Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Καλημερα .
Απο χτες εχει πρηστει περισσοτερο;Το νοσοκομειο ειναι εμπιστοσυνης;Τι να σου πω ceres μου,εγω επειδη ειμαι και φοβιτσιαρα θα πηγαινα στο νοσοκομειο..αλλα σε καμια περιπτωση δεν μπορω να πω αν επιγει ή οχι.Του εβαλες τιποτα;Μπενταντιν..κατι;
Όχι, το ίδιο πρησμένο είναι. Απλά σήμερα κοκκίνισε και με ανησύχησε. Το νοσοκομείο είναι εμπιστοσύνης, είναι και ακριβώς δίπλα, οπότε δεν αγχώνομαι, αλλά αν πάω θα με κρατήσουν το λιγότερο 2-3 ώρες και θέλω να το αποφύγω. Μάρκαρα την περιοχή με μαρκαδόρο πριν 3 ώρες και είδα τώρα ότι το κοκκίνισμα άρχισε να υποχωρεί, οπότε μάλλον θα περιμένω. Μπορεί και να μη χρειαστεί να με δει γιατρός.
Ομολογώ ότι άργησα να βάλω betadine. Συνήθως δεν δίνω σημασία όταν με δαγκώνει και έτσι έκανα και προχθές. Καθάρισα μόνο το αίμα με χαρτομάντηλο και το άφησα έτσι. 1 ώρα όμως αργότερα άνοιξε η πληγή, είδα τότε και την μελανιά και έβαλα betadine (κατόπιν εορτής). Βέβαια δεν πιστεύω ότι θα έκανε μεγάλη διαφορά αν έβαζα betadine εξ' αρχής γιατί ήταν βαθιά η πληγή
Μου άφησε και 3-4 επιφανειακές γρατζουνιες-δαγκώματα (δεν προλαβά να δώ τι χρησιμοποιούσε
) οι οποίες δεν έχουν μολυνθεί. Από όλο αυτό που έπαθα, κατάλαβα ότι δεν πρέπει να αγνοούμε τα δαγκώματα ζώων (και ανθρώπων
- είναι από τα χειρότερα). Κάποιος άλλος στη θέση μου μπορεί να είχε πάθει μεγαλύτερη ζημιά από εμένα. Μπορεί το ζώο να ζεί μόνιμα μέσα, αλλά δεν παύει να έχει μικρόβια στο στόμα του. Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι κάθε φορά που μας δαγκώνει γάτα πρέπει να πανικοβαλλόμαστε και να τρέχουμε στο νοσοκομείο. Απλά δεν πρέπει να αγνοούμε τα δαγκώματα, όσο ασήμαντα και αν φαίνονται.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
fockos
Επιφανές μέλος
Aν ένα γατάκι δαγκωνόταν από ένα ζώο άλλου είδους το γατί έπρεπε να πάει στο κτηνίατρο άμεσα. το ίδιο πρέπει να κάνεις και εσύ
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Εχεις απολυτο δικιο σε αυτο ceres.Επισης μια πληγη,αν ειναι μεγαλη βεβαια,μπορει να μολυνθει και αργοτερα..φανταζομαι .
Περαστικα σου,και ενημερωνε μας τι γινεται.

Υγ.Συμπερασμα:Δεν δαγκωνει μονο ο μπουκακος αγρια..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Περαστικά σου, Βικτώρια!
Εφόσον το κοκκίνισμα άρχισε να υποχωρεί, ίσως μπορείς και να περιμένεις λίγο αλλά βάζε συχνά betadine.
Εάν όμως αύριο συνεχίζει να είναι πρησμένο ή κοκκινίσει περισσότερο, εγώ θα πήγαινα σε γιατρό...
δελφινακι
Εκκολαπτόμενο μέλος
αυτο που εχεις λεγεται φλεγμονωδης αντιδραση (φλεγμονη)! εκδηλωνεται με εενα συσυνολο συμπτωτατων στα οποια περιλαμβανονται το κοκκινησμα στην περιοχη του τραυματος, το οιδημα (φουσκωμα),ο πονος και η τοποκη αυξηση της θερμοκρασιας!!!
ο πονος οφειλεται στον τραυματισμο των αποληξεων των νευρικων κυτταρων και στη δραση σε αυτα ουσιων που παραγουν οι παθογονοι μικροοργανισμοι που μπορει να υπαρχουν στο στομα της γατας! το κοκκινισμα οφειλεται στο οτι τα αιμογορα αγγεια της περιοχης διαστελλονται για να μαζευτει στην πειοχη περρισοτερο αιμα! λογω της διαστολης των αγγειων το πλασμα του αιματος που εχει αντιμικροβιακες ουσιες διαχεεται στους γυρω ιστους και προκαλει τοπικο οιδημα!!
δεν νομιζω οτι πρεπει να ανησυχεις.... ο οργανισμος σου μπορει να αντιμετωπιση μια μικρη φλεγμονη... και αφου λες οτι αρχισε να 3επρηζεται δεν νομιζω οτι υπαρχει λογος ανησυχιας!!! αφου το γατακι σου ειναι μεσα στο σπιτι και κανει τα απαραιτητα εμβολια δεν νομιζω οτι υπαρχει κατι σοβαρο... αλλα αυτη ειναι η δικη μου γνωμη!!!! πηγαινε στο νοσοκομειο αν εχεις τρομοκρατηθει παντως για να εισαι σιγουρη...
dimiandr
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Aν ένα γατάκι δαγκωνόταν από ένα ζώο άλλου είδους το γατί έπρεπε να πάει στο κτηνίατρο άμεσα. το ίδιο πρέπει να κάνεις και εσύ
Με αυτή την λογική πρέπει να τρέχουμε στα νοσοκομεία ακόμα και για τσιμπήματα κουνουπιών;

Εχεις απολυτο δικιο σε αυτο ceres.Επισης μια πληγη,αν ειναι μεγαλη βεβαια,μπορει να μολυνθει και αργοτερα..φανταζομαι .
Περαστικα σου,και ενημερωνε μας τι γινεται.
Υγ.Συμπερασμα:Δεν δαγκωνει μονο ο μπουκακος αγρια..![]()
Και ο δικός μου δαγκώνει συχνά, αλλά το προχθεσινό ήταν διαφορετικό. Έχεις δει να μαλώνουν 2 γάτες μεταξύ τους; Κάπως έτσι με δάγκωσε. Γρύλλιζε καθώς έμπηγε τους κυνόδοντες του πάνω μου

Περαστικά σου, Βικτώρια!
Εφόσον το κοκκίνισμα άρχισε να υποχωρεί, ίσως μπορείς και να περιμένεις λίγο αλλά βάζε συχνά betadine.
Εάν όμως αύριο συνεχίζει να είναι πρησμένο ή κοκκινίσει περισσότερο, εγώ θα πήγαινα σε γιατρό...
Bάζω αντιβιωτική αλοιφή προς το παρόν. Θα περάσω μια βολτα από τον γιατρό μου αργότερα όταν επιστρέψει γιατί το Σαββατοκυριάκο πρέπει να λείψω σε ένα βουνό και θέλω να ξέρω αν είναι καλή ιδέα να περπατήσω στην κατάσταση μου

αυτο που εχεις λεγεται φλεγμονωδης αντιδραση (φλεγμονη)! εκδηλωνεται με εενα συσυνολο συμπτωτατων στα οποια περιλαμβανονται το κοκκινησμα στην περιοχη του τραυματος, το οιδημα (φουσκωμα),ο πονος και η τοποκη αυξηση της θερμοκρασιας!!!
ο πονος οφειλεται στον τραυματισμο των αποληξεων των νευρικων κυτταρων και στη δραση σε αυτα ουσιων που παραγουν οι παθογονοι μικροοργανισμοι που μπορει να υπαρχουν στο στομα της γατας! το κοκκινισμα οφειλεται στο οτι τα αιμογορα αγγεια της περιοχης διαστελλονται για να μαζευτει στην πειοχη περρισοτερο αιμα! λογω της διαστολης των αγγειων το πλασμα του αιματος που εχει αντιμικροβιακες ουσιες διαχεεται στους γυρω ιστους και προκαλει τοπικο οιδημα!!
δεν νομιζω οτι πρεπει να ανησυχεις.... ο οργανισμος σου μπορει να αντιμετωπιση μια μικρη φλεγμονη... και αφου λες οτι αρχισε να 3επρηζεται δεν νομιζω οτι υπαρχει λογος ανησυχιας!!! αφου το γατακι σου ειναι μεσα στο σπιτι και κανει τα απαραιτητα εμβολια δεν νομιζω οτι υπαρχει κατι σοβαρο... αλλα αυτη ειναι η δικη μου γνωμη!!!! πηγαινε στο νοσοκομειο αν εχεις τρομοκρατηθει παντως για να εισαι σιγουρη...
Ναι το ξέρω ότι δεν πρέπει να ανησυχώ και με κάλυψε απόλυτα η απάντηση σου
Με έχει δαγκώσει άπειρες φορές και κοκκίνιζαν λίγο, δεν έβαζα ούτε betadine ούτε τίποτα και περνούσαν. Αυτό όμως που έπαθα τώρα είναι διαφορετικό. Μιλάω για μελανιά γύρω στα 10 εκατοστά και κοκκίνισμα άλλο τόσο. Το πρήξιμο είναι σε περιοχή 15 εκατοστών (διάμετρο). Αν όλο αυτό ήταν 4-5 εκατοστά δεν θα ανησυχούσα, αλλά το ότι έχει επεκταθεί με ανησύχισε λίγο καθότι είμαι και αλλεργική στις γάτες. Σίγουρα έχουν συμβάλλει και οι μελανιές στο πρήξιμο (υποθέτω τοπική εσωτερική αιμορραγία), οπότε δεν με ανησυχεί τόσο... το κοκκίνισμα είναι αυτό που με ανησύχισε γιατί το είδα να επεκτείνεται 
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Σε αντίστοιχη περίπτωση με την δική σου, η μητέρα μου χρειάστηκε να κάνει αντιτετανικό εμβόλιο. Και ο κτηνίατρος που είχα ρωτήσει τι μπορεί να κάνει κανεις σε τέτοια περίπτωση(ή αν ήταν όλα αυτά απλές υπερβολές) το ίδιο πράγμα μου ειχε πεί, ειδικά αν πριστεί ή αν υπάρξει και πυρετός. Η επίσκεψη στο γιατρο νομίζω πρέπει να γίνει

μου είπαν ότι έπρεπε να είχα κάνει αντιτετανικό πριν λίγες μέρες όταν με τσίμπησε σφήκα, αλλά δεν έκανα. Μάλλον πρέπει να κάνω ένα, όχι γιατί ανησυχώ για το δάγκωμα, αλλά γιατί έχουν περάσει πάνω από 10 χρόνια από τότε που έκανα αντιτετανικό
Φοβάμαι και τις βελόνες γμτ 
dimiandr
Εκκολαπτόμενο μέλος
fockos
Επιφανές μέλος
Με αυτή την λογική πρέπει να τρέχουμε στα νοσοκομεία ακόμα και για τσιμπήματα κουνουπιών;![]()
Αν παιρνεις και το γατί στον κτηνίατρο μετά απο ένα τσίμπημα κουνουπιού τότε ναι. Αλλα δε νομίζω να το κάνεις αυτό. Ακόμα και ένα τοσο δα κουνουπάκι μπορεί να κανει μεγάλη ζημιά στον ξενιστή φαντάσου τι μπορεί να κάνει ένα αιλουροειδές. Το κουνούπι μολύνει κατα βάση τα τριχοειδή το δάγκωμα της γάτας ως σαρκοφάγο ζώο είναι βαθύτερο και πιο επικυνδινο.
Εδώ έχουμε δάγκωμα από ένα ζώο άλλου είδους οπότε κρίνεται απαραίτητη η χορήγηση αντιτετανικού ορού (εφόσον δεν έχει εμβολιαστεί με το τριδύναμο) . (η αναμνηστικη δόση του εμβολιου δεν έχει κανένα νοημα στην παρουσα φάση)
Μια φορά θα γίνει το κακό αν δε πας στο νοσοκομειο δεν ήταν κακο να περνουσες απο ενα φαρμακειο να σου κανουν αντιτετανικο.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Ο αντιτετανικος ορος πρεπει να γινεται εντος ενος 24ωρου,απο τη στιγμη που εγινε η πληγη.
fockos
Επιφανές μέλος
Αν υπερβουν οι 24 ώρες το πρωτόκολλο λέει διπλή δόση αντιτετανικού ορού.
dimiandr
Εκκολαπτόμενο μέλος
fockos
Επιφανές μέλος
Το εμβόλιο την παρουσα φάση δεν εχει κανένα απολύτως νόημα. Το κανουν στα νοσοκομεια οχι ως μορφη θεραπείας αλλά για προληψη για μελλοντικά δαγκώματα.
rodirdi
Εκκολαπτόμενο μέλος
το ίδιο ακριβός είχε συμβεί και στην αδερφή μου, πήγε στο φαρμακείο και της έδωσε αλοιφή με αντιβίωση, "κάτι" για να το καθαρίζει αλλά και να το κλείνει με αντισηπτικές γάζες, επομένως καλό είναι να πας τουλάχιστον στο φαρμακείο! παρεπιπτόντως ο γάτος έβγαζε κραυγές σαν να μαλώνει με άλλο αρσενικό; το ρωτάω γιατι εαν ναι, θα πρέπει να το προσέχεις γιατί μπορεί να ξανασυμβεί..
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Μήπως είμαστε λίγο υπερβολικοί; Αρκετές φορές μου αφήνει σημάδια και μικροεκδορές στα χέρια όταν με δαγκώνει στο παιχνίδι και δεν έχω πάθει απολύτως τίποτα. Αν με κάθε δάγκωμα έπρεπε να τρέχω στο νοσοκομείο, το νοσοκομείο θα είχε γίνει η μόνιμη κατοικία μου
. Ο γιατρός μου (ευτυχώς είναι φιλόζωος - έχει ένα καταπληκτικό λαμπραντορ
) σήμερα μου έδωσε αντιβίωση και με έστειλε σπίτι μου. Μου είπε ότι φαίνεται να υποχωρεί, αλλά μου έδωσε αντιβίωση προληπτικά. Μου είπε όμως ότι αν το ζώο δεν ήταν εμβολιασμένο κατά της λύσσας, θα έπρεπε να κάνω αντιλυσσικό εμβόλιο (δεν θέλω να φανταστώ σε τι διαδικασίες θα έμπαινε ο γάτος μου). Επίσης μου είπε ότι είναι πιο επικινδύνο το δάγκωμα στα άνω άκρα γιατί μπορεί να επηρεαστούν οι αρθρώσεις
Μου είπε ακόμα ότι είναι πιο συνηθισμένο να μολύνεται το δάγκωμα από γάτα, παρά από σκύλο γιατί τα δόντια της γάτας είναι πιο λεπτά και μυτερά και μεταφέρουν τα μικρόβια πιο βαθιά. Θα ξαναπάω επίσης αύριο να το δει και να μου κάνει αντιτετανικό επειδή η τελευταία φορά που έκανα ήταν το '95 
Το τελευταίο πράγμα που θέλω να προσθέσω είναι: ΜΗ ΠΑΡΑΛΕΙΠΕΤΕ ΤΟ ΑΝΤΙΛΥΣΣΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΣΤΑ ΖΩΑ ΣΑΣ
@Τόνια: ήταν η κακιά στιγμή. Είναι υπερβολικά ήρεμο γατί και έχει μάθει να ζει σε ήσυχο και ήρεμο περιβάλλον και όταν βλέπει κάποιον να τρέχει ψιλοτρομάζει. Έτσι έγινε και την ημέρα που με δάγκωσε. Έτρεχα απο το δωμάτιο στο μπάνιο για να καθαρίσω γρήγορα το μελάνι που σκορπίστηκε και ο γάτος μου ήταν στην πόρτα αμήχανος. Οι κόρες του είχαν διασταλλεί και κρατούσε αμυντική θέση οπότε όταν τον πλησίασα φοβήθηκε ακόμα περισσότερο και επιτέθηκε. Μη ξεχνάμε ότι οι γάτες παραμένουν ζώα και το ένστικτό τους δεν έχει εξαφανιστεί

rodirdi
Εκκολαπτόμενο μέλος
μακάρι να μην ξανασυμβεί, απλά και εγώ εμπειρικά μιλάω γιατί ο Δίας μου κάπως έτσι ξεκίνησε και πλέον "τρώει κάτι φρίκες"
ανα διαστήματα -1 με 2 φορές το χρόνο- , κάνει επιθέσεις στα καλά καθούμενα ενώ παθαίνει αμαύρωση και ανα διαστήματα κάνει ομοιοπαθητική και μυρίζει βαλεριάνα για να χαλαρώσει
!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
μακάρι να μην ξανασυμβεί, απλά και εγώ εμπειρικά μιλάω γιατί ο Δίας μου κάπως έτσι ξεκίνησε και πλέον "τρώει κάτι φρίκες"ανα διαστήματα -1 με 2 φορές το χρόνο- , κάνει επιθέσεις στα καλά καθούμενα ενώ παθαίνει αμαύρωση και ανα διαστήματα κάνει ομοιοπαθητική και μυρίζει βαλεριάνα για να χαλαρώσει
!
σοβαρά;;;
Μήπως τον ενοχλεί κάτι; Πιστεύω θα υπάρχει κάποια λογική εξήγηση που ορμάει, απλά δεν την έχεις βρει ακόμα
Ακόμα και αν το έκανε χωρίς λόγο, τον δικαιολογώ... μπορεί να είχε τις μαύρες του 
rodirdi
Εκκολαπτόμενο μέλος
σοβαρά;;;Μήπως τον ενοχλεί κάτι; Πιστεύω θα υπάρχει κάποια λογική εξήγηση που ορμάει, απλά δεν την έχεις βρει ακόμα
Ακόμα και αν το έκανε χωρίς λόγο, τον δικαιολογώ... μπορεί να είχε τις μαύρες του
![]()
μπά τώρα δεν τον ενοχλεί τίποτα... απλά κάποια στιγμή στο παρελθόν πριν καμια 7αρα χρόνια είχε τρομάξει απο μια κότα που είδε-έκανε την πρώτη του επίθεση- και απο τότε σε άσχετα διαστήματα βγάζει κραυγές και κάνει επιθέσεις... τι να κάνω όμως; είναι το παιδί μου, το έχω αποδεχτεί όπως είναι γιατί τον αγαπώ πάρα πολύ!!!!!!!!

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
μπά τώρα δεν τον ενοχλεί τίποτα... απλά κάποια στιγμή στο παρελθόν πριν καμια 7αρα χρόνια είχε τρομάξει απο μια κότα που είδε-έκανε την πρώτη του επίθεση- και απο τότε σε άσχετα διαστήματα βγάζει κραυγές και κάνει επιθέσεις... τι να κάνω όμως; είναι το παιδί μου, το έχω αποδεχτεί όπως είναι γιατί τον αγαπώ πάρα πολύ!!!!!!!!![]()
Από κότα;;;;;;;;;

Τα γατιά που δαγκώνουν είναι ξεχωριστά
Σπάνε την μονοτονία
Πάντως μετά από αυτό που έπαθα σκέφτομαι να μη τον αφήνω να με δαγκώνει όταν ασχολούμαι μαζί του. Προμηθεύτηκα επίσης αλοιφές με τριπλό αντιβιωτικό ώστε αν με ξαναδαγκώσει βαθιά να είμαι προετοιμασμένη
Μου είπε ο γιατρός ότι αν δεν ξεπρηστεί σε 2 μέρες ή αν συνεχίσει να εξαπλώνεται, να ξαναπάω για πιο δυνατή αντιβίωση. Μάρκαρα την περιοχή με μαρκαδόρο και παραμένει σταθερό προς το παρόν... αλλά έχω ένα προαίσθημα ότι θα ξαναπάω στον γιατρό πολύ σύντομα 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool