jolinara87
Νεοφερμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
jolinara87
Νεοφερμένο μέλος
Ξεχασα να πω πως πολλες φορες μεσα στην ημερα εκλαιγε,οπως κανουν οι εγκλωβισμενες γατες,ενα βαθυ κοφτο ουρλιαχτο.Και να ξανατονισωπως ειναι στειρωμενος...Αυτο ακριβως ηθελα να αποφυγω(μαζι με το κατουρημα)κι αποφασισα να τον στειρωσω...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
youla
Εκκολαπτόμενο μέλος
Από τη στιγμή που τον έβγαλες έξω δεν υπήρχε περίπτωση να μην στο ζητάει συνέχεια. Το γατάκι σου ζει την τέλεια ζωή, βόλτες, φαγητό, περιποίηση. Ομως υπάρχουν και πολλοί κίνδυνοι. Δυστυχώς, κατά την άποψη μου δεν μπορείς να κάνεις και πολλά. Αν το περιορίσεις είμαι σίγουρη ότι θα κλαίει συνέχεια. Θα σου έλεγα να του βάλεις λουράκι με τα στοιχεία σου και να τον τσιπάρεις. Μετά προσπάθησε να του φτιάξεις ένα πρόγραμμα εξόδου (αν γίνεται να το ακολουθήσει) πχ όχι παραπάνω από δυο ώρες έξω και μετά όταν τον φωνάζεις και γυρίζει να τον επιβραβεύεις με την αγαπημένη του λιχουδιά.
Αν καταλάβει ότι δεν πας να τον κρατήσεις μέσα ίσως χαλαρώσει και μένει περισσότερο στο σπίτι. Καθώς θα μεγαλώνει θα πέφτουν οι ρυθμοί του και θα προτιμαέι τις ξάπλες από τις βόλτες.
Υπάρχει βέβαια και η επιλογή να τον έχεις μέσα με το ζόρι και ας κλαίει, για να αποφύγεις τις δυσάρεστες εκπλήξεις.
le chat noir
Τιμώμενο Μέλος
Συμφωνώ απόλυτα με την γιούλα, δηλαδή βάλτου ένα ασφαλές κολάρο (μην κινδυνεύει συνέχεια να πιαστεί πουθενά και να πνιγεί), οπωσδήποτε τσιπάρισε τον και να τον αφήνεις να βγαίνει έξω κάποιες ώρες. Ταιζε τον όμως μέσα στο δικό σου σπίτι και ποτέ έξω ή στα κάτω σπίτια για να ξέρεις ότι θα μπει μέσα για να φάει.Και κατά την γνώμη μου, ποτέ έξω την νύχτα και γενικά από όταν βραδιάζει.Το σκοτάδι είναι πιο επικίνδυνο και λόγω αυτοκινητων αλλά και λόγω ανεγκέφαλων.Τις φόλες νύχτα τις ρίχνουν. Αλλωστε αν κάθεται έξω την μέρα πιστεύω θα είναι ικανοποιημένος!
jolinara87
Νεοφερμένο μέλος
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος

Αν τον θέλεις πίσω θα πρέπει να σταματήσει να τον ταϊζει η γιαγιά, θα πρέπει να ξανακερδίσεις την εμπιστοσύνη του. Ξεκίνα να παίζεις μαζί του με ειδικά παιγνίδια για γάτες δεμένα σε καλάμι. Αυτό θα ενδυναμώσει το μεταξύ σας δέσιμο. Επιβράβεψέ τον μετά το παιγνίδι με μια λιχουδιά. Μην προσπαθήσεις να τον πιάσεις για κάποιο διάστημα. Άσε τον να σε πλησιάσει εκείνος. Προφανώς σ' έχει συνδυάσει με τη φυλακή ενώ τη γιαγιά με την καλοπέραση. Αλλά αν δεν έβρισκε αλλού τροφή και σπίτι θα ήταν αλλοιώς τα πράγματα.
Αν σταματήσει η γιαγιά σου να τον ταϊζει θα αναγκαστεί να επιστρέψει σε σένα. Απ' εκεί και πέρα θα μπορούσες να το ρισκάρεις, να τον αφήνεις έξω κατά τη διάρκεια της ημέρας, έπειτα να τον ταϊζεις αργά το απόγευμα και να κλείνει η πόρτα για το βράδυ.
Αυτές είναι μονο μερικές από τις σκέψεις μου...
Και η δική μου, κάθε φορά που ανοίγω την πόρτα για να φύγω πετιέται έξω και κόβει βόλτες στους ορόφους. Ευτυχώς μένουμε σε πολυκατοικία και δεν έχει πρόσβαση στο δρόμο αλλά την κυνηγάω σε τέσσερις ορόφους πανικόβλητη
Ρεζίιλι! Φοβάμαι μην ανοίξει κανείς την πόρτα της εισόδου και τη χάσω για αυτό και την τρομάζω κάθε φορά που το κάνει και τώρα τελευταία το έχει κόψει.!!!Θέλω να πω πως δύσκολα τα περιορίζεις. Αλλά αξίζει η προσπάθεια, για το καλό τους. Συμφωνώ απόλυτα με όσα προαναφέρθηκαν.
jolinara87
Νεοφερμένο μέλος
Αχ αυτα τα αιλουροειδη..Γι αυτο μ αρεσουν τοσο...Γιατι πρεπει να σε γουσταρουν για να μεινουν κοντα σου!Τοσες χιλιαδες χρονια κι ακομα δεν καταφεραμε να τα εξημερωσουμε...!
le chat noir
Τιμώμενο Μέλος
Από εκεί και πέρα όσο γίνεται τα βράδια μέσα, είτε σε εσένα είτε στην γιαγιά, ειδικά τον χειμώνα αν είναι και στειρωμένος δεν θα ξεκολλάει από την ζέστη. Εμένα η δική μου, που είναι παρόμοια περίπτωση, με την ιδιαιτερότητα βέβαια να μην απομακρύνεται, από Νοέμβρη μέχρι Μάιο, τα πρωινά αράζει στο μπαλκόνι και από τις 6 το απόγευμα και μετά στέκεται έξω από την πόρτα και περιμένει ποιος θα της ανοίξει για να μπει και να αράξει στον καναπέ.
youla
Εκκολαπτόμενο μέλος
Για δες και αυτό, νομίζω θα σε βοηθήσει.
https://paratrixa.skai.gr/main/article?category_id=10&id=700
jolinara87
Νεοφερμένο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool