Μεταφορά από το μέρος που ξέρουν ή όχι;

alexianna

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο alexianna αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 39 ετών. Έχει γράψει 130 μηνύματα.
Καλησπέρα σας,

χρειάζομαι τη βοήθειά σας για μία απορία που έχω! Είμαι ενεργή φιλόζωη και γενικά προσπαθώ να βοηθάω όπου μπορώ. Η μαμά μου λοιπόν μια μέρα πήγε σε μια καφετέρια στο Χαλάνδρι και εκεί είδε δύο γάτους και δύο γατούλες. Ειδικά η μία γατούλα πεινούσε πολύ, έφαγε μέχρι και ψωμί και όταν ρώτησε αν τις ταϊζουν, της απάντησαν με μισόλογα, ότι όλο και κάποιος θα τις ταϊσει, αλλά βρωμάνε και κάτι βλακείες. Οπότε στεναχωρηθήκαμε πολύ, όχι τόσο για το φαγητό, εντάξει αυτό μπορούμε να το φροντίσουμε, αλλά κυρίως μας νοιάζει τι θα γίνει, όταν θα υπάρξουν γεννητούρια. Γιατί θα υπάρξουν σίγουρα με δύο αρσενικούς και δύο θηλυκές. Εντωμεταξύ οι αρσενικοί ήταν πιο καλοαναθρεμμένοι, οι θηλυκές ήταν σχεδόν γατάκια ακόμα και μάλλον τα τρώνε όλα αυτοί. Σκέφτηκα λοιπόν μήπως τις έπαιρνα τις γατούλες, μέσα στο σπίτι δεν μπορώ γιατί έχω ήδη δύο, αλλά σκέφτομαι να τις βάλω στον κήπο, όπου ταϊζω ήδη τέσσερις στειρωμένες. Είναι και οι γείτονες πολύ φιλικοί και τις ταϊζουν κι εκείνοι. Όμως οι γατούλες αυτές είναι λίγο φοβισμένες. Δηλαδή ίσα που προλαβαίνω να τις χαϊδέψω και φεύγουν. Και σκεφτόμουν ότι αν τις βάλω με το ζόρι μέσα στη γατοφόρο, μήπως τρομάξουν πολύ και μετά όταν τις βγάλω στον κήπο, από το φόβο τους εξαφανιστούν και χαθούν. Στον κήπο έχουμε και σκύλο, ο οποίος δεν θα τους κάνει κάτι σοβαρό, αλλά στάνταρ θα τις κυνηγήσει. Οι άλλες που έχουμε έχουν συνηθίσει, ανεβαίνουν σε ένα δέντρο και όλα καλά. Όμως εκείνες έχουν γεννηθεί και μεγαλώσει εκεί. Φοβάμαι μήπως πάω να κάνω το καλό και τελικά φοβηθούν πολύ οι γατούλες και χαθούν σε ένα περιβάλλον που δεν ξέρουν. Εσείς τι μου προτείνετε;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

χμμμ αν τις κρατήσεις για λίγο καιρό μέσα στο σπίτι και μετά τις βγάλεις στον κήπο
ώστε να σε μάθουν πρώτα?
το θεωρώ 100% σίγουρο ότι
μόλις δουν σκύλο και ξένο περιβάλλον θα την κάνουν και θα χαθούν
και είναι αμαρτία.
καλύτερα να είναι κάπου που ξέρουν τα κατατόπια και που μπορούν να βρουν φαγητό.
είχα κάνει το ίδιο με γάτα την οποία χαιδεψα ταισα αλλα μολις την εβγαλα απο τη γατοφόρο έτρεξε τόσο γρήγορα
που δε πρόλαβα να δω προς ποια μεριά πήγε.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μέσα στο σπίτι δυστυχώς δεν υπάρχει περίπτωση, έχω άλλες δύο. Η μόνη δυνατότητα είναι να τις βάλω στο υπόγειο, αλλά κι εκεί θα πάρει πολύ χρόνο μέχρι να με μάθουν και τι θα κάνουν θα ζουν χωρίς φως; Αλλά και αυτό να γίνει, μετά όταν τις βγάλω πάλι δεν θα είναι ξένο το περιβάλλον; Θα αλλάξει κάτι; Πάλι δεν θα φοβηθούν και θα χαθούν;

καλύτερα να μην το ρισκάρετε εκτός αν ξέρετε κάποιον στην περιοχή και του δώσετε μια σακούλα ξηρή τροφή να τους πηγαίνει.
ή να πηγαίνετε μια φορά τη βδομάδα.
θα νιώθετε τύψεις όταν θα τρομάξουν και χαθούν
σας το λέω γιατί το έχω περάσει.

αν μπορεις να τις παρεις και για αρχη να μενουν στο υπογειο μεχρι να εξημερωθουν ολα θα ναι καλα!φανταζομαι οτι θα τις στειρωσεις μετα ετσι?οποτε δε θα χεις γεννητουρια,υπαρχουν πολυ καλες τιμες σε στειρωσεις πλεον και λογω κρισης και φιλοζωικες που αναλαμβανουν.οσο για το φως,αν εχουν φαγακι,αγαπη,ζεστασια,παρεα η μια την αλλη,θα ηρεμησουν και μετα θα μπορεις να τις βγαλεις στο κηπο σου αφοβα,επισης μπορεις να δοκιμασεις μες στο υπογειο την επαφη με το σκυλακι που ειναι φιλικο ετσι δεν ειναι?να τις μυρισει κι αυτος και να μην τις κυνηγαει,να τον δουν κι εκεινες και να τον μαθουν.δλδ αρχικα τις περνεις,φαγακι,υπογειο,επαφη μαζι σου πολυ συχνα,μια βδομαδα μετα επαφη με το σκυλακι για λιγο,να δεις και τι παιζεται,και μετα απο δυο εβδομαδες αστες εξω,σιγα,σιγα!αν τις στειρωσεις δε θα φυγουν.καλη επιτυχια και μπραβο για οσα κανεις!

Καλέ εννοείται οτι τις στειρώνω!σήμερα έτρεχα δύο γατούλες στη γειτονιά στο γιατρο κ αισιως στειρωθηκαν! Οποτε ειστε όλοι κατά του να τις αφησω κατευθείαν εξω ε;αν ομως τις εχω στο υπογειο θα με μαθουν εντωμεταξυ;λογικα θα ηρεμησουν κ μετα θα ειναι πιο δεκτικες στο νεο τους περιβαλλον ε;
Ουφ αυτο το θεμα με τα αδεσποτα σαν τη λερναια υδρα είναι,αντιμετωπίζεις ένα θέμα κ εμφανίζονται αλλα δέκα!θα δω τι θα κάνω κ θα σας ενημερώσω!
Καλό βράδυ κ ευχαριστώ πολυ!

Όχι όχι έξω κατευθείαν...Με μαθηματική ακρίβεια θα φύγουν γιατί πολύ απλά δεν έχουν μάθει κάτι να τις κρατάει στο σπίτι σου..Πρώτα μέσα για 1-1,5 μήνα με καθημερινή επαφή για ταισμα και λίγο να τους μιλάς κτλ κτλ..Και όταν αισθανθούν άνετα, τότε έξω, και βλέπεις...Και πάλι δεν είναι σίγουρο ότι θα μείνουν (λόγω σκύλου) αλλά έχει πολύ περισσότερες πιθανότητες..:) Καλή τύχη

Το καλύτερο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι εάν τις αφήσεις στο υπόγειο για λίγο - εφόσον καταφέρεις και τις πιάσεις - θα πρέπει να υπάχει ένα στάδιο προσαρμογής τους εκεί και φυσικά να περνάς χρόνο μαζί τους ώστε να σε μάθουν κι εσένα.
Στην πορεία μπορείς να επιχειρήσεις μια σταδιακή γνωριμία τους με τον φιλικό σου σκύλο και τις υπόλοιπες γατούλες.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back