Μεταφέρει άμμο με τα πατουσάκια του...πώς μπορούμε να το αποφεύγουμε;

danai_ns

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Δανάη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 42 ετών. Έχει γράψει 183 μηνύματα.
Καλησπέρα σε όλους! Έχουμε ένα πολύ μικρό θεματάκι με το Ζαχαρία και αναρωτιόμαστε μήπως μπορεί κάποιος να μας δώσει καμιά ιδέα μήπως το λύσουμε...
Λοιπόν, η άμμος υγιεινής έχει την τάση να κολλάει στις πατουσίτσες του και ανάμεσα από τα δαχτυλάκια, με αποτέλεσμα να τη βρίσκουμε μερικές φορές ακόμα και πάνω στο κρεβάτι. Υπάρχει κάποιος τρόπος να το αποφεύγουμε αυτό;
Έχουμε δοκιμάσει πολλές μάρκες άμμου, και πλέον χρησιμοποιούμε Everclean λεπτόκοκκη (η χοντρόκοκκη δυστυχώς, ενώ μείωνε το συγκεκριμένο πρόβλημα, δεν ήταν σε καμία περίπτωση το ίδιο καλή με τη λεπτόκοκκη, και ο Ζαχαρίας δεν έδειξε να την εκτιμά και πολύ...).
Ευχαριστώ για κάθε ιδέα ή άποψη!!:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δυστυχώς η λεπτόκκοκη άμμο έχει αυτό το πρόβλημα ότι μπαίνει στα πατουσάκια και είναι λογικό, άσε που εγώ φοβάμαι που όταν γλύφονται να μην καταπίνουν την άμμο που και αυτό είναι πολύ σοβαρό. Γι αυτό και εγώ αγόρασα άμμο που έχει μεσαίους κόκκους. Έχω ακούσει ότι καλή είναι και η κρυσταλλική άμμο που κρατάει καιρό και απλά αφαιρείς τα χοντρά:whistle: όχι τα τσισάκια και αυτή λογικά δεν μεταφέρεται με τα πατουσάκια.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

και εγώ έχω το πρόβλημα με τη μεταφορά της άμμου!!!
πάντως δεν νομίζω να την καταπίνουν..
ειδικά η δική μου που είναι ''κοντεσίνα'' σε κάτι τέτοια!!!

Έχω διαβάσει ότι όταν σκάβουν οι γάτες για να κάνουν τα ............ και είναι πολύ λεπτή η άμμος σηκώνεται σκόνη και εννοείται πως περνάει μέσα από το αναπνευτικό τους. Επειδή η άμμος που έπαιρνα δεν με ικανοποιούσε γιατί ήταν πολύ χοντρόκοκκη και δεν απορροφούσε μυρωδιές και μύριζε όλο το σπίτι :/: αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε διαφόρων ειδών άμμους για να βρούμε την καταλληλότερη. Κάποια στιγμή πήραμε μια πολύ λεπτόκκοκη η οποία όταν κάνουν τσίσα κάνει σβόλους, το σπίτι είχε γίνει παραλία κλπ μετά από 2 μέρες η ψιψιρή ήταν άρρωστη με το πεπτικό κλπ και σημειωτέον ότι η δικιά μου έχει πολύ ευαίσθητο στομάχι από μικρή γιατί δεν έχει θηλάσει πολύ. Δεν την χρησιμοποιήσαμε ξανά την άμμο και πήραμε μία με μεσαίους κόκκους και μετά ήταν πολύ καλύτερα το γατάκι. Ψήνομαι τώρα να δοκιμάσω την κρυσταλλική απλά φοβάμαι ότι με αυτήν δεν θα μπορώ να ελέγχω αν πηγαίνουν κανονικά για τσίσα κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό να μπορεί να το ελέγχει ένας γατογονιός:P

Έχουμε δοκιμάσει ήδη την κρυσταλλική. Είναι πολύ βολική, από την άποψη ότι όντως τα τσισάκια δεν χρειάζεται να απομακρύονται. Σύμφωνα με την εμπειρία μας, αυτό είναι και το μοναδικό της πλεονέκτημα.
Κατά τα άλλα, μυρίζει, σηκώνει πολλή σκόνη, κολλάει και αυτή στα πατουσάκια, είτε υπό τη μορφή μικρών κομματιών από κρυστάλλους, αλλά και υπό τη μορφή ορατής άσπρης σκόνης (σαν μαρμαρόσκονη ένα πράγμα), και δεν έχει μεγάλη διάρκεια ζωής, αφού το ότι μένουν μέσα τα ούρα φυσικά έχει συνέπειες στο πόσο γρήγορα η άμμος αχρηστεύεται...
Και το πιο ωραίο: όταν την πρωτοβάλαμε, ο Ζαχαρίας φρίκαρε:D Έμπαινε στην τουαλέτα, γύριζε εδώ κι εκεί και ξανάφευγε άπρακτος (ίσως τον αποθάρρυνε το έχει αρκετά διαφορετική υφή από την κανονική, κάνει και άλλο ήχο όταν σκάβεται). Δεν σας κάνω πλάκα, το γατί κρατιόταν μια ολόκληρη μέρα!!!:eek: Τελικά, όταν βρέθηκε στα πρόθυρα να σκάσει, μπήκε άρον άρον και τα έδωσε ΟΛΑ :clapup::redface::clapup::redface::clapup: Αλλά: αρνιόταν πεισματικότατα να τα θάψει!!:crazy:

Συμπέρασμα: αν θέλετε να δοκιμάσετε κρυσταλλική κάντε το, θα είναι εμπειρία. μην εναποθέτετε τις ελπίδες σας εκεί όμως ;)

Έχουμε δοκιμάσει ήδη την κρυσταλλική. Είναι πολύ βολική, από την άποψη ότι όντως τα τσισάκια δεν χρειάζεται να απομακρύονται. Σύμφωνα με την εμπειρία μας, αυτό είναι και το μοναδικό της πλεονέκτημα.
Κατά τα άλλα, μυρίζει, σηκώνει πολλή σκόνη, κολλάει και αυτή στα πατουσάκια, είτε υπό τη μορφή μικρών κομματιών από κρυστάλλους, αλλά και υπό τη μορφή ορατής άσπρης σκόνης (σαν μαρμαρόσκονη ένα πράγμα), και δεν έχει μεγάλη διάρκεια ζωής, αφού το ότι μένουν μέσα τα ούρα φυσικά έχει συνέπειες στο πόσο γρήγορα η άμμος αχρηστεύεται...
Και το πιο ωραίο: όταν την πρωτοβάλαμε, ο Ζαχαρίας φρίκαρε:D Έμπαινε στην τουαλέτα, γύριζε εδώ κι εκεί και ξανάφευγε άπρακτος (ίσως τον αποθάρρυνε το έχει αρκετά διαφορετική υφή από την κανονική, κάνει και άλλο ήχο όταν σκάβεται). Δεν σας κάνω πλάκα, το γατί κρατιόταν μια ολόκληρη μέρα!!!:eek: Τελικά, όταν βρέθηκε στα πρόθυρα να σκάσει, μπήκε άρον άρον και τα έδωσε ΟΛΑ :clapup::redface::clapup::redface::clapup: Αλλά: αρνιόταν πεισματικότατα να τα θάψει!!:crazy:

Συμπέρασμα: αν θέλετε να δοκιμάσετε κρυσταλλική κάντε το, θα είναι εμπειρία. μην εναποθέτετε τις ελπίδες σας εκεί όμως ;)

Α κρίμα και εγώ νόμιζα ότι θα ήταν καλή:/:Και εγώ για αυτό μέχρι τώρα δεν την έχω πάρει γιατί φοβάμαι ότι θα τους φανεί πολύ διαφορετική και δεν θα πηγαίνουν και η μεγάλη μου η γάτα δεν είναι για πολλά πολλά. Τώρα έχω πάρει μια με μεσαίους κόκκους που πάλι κάνει σβόλους τα τσίσα όχι βέβαια τόσο γερούς όσο η λεπτόκκοκη και δεν γεμίζει το σπίτι τόσο. Αλλά λογικό είναι εμείς που έχουμε γατάκια και λίγη άμμο να βρίσκουμε στο σπίτι και λίγη μυρωδίτσα από τα πίφια τους να ανεχόμαστε!:PΠάντως ένας φίλος γιατρός μας είχε πει ότι το παιδί του έπαιζε με την άμμο της γάτας και δεν έπαθε ποτέ τίποτα απλά είναι μόνο το θέμα του σκουπίσματος που είναι βαρετό. Απλά εγώ προσπαθώ να έχω το κρεββάτι μου στρωμένο ώστε αν ανέβουν και πέσει κάνενα χαλικάκι να πέσει πάνω στο πάπλωμα και όχι μέσα στα σεντόνια.:whistle:

Απλά εγώ προσπαθώ να έχω το κρεββάτι μου στρωμένο ώστε αν ανέβουν και πέσει κάνενα χαλικάκι να πέσει πάνω στο πάπλωμα και όχι μέσα στα σεντόνια.:whistle:

Το ίδιο κάνουμε κι εμείς λίγο - πολύ...:)

Καλησπέρα σε όλους! Έχουμε ένα πολύ μικρό θεματάκι με το Ζαχαρία και αναρωτιόμαστε μήπως μπορεί κάποιος να μας δώσει καμιά ιδέα μήπως το λύσουμε...
Λοιπόν, η άμμος υγιεινής έχει την τάση να κολλάει στις πατουσίτσες του και ανάμεσα από τα δαχτυλάκια, με αποτέλεσμα να τη βρίσκουμε μερικές φορές ακόμα και πάνω στο κρεβάτι. Υπάρχει κάποιος τρόπος να το αποφεύγουμε αυτό;
Έχουμε δοκιμάσει πολλές μάρκες άμμου, και πλέον χρησιμοποιούμε Everclean λεπτόκοκκη (η χοντρόκοκκη δυστυχώς, ενώ μείωνε το συγκεκριμένο πρόβλημα, δεν ήταν σε καμία περίπτωση το ίδιο καλή με τη λεπτόκοκκη, και ο Ζαχαρίας δεν έδειξε να την εκτιμά και πολύ...).
Ευχαριστώ για κάθε ιδέα ή άποψη!!:)

Πατάκι τουαλέτας έχεις έξω απο την αμμολεκάνη?:confused:
Και εγώ την everclean less track χρησιμοποιώ αλλά σε συνδυασμό με το ειδικό πατάκι για τις αμμολεκάνες και θέμα με τη μεταφορά της άμμου δεν έχουμε,γιατί έχει χοντρές ραβδώσεις με απόσταση ενός εκατοστού περίπου ,η μία απο την άλλη, ούτως ώστε πατώντας το πατουσάκι της η γατούλα πάνω του,να ανοίγουν αναγκαστικά (λόγω των χοντρών ραβδώσεων) τα δαχτυλάκια της και έτσι όλοι οι κόκοι να πέφτουν στο κενό.Δεν ξέρω αν σε βοηθάω έτσι,πάντως, σε εμάς όλη η άμμος μένει αποκλειστικά και μόνο στο πατάκι.:)

Τελευταία επεξεργασία:
Εγώ δεν τα κατάφερα με την ever clean μου γέμιζαν άμμο και όχι μόνο καναπέδες και κρεβάτια. Και τα πατουσακια χαλια συνεχως :( Παίρνω την friskies τωρα δεν ξέρω πόσο καλή Είναι αλλα δεν έχουν πρόβλημα και την καθαρίζω τακτικά και έχω φτιαξει σπιτάκι γύρω απο την λεκάνη για να μην φεύγουν κοκκοι και να μετριαζεται η μυρωδιά.

Λοιπον..εγω εχω καταληξει σε μια "αμμο"..που ειναι ΄πολυ δυσκολο να μετα φερθει σε κρεβατια κλπ.Βεβαια..εξω απο την αμμολεκανη,ειναι λογικο να βγαινει ...αλλα πολυ λιγοτερο απο αλλες.Στην πραγματικοτητα δεν ειναι αμμος..αλλα ξυλακια.Θεωρειται οικολογικη,λεγεται TOP FRESH WOOD,ειναι απο ξυλο..και εχει την μορφη μικρων κυλινδρων.Δεν μυριζει ΚΑΘΟΛΟΥ...ουτε σηκωνει σκονη.Οταν κατουρουν τα μικρα μας..τα ξυλακια μαλακωνουν..και μετα γινονται σκονη,που ομως κατακαθεται στον πατο της αμμολεκανης.Το μοναδικο ,ας πουμε,μειονεκτημα ειναι οτι πρεπει να βγαζεις τη σκονη..ομως υπαρχουν ειδικες αμμολεκανες για τετοιες "αμμους",που ειναι σαν τρυπητηρια.Απλα εγω δεν την αγοραζω..διοτι θελω να εχω κλειστη αμμολεκανη..και δεν εχω δει να κυκλοφορει στην ελλαδα κλειστη,τυπου σουρωτηρι.Μου παιρνει λιγο περισσοτερο χρονο να την καθαρισω,αλλα ειναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ!! Ιχνος μυρουδιαςκαι στο κρεβατι δεν εχω δει να μεταφερεται :)

Μια απλή λύση που έχω υιοθετήσει κι εγώ μετά από προτροπή φίλης μου είναι ο συνδυασμός χοντρής άμμου και κανονικής/..είχα κι εγώ το ίδιο πρόβλημα με την ever clean και το γύρισα σε πιο οικονομικές που ναι μεν κρατανε λιγότερο κοστίζουν όμως το 1/3 της ακριβής και δεν έχω πλέον πρόβλημα με το κρεβάτι μου..επίσης θα συμφωνήσω με τις προλαλήσασες βάλλε κι ένα πατάκι μπροστά.. εχω πάρει ένα απλό από το ικεα με 2 ευρώ!!!

Κρυσταλλικη αμμο βγαζουν διαφορες εταιριες.
Δεν ξερω ποια δοκιμασατε, εχω δοκιμασει παντως αυτην που βγαζει η εταιρια που βγαζει την everclean,(δεν αναγραφεται πανω στην σακουλα το ονομα ομως) και οι εντυπωσεις ηταν παρα πολυ καλες, δεν υπηρχε ιχνος σκονης στην αμμο, η αμμολεκανη και το φτυαρακι ηταν παντα καθαρα, τα τσισα οντως τα αφηνεις μεσα (τα ανακατευεις), αλλαζουν το χρωμα της αμμου ομως οποτε καταλαβαινεις ποτε εχει παει το γατι τουαλετα.
Δεν αχρειστευεται η αμμος οσο συντομα νομιζετε,αυτο φυσικα εχει να κανει μαι με τον αριθμο γατουνιων που εχει ο καθενας.Καποιοι κρυσταλλοι σκορπιζονται μεσα στο σπιτι, σε αυτο το προβλημα λυση δεν εχω βρει. Το αρνητικο της παραπανω αμμου για εμενα ηταν η τιμη της που ειναι αρκετα τσουχτερη, νομιζω συμφερει μονο οποιον εχει μονο μια γατα.

η κρυσταλλική ειναι τέλεια. έχω δοκιμάσει σχεδον τα πάντα και σώθηκα με την fresh step. την αλλάζω πολύ πιο σπάνια σε σχέση με τις άλλες γιατί ΔΕΝ ΜΥΡΙΖΕΙ!!! τα αξίζει πιστευω τα λεφτά της γιατι με πιο φτηνές μπορεί να χρειαστείς και στο 3ημερο αλλαγή άμμου!!!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back