loki11
Εκκολαπτόμενο μέλος
το σκέφτηκα αλλά δεν τον πιάνει ιδιαίτερα. θα το δοκιμάσω
ευχαριστώ πολύυυυΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
loki11
Εκκολαπτόμενο μέλος
η αλήθεια είναι πως και εγώ δε θέλω να του δώσω. Δεν θέλω να τον επιβαρύνω. είναι 1 χρονών τώρα αλλά φοβάμαι μην δε αντέξει το ταξίδι και αρχίσει να έχει ταχυκαρδία και βγάλει την γλώσσα του έξω κλπ. μου το χε κάνει μια φορά σε ταξίδι 45 λεπτών με αμάξι.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος

loki11
Εκκολαπτόμενο μέλος
καλή ιδέα
όχι δεν θα οδηγώ εγώ για να προσέχω το παιδί. να τον βγάλω έξω από τη γατοφόρο αφού θα είμαι εγώ πίσω και θα τον προσέχω ή τσου;Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
Θα το απέφευγα.. Καλύτερα δέσε τη γατοφόρο με τη ζώνη ασφαλείας μην κινδυνέψει το γατί και προσπάθησε να το αφήσεις περιορισμένο για όσο το δυνατόν πιο πολύ.. φυσικά αν κάνετε κάποια στάση μπορείς πιο άνετα να τον πάρεις για λιγο αγκαλίτσα.
Από την άλλη εσύ γνωρίζεις καλύτερα τον χαρακτήρα του παιδιού σου. Αν είναι ήρεμος γάτος γενικά ή νευρικός.

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Αυτο που θα πρεπει να προσεξεις Κωνσταντινα μου,ειναι να μην ζεσταινεται το γατακι.Β ασικα,αυτο που περιγραφεις,την γλωσσα εξω,συνηθως το κανουν οταν σκανε.Το καλοκαιρι μεσα στην γατοφορο,αν δεν εχει κλιματισμο το αμαξι,το παθαινουν αυτο.Εμενα τουλαχιστον μου το παθαιναν..και σε μικρης διαρκειας διαδρομη ακομα.
Οποτε αυτο να το προσεξεις.

loki11
Εκκολαπτόμενο μέλος
Είχα κλιματισμό θυμάμαι. Δε ξέρω εσύ τι λες να του το δώσω ή όχι. Κάτι ακόμα ένας φίλος μου έχει ένα σκύλο τσοου-τσοου 33 κιλά και του έδειξα τα χάπια και είναι τα ίδια που δίνει και στο σκύλο του. του δίνει 1 χάπι και είναι τάβλα για 5 ώρες και θα δώσω εγώ στον δικό μου 1 χάπι που είναι 4 κιλά μόλις;; γιατί έτσι μου είπε ο κτηνίατρος..

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Είχα κλιματισμό θυμάμαι. Δε ξέρω εσύ τι λες να του το δώσω ή όχι. Κάτι ακόμα ένας φίλος μου έχει ένα σκύλο τσοου-τσοου 33 κιλά και του έδειξα τα χάπια και είναι τα ίδια που δίνει και στο σκύλο του. του δίνει 1 χάπι και είναι τάβλα για 5 ώρες και θα δώσω εγώ στον δικό μου 1 χάπι που είναι 4 κιλά μόλις;; γιατί έτσι μου είπε ο κτηνίατρος..![]()

..εισαι σιγουρη οτι ειναι το ιδιο;;Αν ναι,εννοειται να μην το δωσεις.Κοιτα κατι,καποιοι δινουν,ειναι γεγονος..χωρις προβλημα,απο οτι λενε.Ομως τα παντα εξαρτωνται απο τον οργανισμο του γατου,και σιγουρα και την δοσολογια.Παντως οταν ειχα ρωτησει εναν φιλο κτηνιατρο,αν επρεπε να δωσω ηρεμιστικο χαπι στον μπουκακο μου,που μου το ειχε συστησει αλλος κτηνιατρος,ο φιλος γιατρος μου απαντησε το εξης,επι λεξη:Να πεις στον γιατρο..να παρει ο ιδιος το χαπι!Δηλάδη..ηταν καθετος οτι δεν τους κανουν καλο,αυτος δεν τα συστηνει.Τι να σου πω τωρα;

Σου λεω απλως τι μου ειχε απαντησει.Εγω βεβαια..δεν το εδωσα.
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Δεν έχει χρειαστεί να δώσω ηρεμιστικό χάπι στην Άρτεμη για ταξίδι με το αυτοκίνητο.
Εάν όμως ταξίδευα για ώρες και την είχα μαζί μου, θα το σκεφτόμουν πάρα πολύ σοβαρά να της δώσω χάπι.
Γενικότερα με τα χάπια είμαι κάπως επιφυλακτικός...
loki11
Εκκολαπτόμενο μέλος
ναι ήταν το ίδιο,του το έδειξα! μπα δε το βλέπω να του το δίνω. Αν δω ότι δεν είναι καλά μέσα στο αυτοκίνητο στην χειρότερη σκέφτομαι να του δώσω μισό εκείνη την ώρα. ο κτηνίατρος μου είπε πως με άδειο στομάχι ένα μισάωρο κάνει να τον πιάσει..
και μένα δεν μ αρέσουν τα χάπια δεν θέλω να τον επιβαρύνω.
Καλησπέρα σας!! Διάβασα πολλά σχετικά θέματα με αυτό που θα σας αναλύσω παρακάτω, αλλά δυστυχώς έχω πολλές απορίες και είμαι πάρα πολύ ανήσυχη, οπότε ζητάω τη βοήθειά σας. Εδώ και 4,5 μήνες περίπου έφερα σπίτι έναν υπέροχο γατούλη από αδέσποτη μανούλα. Είναι πανέμορφος, γλύκας και υγιέστατος και πριν κανα μήνα έκανε τα πρώτα εμβόλιά του και απέκτησε και βιβλιάριο. Μένω σε 2οροφη μονοκατοικία και είχαμε μερικά ατυχήματα, λόγω πεσίματος από μπαλκόνι, αλλά τα ξεπεράσαμε και πάμε παρακάτω. Ας μη λέω και μεγάλες κουβέντες βέβαια, αλλά δεν ξανάπεσε έκτοτε.
Έχω τρομερό δέσιμο μαζί του, κι αν κρίνω από το ότι κάθε βράδυ ανεβαίνει στην κοιλιά μου, βυζαίνει και γουργουρίζει, έχει και κείνος μαζί μου. Το γλυκουλάκι μου μωρέ!

Στο θέμα μας τώρα.

Είμαι 20 και πέρασα φέτος στο πανεπιστήμιο στην καλαμάτα. Αλλά δε θέλω να τον αφήσω με τίποτα στην αθήνα. Το πήρα απόφαση ότι τον θέλω μαζί μου, να ζήσουμε τα 4 αυτά χρόνια παρέα!! Το σπίτι που θα μένω έχει μπαλκόνι, το οποίο θα περιφράξω όπως διάβασα σε ένα από τα θέματά σας και σας ευχαριστώ πολύ για αυτό.
Κι εδώ τίθεται το εξής ερώτημα. Πώς θα τον μεταφέρω με το κτελ;
Και εκεί με πιάνει κρύος ιδρώτας.
Ξέρω τη νομοθεσία, αλλά αν δε με αφήσουν να τον έχω μαζί μου; Αν μου πει τίποτα ο οδηγός ή κανένας επιβάτης; Αν έχουν αλλεργίες στα ζώα;; Αν μου δημιουργήσουν πρόβλημα, τι κάνω;; Στις αποσκευές δεν τον βάζω για κανένα λόγο, είμαι κάθετη σ'αυτό. Γατοφόρο έχω αγοράσει. Αλλά αν κάτι πάει στραβά; Πώς θα το διαχειριστώ;
Πέρα από αυτό που με ανησυχεί απίστευτα, σε σημείο να μην κοιμάμαι τα βράδια από το άγχος για το πως το πάρουν οι γύρω του, έχω και το θέμα του γατούλη. Πώς θα το πάρει;; Μία φορά έχει μπει μόνο στη γατοφόρο (μιας και το αγόρασα πρόσφατα) και μόνο για 10' για να τον πάω στον κτηνίατρο. Η αντίδραση ήταν η αναμενόμενη. Μύριζε και κοιτούσε γύρω και λίγο αργότερα άρχισε να το γραντζουνάει και να μου νιαουρίζει. Βέβαια όχι σε ενοχλητικό επίπεδο, σε αναμενόμενα επίπεδα. Βέβαια ίσως φταίει και το γεγονός του ότι είχα την γατοφόρο στα πόδια μου και με έβλεπε και ήθελε να ανέβει πάνω μου.
Σκοπεύω επίσης να τον στειρώσω μέσα στο μήνα, οπότε θα ρωτήσω τον κτηνίατρο για το θέμα της μετακίνησης αλλά θα ήθελα και τη γνώμη σας.

Τι μπορώ να του δώσω για να είναι όσο το δυνατόν πιο ήρεμος στο ταξίδι ώστε και να μην μου δημιουργήσει πρόβλημα (γιατί δυστυχώς στην Ελλάδα είμαστε και δεν φημιζόμαστε για την φιλοζωία μας) και να είναι και κείνο ήσυχο. Σκέφτομαι να του δώσω λίγη βαλεριάνα, χορταράκι είναι δεν θα του κάνει κακό, υποθέτω. Σε φάρμακα δε θέλω να του δώσω κάτι!! Μου είχε πει και ο κτηνίατρος να μην του δώσω ποτέ depon γιατί κάτι κάνει στα γατιά, δε θυμάμαι ακριβώς τι, οπότε μακριά από τα φάρμακα γενικότερα.
Θα του στρώσω πάνες και ξέρω ότι δεν πρέπει φαί. Τα ξέρω αυτά, άλλωστε 2,5 με 3 ώρες -το πολύ!!- ταξίδι είναι, το φαί και το νερό δεν είναι πρόβλημα.
Επίσης η μεταφορά αυτή θα με συμβουλεύατε να γίνεται χριστούγεννα, πάσχα και καλοκαιρινές διακοπές που θα επιστρέφω σπίτι -κατά πάσα πιθανότητα- ή θα ήταν καλύτερα να τον αφήνω σπίτι μόνο του; Είναι μικρός ακόμα και θα συνηθίσει εύκολα στο νέο σπίτι, πιστεύω.
Επιπλέον, για πόσες μέρες πιστεύετε πως μπορεί μια γάτα να μείνει μόνη χωρίς τον ιδιοκτήτη της;Ακόμη μπορώ να τον βοηθήσω να εγκλιματιστεί πιο γρήγορα στο νέο μας σπιτάκι;; Διάβασα κάπου για πράγματα που έχουν τη μυρωδιά του παλιού σπιτιού. Είναι όμως μικρούλης και επειδή με εμένα έχει το μεγαλύτερο δέσιμο, νομίζω πως θα εγκλιματιστεί σχετικά γρήγορα, καθώς θα είμαστε μαζί.
Να προσθέσω επίσης ότι είναι ήρεμος γάτος γενικότερα, δεν είναι άγριος και με μένα, ανάλογα με τις ώρες του βέβαια, είναι πολύ τρυφερούλης. (Κάθε φορά που κάθεται στα πόδια μου βυζαίνει την μπλούζα μου και γουργουρίζει τρελά. Δεν έχω ιδέα αν είναι φυσιολογικό σε τέτοιο βαθμό.
)Συνοψίζοντας λοιπόν ταχύτατα, αυτό που με καίει περισσότερο είναι να μου πείτε τι μπορώ να του δώσω για να είναι ήρεμος στο κτελ και πως θα αντιμετωπίσω τυχόν μακάκες στα κτελ ή ατυχήματα (εάν κάνει κακά από το φόβο του για παράδειγμα, κάτι που σχεδόν αποκλείω, αλλά ποτέ δεν ξέρεις). Σχετικά με τα υπόλοιπα αν δε μπορείτε να με βοηθήσετε περαιτέρω θα τα μάθω με τον καιρό. ( Όντας σκυλομαμά, δεν ξέρω και πολλά για τις γάτες. Όσα έμαθα μου τα έμαθε ο zakk μου!
)Χίλια συγγνώμη για το υπερβολικά μεγάλο μήνυμά μου, αλλά θα ήθελα να είμαι προετοιμασμένη, όσο το δυνατόν περισσότερο, για να μην υποφέρει το μικράκι μου.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!
georgetsou
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπέρα adele! Με πρόλαβες μιας και τις παραπάνω απορίες σου της έχω και εγώ και είχα σκοπώ να ρωτήσω. Δυστηχως επειδή είμαι καινούριος στο φόρουμ και χωρίς εμπειρία στα κατοικίδια αφού πρόσφατα απέκτησα ένα γατάκι δεν μπορώ να σε καλύψω με τις απορίες σου. Σίγουρα έμπειρα μέλη του φόρουμ θα μας βοηθήσουν! ψάχνοντας για την μεταφορά των κατοικίδιων με κτελ βρήκα τον παρακάτω νομο:
https://docs.google.com/viewer?a=v&...bsv8Z-&sig=AHIEtbSqWHP1_P6eDVnRfZSyPDK4XaSSsQ
https://www.google.com/m?q=αδα+4α861-βωο&client=ms-opera-mobile&channel=new
Απο οτι έχω μαθει ψάχνοντας στο ιντερνετ για να μετακινήσεις το ζωακι σου αρχικά εκτύπωσε τον παραπάνω νομο ώστε να τον έχεις μαζί σου σε περίπτωση που ο οδηγός φέρει αντίρρησσεις. Ακόμα να ενημερώσεις το κτελ κατα την κράτηση του εισιτηρίου πως θα έχεις μαζί σου και το γατακι σου. Επίσης να έχεις το βιβλιάριο υγείας του ζώου μαζί σου όπου θα φαίνεται οτι έχει ελεγχθεί απο κτηνίατρο τα τελευταία 2 χρόνια. Και τελος να έχεις το γατακι κλεισμένο στο ειδικό καλάθι μεταφοράς. Έτσι θα το έχεις μαζί σου στον χώρο των επιβατών. Ολα αυτά στα λέω με επιφύλαξή γιατί δεν ειμαι απόλυτα σίγουρος. Ελπίζω να σε βοήθεισα έστω και λίγο. Τα υπόλοιπα μέλη θα μας κατατοπισουν καλύτερα!
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Καταρχήν,'οσον αφορά την μεταφορά με ΚΤΕΛ,Δες τον νόμο εδώ.
Πολύ σωστά στα λέει ο φίλος μας παραπάνω.Απλά,δεν αρκεί να τον εκτυπώσεις.Θα πας στην αστυνομία κιόλας για να στον επικηρώσει.Οπότε ΔΕΝ μπορεί κανένας απολύτως να σου πει τίποτα.
Επίσης,κάποια ΚΤΕΛ(βασικά δεν ξέρω καν αν είναι νόμιμο αυτο,μάλλον αυθαιρετούν ,αλλά τεσπα),έχουν συγκεκριμένα δρομολόγια για την μεταφορά κατοικιδίων,πχ το πρωινό κλπ.
Οπότε χρειάζεσαι το σημείο του νόμου που μιλάει για τις μεταφορές,επικυρωμένο απο την αστυνομία,την γατοφόρο του βέβαια και το βιβλιάριο υγείας του.
Να σου πω την αλήθεια,εγώ θα έκλεινα και τις δυο θέσεις,και θα τον έβαζα στην διπλανή,για να μην έχει θέμα ο διπλανός.
Μην του δώσεις ηρεμιστικό χάπι.Για βαλεριάνα ρώτα τον κτηνίατρο σου.
Πολύ σωστά,πάνες και δεν χρειάζεται να έχει νερό και φαγάκι για τόσο μικρή διαδρομή.Καλό θα ήταν να έχεις σκεπάσει το κλουβί με ένα πανί,πετσέτα κλπ,να μην βλέπει πολλά πράγματα και τρομάζει,και να νιώθει πιο προστατευμένος.
Ακόμα και κακάκια του να κάνει,δεν έχεις κάποιο πρόβλημα.Δεν κατάλαβα,και τα μωρά που μεταφέρονται,δεν κάνουν κακάκια και τσισάκια στην πάνα τους;
Θα έχεις και την πετσέτα απο πάνω,δεν νομίζω μα μυρίσει τίποτα.Αλλα σου ξαναλέω,εγώ θα έκελινα και την διπλάνη θέση για να είμαι σιγουρη ότι δεν θα πέσω σε κανέναν μακάκα,να κάνει φασαρία.
Για τις διακοπές,εγώ θα τον άφηνα στο σπίτι του,όπως κάνω κια με τα δικά μου.Το ανώτερο που τα έχω αφήσει είναι μια εβδομάδα.Με πάρα πολυ νερό(μεγάλη ποτίστρα για σκύλους,αλλά και άλλα μπωλάκια),ολόκληρη την σακούλα με ξηρά τροφή και μπώλικη άμμο.Βέβαια,οκ..αρχίζει και λερώνει το νερό πλεον,για αυτο και βάζω και άλλα μπωλάκια.
Για 3-4 μέρες δεν έχουν πρόβλημα πάντως.Η μια εβδομάδα είναι το ανώτερο για μένα,και το κάνω αναγκαστικα γιατι δεν γίνεται αλλιώς.

Θα εγκλιματιστεί γρήγορα πιστεύω.Μην αγχώνεσαι με αυτό.Εμένα,όταν έκανα μετακόμιση,ο μεγάλος μου γάτος,οκ ,το πήρε βαρειά,σε μια βδομάδα ομως ήταν εντάξει,αλλά σκέψου ότι είχε ζήσει 5 ολόκληρα χρόνια σε εκείνο το σπίτι.
Φυσιολογικό είναι,και πάρα πολύ γλυκό αυτό που κάνει.Κάθε φορά που κάθεται στα πόδια μου βυζαίνει την μπλούζα μου και γουργουρίζει τρελά. Δεν έχω ιδέα αν είναι φυσιολογικό σε τέτοιο βαθμό.)

magenta76
Νεοφερμένο μέλος
Καλημέρα. Ξέρει κάποιος αν μπορώ να δώσω δραμαμίνη ή κάτι άλλο στο γάτο που ζαλίζεται στο αυτοκίνητο?
Είναι 4 κιλά και 10 μηνών.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
Δουλεύει δλδ σαν τη δικιά μας δραμαμίνη, όντως. Απλά καλού κακού, κάνε και ένα τηλέφωνο σε κάποιον κτηνίατρο να σου πει δοσολογία ή άλλα πράγματα.β) Ως ηρεμιστικό: H ακεπρομαζίνη σε μικρές δόσεις επιφέρει μεταβολές στη συμπεριφορά του ζώου, χωρίς όμως να προκαλεί νάρκωση ή σημαντική ηρέμηση. Η ακεπρομαζίνη έχει αντιεμετικές, υποθερμικές, υποτασικές και αντισπασμωδικές ιδιότητες και ενισχύει σημαντικά την αναισθητική δράση των βαρβιτουρικών.
γ) Για την ναυτία: Τα δισκία CALMIVET χορηγούνται από το στόμα σε δόση 1,25 mg/ kg Σ.Β, 15 έως 30 λεπτά πριν από ένα ελαφρύ γεύμα. Η χορήγηση είναι αποτελεσματική για την πρόληψη της ναυτίας όταν αυτή γίνεται τουλάχιστον μία ώρα πριν το ταξίδι. Ο ιδιοπαθής έμετος ίσως μπορεί να ρυθμιστεί με την ακεπρομαζίνη.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Κι εγώ θα μιλούσα με το γιατρό πρώτα.
Γενικά, ΚΑΝΕΝΑ ανθρώπινο φάρμακο δεν είναι καλό για της γάτες. Ο κτηνίατρός μου μού είπε ότι είχε πελάτες των οποίων τα γατιά είχαν σοβαρό πρόβλημα ή και απεβίωσαν, επειδή τους έδωσαν depon....
Έχω δώσει το Calmivet στη Μπριάμ, 4 κιλά κι αυτή. Υποθέτω αν ζαλίζεται το γατόπαιδό σου, θα του κάνει καλό.

magenta76
Νεοφερμένο μέλος
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! Είχα δει κι εγώ τα σχετικά με το calmivet αλλά θεώρησα ότι είναι μάλλον κάτι "βαρύ" για το ζώο, αν είναι να του δώσω μόνο για το ταξίδι 2 ωρών με το αυτοκίνητο. Γενικά ζαλίζεται εύκολα νομίζω......στα μισά ταξίδια έχουμε διαμαρτυρίες (νιαααααααου) και ολίγον από εμετούς.
Έτσι κι αλλιώς το Calmivet θα το πάρεις από κτηνίατρο, οπότε κάντου την ερώτηση, τι εναλλακτικές έχεις.
Ο δικός μου μού είχε πει ότι θα μπορούσα να δώσω και μόνο μισό χάπι.

Έχεις δοκιμάσει να ψεκάσεις το χώρο με Feliway; Έχει τις φερομόνες που ηρεμούν τις γάτες (τις ίδιες που εκκρίνουν από το μάγουλό τους), εγώ ψεκάζω πάντα την τσάντα όπου έχω τη Μπριάμ.
Επίσης μήπως τη βοηθάει να μπορεί να κοιτάει από το παράθυρο;
Έχε υπόψη ότι το Calmivet πέφτει βαρύ σε κάποιες γάτες. Μίας φίλης η γάτα απλά κοιμάται ξερή για μερικές ώρες, η Μπριάμ ήταν ζαβλακωμένη και πού και πού προσπαθούσε να έρθει σε επαφή με το περιβάλλον της... κι εκεί πια αποφάσισα να μην της το ξαναδώσω. Το φάρμακο αυτό κάνει να "πέφτει" το τρίτο τους βλέφαρο, και η δόλια πάλευε να δει μέσα από αυτό.
magenta76
Νεοφερμένο μέλος
Θα το δοκιμάσω το feliway γιατί δεν έχουμε να χάσουμε και τίποτα, είναι ακίνδυνο απ΄ ότι βλέπω. Είναι αμαρτία να ταλαιπωρείται το καημένο.
Συνήθως βγαίνει από την τσάντα του, περιφέρεται στο αυτοκίνητο και κοιτάζει από το παράθυρο. Αυτο που βλέπω ότι τον ηρεμεί είναι να κάθεται σε αγκαλιά αλλά αυτό δε γίνεται και πάντα.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 7 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool