Μεταφορικά μέσα

Minoulita

Νεοφερμένο μέλος

Η Μίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 38 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 26 μηνύματα.
Γεια σας εχω 2 γατακια και θα ηθελα να τα μεταφερω απο το χωριο μου (Κοζανη) στο σπιτι μου στη Θεσσαλονικη οπου σπουδαζω.Επειδη δεν ξερω ακομα πολλα πραγματα λοιπον

1.Μπορω να χρησιμοποιησω κτελ με τα ζωα?
2.Κλουβακι μεταφορας λογικα παιρνω απο pet shop?
3.Σε αστικο λεοφωρειο θα μπορω να το παιρνω μαζι?
4.Ειναι μεγαλη η ταλαιπωρια τους σε ταξιδια?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τον δικό μου τον φέρανε 3 μηνών με τρένο από αθήνα οπότε λογικά μπορείς και με κτελ αρκεί να τον έχεις σε κλουβάκι. Και σε πλοίο έχω δει να ταξιδεύει γάτα και με αεροπλάνο άρα σίγουρα και με κτελ. Σε αστικό στην Θεσσαλονίκη έχω τύχει σε περιστατικό που μπήκε μια κοπέλα με σκύλο και δεν τους άφησε ο οδηγός να μπουν αλλά φαντάζομαι αν τα γατάκια είναι σε κλουβάκι δεν θα υπάρξει πρόβλημα αν και καλύτερα να τα μεταφέρεις με ταξί (μπορεί να στο χρεώσει εξτρα......) Ταλαιπωρούνται όσο να'ναι, ο Λεόν όταν τον πήρα ήταν πολύ ταλαιπωρήμενος αλλά ήταν και πολλές ώρες ταξίδι και ο καημενούλης κρατιόταν για να κατουρήσει στην άμμο του ... Από κοζάνη δεν είναι και πολλές ώρες, βάλε κουβερτούλες στο κλουβάκι και παιχνιδάκια να απασχολούνται. Πάρε ένα τηλέφωνο στα κτελ θεσσαλονίκης να σου πουν σίγουρα. Κλουβάκι παίρνεις από πετ σοπ και έχει γύρω στα 25 ευρώ.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ευχαριστω για τις πληροφοριες Ευη.Θα παω να παρω κλουβακι αυριο γιατι Κυριακη παω Σαλονικη.Ο κτηνιατρος μου ειπε παντως πως εχει τυχει σε καποιο πελατη του να απαιτησει ο οδηγος απο κτελ ,να μπει το κλουβι του ζωου του στο χωρο των αποσκευων...Ελεος!!:eek:

Με τα ΚΤΕΛ δυστυχώς υπάρχει πρόβλημα..ενώ υπάρχει νόμος που επιτρέπει τα κατοικίδια μεσαίου μεγέθους ,πάντα μέσα στο κλουβάκι σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς,δεν ξεκαθαρίζει για τα ΚΤΕΛ που να μπαίνουν,οπότε και αυτοί το εκμεταλεύονται και τα βάζουν στις μπαγκαζιέρες οι περισσότεροι.Έχουν όμως σημειωθεί θάνατοι στις μπαγκαζιέρες,και πρόσφτατα κιόλας...θα σε συμβούλευα αν έχεις τη δυνατότητα να ταξιδέψεις με τρένο...εκεί δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα..
Στις αστικές ,σύμφωνα με τον νόμο επιτρέπονται..και εκεί δεν έχει μπαγκαζιέρες...αλλά αν αντιμετωπίσεις πρόβλημα,μπορείς να πάρεις και ραδιοταξι που συνήθως τα μεταφέρουν μια χαρά...και κάποιοι ταξιτζήδες..αλλά δυστυχώς όχι όλοι..:)
Σου βάζω το λινκ απο το θέμα που έχουμε για τα ΚΤΕΛ....https://www.mypetz.gr/threads/Θάνατοι-ζώων-στις-μπαγκαζιέρες-των-ΚΤΕΛ.227664/

Δεν επιτρέπεται σε κτελ?? α καλά ότι να ναι....Πάντως σε αστικό επιτρέπεται αρκεί να είναι σε κλουβάκι το γράφει στο λινκ που σου παραθέτω είναι από το επίσημο σάιτ του οασθ οπότε αν πετύχεις κανένα στραβόξυλο οδηγό που σου πει τίποτα πες το ;)
https://www.oasth.gr/service/faqs.php

Και βασικά άμα σου πει τίποτα σε παρακάτω ερώτηση έχει και που μπορείς να απευθυνθείς για καταγγελία... λέω εγώ τώρα...:devil:

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Και στα τρενα πλεον υπαρχει θεμα,δεν επιτρεπονται στις αμαξοστοιχιες IC,μονο στις απλες.

Προς το παρον δεν υπαρχει προβλημα γιατι θα ταξιδεψω με αυτοκινητο.Ευχαριστω για τα links εχουν χρησιμες πληροφοριες.Τα ταξι ελπιζω οτι αν πληρωσω κατι παραπανω δεν θα εχω προβλημα.Παντως απαραδεκτο να ταξιδευουν σε μπαγκαζιερες και εγω προσωπικα θα εφευγα αν μου ελεγαν κατι τετοιο.Θα επρεπε να υπαρχουν πιο ξεκαθαροι νομοι για τετοια θεματα και πιο αυστηροι.Και κατεγγελια να κανεις δεν νομιζω να εχει καποια ιδιαιτερη επιπτωση στον φταιχτη...

Προς το παρον δεν υπαρχει προβλημα γιατι θα ταξιδεψω με αυτοκινητο.Ευχαριστω για τα links εχουν χρησιμες πληροφοριες.Τα ταξι ελπιζω οτι αν πληρωσω κατι παραπανω δεν θα εχω προβλημα.Παντως απαραδεκτο να ταξιδευουν σε μπαγκαζιερες και εγω προσωπικα θα εφευγα αν μου ελεγαν κατι τετοιο.Θα επρεπε να υπαρχουν πιο ξεκαθαροι νομοι για τετοια θεματα και πιο αυστηροι.Και κατεγγελια να κανεις δεν νομιζω να εχει καποια ιδιαιτερη επιπτωση στον φταιχτη...

Ακριβώς και εγώ το ίδιο θα έκανα..δεν θα υπήρχε καμμία πιθανότητα να βάλω τα γατιά μου σε μπαγκαζιέρα.
Και όμως..πριν απο λίγο καιρό διάβασα ότι μετά τον τελευταίο σάλο που ξέσπασε για το θέμα με τα ΚΤΕΛ..υπήρξε απάντηση του υπουργείου..είπαν ότι όντως υπάρχει ένα κενό..διότι δεν ξεκαθαρίζεται που ακριβώς επιτρέπονται στα ΚΤΕΛ..και ότι θα βγάλουν κάποια τροπολογία;;κάτι τέτοιο δεν θυμάμαι ακριβώς...για να δούμε...σημασία έχει να αρνούμαστε να το κάνουμε..και να διαμαρτυρόμαστε μαζικά...μόνο έτσι κάτι θα γίνει..

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ

ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος έχει επιχειρήσει να μεταφέρει τον ΄γατο/α με λεωφορείο..έρχονται οι γιορτές και θα αναγκαστώ να μεταφέρω τον γάτο μου.το ταξίδι είναι περίπου 5 6 ώρες..βασικά έχω ακούσειπως βάση νομοθεσίας έχεις το δικαίωμα να το μεταφλερεις στο κλουβί του κτλ αλλά επειδή τα λεωφορεία είναι ιδωτικά τα κτελ ρίχνουν το μπαλάκι να αποφασίσει ο οδηγός και συνήθως αν όχι πάντα σου λένε να το βάλεις κάτω στις αποσκευές.φυσικά αυτό δεν θα το έκανα πο΄τε στον γάτο μου φυσικά και μάλλον θα τον μεταφέρω με αμάξι.έχω διαβάσει και για θανάτους ζώων κυρίως από θερμοπληξία.ξέρει καποιος να μου πει τι δικαίωματα έχει ο επιβάτης με κατοικίδιο?κάποιο link έστω.επειδή είμαι φοιτητής και πάντα αγχωνόμουν για την μεταφορά του γατιού.

Και βεβαια υπαρχει νομος,που μας τον επεβαλε η ευρωπαικη ενωση...μονο που εδω τα ΚΤΕΛ..ειναι κρατος εν κρατη...,δυστυχως ο νομος δεν ξεκαθαριζει που θα μπαινουν τα ζωα,και αυτο το εκμεταλευονται τα ΚΤΕΛ με αποτελεσμα οι περισσοτεροι οδηγοι να τα βαζουν με τις αποσκευες ..κατι που ειναι απαραδεχτο και πολυ επικινδυνο...οπως εχω γραψει και παραπανω..εχουν σημειωθει θανατοι...
Κατι ειπε οτι θα κανει ο υπουργος..αλλα ακομα αναμενουμε.
Σε συμβουλευω..αν εχεις αλλον τροπο να ταξιδεψεις..να αποφυγεις τα κτελ...επισης αν δεν λειψεις πανω απο 7 μερες..ισως θα ειναι καλυτερα να μεινει το γατακι στο σπιτι σου..με πολυ ξηρη τροφη..και νερο σε σκυλοποτιστρα.Ετσι κανω εγω (εκτος αν ειναι μωρο το γατακι)
Δες και αυτο το θεμα...για να καταλαβεις..:)

δηλαδή μόνο αν "πλακωθώ" στα κτελ ίσως να καταφέρω κάτι..και συνήθως για τα γατιά οι αδηγοί σου πετάνε για δικαιολογία προβλήματα αλλεργιών και κάτι τέτοιες παπαριές..
το σκέφτηκα να τον αφήσω σπίτι(είναι περίπου 9 μηνών στειρωμένος,πλέον) αλλά το διάστημα θα είναι λίγο παραπάνω από 10 μέρες οπότε μάλλον είναι πολλές μέρες.αν και έχει συνηθίσει πλέον να κάθεται μόνος του σπίτι αρκετά συχνά αλλά όχι πάνω από 5 μέρες,και φυσικά εννοείτε πως δεν θα αφήσω ποτέ τον κυριάκο να ταξιδέψει στις αποσκευές..αυτό είναι βασανιστήριο για τα ζώα..
άσε που μετά δεν θα μου ξαναμίλαγε ο κυριάκος χαχα

10 μερες,..και εμενα μου φαινονται πολλες..εκτος αν εχεις ανθρωπο εμπιστοσυνης να τον επισκεπτεται...τι να σου πω..ελπιζω να μπορεις να μετακινηθεις με αλλο μεσον..

ΥΓ,,,χαχαχαχαχααχ......ωραιο αυτο με τον κυριακο..:hehe::hehe::hehe::hehe::hehe:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back