Μεταφορά στο Βερολίνο

annistep

Νεοφερμένο μέλος

Ο annistep αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 46 ετών. Έχει γράψει 9 μηνύματα.
Καλησπέρα σε όλες και όλους.
Ο γάτος μου (ο οποίος με βρήκε μέσα από τον υπέροχο ιστότοπό σας πριν από ενάμιση χρόνο) κι εγώ λέμε να μετακομίσουμε στο Βερολίνο μέσα στους επόμενους μήνες. Έχει κάνει σχεδόν όλα τα απαραίτητα εμβόλια, έχει στειρωθεί, έχει το βιβλιάριό του, τον κτηνίατρό του που τον παρακολουθεί, και σφύζει από υγεία.
Μου είπε (ο γάτος) ότι στην Αγγλία θα έπρεπε να είναι έξι μήνες σε καραντίνα και ότι δεν γουστάρει καθόλου :down:
Έτσι πρότεινε τη Γερμανία, στην οποία (αν δεν κάνω λάθος) δεν χρειάζεται κάτι αντίστοιχο.
Δύο βασικές πληροφορίες θα θέλαμε για αρχή:
1) Αν ισχύει ότι με εμβόλια, τσιπάκι και γατοδιαβατήριο είναι έτοιμος να φύγει για Βερολίνο
2) Ποιος είναι ο καλύτερος και πιο ανώδυνος τρόπος μεταφοράς του.
Σας ευχαριστούμε όλες και όλους εκ των προτέρων.

abbath.jpg

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

χαπι

Καλημερνιαου!
Οι περισοτερες εταιριες επιτρεπουν μεχρι 2 ζωακια ανα πτηση στην καμπινα επιβατων. Θα το εχεις σε μια σκληρη γατοφορο και θα του δωσεις χαπι να κοιμηθει καλυτερα απο το σπιτι για να μην ειναι ανησυχο. Ξερω ενα πετ σοπ στην ανω νεα σμυρνη που σιγουρα εχει.τηλ.2109370701 ,αποθηκη της Αννας

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλημερνιαου!
Οι περισοτερες εταιριες επιτρεπουν μεχρι 2 ζωακια ανα πτηση στην καμπινα επιβατων. Θα το εχεις σε μια σκληρη γατοφορο και θα του δωσεις χαπι να κοιμηθει καλυτερα απο το σπιτι για να μην ειναι ανησυχο. Ξερω ενα πετ σοπ στην ανω νεα σμυρνη που σιγουρα εχει.τηλ.2109370701 ,αποθηκη της Αννας

καλημερα...το πετ σοπ δεν ειναι κτηνιατριο και το υπνωτικο χαπι δεν ειναι τροφη,ειναι φαρμακο....θα περνατε εσεις φαρμακα απο το σουπερ μαρκετ??
καλυτερα να συμβουλευτεις το γιατρο σου...:)

Τον γιατρό θα τον συμβουλευτώ ούτως ή άλλως πριν κάνω οτιδήποτε. Οπότε, ως προς το ένα σκέλος, είμαστε σχεδόν καλυμμένοι. Ελπίζω να γνωρίζει κάποιος/α και το νομικό πλαίσιο της μεταφοράς. :hmm:
Σας ευχαριστώ!

Τον γιατρό θα τον συμβουλευτώ ούτως ή άλλως πριν κάνω οτιδήποτε. Οπότε, ως προς το ένα σκέλος, είμαστε σχεδόν καλυμμένοι. Ελπίζω να γνωρίζει κάποιος/α και το νομικό πλαίσιο της μεταφοράς. :hmm:
Σας ευχαριστώ!

υπαρχουν καποια ατομα απο το φορουμ που εχουν ταξιδεψει εξωτερικο...οποτε τα ξερουν και σιγουρα θα σου απαντησουν...:):)

Καλημερα!
Θα σου ελεγα να επικοινωνησεις καλυτερα με την πρεσβεια της χωρας που πας για να σου πουν σιγουρα...καποιες χωρες εχουν διαφορετικους κανονισμους,ας πουμε για να μπει στην Ελλαδα ζωακι απαιτειται εμβολιασμος κατα της λυσσας και τεστ αντισωματων τρεις εβδομαδες μετα.Αν εχεις βγαλει εισητηριο pet in the cabin και ο γατος σου καζι με το κλουβακι του ειναι στα επιτρεπομενα ορια βαρους της εταιριας με την οποια θα ταξιδεψεις,θα τον εχεις μαζι σου στην καμπινα,που ειναι και το πιο ασφαλες για μενα,ετσι θα ταξιδεψω κι εγω με τη δικη μου.

Καλημερνιαου!

καλημερα...το πετ σοπ δεν ειναι κτηνιατριο και το υπνωτικο χαπι δεν ειναι τροφη,ειναι φαρμακο....θα περνατε εσεις φαρμακα απο το σουπερ μαρκετ??
καλυτερα να συμβουλευτεις το γιατρο σου...:)

συμφωνω απολυτα μαζι σου πουπου :P
Χαπι μη δωσεις, το ταξιδι ειναι πολυ μικρο και δεν χρειαζεται να παρει φαρμακο χωρις λογο.

Επισης καλυτερα να προτιμησεις μια μαλακη γατοφορο γιατι χωραει πιο ευκολα κατω απο το καθισμα. Απλα φροντισε να ειναι αδιαβροχη απο κατω σε περιπτωση που συμβει καποιο "ατυχημα".
Πριν κλεισεις το εισητηριο σου παρε τηλεφωνο την αεροπορικη εταιρια και ενημερωσε τους οτι θα ταξιδεψεις με γατα και να σιγουρευτεις οτι δεν ταξιδευουν πανω απο 2 κατοικιδια στην συγκεκριμενη πτηση.
Λιγες μερες πριν την πτηση πηγαινε την γατουλα στον κτηνιατρο για ενα check up για να σιγουρευτεις οτι η γατα ειναι ετοιμη για ταξιδι.

περισσοτερες πληροφοριες μπορεις να δεις εδω:
https://ec.europa.eu/food/animal/liveanimals/pets/nocomm_intra_en.htm

Το μόνο που έχω να προσθέσω είναι ότι χρειάζεται να έχει κάνει αντιλυσσικό τουλάχιστον ένα μήνα πριν ταξιδέψει.

Εγώ θα σου πρότεινα πλαστική γατοφόρο, που είναι κάπως πιο ασφαλής, αλλά αυτό είναι δικό σου θέμα. Πάντως και η πλαστική χωράει μια χαρά κάτω απ' το κάθισμα. Επίσης πρέπει να μην έχει φάει και να μην έχει πιει τίποτα μερικές ώρες πριν το ταξίδι (για ευνόητους λόγους):P αλλά αυτά θα στα πουν εκεί που θα κλείσεις εισιτήριο.

Καλό ταξίδι!

Επισης, θα πρέπει να εισαι σίγουρη, αν το ζωάκι ταξιδέψει στην καμπίνα και όχι κάτω στον ειδικο χωρο για ζωάκια ότι θα μπορεις να το βγάλεις απο το κλουβάκι και να το ξαναβάλεις οταν θα περνάς τα πράγματά σου απο εέγχο πριν την επιβίβαση στο αεροπλάνο.
Εγω προσωπικά αν πέταγα με ενηλικο ζωάκι που δεν ειμαι 100% σίγουρη οτι δεν θα φοβηθεί κατά την διαδικασια αυτη, θα το μετέφαρα κάτω και οχι στην καμπινα. Είναι πολύ πιο ασφαλές και δεν χρειάζεται να επιβαρυνθεί με υπνωτικο.

Ως προς τα νομικα, αρκει οπως ειπε και η ρουλα να εχει κανει το αντιλυσικο 1 μηνα πριν, να εχει μικροτσιπ και διαβατηριο, το οποιο θα ειναι στο ονομα του ατόμου που ταξιδεύει.

Επισης, θα πρέπει να εισαι σίγουρη
:whistle:

Σας ευχαριστώ, είναι πολύτιμες οι συμβουλές σας!
Για ό,τι μαθαίνω κι εγώ, θα σας ενημερώνω. :D

Επισης, θα πρέπει να εισαι σίγουρη,

:whistle:

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

επειδη,οπως θα εχεις καταλαβει,η συντριπτικη πλειοψηφια του σαιτ ειναι γυναικες....σε πηρε και εσενα η μπαλα..:lol::lol::lol:

Αυτό το κατάλαβα από τα καλημερνιάου! :D

να προσθέσω κι εγώ σχετικά με το ηρεμιστικό χάπι , να μη δώσεις, αν είναι cool γατί, το calmivet δεν έχει αντίδοτο.

εγω που εκανα το ταξιδι δεν της εδωσα..αλλα σκεφτομαι να της δωσω γιατι αναστατωθηκε πολυ..θα ρωτησω βεβαια γιατι δεν ειμαι υπερ..αλλα μαλλον δεν εχει αλλη λυση:/:

Αν ταξιδέψει μαζί σου (καμπίνα)θα χρειαστείς μαλακή γατοφόρο, τσαντάκι. Αν πάει κάτω σκληρή.
Κάτω θα ταξιδέψει κάργκο, θα πρέπει να έχει κλείσει θέση απο πρίν, και να είναι δηλωμένο και σημειωμένο στην κράτηση. Η τιμή πάει με το κιλό. Αν θυμάμαι καλά 5ε το κιλό...:hmm:

Για Βερολίνο να προτιμήσεις Lufthansa.... γιατί κάτι άλλες θέλουν ξύλο...:redface:

Για Αγγλία μην το ψάχνεις.. θα σου βγεί ή πίστη...

Επίσης κάτι παίζει με τις ημερομηνίες... νομίζω πρώτα θέλει τα εμβόλια όλα, και μετά το τσίπ???? Κάτι κουλό τέλος πάντων, ας βοηθήσει κάποιος γιατί το μυαλό μου δεν....

Χρησιμοποιώ πολύ τα ανθοϊάματα, οπότε, όταν έρθει η ώρα η καλή, θα πάρει λίγο ρέσκιου και νομίζω ότι δεν θα έχει πρόβλημα. Για παν ενδεχόμενο, βέβαια, θα ρωτήσω πρώτα την ομοιοπαθητικό του. :)
Με Lufthansa θα ταξιδέψουμε όταν έρθει εκείνη η ώρα.

Αν ταξιδέψει μαζί σου (καμπίνα)θα χρειαστείς μαλακή γατοφόρο, τσαντάκι. Αν πάει κάτω σκληρή.
Κάτω θα ταξιδέψει κάργκο, θα πρέπει να έχει κλείσει θέση απο πρίν, και να είναι δηλωμένο και σημειωμένο στην κράτηση. Η τιμή πάει με το κιλό. Αν θυμάμαι καλά 5ε το κιλό...:hmm:

εγω την ειχα βγαλει καμπινα και την ειχα σε σκληρη γατοφορο:hmm:..και ηταν 6 ευρω το κιλο περιπου..

Τον Οκτωβρη ταξιδεψε και ο δικος μου ο γατουλης στην Ολλανδια. Αυτα που χρειαζεσαι ειναι:

-Αντιλυσσικο εμβολιο τουλαχιστον ενα μηνα πριν το ταξιδι
-Μικροτσιπ, και τα χαρτακια του μικροτσιπ συννημενα στο διαβατηριο
-διαβατηριο
-Βιβλιαριο, με βεβαιωση γιατρου οτι το γατι ειναι υγειες και μπορει να πεταξει

Να ρωτησεις την πρεσβεια για καλο και για κακο, αλλα και πριν κλεισεις εισητηρια να παρεις τηλεφωνο την αεροπορικη να βεβαιωθεις οτι επιτρεπει την μεταφορα ζωων, γιατι για παραδειγμα εγω ηθελα να παρω τον Μικοτο μαζι μου στην Πολωνια, και απο εκει να ερθει να το παραλαβει το αγορι μου και να τον παει Ολλανδια, αλλα η αεροπορικη δεν επετρεπε την μεταφορα οικοσιτων απο Ελλαδα σε Πολωνια. Επισης, η εταιρια με την οποια τελικα εφυγε το αγορι μου με τον γατο μου, επετρεπε μεχρι 10 κατοικιδια στην καμπινα, αλλα ΜΟΝΟ σε πλαστικη γατοφορο, οχι σε μαλακη. Καθε εταιρια εχει τα δικα της. Επισης, πρεπει να ξερεις το βαρος του μαζι με την γατοφορο, για να του κλεισεις το εισητηριο, τα λεφτα ομως εμεις τα δωσαμε στο τσεκ ιν. Αυτα!

Επισης, εμας μας χρεωσανε 10 ευρω το κιλο. 40 ευρω μου βγηκανε, ζωη να χει ο μπουλουκος μου :rolleyes::rolleyes:

Α, σε ευχαριστώ πολύ, μικότο!
Συγκεντρωμένες όλες οι πληροφορίες που ήθελα!
Θα πάρω ένα τηλέφωνο στη γερμανική πρεσβεία το πρωί, για να μάθω περισσότερα.

για πληροφοριες δες εδω:
https://www.lufthansa.com/online/por...Services|Info Service Sitemap|Baggage|Animals

Νομιζω θα πληρωσεις 70 ευρω :hmm: Δεν ειμαι σιγουρη γιατι ειναι αρκετα μπερδεμενος ο πινακας :down:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back