Μετακόμιση στην Σκωτία για ένα χρόνο - ζητώ την βοήθεια σας

katerina10

Περιβόητο μέλος

Η katerina10 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 43 ετών και μας γράφει από Ηράκλειο (Αττική). Έχει γράψει 4.256 μηνύματα.
ειλικρινά δεν πίστευα ότι θα γινόταν ποτε αυτό. έχω άπειρες φορές καταλογίσει ευθύννες σε ανθρώπουσ που εγκαταλείπουν τα ζώα τους και για την ακρίβεια τους κράζω μέσα και εξω μου και να το που γυρνάει σε εμενα. όσοι θυμάστε την τρελοοικογενεια που είμαστε με τον μαπα και την ήλια θα ξέρετε πως νιώθω για το ακόλουθο...

με δέχτηκαν σε πανεπιστήμιο στην σκωτία και ψάχνω απεγνωσμένα κάπου να μείνω από τέλη αυγούστου για ένα χρόνο που να δέχονται γάτες.είναι παααααααρα πολύ δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο. ο κόσμος να χαλάσει έχω πει οι γάτες θα έρθουν μαζί μου. πως να ζήσω χωρίς αυτές άλλωστε? κι εκεί που έχω πει δεν με νοιάζει και 1 ώρα από το πανεπιστήμιο να είναι ρωτάω για το τι χρειάζεται να γίνει ώστε να μπουν στην Μ.Βρετανία τα κατοικίδια. θέλει τσιπ, αντιλυσσικό και δείγμα αίματος. Αλλά και εκεί είναι η απόγνωση μου χρείαζεται να γίνει με αυτήν την σειρα και μετά από το αίμα να περιμένουμε 6 μήνες πριν μπεί στην χώρα. Εγώ όμως έχω μόνο 5 μήνες...και αν χρειάζεται και αναμονή για το αντιλυσσικό......πάμε στους 3 αντε 4...

ξέρω ότι έχω πολύ καιρό να γράψω..τώρα που χρειάζομαι βοήθεια τώρα πιστεύω ότι αξίζει να γράψω... δεν ξέρω τινα κάνω..δεν θέλω να τα αφήσω σε άγνωστο, δεν θέλω να μείνω χωρίς αυτά και να τα αποχωριστώ και είμαι σε απόγνωση γιατί όπως φαίνεται .... μάλλον πρέπει να μείνουν πίσω. θέλω μόνο την γνώμη σας..

ευχαριστώ

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπέρα.:)Είναι όντως δύσκολη η κατάσταση σου.Και εγω σε απόγνωση θα ήμουν.Όταν λες να μείνουν πίσω..εννοείς μέχρι να γίνουν τα εμβόλια κλπ..ή για πάντα;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπέρα.:)Είναι όντως δύσκολη η κατάσταση σου.Και εγω σε απόγνωση θα ήμουν.Όταν λες να μείνουν πίσω..εννοείς μέχρι να γίνουν τα εμβόλια κλπ..ή για πάντα;

εννοώ να μείνουν πίσω ή για έναν χρόνο ή για τους μήνες που θα χρειαστού μέχρι να είναι νόμιμα!

Εκ των πραγμάτων το μόνο που μπορώ εγώ να σκεφτώ σαν λύση,είναι να φιλοξενηθούν σε κάποιον που να του έχεις εμπιστοσύνη.Δεν υπάρχει κανείς;

Γεια σου Κατερινάκι!!!
Χαθήκαμε, ε?
Κατ'αρχήν, ψυχραιμία! Κάτι θα βρεθεί, μην σε πιάνει απελπισία!
Για το εξάμηνο που μεσολαβεί από τις εξετάσεις αίματος, μένουν Ελλάδα ή σε καραντίνα εκεί? (γιατί έχω ακούσει κάτι τέτοιο και δεν ξέρω αν ισχύει).
Το σπίτι που μένεις θα το αφήσεις? Αν βρεις σπίτι εκεί που να τις δέχονται, έχεις τη δυνατότητα να μείνουν πίσω οι γάτες (και να πηγαίνει κάποιος να τις προσέχει για τα βασικά) για 2-3 μήνες που θα χρειαστεί?
Υποθέτω ότι δεν παίζει το ενδεχόμενο να μείνουν σε γονείς ή άλλο συγγενή ή φίλο...

ναι οκ και εγω αυτό προσπαθώ να βρω....ειναι δύσκολο όμως 2 γάτες..σιγουρα πρακτικά αν μείνουν εδώ..θα ειναι πολύ καλύτερα τα πράγματα αλλα συναισθηματικά θα φρικάρω σιγουρα!

Και δίκιο θα έχεις. Το ιδανικό θα ήταν να μπορέσεις να τις πάρεις έστω και με μικρή καθυστέρηση, όπως σου έγραψα και πιο πάνω.
Για να είναι μικρό το διάστημα που θα μείνουν σε άλλον. Όπως και να το κάνεις, είναι μεγάλη ευθύνη.

Γεια σου Κατερινάκι!!!
Χαθήκαμε, ε?
Κατ'αρχήν, ψυχραιμία! Κάτι θα βρεθεί, μην σε πιάνει απελπισία!
Για το εξάμηνο που μεσολαβεί από τις εξετάσεις αίματος, μένουν Ελλάδα ή σε καραντίνα εκεί? (γιατί έχω ακούσει κάτι τέτοιο και δεν ξέρω αν ισχύει).
Το σπίτι που μένεις θα το αφήσεις? Αν βρεις σπίτι εκεί που να τις δέχονται, έχεις τη δυνατότητα να μείνουν πίσω οι γάτες (και να πηγαίνει κάποιος να τις προσέχει για τα βασικά) για 2-3 μήνες που θα χρειαστεί?
Υποθέτω ότι δεν παίζει το ενδεχόμενο να μείνουν σε γονείς ή άλλο συγγενή ή φίλο...
γεια σου χρύσα μου..
ναι χαθήκαμε..πολύ τρέξιμο και δουλειές και 1002 αλλαγές στην ζωή μου!
το σπίτι που μένω θα το νοικιάσω..θα μείνει φίλος που δεν αντέχει τις γάτες. τώρα αυτό με την καραντίνα ήθελα να αποφύγω για να μην έχω θέματα να μείνουν τα γλυκά μου σε κλουβί. να έρχονταν μετά ίσως.
το ενδεχόμενο φίλων έπαιζε αλλά χάλασε στην πορεία..η φίλη μου που μέναμε μαζί τα έχει μέ έναν που έχει τρελή αλλεργία στις γάτες. οι υπόλοιποι φίλοι μένουν στους δικούς τους οπότε...δεν γίνεται να τα πάρουν...

δεν ξέρω τη λύση θα βρεθεί...αλλά τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. και μόνο που δεν βρίσκω σπίτι που να δέχονται τις γάτες με ρίχνει απίστευτα..γιατι πρέπει να τις δώσω..και πως θα μείνω εγώ χωρίς τις γάτες μου μου λες???:worry::(

Είναι δύσκολο, αλλά τουλάχιστον ξέρεις ότι δεν θα είναι για πάντα. Μετά το χρόνο θα επιστρέψεις, έτσι? Εκτός αν βρεις τον Σκωτζέζο έρωτα της ζωής σου! ;)
Περνάει ο καιρός, πίστεψέ με! Σε λίγες μέρες έχει ένα χρόνο που χάθηκε η Μπουμπού. :( Εσύ τουλάχιστον θα ξέρεις ότι καλώς εχόντων των πραγμάτων θα ξαναανταμώσεις με τα μωρά σου!:)
Το παν είναι να βρεθεί άτομο εμπιστοσύνης να στις κρατήσει για όσο χρειαστεί για να μην φρικάρεις τελείως από το άγχος του πού είναι και τι κάνουν. Εγώ θα σου πρότεινα να αρχίσεις όλες τις απαραίτητες διαδικασίες που χρειάζονται για να έρθουν Σκωτία, ώστε να μη χάνεται πολύτιμος χρόνος και ψάχνοντας, κάτι θα βρεθεί μέχρι τότε.

Είναι δύσκολο, αλλά τουλάχιστον ξέρεις ότι δεν θα είναι για πάντα. Μετά το χρόνο θα επιστρέψεις, έτσι? Εκτός αν βρεις τον Σκωτζέζο έρωτα της ζωής σου! ;)
Περνάει ο καιρός, πίστεψέ με! Σε λίγες μέρες έχει ένα χρόνο που χάθηκε η Μπουμπού. :( Εσύ τουλάχιστον θα ξέρεις ότι καλώς εχόντων των πραγμάτων θα ξαναανταμώσεις με τα μωρά σου!:)
Το παν είναι να βρεθεί άτομο εμπιστοσύνης να στις κρατήσει για όσο χρειαστεί για να μην φρικάρεις τελείως από το άγχος του πού είναι και τι κάνουν. Εγώ θα σου πρότεινα να αρχίσεις όλες τις απαραίτητες διαδικασίες που χρειάζονται για να έρθουν Σκωτία, ώστε να μη χάνεται πολύτιμος χρόνος και ψάχνοντας, κάτι θα βρεθεί μέχρι τότε.
τον έρωτα τουλαχιστον για τα τωρινά μου δεδομένα τον βρήκα εδώ και τον αφήνω και αυτόν πίσω...πφφφφφφ!
δεν ήξερα ότι χάθηκε η μπουμπου σου ρε χρύσα..λυπάμαι πολύ!χαθηκε εννοείς απεβίωσε ή την χάσατε έφυγε κλπ?
αυτό έχω σκοπό να κάνω..αν ισχύει το 6μηνο (επικοινώνησα με σκωτσεζικη πρόνοια κατοικιδίων κλπ) τότε τα γατιά μου θα μπορούν να μου έρθουν το δεκέμβρη το νωρίτερο..επομένως έτσι όπως το βλέπω δεν αξίζει τον κόπο να έρθουν καν. αλλά έγω θα κάνω όλα τα απαραίτητα γιατί πρώτον ποτέ δεν ξέρεισ και δεύτερον εμβόλια και τσιπ θα τους βάλω που το κακό?? δεν θέλω ναχάσω καθόλου χρόνο και ίσως τα πάρω όταν γυρίσω τα χριστούγεννα και γυρίσω μαζί τους ;)΄χωρίς να είμαι αισιοδοξη όμως..παντα όταν θες να πετύχεις κάτι βρίσκεσαι σε δίλημμα ... τι θυσιάζεις για αυτό...εγώ δεν θέλω να κάνω καμιά θυσία..τα θέλω όλα μαζί..θα την βρω την άκρη...

μετά από πολύ ψάξιμο, στην τελική αν είναι να περιμένουν τα ζουζούνια μουκαι δεν βρω δικό μου άνθρωπο λέω να τα πάω σε πανσιόν..είδα και το θέμα με τις πανσιόν..εκεί τα προετοιμάζουν και για το ταξίδι..ίσως είναι η καλύτερη λύση ..θα πάω να κάνω ότι χρειάζεται για να τα έχω σωστά σύμφωνα με την νομοθεσία της μ.βρετανιας και θα βρω και σπιτι (το ελπίζω και το εύχομαι) και στο καπάκι θα πάρω να ενημερωθώ για πανσιόν και διαβατήρια ζώων..αληθεια ξέρει κανείς πως βγαίνει το διαβατήριο του κάθε γατιού?????

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Αυτό για την πανσιόν ήθελα κι εγώ να στο πω, αν βρεις κάποια καλή θα μπορέσεις να διαπραγματευτείς και το οικονομικό, εφόσον είναι για μεγάλο χρονικό διάστημα και δεν πέφτεις πάνω σε περίοδο αιχμής (καλοκαίρι). Το καλό με τις δύο γάτες είναι ότι όπου κι αν πάνε θα πάνε μαζί και αυτό θα τις βοηθήσει ψυχολογικά να ανταπεξέλθουν στην αλλαγή. Απλά η επιλογή πανσιόν θέλει μεγάλη προσοχή για πολλούς λόγους (υγεία, ασφάλεια, καθαριότητα, χώρος κλπ).
Η Μπουμπού υποθέτω ότι έπεσε από το μπαλκόνι μια μέρα που είχα αφήσει ανοιχτά και χρειάστηκε να φύγω ξαφνικά από το σπίτι. Μετά κάθε έρευνα ήταν άκαρπη, απλά εξαφανίστηκε από προσώπου γης. :(
Για το διαβατήριο των γατιών δεν ξέρω να σου πω, αλλά μπορείς να ρωτήσεις και 1-2 κτηνιάτρους (ρώτα και τον γιατρό του φόρουμ μήπως ξέρει). Στην ιστοσελίδα του Αίλουρου έχει και αρκετές πληροφορίες για το θέμα των ταξιδίων και της μετακόμισης, δε χάνεις τίποτα να ρίξεις μια ματιά.

οκ λύση βρέθηκε! ευτυχισμένα γατάκια :clapup: λοιπόν, θα τα κρατήσει η μανούλα που όπως πάντα δίνει και την λύση σε οοοοοοόλα τα προβλήματα μου!!αχ αυτή η μανούλα!! τώρα μένει να φτιάξω μία παιδική χαρά για τα ζουζούνια μου που θα μείνουν έναν ολόκληρο χρόνο μακριά.. ΑΛΛΑ!!! αλλά θα έρχομαι ανά 2 - 3 μήνες... και για να μην φρικάρουν, και γιατί θα μου λείπουν και γιατί τόσο θέλει για τα χαπάκια τους που θέλω να τα δίνω εγώ..η φροντίδα τους είναι πάνω μου είτε είμαι μακριά είτε κοντά! :) αυτό με ευχαριστεί..απλά φοβάμαι μην με ξεχάσουν.......:/: τεσπα, έχουμε ακόμα τόσο καιρό μπροστά μας!

παρεπιπτόντως έκανα το αντιλυσσικό και τους έβαλα και το τσιπάκι... τι να πεισ! βρέθηκε γρήγορα λύση..χε χε! :)

Τέλος, ψάχνω στο σαιτ για κατασκευές αφού μπήκα που μπήκα στο τρυπάκι..κοιτάω για κάτι να φτιάξω με τον άνδρα να διασφαλιστούν τα παιδιά και να περνάνε υπέροχα με την γιαγιά τους :)

σας ευχαριστώ όσους απαντήσατε και όσους συμπάσχατε και όσους τέσπα θέλατε να βοηθήσετε!

Δεν ξέρεις πόσο χάρηκα..πραγματικά!!:D:D:D Και μη φοβάσαι..ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να σε ξεχάσουν.:D

Για δες εδώ, δεν ξέρω αν θα βοηθηθείς...https://www.facebook.com/l.php?u=https://pansyn.org/?page_id=64&h=21828
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ!!!!
Αυτό για την πανσιόν ήθελα κι εγώ να στο πω, αν βρεις κάποια καλή θα μπορέσεις να διαπραγματευτείς και το οικονομικό, εφόσον είναι για μεγάλο χρονικό διάστημα και δεν πέφτεις πάνω σε περίοδο αιχμής (καλοκαίρι). Το καλό με τις δύο γάτες είναι ότι όπου κι αν πάνε θα πάνε μαζί και αυτό θα τις βοηθήσει ψυχολογικά να ανταπεξέλθουν στην αλλαγή. Απλά η επιλογή πανσιόν θέλει μεγάλη προσοχή για πολλούς λόγους (υγεία, ασφάλεια, καθαριότητα, χώρος κλπ).
Η Μπουμπού υποθέτω ότι έπεσε από το μπαλκόνι μια μέρα που είχα αφήσει ανοιχτά και χρειάστηκε να φύγω ξαφνικά από το σπίτι. Μετά κάθε έρευνα ήταν άκαρπη, απλά εξαφανίστηκε από προσώπου γης. :(
Για το διαβατήριο των γατιών δεν ξέρω να σου πω, αλλά μπορείς να ρωτήσεις και 1-2 κτηνιάτρους (ρώτα και τον γιατρό του φόρουμ μήπως ξέρει). Στην ιστοσελίδα του Αίλουρου έχει και αρκετές πληροφορίες για το θέμα των ταξιδίων και της μετακόμισης, δε χάνεις τίποτα να ρίξεις μια ματιά.
Κρίμα για την μπουμπου σου ρε χρυσα μου ....:( τσιπ? μπα ε? και τώρα έχεις απογατωθεί? κανένα γατάκι?

Τέλεια!!!:clapup: Έτσι είναι οι καλές μαμάδες, κι αν κάνουν στην αρχή τις δύσκολες, μετά ... χαλί να τις πατήσεις!;)
Κι εγώ σου λέω ότι αποκλείεται να σε ξεχάσουν! Μπορεί να κάνουν το βαρύ πεπόνι από θιγμένη υπερηφάνεια που τους άφησες στα ξένα χέρια, αλλά δεν ξεχνούν!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back