Καλησπέρα γατογονείς! Η Λούσι μου την δευτέρα θα ταξιδέψει με μια φίλη μου από Θεσσαλονίκη προς Κέρκυρα από όπου κατάγομαι για να περάσουμε εκεί το καλοκαίρι μας.Δυστυχώς εγώ λόγω κάποιων υποχρεώσεων θα φτάσω στο νησί μετά από 5 μέρες.Το ταξίδι θα γίνει με λεωφορείο και είναι περίπου 5 ώρες με το λεωφορείο και 2 στο πλοίο.Η Λούσι έχει ξανακάνει μεγάλο ταξίδι μόνο που ήταν με τρένο και επειδή κανείς δεν είχε πρόβλημα στο βαγόνι την είχα βγάλει από το κλουβάκι της και σε όλο το ταξίδι την είχα στην αγκαλιά μου γιατί ήταν πολύ ανήσυχη.Μόνο που τώρα δεν είναι τρένο..και τώρα δεν ταξιδεύει μαζί μου.Στις αποσκευές δεν υπάρχει περίπτωση να τη βάλω!Έτσι σκέφτηκα να πω στην κτηνίατρο να της κάνει μια ηρεμιστική ένεση..για να μην ταλαιπωρηθεί ούτε το γατούλι και να μην φέρω τη φίλη μου σε δύσκολη θέση από τα παράπονα των υπόλοιπων επιβατών λόγω νιαουρίσματος! Ποια είναι η γνώμη σας?
Αγαπητη Κελλυ καλησπερα.
Ελπιζω να εγραψες καταλαθος το ηρεμιστικη ΕΝΕΣΗ.
Διοτι σε τετοιες περιπτωσεις το πολυ πολυ να δωθει ενα ηρεμιστικο
χαπι,σε καμια περιπτωση ηρεμιστικη ενεση.
Εδω φοβομαστε να κανουμε την ηρεμιστικη οταν τα παμε για στειρωση ή για εγχειρηση,ειναι δυνατον να του κανεις ηρεμιστικη για ταξιδι;

Δεν ειναι παιχνιδακια οι ηρεμιστικες,μπορει να πεθανει το ζωο και πρεπει να γινονται μονο για εγχειρησεις,στην χειροτερη και για εξετασεις.Οχι για ταξιδια.Εδω ο γιατρος σου λεει οτι οταν ξυπνησει το ζωο ,τότε θα το παρεις,οποτε καταλαβαινεις την σοβαροτητα μιας ηρεμιστικης ενεσης.
Επισης ουτε την προναρκωση.Διοτι και αυτη ενεχει κινδυνιους αλλα επισης το γατακι θα ζαλιζεται και θα κανει συνεχεια εμετο,θα ειναι μαρτυριο και για το γατι και για τους αλλους.
Το μονο που μπορει να δωθει ειναι ενα ηρεμιστικο χαπι αλλα εγω δεν το προτεινω,οπως επισης και ο κτηνιατρος μου οταν τον ειχα ρωτησει παλιοτερα.
Γιατι;Τοσο αγριο ειναι το γατι;Και κανενα νιαου να βγαλει,δεν πειραζει.Τα μωρα δηλαδη που ταξιδευουν με ΚΤΕΛ και κλαινε ολη την ωρα,λες να τους δινουν ηρεμιστικο η να τους κανουν ηρεμιστικη ενεση;

Μην τρελαινομαστε.
Στις αποσκευές δεν υπάρχει περίπτωση να τη βάλω!
Αυτο,ουτως η αλλως απαγορευεται πλεον απο τον νόμο.Καν δεν πρεπει να το συζηταμε.Αλλα τα ΚΤΕΛ εχουν ειδικα δρομολογια για μεταφορα κατοικιδιων,θα πρεπει να παρει
εκεινο το συγκεκριμενο.Συνηθως ειναι τα πρωτα.Επισης να εχει η φιλη σου μαζι της το βιβλιαριο υγειας της γατας.
Ομως εγω θα σου ελεγα οτι το ταξιδι ειναι υπερβολικα μεγαλο για να γινει με μεσα μαζικης μεταφορας.
Δεν μπορεις να τηνα φησεις στον χώρο της και καποιος να πηγαινει να την φροντιζει;