ohimso
Εκκολαπτόμενο μέλος
Τα ζώα που έρχονται στο τραπέζι μας, υπάρχουν και ζούν μόνο για να έρθουν στην αγορά. Αυτός είναι και ο λόγος ύπαρξής τους. Από το μεγάλωμα και την φροντίδα αυτών των ζώων, ζουν ολόκληρες οικογένειες των οποίων το επάγγελμα λέγεται "κτηνοτροφία". Εκτός από το κρέας τους, μας δίνουν το γαλατάκι τους, το δερματάκι τους κλπ.
Ας μη μπερδεύουμε τα πράγματα, γιατί στο τέλος θα τρώμε το αρνάκι εμείς το Πάσχα και εμάς θα μας τρώνε οι ενοχές και οι τύψεις![]()
Ναι αυτό θα σου πεί ο μέσος Έλληνας αν ερωτηθεί. Αυτό μας έμαθαν να λέμε. Η Γη είναι επίπεδη επειδή το λένε οι 'σοφοί', οι 'ειδήμονες', αυτοί που γνωρίζουν... Όμως ο λόγος ύπαρξης κάθε έμβιου όντος στον πλανήτη είναι απλά και μόνο το να ΖΗΣΕΙ και να παίξει το ρόλο του στον κύκλο της ζωής. Όχι για να στοιβάζονται σαν άψυχα αντικείμενα και να αντιμετωπίζονται λες και δεν έχουν ψυχή.
ΦΥΣΙΚΑ και πρέπει να μας τρώνε οι τύψεις, ΕΦΟΣΟΝ το αρνάκι που τρώμε το Πάσχα οι περισσότεροι, ΔΕΝ έχει ζήσει τίποτα απ' όσα η φύση είχε προνοήσει για το είδος του. Αντιμετωπίστηκε σαν αντικείμενο, χωρίς κανένα σεβασμό για τα δικαιώματά του, και σφαγιάστηκε (ποιός ξέρει σε τί συνθήκες) για να το φάμε εμείς, οι ήδη υπέρβαροι άνθρωποι, να γεμίσουμε τις κοιλιές μας.
Αν έβλεπες το μοσχαράκι στη φύση, δεν ΥΠΑΡΧΕΙ περίπτωση να μπορούσες να του κάνεις κακό. Κι εγώ δεν είμαι χορτοφάγος, βέβαια σπάνια τρώω κρέας, αλλά είμαι συνειδητοποιημένη πάνω στο τί θα έπρεπε να αλλάξει, τί συμβαίνει στ' αλήθεια, και τί σημαίνει να έχεις αρνάκι γάλακτος στο τραπέζι.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Nonika
Διακεκριμένο μέλος
Δυο δρομοι υπαρχουν εδω,ο ενας ειναι να μην τρωως κρεας κ ο αλλος να ζεις με τις τυψεις σου,διαλεγεις κ παιρνεις!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
athanasiad
Πολύ δραστήριο μέλος
Nonika
Διακεκριμένο μέλος
Παρεπιπτοντως ειμαι κατα του στολισμου ζωντανου δεντρου,τοσα ομορφα ψευτικα υπαρχουν το ζωντανο μας μαρανε?
ΟΥΡΑΝΙΑ
Περιβόητο μέλος
Δεν επικροτω τιποτα,ουτε εμενα μ'αρεσει αυτο που συμβαινει,αν ειναι δυνατον,αλλα αν το δειτε σφαιρικα μια απο τα ιδια ειμαστε κ μεις.Μηπως τα ζωα που τρωμε εμεις περνανε καλυτερα την -συντομη-ζωη τους πριν κατακρεουργηθουν για να φτασουν στοο πιατο μας?Μην εχετε αυταπατες!
Ζωοτεχνια εχω τελειωσει,εχω μπει σε μοναδες,εχω εκπαιδευτει για την κατασταση στην οποια πρεπει να διατηρω τα ζωα αλλα πουθενα δεν τηρουνται.Ευτυχως που τελικα δεν ασχοληθηκα με το επαγγελμα.Ζωα στοιβαγμενα σε κλουβια,να ποδοπατουνται,να τρωει το ενα το αλλο,να πεθαινουν κ να τα βγαζουν μετα απο μερες,να πηγαινουν κατατρομαγμενα για σφαγη κ να βλεπουν τον σφαγιασμο του μπροστινου τους.Φανταζεστε ποσο τρομοκρατημενο κ ταλαιπωρημενο φτανει ενα τετοιο ζωο μπροστα στον σφαγεα του?Το ξερετε οτι δεν πεθαινουν ακαριαια αλλα τις περισσοτερες φορες σπαρταρανε για ωρα κ οι σφαγεις απλα προχωρουν στο επομενο ενω το ακομη ζωντανο γδερνεται ενω ακομα ξεψυχαει?Το ξερετε οτι σε πολλες μοναδες δεν "πιανει" το οπλο με το εμβολο που τα χτυπαει κ τα κοπανανε στο κεφαλι μεχρι να ζαλιστουν κ τουσς ανοιγουν το λαιμο?Ημουνα παρουσα σε τετοια σκηνικα οποτε ας μην εχουμε την ψευδαισθηση οτι ημαστε κ πολυ καλυτεροι,την ιδια κατασταση προωθουμε τρωγοντας κρεας,οποτε ας ζησουμε κ μεις με τις τυψεις μας!
Καταδικάζω και αυτή την κατάσταση χωρίς καμμία αντίρηση. Και για τον λόγο αυτό θα πρέπει να αγωνιστούμε όλοι να βελτιωθούν οι συνθήκες θανάτωσης των ζώων προς βρώση. Και ναι παιδιά και εγώ το Πάσχα σκέφτομαι τα ζώα που θανατώνονται και έχω μεγάλες τύψεις με αποτέλεσμα να μην συμμετέχω σε τέτοια "τσιμπούσια". Το ίδιο και την τσικνοπέμπτη. Έμεινα μέσα. Δεν μπορώ να πω ότι αδιαφορώ για αυτή την κατάσταση. Δεν έχω κόψει το κρέας αυτό το λέω. Αλλά το τρώω με μέτρο και όχι σαν κανίβαλος. Εσείς που είσαστε του επαγγέλματος θα έπρεπε να μάχεστε για αυτές τις καλλίτερες συνθήκες που προείπαμε. Το ξαναλέω όμως αυτή η κατάσταση δεν δικαιολογεί αυτή την απαράδεκτη κατάσταση με τα αδέσποτα.
Σορρυ αλλα δεν μπορω να βαλω στο ιδιο καζανι ενα δεντρο με ενα ζωακι με ψυχη,αισθησεις,προσωπικοτητα κ αισθηματα.
Παρεπιπτοντως ειμαι κατα του στολισμου ζωντανου δεντρου,τοσα ομορφα ψευτικα υπαρχουν το ζωντανο μας μαρανε?
Και εγώ είμαι κατά του στολισμού ζωντανού δέντρου. Αντίθετα πιστεύω ότι και το ΄ψεύτικο δεν χρειάζεται να το αλλάζουμε κάθε χρόνο.
Nonika
Διακεκριμένο μέλος
Ακομα κ στην καταναλωση κρεατος αυτη η μανια του να εχουμε τα παντα κ σε ποσοτητα ειναι που εχει ξεκληρισει τα καημενα τα ζωακια παραγωγης.Ξερω ατομα που τρωνε κρεας ΚΑΘΕ μερα,αν ειναι δυνατον,δεν παθαινουν τιποτα απο την υπερκαταναλωση?
Δυστυχως (η ευτυχως για την ψυχικη μου υγεια)δεν ασχολουμε με το επαγγελμα,οτι ειδα ηταν σε περιοδο εκμαθησης/εκπαιδευσης οποτε το μονο που μπορω να κανω ειναι να ενημερωνω οσους μπορω γι'αυτες τις συνθηκες κ απο κει κ περα οτι καταλαβαινει κανεις κανει.
Δεν ενδιαφερει δυστυχως τον κοσμο ο πονος κ ο τραγικος θανατος τωων ζωων παραγωγης,οταν εγινε ο σαλος με τα Creta farm φωναξαν,εδειξαν ξανα κ ξανα τις βαναυσες μεθοδους θανατωσης κ μετα απο 1 εβδομαδα το ειχαν ολοι ξεχασει-εκτος απο μενα,δεν ξαναπηρα κανενα προιον τους.
Τι να πεις ,μονο τον κ@#$% τους κοιτανε ολοι...

athanasiad
Πολύ δραστήριο μέλος
Nonika
Διακεκριμένο μέλος
Συμφωνω απολυτως,ο καθενας εχει την δικη του αποψη επι του θεματος,αλλο τροπο να κρινει καποια πραγματα.Την δικη μου γνωμη παντως δεν την αλλαζει κανενας!. Θα μου πείτε ποιός το καθορίζει το μέτρο. Είναι υποκειμενικό. Σωστά. Πιστεύω ο χαρακτήρας του καθένα μας και η εμπειρία που έχουμε στη ζωή μας.
blablabla
Νεοφερμένο μέλος

ωχ σε τι κοσμο ζουμε πια?

elvenstar
Επιφανές μέλος

Nonika
Διακεκριμένο μέλος
ohimso
Εκκολαπτόμενο μέλος
Το κακό είναι ότι κάποιοι που δηλώνουν φιλόζωοι το να τρώει καποιος αδέσποτα το ονομάζουν "διαφορετικό πολιτισμό" κ ίσως κ διαφορετικες διατροφικές συνήθειες. Εγώ τα έχω πάρει περισσότερο μ αυτό. Κατά τα άλλα γράφουμε 50 ποστ για το πόσο κρίμα ειναι τα καημένα τα κακοποιημένα. Τι να πω ή εγώ βρίσκομαι σε λάθος φόρουν ή κάποιοι άλλοι![]()
Δεν είναι σωστό να θυμώνουμε με τα λεγόμενα των άλλων, ο καθένας έχει την άποψή του. Και όντως θεωρούμε, κάποιοι από εμάς, ότι το πρόβλημα στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι τόσο απλό ώστε να καταλήξουμε στο κλασικό "α πα πα, αλλοδαποί, βρωμιάρηδες, άπλυτοι, κλέφτες, να φύγουνε"... ΑΛΛΑ να σκεφτούμε ΓΙΑΤΙ συμβαίνει αυτό! Άλλωστε, αν δεν γνωρίζουμε τις αιτίες, πώς είναι δυνατόν να ψάξουμε για μια λύση;
Εκτός και αν προτιμάμε την εύκολη, αβασάνιστη λύση "να φύγουν"... Που απ' ό,τι φαίνεται, δεν την προτιμάμε (μερικοί από εμάς).

elvenstar
Επιφανές μέλος
ohimso
Εκκολαπτόμενο μέλος
Εμένα πάντως θα μου επιτρέψεις να είμαι με τα αδέσποτα κ ενάντια σε οποιονδήποτε βρομιάρη προσπαθήσει να τους κάνει κακό είτε είναι αλλοδαπός είτε ημιδαπός είτε εγχώριος κ η αλήθεια είναι ότι δεν με ενδιαφέρει κ πολύ να ψάξω να βρω τα αίτια αυτής της κατάντιας. Ο καθένας είναι υπέυθυνος για τις πράξεις του
Συμφωνώ ως προς τα αδέσποτα, μαζί σου! Αλλά θα προσθέσω και τα υπόλοιπα ζωάκια, ακόμα και αυτά που γεννιούνται προς κατανάλωση, καθώς επίσης και τα άλλα ζωάκια, τα δίποδα, που πολλές φορές δεν έχουν να φάνε.
Το βασικό είναι ότι συμφωνούμε ως προς τα αδέσποτα, επομένως είμαστε στο σωστό forum και οι δύο και δεν υπάρχει λόγος να μην τα βρίσκουμε μεταξύ μας!

elvenstar
Επιφανές μέλος
strayshelp
Δραστήριο μέλος
Όταν το adespoto.gr μιλούσε για καταγγελίες πολιτών μας κατηγόρησαν για ρατσισμό.
Αλλοδαποί δεν έχουν να φάνε και τρώνε σκυλιά !!! . .
Το θέμα το παρουσίασε και η εφημερίδα Espresso . Εμείς να πούμε ενα μεγάλο μπάβο στην κοπέλα που έσωσε το σκυλάκι απο την .....κατσαρόλα αλλα και ενα μεγάλο μπράβο σε όλους εκείνους που βοήθησαν να σωθεί .
Aπό
https://adespoto.gr/index.php?option...3:2009-03-09-20-25-19&catid=35:news&Itemid=67
ιβανα
Επιφανές μέλος
συγνωμη αλλα δεν αντεχω. αι σιχτιρΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Zbeebz
Περιβόητο μέλος
Καλά, τον φουκαρά τον σκύλο τον γλιτώσανε.
Και κανένας δεν τάισε τον φουκαρά τον άνθρωπο κανονικό φαϊ για ανθρώπους; Κανένας δεν του έδωσε ένα πακέτο μακαρόνια ή μια αξιοπρεπή δουλειά, απ' αυτές που αποφεύγουν οι δικοί μας, για να μπορεί να φάει ανθρώπινα; Γιατί μη μου πείτε ότι στη Ρουμανία το 'χουν παράδοση να τρώνε γατόσκυλα! Μόνο για προπηλακισμό και καταστολή κρίθηκε άξιος ο φουκαράς;
Αμάν πια! Πώς μας βολεύει να βλέπουμε το δέντρο και να χάνουμε το δάσος σ' αυτή τη χώρα!

elvenstar
Επιφανές μέλος
athanasiad
Πολύ δραστήριο μέλος
Γιατί όταν ο άνθρωπος ¨πιάσει πάτο" ξεχνά και την αξιοπρέπειά του και τους ηθικούς του κανόνες και την ανθρωπιά του και κοιτάζει πως θα γεμίσει την άδεια κοιλίτσα του. Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου, να μη φτάσουμε σαν χώρα, σ' αυτό το επίπεδο. Γιατί τότε δεν θα πιστεύουμε στα μάτια μας σε ότι θα βλέπουμε να γίνεται γύρω μαςΚαι επειδή ο "καημένος ο άνθρωπος" δεν βρήκε ένα πακέτο μακαρόνια πρόχειρο είπε να φάει ότι κινείτε έξω στο δρόμο. Και αυτό είναι το δέντρο; Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να δικαιολογούμε ανθρώπους που δεν έχουν ούτε ηθικούς φραγμούς ούτε αισθήματα λύπης για οτιδήποτε κ από την άλλη θα πρέπει κ να τους ταΐσουμε κιόλας

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool