Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Στην εποχη και στην κοινωνια (αναφερομαι σε δυτικες κοινωνιες) που ζουμε τωρα ειναι ανεπιτρεπτο να σκοτωνεις αδεσποτα για να τραφεις. Το ποιος φταιει περισσοτερο γι'αυτες τις καταστασεις ειναι αλλο θεμα.
Με τους περισσοτερους νομιμους μεταναστες που κανουν οικογενεια και προσαρμοζονται στον πολιτισμο μας δεν εχω τιποτα. Εχω ομως με τους λαθραιους και τους απληστους. Παλια εβγαινα στην εξοχη, πηγαινα στα γυρω χωρια με ποδηλατο χωρις να φοβαμαι. Οταν ανοιξαν τα συνορα και τους εβλεπες σε γκρουπ των 50 ατομων να κρατουν μαχαιρια φοβοσουν να βγεις και απο το ιδιο σου το σπιτι. Ο παππους μου 80 χρονων ανθρωπος πηγαινε με το ποδηλατο στο κτημα του και μια "ωραια" μερα του επιτεθηκαν οι εν λογω "κυριοι" και εκτος του οτι τον σαπισαν στο ξυλο, του εσπασαν το ποδηλατο και τον αφησαν αβοηθητο να αιμορραγει στο χωμα. Μια αλλη φορα κατι αλλοδαπακια εκλεψαν το γατακι μου απο το ιδιο μου το σπιτι. Το εψαχνα για μερες ωσπου μια μερα ακουσα κατι παιδια να γελανε δυνατα και μετα ακουσα ενα splash και ειδα τα συγκεκριμενα ατομα να ριχνουν το γατακι μου στο ποταμι. Οταν τα πλησιασα την επομενη μερα να ζητησω εξηγησεις μου εβγαλαν μαχαιρι. Μια αλλη φορα ειδα ενα αλλο γατακι στην οχθη του ποταμιου να φωναζει. Ευτυχως που δεν ειχε ανεβει η σταθμη. Το χειροτερο πιο ηταν; Πριν το ριξουν στο ποταμι το ειχαν τυφλωσει, τα ματακια του ηταν μεσα στα αιματα. Το 2006 που κατεβηκα ελλαδα ειδα παλι κατι αλλοδαπακια να βαζουν στον πισινο ενος αδεσποτου γατιου (το πολυ να ηταν 2 μηνων το αμοιρο) ενα κλαδακι απο δεντρο. Παιρνεις αλλοδαπο εργατη και την επομενη σου αδειαζει το σπιτι. Οι συγκεκριμενοι θελουν απο την μια μερα στην αλλη να γινουν πλουσιοι (με τα χειροτερα μεσα προφανως). Ε οχι λοιπον, αυτους τους ανθρωπους δεν τους θελω στην χωρα μου.
Απο την αλλη ειναι οι εργατικοι αλλοδαποι που παρολο που ειναι φτωχοι δουλευουν σκληρα και ειναι τιμιοι ανθρωποι. Με αυτους δεν εχω κανενα απολυτως προβλημα!
Φταιμε και εμεις που σαν λαος τους αντιμετωπιζουμε ασχημα, αλλα με τα εγκληματα τους ορισμενοι χειροτερευουν την κατασταση.
Με καταλαβατε δεν με καταλαβατε δεν με νοιαζει
Δεν συνεχιζω την συζητηση γιατι στο τελος θα μαλλιοτραβηχτουμε 
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
KaterinaP
Εκκολαπτόμενο μέλος
το ολο θεμα ειναι ανατριχιαστικο, αν ειναι αληθεια, οχι για τα αδεσποτα που φυσικα και λυπαμαι, αλλα για την εξαθλιωση αυτων των ανθρωπων....
Και δε καταλαβα αυτο το οτι στις χωρες τους (γενικα κι αοριστα) οι αλλοδαποι τρωνε σκυλους. Μια απαξιωση δειχνει αυτο, που δε δικαιολογειται απο εμας. Ξυπνηστε λιγο εσεις οι περιφανοι Ελληνες. Δε βλεπετε σε τι χωρα ζουμε? Ενα κλικ απο Αφρικη ειμαστε, θα κρινουμε και αλλες χωρες?
Ανθρωπους που ζουνε μες στη φτωχια και ψαχνουνε μια καλυτερη ζωη στην ελλαδαρα μας, ερχονται και τους υποδεχομαστε με μισος και προκαταληψη... Πως να μας σεβαστουν οταν κι εμεις τους φερομαστε σαν κατωτερα οντα........

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ιβανα
Επιφανές μέλος
Ανθρωπους που ζουνε μες στη φτωχια και ψαχνουνε μια καλυτερη ζωη στην ελλαδαρα μας, ερχονται και τους υποδεχομαστε με μισος και προκαταληψη... Πως να μας σεβαστουν οταν κι εμεις τους φερομαστε σαν κατωτερα οντα........![]()
δεν τους βλεπουμε με μισος κ προκαταληψη, αλλα τα αμοιρα τα ζωα τι φταινε ? αυτα να μην τα σκεφτουμε που περιφερονται πεινασμενα κακοποιημενα και ταλαιπωρημενα, κ στο τελος γινονται και τροφη ? δηλ τι αλλο θα τραβηξουν πια ?
κριμα στους ανθρωπους αλλα κριμα κ στα ζωα, δεν ειναι κατωτερα των ανθρωπων, ισα ειναι, μη σου πω κ ανωτερα σε καλωσυνη ! ειδαμε κ το ανθρωπινο γενος πως εχει φερθει στο ζωικο βασιλειο...

Ελένη Άνση
Διακεκριμένο μέλος

julia
Διακεκριμένο μέλος
Έχουν γίνει καταγγελίες, επώνυμες, απο άτομα του το έχουν ερευνήσει, παρακολουθήσει το θέμα και το/τα σπίτια, καιρό τώρα, κλπ κλπ, και δεν είναι φήμες, ή λάθος κατηγορίες.
Ελένη Άνση
Διακεκριμένο μέλος
Δεν έρχονται έτσι απλά και ωραία. Παραβιάζουν τα σύνορα, παραβιάζοντας το Ελληνικό Σύνταγμα και τους νόμους. ΑΥΤΗ είναι η ειδοποιός διαφορά, που περιέργως, ουδείς την εντοπίζει.Και ,μάλιστα, γίνεται ανεπίτρεπτος παραλληλισμός με τους έλληνες μετανάστες, που έφευγαν για Αμερική, Γερμανία , Βέλγιο, Αυστραλία κλπ, μεσα από μεταναστευτκά προγράμματα του εκάστοτε επίσημου κράτους υποδοχής.Εδώ, κολλάει η υποδοχή. Ε, όχι ίσα κι όμοια........ ερχονται και τους υποδεχομαστε με μισος και προκαταληψη... Πως να μας σεβαστουν οταν κι εμεις τους φερομαστε σαν κατωτερα οντα........![]()

ιβανα
Επιφανές μέλος
οι συγκεκριμένοι ύποπτοι, και δουλεύουν, και στο ΙΚΑ είναι ασφαλισμένοι και απ όλα. Απλά, μένουν πολλοί σε ένα διαμέρισμα, για να κάνουν οικονομία, και στέλνουν σχεδόν όλα τα χρήματα έξω.
αν ισχυουν ολα αυτα, ερωτω. τα ζωα να λυπηθω ή τους μεταναστες που για να στειλουν λεφτα στο πακισταν τρωνε τα ηδη ταλαιπωρημενα αδεσποτα ? τα ζωα θα λυπηθω φυσικα ! αν και, αν ειχαμε κρατος και υπηρχε φιλοζωια στην ελλαδα, δε θα υπηρχαν αδεσποτα για να φαγωθουν. ατιμες κυβερνησεις.

KaterinaP
Εκκολαπτόμενο μέλος
Κατοικω στη Μυτιληνη και οι μεταναστες ερχονται 100-100.. Τους βλεπεις και γινεται κομπος το στομαχι σου... μαναδες με μωρα, σε αθλια κατασταση, παιδια που τα σπρωχνουν σε κυκλωματα πορνιας οταν πανε στην Αθηνα... δε γινεται να γυρισεις την πλατη σου και να πεις οτι ειναι παρανομοι και αξιζουν αυτα που παθαινουν. Να εχουμε και λιγη ανθρωπια πρεπει. Το περιστατικο αυτο ειναι οντως η ακρη του παγοβουνου.
Τα ζωακια ειναι κριμα και ντροπη που αφηνουν μια ομαδα ανθρωπων να τα χρησημοποιουν για να τραφουν τσαμπα. Μη γενικευουμε ομως....
ohimso
Εκκολαπτόμενο μέλος
Παπαδάκης και ξε-Παπαδάκης, δεν μπορώ να φανταστώ ότι το ρεπορτάζ αυτό είναι τόσο αξιόπιστο, εφόσον μπάζει από παντού... Συγκεκριμένα:
1) Είναι πολύ δύσκολο να ανακαλυφθεί η αλήθεια, ακόμα και αν όντως τρώνε ζωάκια οι άνθρωποι αυτοί. Ακόμα πιο δύσκολο, επειδή πολλοί είναι οι 'καλοθελητές', πρόθυμοι να παρουσιάσουν 'στοιχεία'.
2) Μιλάμε για 1 διαμέρισμα, άρα για περιορισμένο αριθμό ανθρώπων. Ο τίτλος 'οι αλλοδαποί τρώνε αδέσποτα' είναι γενικός και το μόνο που δείχνει, είναι τις προθέσεις του συγγραφέα να δώσει μια 'γενικευμένη' εμφάνιση στο υποτιθέμενο συμβάν.
3) Ο δήμος ο ίδιος ρίχνει φόλες στα αδέσποτα, και μάλιστα δεν το παραδέχεται μετά. Όχι μόνο αυτό, αλλά ύστερα από κινητοποιήσεις των πολιτών, αποδέχεται δημόσια τα δικαιώματα των ζώων, υπόσχεται να τα προστατεύσει, και μετά με την πρώτη ευκαιρία ΞΑΝΑΡΙΧΝΕΙ φόλες στα μουλωχτά. Δηλαδή τί ακριβώς βγήκε να πει ο δήμαρχος; Ότι δεν κάνει να τα ΣΚΟΤΩΝΟΥΜΕ ή δεν κάνει να τα ΤΡΩΜΕ;
4) Τα ζώα είναι ζώα. Αν ο καλοσκεφτείτε, ακόμα και αν έτρωγαν τα αδέσποτα οι συγκεκριμένοι άνθρωποι, δεν κάνουν κάτι χειρότερο από εμάς, που τρώμε το κρέας ζώων που ζούν για λίγους μήνες, κλεισμένα σε μικρά κλουβιά, τα οποία στο τέλος της σύντομης ζωής τους σκοτώνονται σε σφαγεία με τον πιο οικονομικό-humane τρόπο... Μου κάνει εντύπωση που το σκυλάκι καταλαβαίνουμε τόσο εύκολα ότι έχει ψυχή, αλλά το μοσχαράκι (που αν το βλέπαμε ζωντανό μπροστά μας θα το ερωτευόμασταν) το τρώμε χωρίς καμία τύψη. Το μοσχαράκι που έζησε όλη του τη ζωή σε ένα κλουβάκι.
Μήπως είναι λίγο υποκριτικά όλα αυτά;
Τέλος, για ανθρώπους που είχαν την ατυχία να γνωρίσουν κάποιους εγκληματίες που έτυχε να είναι αλλοδαποί... Έχω να πω πως την διαφορά δεν την κάνει η εθνικότητα, και πως ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός. Είναι λάθος να βγάζουμε συμπεράσματα για 'τους αλλοδαπούς' στηριζόμενοι στις πράξεις μιας μικρής μερίδας από αυτούς.
Άύριο θα γράψω καινούργιο post. Θα τιτλοφορείται
'Οι γυναίκες που ασχολούνται με τις γάτες είναι όλες τρελές και μαζεύουν 100 ζώα σε ένα διαμέρισμα'.
venere_f32
Νεοφερμένο μέλος
Δε γνωρίζω αν το mail που αναμεταδόθηκε στο forum ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, αλλά θα σας αναφέρω πραγματικό περιστατικό που δεν το διαβασα πουθενα αλλά μου το είπε πολύ στενό μου πρόσωπο και απόλυτα αξιόπιστο. Επίσης το έχω ήδη διασταυρώσει και με άλλα άτομα του χώρου όπου συνέβη το περιστατικό.
Μεγάλη εταιρία στον Ασπρόπυργο φιλοξενούσε μια αδέσποτη έγκυο σκυλίτσα η οποία γρήγορα εφερε στον κόσμο 3 υπέροχα κουταβάκια.
Πριν καλα καλά γίνουν 2 μηνών οι υπάλληλοι της εταιρίας τα φιλοξενούσαν στην εταιρία και συζητούσαν για το ποιος θέλει να τα κρατήσει.
Πραγματι ένας εκ των υπαλλήλων υιοθέτησε το ενα κουταβάκι.
Μια ημέρα πέρασαν κάποιοι κατά τη στιγμή της εκφόρτωσης προϊόντων, οι οποίοι έπαιρναν συχνα παλεττες, και άρχισαν να παίζουν με τα μικρά κουταβάκια. Βλέποντας τους να παίζουν, σκέφτηκαν ότι ίσως θα ήθελαν τα υιοθετήσουν κάποιο. Πράγματι με μεγάλη χαρά πήραν το 1 κουταβάκι.
Μετά από 2-3 μήνες ξαναπέρασαν και ρώτησαν άν έχουν άλλα κουταβάκια.
Οι υπάλληλοι τους έδειξαν τα σκυλάκια που ήταν πια περίπου 5 μηνών, αλλά η απάντηση ήταν: Α όχι είναι πολύ μεγάλα δεν κάνουν, μέχρι 2 -3 μηνών είναι νόστιμα και τρώγονται!!!
Δε γνωρίζω τί εθνικότητας ήταν αλλά μόνο ότι ήταν μελαμψοί, πιθανολογούν ότι ήταν ινδοί ή κάτι άλλο από Μέση Ανατολή.
Εννοείται ότι οι υπάλληλοι στο άκουσμα της απάντησης τους πήραν στο κατόπι και αν δεν την κοπανούσαν με το αυτοκίνητο θα τους είχαν στείλει στο νοσοκομείο.
Αρα κάπου υπάρχει αλήθεια σε αυτό το mail.
Σας εξηγώ και πάλι ότι το περιστατικό το έμαθα από πολύ αξιόπιστα άτομα του στενού μου περιβάλλοντος.
Το λάθος τους ήταν που εμπιστεύτηκαν τους ξένους και έδωσαν το καυταβάκι.
fenia1
Νεοφερμένο μέλος
Πραγματικα ειχα απελπιστει. Δεν επετρεπα στους φιλους μου και τους γνωστους μου να με αποκαλουν ΦΙΛΟΖΩΗ γιατι το θεωρουσα προσβολη.
Λατρευω τα ζωα και δουλευω συστηματικα με τα αδεσποτα γατια χωρις φανφαρες και τυμπανοκρουσιες. Προτιμησα τον μοναχικο δρομο για τον λογο που ανεφερα προηγουμενως. Η εμπειρια μου απο τους φιλοζωους που γνωρισα στην πολη μου ειναι αυτη. Περα απο τα ζωα τιποτα αλλο δεν τους αγγιζει. Δεν τους αγγιζει η ανθρωπινη δυστυχια και τα ανθρωπινα προβληματα. Θεωρω χωρις να θελω να γενικευσω οτι αποστασιοποιουνται απο αυτα με την φτηνη δικαιολογια οτι για τους συνανθρωπους μας υπαρχει η κρατικη προνοια. Τι μεγαλη υποκρισια!!!!!!!
Θα συμφωνησω σε παρα πολλα μαζι σου Ohimo ομως βλεπεις δεν ειναι ολοι στο ιδιο τσουβαλι. Και εγω εχω πολλα ζωα στο σπιτι, που ειναι ολα προβληματικα και δεν μπορουν να ζησουν εξω ελευθερα στην φυση, αλλα εχουν μια ποιοτικη ζωη στο σπιτι. Αν δεν μπορουσα να προσφερω την ποιοτητα στην ζωη τους θα επελεγα την ευθανασια.
Θελω να πιστευω οτι περα απο την αγαπη μου και τον σεβασμο μου σε καθε μορφη ζωης δεν θα παψω ποτε να εχω σαν προτεραιοτητα μου ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΔΥΣΤΥΧΙΑ.
ruko
Διάσημο μέλος
Θα θεωρήσω ότι τα πράγματα έγιναν έτσι όπως τα περιέγραψαν οι γνωστοί σου, αλλά θα θέσω κάποιες άλλες παραμέτρους που δεν εξετάστηκαν.
1. Οι "μελαμψοί" Πακιστανοί-Μεσανατολίτες-whatever θεωρούν τους σκύλους ακάθαρτα ζώα. Αλλά και καθαρά να τα θεωρούσαν, δεν είναι στην κουλτούρα τους να τα τρώνε - όπως κι εμείς.
2. Κανείς δεν σκέφτηκε ότι μπορεί να αστειεύονταν όταν είπαν ότι είναι πιο τρυφερά σ' αυτή την ηλικία;
3. Σκεφτήκατε καθόλου ποιους άλλους λόγους μπορεί να είχαν για να ζητούν επίμονα κουτάβια; Μπορεί να ήθελαν να τα πουλήσουν.
4. Ακόμα κι αν όντως τα έτρωγαν, πώς προκύπτει το "άρα κάπου υπάρχει αλήθεια σ' αυτό το μέιλ"; Γιατί τα μέχρι τώρα στοιχεία δεν δείχνουν την ύπαρξη κάποιας ευρέως διαδεδομένης πρακτικής, παρά μόνο δύο (αμφίβολης αλήθειας) περιστατικά ανθρώπων με ιδιόρρυθμες διατροφικές συνήθειες.
Με άλλα λόγια το ότι "κάποιοι κάπου κάποτε" μετανάστες έφαγαν αδέσποτα δεν σημαίνει ότι κάθε αναφορά σε παρόμοια περιστατικά αληθεύει.
Προς το παρόν δεν παίρνω θέση για το τελευταίο περιστατικό ή "περιστατικό", γιατί δεν το έχω ψάξει πολύ. Το μόνο που λέω είναι ότι όταν ακούμε οποιαδήποτε είδηση, καλό είναι να εξετάζουμε και να αποκλείουμε όλες τις πιθανές εκδοχές και να μη σπεύδουμε να υιοθετήσουμε εκείνη που κάνει appeal στα ένστικτά μας.

Zbeebz
Περιβόητο μέλος
Επιπροσθέτως, με θλίβει το γεγονός πως έχουμε το μάτι γαρίδα για τα πραγματικά ή φανταστικά στραβοπατήματα των... "μελαμψών" και εθελοτυφλούμε πανηγυρικά όταν οι "δικοί μας", το "αίμα μας" μας εκμεταλλεύεται ή μας κοροϊδεύει σε βαθμό έως και κακουργήματος.
elvenstar
Επιφανές μέλος
stellak
Διάσημο μέλος
1. Οι "μελαμψοί" Πακιστανοί-Μεσανατολίτες-whatever θεωρούν τους σκύλους ακάθαρτα ζώα. Αλλά και καθαρά να τα θεωρούσαν, δεν είναι στην κουλτούρα τους να τα τρώνε - όπως κι εμείς.
3. Σκεφτήκατε καθόλου ποιους άλλους λόγους μπορεί να είχαν για να ζητούν επίμονα κουτάβια; Μπορεί να ήθελαν να τα πουλήσουν.
Θα μπορούσαν να είναι Φιλιππινέζοι οι οποίοι τρώνε σκυλάκια όσο είναι μωρά κι ανεμβολίαστα. Δεν θα ήθελα να αναφέρω πως το ξέρω, απλώς το ξέρω... δυστυχώς
Και για εκείνους δεν έχει καμία διαφορά, τα τρώνε όπως εμείς τρώμε μοσχάρι. Για άλλους λαούς, κι εμείς θα ήμασταν κατάπτυστοι κι εγκληματίες.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
athanasiad
Πολύ δραστήριο μέλος
Zbeebz
Περιβόητο μέλος
Το ίδιο ανύπαρκτη και η πολιτική για τα αδέσποτα, το ίδιο απούσα και η οικονομική πολιτική εδώ και χρόνια-μήνες και ζαμάνια.H μεταναστευτική πολιτική στην πατρίδα μας είναι ανύπαρκτη. Ο κάθε φουκαράς που για διάφορους λόγους δεν μπορεί να μείνει στην πατρίδα του, γίνεται είδος προς εκμετάλλευση του κάθε ένα συμπατριώτη μας που έχει ζήσει στο πετσί του τη ζωή του μετανάστη και βγάζει τα αποθυμένα του.........Δυστυχώς.
Σε λίγο θα τρώμε ο ένας τον άλλο. Από ανάγκη...
Κι αυτό που μου τη δίνει επίσης είναι πως αυτοί που κυκλοφορούν τέτοιες φήμες μπορεί στη λούφα να βάζουν φόλες. Όχι για αδέσποτα. Για μελαμψούς.

Kristen
Πολύ δραστήριο μέλος
Δε θα μπω σε λεπτομέρειες για το τι βρήκαν κλπ γιατί κ μόνο που το σκέφτομαι αηδιάζω κ για τα άμοιρα τα ζώα, αλλά κ για τους άμοιρους ανθρώπους.... έχουν γίνει έρευνες από τις αρχές, όντως είναι αλλοδαποί, κ όντως έτρωγαν ζώα γιατί όπως χαρακτηριστικά είπε κάποιος από αυτούς όταν τον ρώτησαν γιατί έκανε κάτι τόσο φρικιαστικό, είπε ότι στη χώρα τους δεν απαγορεύετε κ ούτε κ στην Ελλάδα (????), πεινάνε, κανείς δεν τους πέρνει για μεροκάματο κλπ λπ και όταν οι "δήθεν φιλόζωοι" πολίτες άρχισαν να τους βρίζουν εκείνοι απάντησαν , τώρα σας πείραξε για τα αδέσποτα? αφού εσείς οι ίδιοι τα κλωτσάτε, τα διώχνετε από τα μαγαζιά σας όταν ζητιανεύουν φαγητό, κ τα σκοτώνετε με τα αμάξια σας, έτσι κι αλλιώς ψοφάνε στην άκρη του δρόμου....
Δεν αντέχω να σχολίασω τίποτα, δεν παίρνω θέση σε αυτό το θέμα γιατί από όπου κ να το πιάσω με πονάει... άνθρωποι κ ζώα στην ίδια κατάσταση,
απλά αναρωτιέμε ρε γμτ, ποιος είναι το θύμα κ ποιος ο θύτης σε αυτή τη γμν κοινωνία
Kristen
Πολύ δραστήριο μέλος
Το παρακάτω λινκ
https://press-gr.blogspot.com/2009/02/blog-post_8577.html
Zbeebz
Περιβόητο μέλος
Και, ω φρίκη, η αντιμετώπιση του "γεγονότος" (το οποίο και πάλι δεν αποδεικνύεται) διέπεται από παντελή έλλειψη ανθρωπιάς!Και για του λόγου του αληθές, σας λέω ότι το εν λόγω άρθρο αναρτήθηκε από το press.gr στις 7/2/09 που το αναδημοσίευσε κ όχι από αλλού (καλό είναι να μπαίνουν οι πραγματικές πηγές όταν αναδημοσιεύετε κάτι από το διαδίκτυο).
Το παρακάτω λινκ
https://press-gr.blogspot.com/2009/02/blog-post_8577.html
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool