιαρα και οχι αισιοδοξη... Βεβαια κανεις δεν μπορει να απαντησει αυτα με σιγουρια, ετσι μου μενει η ελπιδα οτι θα συνεχισω να υπαρχω και μετα...
μελινάκι
Πολύ δραστήριο μέλος

παντος αποκλειετε να ειναι χειροτερο αφου ειναι σιγουρα κοντα στο θεο...

Υ.Γ. Άκουσα κάτι καλό στους Σινγκλς. Πάνω κάτω έλεγε κάτι τέτοιο: " Όταν πεθαίνεις παίρνεις μαζί σου ένα μοναχά ντι-βι-ντι (τα έχουν φτύσει τα αγγλικά στο κομπιούτερ μου για αυτό γράφω έτσι) με γραμμένη όλη τη μέχρι τώρα ζωή σου. Για όλα τα καλά που έζησες και έκανες παίρνεις τη χαρά που σου αναλογεί και αυτός είναι ο Παράδεισος και για όλα τα κακά που προξένησες στους άλλους παίρνεις στο μέγιστο βαθμό το πόνο που τους προκάλεσες και αυτό είναι η κόλαση. Μου φάνηκε δίκαιο ως μεταθανάτια προοπτική, αλλά πάλι δε θέλω να το ξέρω.

cloud
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ίσως το βλέπω έτσι το θέμα επειδή δεν πιστεύω σε κάποιου είδους Θεό..
μελινάκι
Πολύ δραστήριο μέλος

mimikaki
Διάσημο μέλος
Καλύτερα να ζείς κάθε μέρα για το σήμερα, σαν να μήν υπάρχει αύριο γιατί στο κάτω κάτω κανείς δεν μας εγγυάται εαν υπάρχει αύριο...
Το μετά ? Αν γνωρίζαμε μπορεί και να μην μας φαινόταν τόσο μαγική η ζωή που ζούμε σήμερα...
Φορτώνουμε με αναμνήσεις το DVD, όπως είπε και η Νερίνα και πάμε για αλλού!
Όλγα Veggie
Πολύ δραστήριο μέλος

Κι αφου ο εγκεφαλος δεν λειτουργει πια δεν μπορει να βλεπει όνειρα... Για τις μεταθανάτιες εμπειρίες που ακουμε, η μορφινη που χυνεται στον εγκεφαλο δυμιουργει παραισθησεις που τις μεταφραζουν σαν μεταθανάτιες εμπειριες.¨ολοι πουυ μας τα λενε γύρισαν, δεν γύρισαν; Αρα ζουσαν, δεν πέθαναν ποτε, ήταν απλά κοντα
mimikaki
Διάσημο μέλος
Είναι των "Queen" Who wants to live forever??"

Fotini
Διάσημο μέλος
ruko
Διάσημο μέλος
Ομως δυστυχώς δεν πιστευω στο οτι η ψυχή ειναι ενεργεια και οχι υλη και δεν πεθαίνει.Πιστευω οτι χανεται με το σώμα![]()
Συμφωνώ απόλυτα. Όμως να προσθέσω (ίσως επειδή έχω σκανδαλωδώς καλή διάθεση σήμερα) ότι δεν υπάρχει λόγος να στεναχωριόμαστε: ο θάνατος είναι το αντίθετο της ζωής, άρα όπου υπάρχουμε εμείς δεν υπάρχει θάνατος και όπου υπάρχει ο θάνατος δεν υπάρχουμε εμείς (Επίκουρος - αν θυμάμαι καλά). Στην πραγματικότητα, ο θάνατός (μας) δεν μας αφορά.
aretha
Περιβόητο μέλος
Καλά θυμάσαι, Επίκουρος! (Επίκουρος rulez, btw)ο θάνατος είναι το αντίθετο της ζωής, άρα όπου υπάρχουμε εμείς δεν υπάρχει θάνατος και όπου υπάρχει ο θάνατος δεν υπάρχουμε εμείς (Επίκουρος - αν θυμάμαι καλά).
Αλήθεια. Αυτό που μας αφορά είναι η επίγνωση του επικείμενου θανάτου, προνόμιο αποκλειστικό του ανθρώπινου είδους.Στην πραγματικότητα, ο θάνατός (μας) δεν μας αφορά.
Ismini
Διάσημο μέλος
Αυτό Ολγα το είχε πει μια καθηγήτρια μας...Τη θυμάσαι φυσικά.
Μόνο αυτό με φοβίζει κι εμένα. Κατά τα άλλα ειλικρινά δεν με ενδιαφέρει ο φυσικός θάνατος (τι συμβαίνει μετά κτλ κτλ...).
Η ζωή μετράει....

Poly
Εκκολαπτόμενο μέλος
Λυπάμαι πολύ για τη φίλη σου. Αν θέλεις διάβασε τα παρακάτω, ίσως να σε κάνουν να νιώσεις λιγουλάκι καλύτερα...
Μέχρι πρόσφατα πίστευα ο ο Θάνατος δεν με αφορά. Και ότι οι δικοί μου άνθρωποι θα ζουν για πολύ... Και ότι πριν να πεθάνει κάποιος υπάρχουν ενδείξεις και το παίρνεις σιγά-σιγά απόφαση...
Μέχρι που... Το 2001 ο πιο γλυκός άνθρωπος του κόσμου όλου, αυτός που του χρωστάω τη ζωή μου, την ανάσα μου, έφυγε...
Και δεν είχα προλάβει να του πω ούτε "γειά", ούτε "καλό ταξίδι", ούτε να του δώσω ένα φιλί, όπως έκανα πάντα πριν φύγει. Δεν είχα προλάβει ούτε να του πω ότι θα τον ξαναδώ...
Έπρεπε από κει και πέρα να συμβιβαστώ με μια ιδέα που μέχρι τότε ήταν άγνωστη λέξη για μένα, θάνατος. Δεν είχα στον κύκλο μου κάποιον που είχε χάσει δικό του άνθρωπο. Νόμιζα οτι κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί τι περνάω. Την επόμενη εβδομάδα μετά την κηδεία, ξαναγύρισα στην Αγγλία όπου και έμενα και είχα εξοργιστεί με όλο το κόσμου που συνέχιζε την ζωή του κανονικά, δούλευε κανονικά, γλένταγε κανονικά...
Δεν είχε αλλάξει τίποτα. Με έβλεπαν να φοράω μαύρα και με κοιτούσαν στη δουλειά καχύποπτα, σαν να ήμουν μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης...
Είχα εξοργιστεί και με όλους αυτούς που μου έλεγαν ότι μετά το θάνατο είναι το απόλυτο τίποτα, το σώμα το τρώνε τα σκουλίκια και η ψυχή δεν υπάρχει - "αυτά είναι για μικρά παιδιά και για γέρους", μου είχε πει ο εργοδότης μου κάποια στιγμή.
Είχα εξοργιστεί και με όλους αυτούς που μου έλεγαν να κάνω πράγματα για να ξεχαστώ. ΔΕΝ ήθελα να ξεχαστώ. Γιατί να ξεχαστώ;
Όλο αυτό το διάστημα για μένα ο πατέρας μου είναι κοντά στο Θεό που πίστευε, και με βλέπει από ψηλά, και με συντρόφευει όταν εγώ φοβόμαι, και με συμβούλευει όταν το έχω ανάγκη. Και κάποιες στιγμές έτσι στο άσχετο μου έρχεται μια ανάμνηση, που θα τη μοιραστώ με κάποιον. Με αυτό τον τρόπο ο πατέρας μου ζει. Σε ένα άλλο άλλο επίπεδο, μαζί με όλους αυτούς συγγενείς και φίλους που τον ακολούθησαν τα επόμενα χρόνια.
Το πιο δύσκολο ήταν να συνηθήσω οτι δεν θα τον ξαναδώ. Μέχρι που άρχισα να τον βλέπω στα όνειρα μου. Πότε-πότε εμφανίζεται και τα λέμε λίγο. Και όλα γίνονται ευκολότερα!
Μπορεί να τα βλέπω τα πράγματα ρομαντικά και να μην έχω συμβιβαστεί με το απόλυτο κενό, την ιδέα του θανάτου. Υπάρχουν στιγμές που τρομάζω οτι όλα μπορεί να τελειώσουν απότομα και άχαρα.
Και τότε φοβάμαι... Και τότε ο πατέρας μου είναι εκεί και με στηρίζει..!
Πιστεύω τελικά οτι κάπου πάμε, κάπου καλύτερα. Κάπου πιο κοντά. Κάπου πιο όμορφα...
Μπορεί άλλωστε κανείς να με πείσει για το αντίθετο;
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool