frankie_thess
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Καλησπερα.Αυτο που ξερω εγω ειναι ,οτι οταν ειχα ρωτησει 2 κτηνιατρους παρακαλω,για να δωσω αυτο το ηρεμιστικο χαπι..και οι 2 ηταν ανενδοτοι.ΟΧΙ ηρεμιστικα.Αν μαλιστα ταξιδευεις και συχνα,οπως καταλαβαινεις ,δεν ειναι δυνατον να γινει χαπακιας το γατακι..
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Από μικρό στα σκληρά

frankie_thess
Νεοφερμένο μέλος
Μονο αυτο το ταξιδι καναμε (οι αλλες φορες που μπηκε στο σακο ηταν για να παμε στην κτηνιατρο).Δεν ειχα ιδεα τι ακριβως ειναι αυτο το χαπι.Απλα φοβαμαι λιγο για την αντιδραση της... Δεν μπορω να την βλεπω να κανει ετσι. Στο ταξιδι την εβγαζα εξω την χαιδευα αλλα και η χαζουλα δεν καθοταν ηθελε να περπατησει ολο το τρενο πραγμα που δεν υπηρχει καμια περιπτωση να γινει και ετσι τραβιξε τετοια ταλεπωρια και σκεφτομαι τι θα μπορουσα να κανω για να μενει πιο ηρεμη.Μολις τωρα απεκλεισε και την παραμικρη σκεψη για αυτο το χαπι ! ευχαριστω

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Ακου κατι.Σαφεστατα και δεν μπορει να κυκλοφορησει στο τρενο ετσι.Ουτε κατα διαννοια.Το θεμα ειναι οτι αν ταξιδευετε συχνα,ε...καλο θα ειναι να μην συνηθισει αυτα τα χαπια.

frankie_thess
Νεοφερμένο μέλος
Εννοειται! Ευχαριστω παντος

Spiderwoman
Εκκολαπτόμενο μέλος
Το χάπι αυτό είναι έτσι κι αλλιώς απαγορευτικό για γατάκια κάτω των 6 μηνών! Μην το δώσεις, ότι και να σου πούνε! Απλά βάζε συχνά το γατάκι στο καλαθάκι και όταν αρχίσει να κάθεται για αρκετή ώρα ήσυχο , θα το επιβραβεύεις με λιχουδιά! Σιγά σιγά θα συνηθίσει!!
frankie_thess
Νεοφερμένο μέλος
θα το προσπαθησω.Ευχαριστω πολυ

Iliaso
Περιβόητο μέλος
Κατά τη γνώμη μου μία στο τόσο (στο χρόνο ή στο εξάμηνο πχ) δεν θα έχει πρόβλημα με το χάπι αν δεν είναι μικρό σε ηλικία.Για παραπάνω πρέπει να συνηθίσει λογικά.Γιατί το λέω αυτό.Από παααρα πολύ γνωστή μου γάτα(
) έχει συνηθίσει να κινείται αυτόνομα(είναι και σιάμ) μέσα στο σπίτι και όταν γίνονται προσπάθειες μεταφοράς με αμάξι τριγυρνάει από το πορτπαγκάζ μέχρι το τιμόνι και πάλι από την αρχή:sΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Απαγορεύεται βασικά να έχουμε τα ζωα μας στο αμάξι εκτός κλουβιού.Είναι πολύ επικύνδινο.Κατά τη γνώμη μου μία στο τόσο (στο χρόνο ή στο εξάμηνο πχ) δεν θα έχει πρόβλημα με το χάπι αν δεν είναι μικρό σε ηλικία.Για παραπάνω πρέπει να συνηθίσει λογικά.Γιατί το λέω αυτό.Από παααρα πολύ γνωστή μου γάτα() έχει συνηθίσει να κινείται αυτόνομα(είναι και σιάμ) μέσα στο σπίτι και όταν γίνονται προσπάθειες μεταφοράς με αμάξι τριγυρνάει από το πορτπαγκάζ μέχρι το τιμόνι και πάλι από την αρχή:s
Ολων μας οι γάτες αυτόνομα κυκλοφορούν στο σπίτι.
Όμως στο αμάξι,,μπαίνουν πάντα στο κλουβί.Δεν τους αρέσει..αλλά δεν γίνεται αλλιώς.
frankie_thess
Νεοφερμένο μέλος
Εγω παντος την βρικα την λυση και ειναι και φυσικη ! τις βαζω μεσα το κουβερτακι που εχει οταν κοιμαται και της βαζω κ ενα παιχνιδακι της και καθετε μια χαρα.παλι νιαουριζει αλλα παρα πολυ λιγο

evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
εμεις δυστυχως χωρις χαπακι δεν ταξιδευουμε αν κι εγω ειμαι κατα των ηρεμιστικων..ομως η Μπειλυ στρεσσαρεται τοσο πολυ που φοβαμαι οτι θα παθει τπτ..ευτυχως θα ειναι το τελευταιο μας αεροπορικο ταξιδι τωρα κ ετσι θα γλυτωσει αυτη την ταλαιπωρια .
Iliaso
Περιβόητο μέλος
Απαγορεύεται βασικά να έχουμε τα ζωα μας στο αμάξι εκτός κλουβιού.Είναι πολύ επικύνδινο.
Ολων μας οι γάτες αυτόνομα κυκλοφορούν στο σπίτι.Όμως στο αμάξι,,μπαίνουν πάντα στο κλουβί.Δεν τους αρέσει..αλλά δεν γίνεται αλλιώς.
![]()
Ναι το ξέρω αλλά η συγκεκριμένη το κλουβί της το έχει σπάσει 2-3 φορές.Ε να την βάλεις σε κάτι άλλο από ξύλινο είναι σα φυλακή.

chatte_blanche
Εκκολαπτόμενο μέλος
Καλησπέρα! Εμένα η κτηνίατρος μου,όταν ενημερώθηκε οτί θα ταξιδέψω παρέα με τη γατά,με πλοίο για 9 ώρες κ με 7 μποφόρ,μου έδωσε κατευθείαν τα ηρεμιστικά. Δε γινόταν αλλιώς,αφού την πρώτη φορά που ταξιδέψαμε (με 6-7 μποφόρ) έκανε 3 φορές εμετό (χωρίς το χάπι).
Έτσι όποτε ήταν να ταξιδέψω κ είχε πάνω απο 6 μποφόρ του έδινα χάπι(με την άδεια της κτηνιάτρου πάντα!!)
Πάντως θυμάμαι να μου λεέι οτι στην συχνότητα που του τα έδινα εγώ (2 φορές το χρόνο) δε θα του δημιουργούσαν πρόβλημα.
Παρενέργειες δεν είχε ο δικός μου,ούτε καν τον έπιανε το χάπι μη σου πω κ αυτό γιατί ήταν πολύ ζωηρός,(απ΄ότι είπε η κτηνίατρος)
όμως άλλα γατάκια (που έχω ακούσει), με την ίδια δοσολογία, μπορεί να κοιμόντουσαν 2 μέρες..
Οπότε, εάν έχεις σκοπό να του δώσεις, ρώτα κτηνίατρο για τη δοσολογία.
Degen
Νεοφερμένο μέλος
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
ναι κ εγω λογω 8ωρου ταξιδιου της δινω αλλιως για μικρες αποστασεις ποτε...
Της δικιάς μου της είχα δώσει το μισό από αυτό που μου είχε πει ο γιατρός, αλλά έτυχε εκείνη τη μέρα να έχει κάνει εμετό και ήταν ουσιαστικά άφαγη. Την έπιασε πάρα πολύ το χάπι. Εμφανίστηκε και το τρίτο βλέφαρο στα μάτια της, πέθανα από ανησυχία. Σε 5-6 ώρες ήταν πάλι όπως πριν.
rodirdi
Εκκολαπτόμενο μέλος
ο Δίας νιαουρίζει συνεχώς στα ταξίδια γιαυτο και ο κτηνίατρος του έδωσε ηρεμιστικό για το ταξίδι, αλλά τα πράγματα γίνανε πολύ χειρότερα... ήταν πολύ πιο στρεσαρισμένος με το ηρεμιστικό, δεν χαλάρωσε ούτε λεπτό, απο τότε δεν του δίνω τίποτα, προσπαθώ να μην τον μετακινώ αλλιώς απλά κάνω υπομονή. έχω ακούσει για το felway σε σπρέι οτι μπορεί να είναι αποτελεσματικό, αλλά δεν το έχω δοκιμάσει.
darklordvader77
Νεοφερμένο μέλος
καλησπερα γατοφιλοι!!
Ειχα την Σιρενα μου (3 μηνων περιπου) στο σπιτι μου στην Αρτα.
Κατεβηκα Αθηνα στους δικους μου και μου δωσε ο γιατρος ηρεμιστικα χαπακια για το ταξιδι να μην πανικοβληθει. Μου ειπε μισο να του δωσω καλυτερα δια στοματος και οχι στην τροφη του γιατι δε θα πιανε αλλιως. Θα κοιμοταν για 1 μερα περιπου απ οτι μου πε και δε θα καταλαβαινε χριστο.
Του εδωσα μισο αλλα δε το δεχτηκε καθολου ευκολα-ολο το εφτυνε. Με αυτα και αυτα το πηρε τελικα.. όμως κοιμηθηκε μολις 2 ωρες πριν ξεκινησουμε για Αθηνα..σε ολη την διαδρομη ηταν ανησυχο και νιαουριζε!! Ευτυχως βρεθηκε ενας φιλος να κατεβαιναμε μαζι με το αμαξι του και δεν ειχα ιστοριες με το Κτελ να μου παθαινε και τιποτα το παιδακι μου...
Όμως οταν εφτασα σπιτι με το αμαξι του πατερα μου το γατακι ειχε κατουρηθει πανω του.. ευτυχως δε λερωσε το ξενο αμαξι !!
Οι ανησυχιες μου ειναι 2:
-Απ την ημερα που ηρθε φαινεται πολυ χαρουμενο-εχει πολλους χωρους να παιζει+ μπαλκονι στο 2ο οροφο, 4 ανθρωπους να το παιζουν και να ασχολουνται μαζι του όμως εχει πολυ υπνηλια..κοιμαται σχεδον ολη μερα εδω και 3 μερες!!
-θα κατεβω Κρητη και σκεφτομουν να του εδινα ολοκληρο χαπακι μες το φαγητο του αλλα δε ξερω αν θα ξυπνησει και κατουρηθει στις 6.5+ ωρες που θα διαρκεσει το ταξιδι μας... ή αν θα του κανει κακο ολοκληρο το χαπι.. επισης να το βαλω στο αμαξι ή να το χω μαζι μου πανω στο πλοιο?? (υπαρχει ειδικος χωρος για τα κατοικιδια)
vasia95
Νεοφερμένο μέλος
αν και δεν εχω δώσει ποτέ τετοιο χάπι θα ελεγα πως μαλλον ειναι φυσιολογικό...ρώτησε βεβαια και τον κτηνιατρο σου για το αν φερνει υπνηλια και λιγο τις επόμενες μερες...για το δευτερο ερώτημα....τι να σου...αφού ο κτηνιατρος σου ειπε μίσο...μισό να δώσεις( τώρα το οτι θα κατουρηθεί ειναι φυσιολογικό και μαλλον αναποφευκό- σε όλες τις (ημι)ναρκώσεις το κάνουν) και φυσικά θα σου ελεγα να επιλέξεις να το εχεις μαζί σου στο καραβι και9 για να μην φοβάται και για να εισαι εσύ ησυχη
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 7 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool