Μεταφορές ζώων

Havana

Διάσημο μέλος

Η Katrin! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 45 ετών και μας γράφει από Καπανδρίτι (Αττική). Έχει γράψει 2.294 μηνύματα.
Πολλα εχουν ειπωθει περι νομοθεσιας μεταφορας ζωων,
γνωριζει καποιος εταιριες που αναλαμβανουν μεταφορες εντος ελλαδος? (οχι pet-cabs)
αν εχω ενα αλογο και μια γατα και θελω να τα στειλω θεσσαλονικη και μια κατσικα στην κρητη , θα βρω λυση?
εχει καποιος απο εδω μεταφερει ζωακια με καποια εταιρια?:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εαν ειναι εντος ελλαδος χρειαζεται να απευθυνθεις σε εταιρειες μεταφορας ζωων οπως αυτες που χρησιμοποιουνται στην κτηνοτροφια η σε ιππικους ομιλους εχουν ειδικοα φορτηγα ( βεβαια για τα ζωα φαρμας οι συνθηκες ειναι χαλια δες εδω.
Αν θελεις να στειλεις εξω κατσικα δεν ξερω παντως για κατοικιδια ειναι διαφορετικα στην αγγλια απο αλλες χωρες ( 7 μηνες γκαραντινα πριν) και χρειαζονται εξετασεις και πετ πασπορτ τουλαχιστον. Για κατοικιδια μεσα στη χωρα θελει βιβλιαριο και αναλογα με την εταιρεια και τον τροπο μεταφορας το χρεωνουν στα αεροπλανα, το ζωο εχει δυνετοτητα να ταξιδεψει και με συνοδο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Οι μεταφορες των ζωων χωριζονται σε αυτες για εμπορικους σκοπους και σε αυτες για μη εμπορικους. Καθε νομαρχια εχει καταλογο με τους μεταφορεις ζωων οσον αφορα τα παραγωγικα ζωα. Τα κατοικιδια ειναι αλλιως , πρεπει να ταξιδευουν μεσα σε ειδικα κλουβια και συνηθως με συνοδο:):cool: παντως δεν συμφερει να στειλεις μια κατσικα στην κρητη θα την πληρωσεις χρυση:lol:

αν εχω ενα αλογο και μια γατα και θελω να τα στειλω θεσσαλονικη και μια κατσικα στην κρητη , θα βρω λυση?

Βλέποντας αυτό και συνδυάζοντας το με αυτο (δες το τελευταίο post μου κάτω κάτω) πραγματικά με κάνουν να θέλω να δω το σπίτι σου :P:P:P:P:lol::lol::lol:

:hmm:με βλεπω συντομα να συγκατοικω με την κατσικα και να κανω μπεεεεε αν δεν βρω λυση να την παω κρητη...φφφφ

χμμμ.... εχεις σκεφτει να την δωσεις σε ανθρωπο εκει κοντα με βιολογικο αγροκτημα υπο τον ορο να μην θανατωθει??? Γιατι στη κρητη???

Αν πραγματι θες να μεταφερεις κατσικα πρεπει να πας σε κρατικο κτηνιατρο να της βγαλεις αδεια διακινησης για την κρητη που θες να τη στειλεις:) το ιδιο ισχυει και για το αλογο η γατα δεν χρειαζεται τη βαζεις στο κτελ και παει ;) για το αλογο θα σου πουν σε καποιο ιππικο ομιλο για μεταφορεις αλογων. αν δεν υπηρχε το καραβι στη μεση για τη κρητη φορτωνες την κατσικα σε ενα αγροτικο και την πηγαινες:lol:

Γιατί δεν κρατάς την κατσίκα σπίτι σου; Θα έχεις και φρέσκο γάλα και θα δίνει άλλον αέρα στην πόλη:lol::lol:;)

και τα κατσικακια τι θα τα κανει? για να δινει γαλα η κατσικα θα πρεπει μια φορα το χρονο τουλαχιστον να μενει εγγυος;) και που θα βρει τραγο?:hmm:

και τα κατσικακια τι θα τα κανει? για να δινει γαλα η κατσικα θα πρεπει μια φορα το χρονο τουλαχιστον να μενει εγγυος;) και που θα βρει τραγο?:hmm:

:confused::blink::blink: :lol::lol::lol:

γιαυτο θα απει στη κρητη να βρει και τραγο και χλοη, μεχρι στιγμης μας βοηθαει η αμεσως δραση και οι 2 δημοι εκει που ειναι η κατσικα και εκει που θα απει.σας ευχαριστω.
εταιριες τετιου τυπου δεν υπαρχουν αποτι καταλαβα.....:(

Πάντως ειλικρινά οτι θα το έβλεπα και αυτο στο φόρουμ δεν το περιμενα...:lol:
Ελπίζω να βρεθεί λύση για την κατσικούλα και να μετακομίσει στην Κρήτη.

εταιριες υπαρχουν αλλα εχουν μεγαλες νταλικες και για μια μονο κατσικα δεν θα ασχοληθουν, τωρα αν καποια εχει μεταφορα στην κρητη ισως τη βαλει μαζι με τα αλλα αλλιως θα πρεπει να φτιαξετε ειδικη κλουβα για να ταξιδεψει με μια απλη μεταφορικη:)

Γιατί δεν κρατάς την κατσίκα σπίτι σου; Θα έχεις και φρέσκο γάλα και θα δίνει άλλον αέρα στην πόλη:lol::lol:;)

Ο αγαπημένος μου είχε κάποτε σπίτι του την Ασπρούλα την άσπρη κατσικούλα και ζούσαν ευτυχισμένοι στον ειδικά διαμορφωμένο κηπάκι του στο Χολαργό... Την είχαν σαν κατοικίδιο και πίναν φρέσκο γαλατάκι. Την πήγαιναν και στο εξοχικό στη Σαλαμίνα... να δεις στο ferry boat τι γινόταν! Τους χάζευαν όλοι.. είχε μάθει το ζωντανό και λέρωνε μόνο σε χώμα...
Όσπου την πήγαν σε ένα τράγο στο χωριό κι όταν γύρισαν τους έκανε παιδάκια...
Όμως αυτά είναι δύσκολα πράγματα στις μέρες μας... δεν θέλω να παιζω με το πόνο του ανθρώπου...

Γιατί πρέπει να πάει ντε και καλά Κρήτη;;;;:blink: Από Κρήτη είσαι havana;
αλλιώς θα μπορούσε να πάει και σε χωριό έξω από Αθήνα.

ναι ρε παιδια θα βγαζω βολτα την κατσικα στην κηφισιας α βοσκησει??
πολυ κακογουστο ολο αυτο να μου φορτωσουν την πανδωρα αλλα θα το αντιμετοπισω με αξιοπρεπεια ΝΙΑΟΥ

Γιατί πρέπει να πάει ντε και καλά Κρήτη;;;;:blink: Από Κρήτη είσαι havana;
αλλιώς θα μπορούσε να πάει και σε χωριό έξω από Αθήνα.
ΡΑΙΣΑ την κατσικα την κληρονομησα , πρεπει να φυγει απο το σπιτι που διεμενε , στο διαμερισμα δεν μπορω να την κρατησω οποτε θα την στειλω στον θειο μου στην κρητη που εχει προβατα...
ναι καταγωγη απο κρητη εχω και απο ευβοια η μαμα...

ναι ρε παιδια θα βγαζω βολτα την κατσικα στην κηφισιας α βοσκησει??
πολυ κακογουστο ολο αυτο να μου φορτωσουν την πανδωρα αλλα θα το αντιμετοπισω με αξιοπρεπεια ΝΙΑΟΥ

γιατί όχι!!!:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

ΡΑΙΣΑ την κατσικα την κληρονομησα , πρεπει να φυγει απο το σπιτι που διεμενε , στο διαμερισμα δεν μπορω να την κρατησω οποτε θα την στειλω στον θειο μου στην κρητη που εχει προβατα...
ναι καταγωγη απο κρητη εχω και απο ευβοια η μαμα...

Στην Ευβοια δεν γίνετε να πάει;;; θα ήταν πιο εύκολο :/:

στην ευβοια δεν υπαρχει κανεις να την φροντιζει δυστηχως....
:(
η κρητη η στο αττικο παρκο στο μαρκοπουλο που μπυ προτεινε η βιβη ....

ναι ρε παιδια θα βγαζω βολτα την κατσικα στην κηφισιας να βοσκησει??

Ναιιιιι!!!!!!!!!!:lol::lol::lol::lol::lol:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back