Με εγκατέλειψε!

jolinara87

Νεοφερμένο μέλος

Η Κατερινα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 38 ετών και μας γράφει από Ηράκλειο (Κρήτη). Έχει γράψει 27 μηνύματα.
Πριν ενα χρονο,πηρα ενα γατουλι απο ενα καταφυγιο.Ηταν τριων μηνων τοτε.Εχω δυο σκυλια,αλλα εχω μεγαλωσει με γατες-κι εχω μεγαλωσει πολλες γατες σαν παιδι,και ειναι η αδυναμια μου.Ο μικρος παντα ηταν λιγο ανεξαρτητος,δεν εκατσε ποτε στην αγκαλια μου παρα μονο οταν ηθελε αυτος να ρθει να κατσει στην ποδια μου.Με τα σκυλια μου τα πηγαινε εξαιρετικα.Τον στειρωσα και τον αφηνα σιγα σιγα στο μπαλκονι,αλλα ποτε εξω.Περνουσε ο καιρος κι εκεινος ολο και παραμονευε ποτε θα βρει ευκαιρια να το σκασει..Μια δυο τον ξαναβαζα μεσα,μιας και φοβομουν μην τον πατησει κανενα αμαξι,ή παθει το οτιδηποτε...Σιγα σιγα αρχισα να τον αφηνω κι εξω και κατα το βραδακι τον ξαναβαζα μεσα.Να τονιζω οτι με εβλεπε και δεν καθοταν να τον πιασω,αλλα παντα καπου τον στριμωχνα.Πριν 4 μερες τον αφησα να βγει εξω κι απο τοτε δεν εχει ξαναμπει μεσα.Απο κατω μενουν η γιαγια κ η θεια μου,που εχουν πολλες γατουλες και παει εκει,τρωει,μπαινει μεσα κοιμαται στα κρεβατια,μετα φευγει και παλι το ιδιο.Σπιτι δεν εχει ξαναπατησει,κι οποτε με βλεπει κρυβεται.Τον εχω μαλωσει,τον εχω τρομαξει,αλλα προσ θεου ποτε δεν τον κακοποιησα...ΚΑι τωρα βλεπω πως δεν θελει να ξαναπατησει στο σπιτι,προφανως επειδη γι αυτον ειναι φυλακη.Καθε βραδυ που κοιμαμαι σκεφτομαι αν θα τον παρει το ματι μου και την επομενη μερα,και πως θα ερθει μια μερα συντομα που δεν θα τον ξαναδω γιατι θα πεθανει με καποιο τροπο.Αλλα απο την αλλη να τον παρω σπιτι με το ετσι θελω...ειναι φιλοζωία;Ειναι ευτυχισμενη ζωη για μια γατα που εν γνωση της δεν θελει να ζει κλεισμενη σε ενα σπιτι μαζι σου;Πειτε μου κι εσεις...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: ΜΕ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕ...!

Ξεχασα να πω πως πολλες φορες μεσα στην ημερα εκλαιγε,οπως κανουν οι εγκλωβισμενες γατες,ενα βαθυ κοφτο ουρλιαχτο.Και να ξανατονισωπως ειναι στειρωμενος...Αυτο ακριβως ηθελα να αποφυγω(μαζι με το κατουρημα)κι αποφασισα να τον στειρωσω...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Οι γάτες είναι από τη φύση του πολύ περίεργες και παραμένουν ακόμα και μετά τη στείρωση. Πιο πολύ τα αρσενικά. Κανένα σπίτι ή αυλή όσο μεγάλα κια αν είναι δεν τους φτάνει. Εγώ έχω δυο γατάκια, μένω σε σπίτι 3 επιπέδων, έχω δυο μπαλκόνια και μια ταράτσα στην οποία έχω βάλει και πορτάκι για να μπαινοβγαίνουν όποτε θέλουν. Ομως κάνουν σαν τρελά όταν βγαίνω έξω γιατί θέλουν να έρθουν και αυτά ή όταν πάω να μπω σε κάποιο υπνοδωμάτιο που συνήθως έχουν απαγορευτικό εισόδου. Εχω παρατηρήσει ότι όσο πιο πολύ ελευθερία τους δίνω τόσο πιο πολύ θέλουν...
Από τη στιγμή που τον έβγαλες έξω δεν υπήρχε περίπτωση να μην στο ζητάει συνέχεια. Το γατάκι σου ζει την τέλεια ζωή, βόλτες, φαγητό, περιποίηση. Ομως υπάρχουν και πολλοί κίνδυνοι. Δυστυχώς, κατά την άποψη μου δεν μπορείς να κάνεις και πολλά. Αν το περιορίσεις είμαι σίγουρη ότι θα κλαίει συνέχεια. Θα σου έλεγα να του βάλεις λουράκι με τα στοιχεία σου και να τον τσιπάρεις. Μετά προσπάθησε να του φτιάξεις ένα πρόγραμμα εξόδου (αν γίνεται να το ακολουθήσει) πχ όχι παραπάνω από δυο ώρες έξω και μετά όταν τον φωνάζεις και γυρίζει να τον επιβραβεύεις με την αγαπημένη του λιχουδιά.
Αν καταλάβει ότι δεν πας να τον κρατήσεις μέσα ίσως χαλαρώσει και μένει περισσότερο στο σπίτι. Καθώς θα μεγαλώνει θα πέφτουν οι ρυθμοί του και θα προτιμαέι τις ξάπλες από τις βόλτες.
Υπάρχει βέβαια και η επιλογή να τον έχεις μέσα με το ζόρι και ας κλαίει, για να αποφύγεις τις δυσάρεστες εκπλήξεις.

Είναι μερικές γάτες που δεν είναι για μέσα στο σπίτι..τέλος. Δεν το αντέχουν και μια ζωή θα κοιτάνε το παράθυρο, θα κλαίνει και θα ψάχνουν τρόπο να την κάνουν.
Συμφωνώ απόλυτα με την γιούλα, δηλαδή βάλτου ένα ασφαλές κολάρο (μην κινδυνεύει συνέχεια να πιαστεί πουθενά και να πνιγεί), οπωσδήποτε τσιπάρισε τον και να τον αφήνεις να βγαίνει έξω κάποιες ώρες. Ταιζε τον όμως μέσα στο δικό σου σπίτι και ποτέ έξω ή στα κάτω σπίτια για να ξέρεις ότι θα μπει μέσα για να φάει.Και κατά την γνώμη μου, ποτέ έξω την νύχτα και γενικά από όταν βραδιάζει.Το σκοτάδι είναι πιο επικίνδυνο και λόγω αυτοκινητων αλλά και λόγω ανεγκέφαλων.Τις φόλες νύχτα τις ρίχνουν. Αλλωστε αν κάθεται έξω την μέρα πιστεύω θα είναι ικανοποιημένος!

Παιδια,να διευκρινισω κατι...ΔΕΝ ΚΑΘΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΙΑΣΩ...ΜΕ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΙ ΤΡΕΧΕΙ!!!!Και αντε και τον επιασα...Και τον βαζω μεσα.Οταν θα του ξανανοιξω την πορτα θα την κανει παλι με ελαφρα..Λεσ να μην τα σκεφτομαι ολα αυτα που λες le chat?Μονο αυτο σκεφτομαι..Φαγητο δυστυχως βρισκει στη γιαγια μου και το καλυτερο μαλιστα(κονσερβα,κοτοπουλο,ζαμπον-πληρες μενου δλδ)οποτε,δεν εχει κανενα,μα κανενα λογο να ξαναγυρισει πισω...Ακομα και να θελει να κοιμηθει σπιτι τους κοιμαται...Ενταξει τον τσιπαρω,και του βαζω κ λουρακι με ταυτοτητα...Καλυτερες συνθηκες απο τη γιαγια μου απο κατω δε μπορω να του προσφερω οπως και να το κανουμε!απολυτη ανεξαρτησια καλο φαγητο και γατοπαρεες δλδ...Οποτε ενδεχεται να μην ξαναγυρισει ποτε απο μονος του;Αυτο θελω να καταλαβω...

Ο γάτος πολύ πιθανόν να μην ξαναγυρίσει από μόνος του.. όπως γράφεις, τον ταϊζει η γιαγιά σου, του παρέχει τα πάντα. Πιστεύω ότι θεωρεί ήδη σπίτι του εκείνο της γιαγιάς σου :/:
Αν τον θέλεις πίσω θα πρέπει να σταματήσει να τον ταϊζει η γιαγιά, θα πρέπει να ξανακερδίσεις την εμπιστοσύνη του. Ξεκίνα να παίζεις μαζί του με ειδικά παιγνίδια για γάτες δεμένα σε καλάμι. Αυτό θα ενδυναμώσει το μεταξύ σας δέσιμο. Επιβράβεψέ τον μετά το παιγνίδι με μια λιχουδιά. Μην προσπαθήσεις να τον πιάσεις για κάποιο διάστημα. Άσε τον να σε πλησιάσει εκείνος. Προφανώς σ' έχει συνδυάσει με τη φυλακή ενώ τη γιαγιά με την καλοπέραση. Αλλά αν δεν έβρισκε αλλού τροφή και σπίτι θα ήταν αλλοιώς τα πράγματα.
Αν σταματήσει η γιαγιά σου να τον ταϊζει θα αναγκαστεί να επιστρέψει σε σένα. Απ' εκεί και πέρα θα μπορούσες να το ρισκάρεις, να τον αφήνεις έξω κατά τη διάρκεια της ημέρας, έπειτα να τον ταϊζεις αργά το απόγευμα και να κλείνει η πόρτα για το βράδυ.
Αυτές είναι μονο μερικές από τις σκέψεις μου...

Αν έχει μάθει τη γιαγιά σου και η ίδια δεν έχει πρόβλημα να του αφήνει φαγητό και να του προσφέρει χώρο για ύπνο τότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Αρκεί να μη μένει έξω τη νύχτα (για τους λόγους που προαναφέρθηκαν). Σιγά σιγά θα σε μάθει. Έτσι είναι οι γάτες, ειδικά τα αρσενικά. Δε μπορείς νατα περιορίσεις.
Και η δική μου, κάθε φορά που ανοίγω την πόρτα για να φύγω πετιέται έξω και κόβει βόλτες στους ορόφους. Ευτυχώς μένουμε σε πολυκατοικία και δεν έχει πρόσβαση στο δρόμο αλλά την κυνηγάω σε τέσσερις ορόφους πανικόβλητη :P Ρεζίιλι! Φοβάμαι μην ανοίξει κανείς την πόρτα της εισόδου και τη χάσω για αυτό και την τρομάζω κάθε φορά που το κάνει και τώρα τελευταία το έχει κόψει.!!!
Θέλω να πω πως δύσκολα τα περιορίζεις. Αλλά αξίζει η προσπάθεια, για το καλό τους. Συμφωνώ απόλυτα με όσα προαναφέρθηκαν.

Δυστυχως κι απο εκει φευγει μολις φαει και ξεκουραστει,και κυριως το βραδυ,κι οτανς η γιαγια 85 ετων(να ναι καλα η γλυκια μου)κι η θεια αλλα τοσα,ειναι δυσκολο να τον κυνηγανε και να τον περιοριζουν.Προσπαθω τωρα να τον βρω και να τον καλοπιασω,να τον βαζω μεσα τα βραδια και να τον αφηνω τη μερα ωστε να ξερει οτι μπορει να βγει αν θελει...Τωρα το αλλο που σκεφτηκα και το συνδιασα...Εγω εχω κ δυο σκυλια και τα παει καλα μαζι τους.τον τελευταιο μηνα φιλοξενω ενα κουταβι,που ψαχνω για υιοθεσια.Η μικρη τον πειραζε συνεχεια τον γατο,κι ουτε στην αμμο να κατουρησει σεν τον αφηνε..αυτος δεν την ηθελε καθολου...Λετε να του πεσε βαρυ και γι αυτο να την εκανε...?

Αχ αυτα τα αιλουροειδη..Γι αυτο μ αρεσουν τοσο...Γιατι πρεπει να σε γουσταρουν για να μεινουν κοντα σου!Τοσες χιλιαδες χρονια κι ακομα δεν καταφεραμε να τα εξημερωσουμε...!

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Δεν γίνεται ναμην μπορείς να τον πιάσεις. Με λίγη υπομονή, την αγαπημένη του κονσερβούλα και γλυκομίλημα μια χαρά θα τον πιάσεις. Σε τέτοια περίπτωση σαν την δική σου το τσιπάρισμα και η στείρωση είναι το minimun ασφάλειας, που μπορείς να του προσφέρεις.
Από εκεί και πέρα όσο γίνεται τα βράδια μέσα, είτε σε εσένα είτε στην γιαγιά, ειδικά τον χειμώνα αν είναι και στειρωμένος δεν θα ξεκολλάει από την ζέστη. Εμένα η δική μου, που είναι παρόμοια περίπτωση, με την ιδιαιτερότητα βέβαια να μην απομακρύνεται, από Νοέμβρη μέχρι Μάιο, τα πρωινά αράζει στο μπαλκόνι και από τις 6 το απόγευμα και μετά στέκεται έξω από την πόρτα και περιμένει ποιος θα της ανοίξει για να μπει και να αράξει στον καναπέ.

To ότι του έφερες το κουταβάκι εννοείται ότι τον πείραξε. Οι γάτες λατρεύουν να έχουν μια καθημερινότητα που επαναλαμβάνεται. Οταν διαταράξεις την καθημερινότητα τους μπορεί να αντιδράσει το κάθε γατάκι με το δικό του τρόπο, πχ με το να ψεκάζουν, να αφοδεύουν εκτός αμμολεκάνης ή να φεύγουν.
Για δες και αυτό, νομίζω θα σε βοηθήσει.

https://paratrixa.skai.gr/main/article?category_id=10&id=700

Σημερα το κουταβι παει στο καινουργιο του σπιτι,και θα ξαπαμπουμε στη συνηθισμενη μας τροχια.Χθες τον εβαλα με το ζορι μεσα και για να ηρεμισει,εβαλα και το φιλο του που ειναι αχωριστοι(νομιζω ο γατος μου ειναι ομοφυλοφιλος!!!).Το πρωι τους ανοιξα να βγουν κι οι δυο εξω,μηπως και καταλαβει οτι μπορει οποτε θελει να βγαινει εξω..Τωρα το βραδακι που θα προσπαθησω να τον ξαναβαλω μεσα...Ειδωμεν!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back