Με αγαπάει τελικά;

Maximilian

Νεοφερμένο μέλος

Η Maximilian αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών. Έχει γράψει μόλις ένα μήνυμα.
Καλησπερα σε ολους.!Ειμαι καινουρια στην παρεα..
Λοιπον,εχω τον Μαξιμιλιανο(ναι ναι ετσι λενε τον γατο μου) ενα μηνα περιπου και ειναι 3 μηνων τωρα.Ειναι πολυ καλος γατος ομως οταν τελειωνει η ωρα της ξεκουρασης τρελενεται,τρεχει σε ολο το σπιτι,σκαρφαλωνει στις βιβλιοθηκες,στα τραπεζια,τους καναπεδες και οταν βλεπει δαχτυλα επιτειθεται σαν τρελος και δαγκωνει δυνατα..Λογικα δεν ειμαι η πρωτη που κανει αυτη την ερωτηση αλλα τι να κανω για να ηρεμησει και να σταματησει μα θεωρει τα δαχτυλα μου παιχνιδι.;Επισης εχω ακομη μια ερωτηση.Οι γατες αντιλβανονται πως τις αγαπαμε.;Και πως ανταποδιδουν αυτες την αγαπη τους.;Ζω με τον φιλο μου και οι δυο τον αγαπαμε πολυ,μπορει αυτος να "αγαπαει" περισσοτερο τον εναν απο τους δυο.;
Ευχαριστω πολυ.!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλημέρα Maximilian και καλώς ήλθες στο MyCat! :)
Νομίζω ότι η νεαρή ηλικία του γάτου σου δικαιολογεί απόλυτα την τάση του για παιχνίδια και την τάση του να σας δαγκώνει καθώς για αυτόν είναι αφενός ένας τρόπος να παίξει κι αφετέρου δοκιμάζει τη δύναμή του και τα όρια του.
Είναι επίσης πολύ φυσιολογικό να τρέχει και να σκαρφαλώνει παντού, είναι όπως ένα παιδί που θέλει να μάθει και να εξερευνήσει τα πάντα γύρω του. :)
Καλό θα ήταν να τον μάθετε να μην σας δαγκώνει διότι εάν δεν σταματήσει αυτήν τη συνήθεια, ίσως τη συνεχίσει κι όταν ενηλικιωθεί.
Όταν σας δαγκώνει λοιπόν δυνατά, μπορείτε να του λέτε ένα δυνατό "ΜΗ".
Εάν αυτό δε λειτουργήσει, μπορείτε να φυσάτε απαλά στο πρόσωπό του, αυτό είναι κάτι που θα τον ενοχλήσει οπότε θα συνδέσει το δάγκωμα με το φύσημα και θα το σταματήσει.
Θα μπορούσατε επίσης όταν αρχίζει να σας δαγκώνει πάνω στο παιχνίδι, να τον πιάνετε απαλά και να τον αφήνετε 1 - 2 μέτρα πιο πέρα, σταματώντας για λίγο το παιχνίδι.
Έτσι θα μπορούσε να συνδέσει το δάγκωμα με μια παύση του παιχνιδιού.
Πάντως, μην παίρνετε τα δάχτυλά σας απότομα γιατί αυτό ίσως τον ερεθίζει ακόμη περισσότερο. :lol:

Πιστεύω πως οι γάτες αντιλαμβάνονται πολύ καλά τα συναισθήματά μας, την αγάπη μας προς αυτές, τη στενοχώρια μας, τη χαρά μας κ.λπ.
Και πιστεύω ότι κι εκείνες μας αγαπάνε και το δείχνουν με διάφορους τρόπους, η κάθε μία πάντα με το δικό της τρόπο.
Μια γάτα μπορεί να σου έρχεται για χάδια συνέχεια, μια άλλη να σου έρχεται για χάδια όταν ξυπνάς ή πριν κοιμηθείς, άλλη να έρχεται και να σου τρίβεται, άλλη να έρχεται να ξαπλώνει στα πόδια σου.
Ένας τρόπος "επικοινωνίας" με τη γάτα είναι με τα μάτια και μια ένδειξη ότι είναι ευτυχισμένη κι απολαμβάνει κάτι, είναι όταν τη χαϊδεύεις και γουργουρίζει.
Εάν λοιπόν το χαϊδεύεις και τον βλέπεις να σε κοιτάει με μισόκλειστα μάτια και να γουργουρίζει, είσαι σε πολύ καλό δρόμο! :D

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back