aretha
Περιβόητο μέλος
Δηλαδή θεωρείς καλύτερο το να πεθάνει από δηλητηρίαση η γάτα από το να τη δώσεις για υιοθεσία για να μη στενοχωρηθείς; Όταν τη βρεις φολιασμένη δηλαδή δεν θα στενοχωρηθείς;Πιστευω υιοθεσια δεν ειναι η καλυτερη λυση γιατι για μενα θα φαινεται σαν να εχει πεθανει κατα καποιον τροπο...![]()

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Βρε παιδια...Τα λετε και τα ξαναλετε να παρω τη γατα μεσα και να μην ειναι εξω.Νομιζετε οτι δεν προσπαθησα; Οτι δεν τους ειπα για τους κινδυνους; Η απαντηση τους ηταν οτι εχει μαθει εξω,να μαλωνει με αλλες γατες,να κυλιεται παντου,να κυνηγαει ποντικια...Και βασικα εν μερει εχουν δικιο.Το ιδιο θα κανει και μες στο σπιτι.Θα προσπαθησει να φυγει,θα παει στους διπλανους και και και...αλλα μη νομιζετε οτι δε νοιαζομαστε για εκεινη αφου της προσφερουμε οτι μπορουμε και κανουμε το καλυτερο.Πιστευω υιοθεσια δεν ειναι η καλυτερη λυση γιατι για μενα θα φαινεται σαν να εχει πεθανει κατα καποιον τροπο...
Πιστεψε με δε βοιαζομαι να μεγαλωσω...Το συζητησα με τους γονεις μου και φυσικα και θα συζητησουν με την εν λογω κυρια. Απλα ηθελα να δω και τις αντιδρασεις σας,μηπως κανουμε λαθος,μηπως θα επρεπε να δρασουμε αλλιως...Δεν καταλαβαινω πώς θα γινοταν βουκινο αφου δεν αναφερω ουτε ονοματα ουτε διευθυνσεις αλλα τελος παντων
Ακομη δεν καταλαβαινω πώς τους πειραζει μια γατουλα που περναει απαρητηρητη σχεδον ολη τη μερα και δεν ενοχλει κανεναν...Επαναλαμβανω πως δε θα γινοταν το ιδιο αν ερχονταν αδεσποτες γατες στην πυλωτη.Ισως να μην τις προσεχαν καν![]()
η υιοθεσια θα ηταν το καλυτερο που θα μπορουσατε να κανετε για την γατουλα. Ακομα και να μην σε απειλουσε η εν λογω κυρια, η αυλη δεν ειναι το σπιτι της γατας. Εχουν και οι αλλοι δικαιωματα στην αυλη δεν ειναι μονο δικη σου. Επισης μπορει να ενοχλει τους αλλους της πολυκατοικιας. Μπορει να εχει ψυλλους, μπορει να τριβεται στα ποδια τους, μπορει να μη καθαριζεις τις βρωμιες της γιατι οπως και να 'χει οταν μια γατα τρωει αφηνει τροφη. Εκτος αν ειναι τοσο πεινασμενη που τρωει και το πιατο μαζι. Μπορει να τους ενοχλουν τα μπολακια της. Μπορει να τους ενοχλει η μυρωδια απο τα κακακια της (αν κανει την αναγκη της στο χωμα της αυλης καποια στιγμη υπαρχει κορεσμος και αρχιζει και μυριζει). Η συγκεκριμενη κυρια εχει δικιο στο να μη θελει την γατα στην αυλη αλλα αδικο στο να θελει να την ξεφορτωθει με τετοιο τροπο. Απο την στιγμη που δεν μπορεις να την παρεις μεσα γιατι το κουραζεις το θεμα; Δωστην για υιοθεσια να βρει ενα ζεστο σπιτακι η γατουλα και να περναει καλα. Μη ξεχνας πως νοιαζομαστε για το καλο της και οχι για το τι μας αρεσει και τι οχι. Οταν θα ερθει ο χειμωνας η γατουλα που θα κοιμαται; Στις σκαλες; Δεν θα ενοχλει τους αλλους ενοικους τοτε; Λυπαμαι, αλλα την γατα σου δεν την βλεπω να περναει καλα και να επιβιωνει για πολυ καιρο ακομα.
Χριστίνα μου δεν ξέρεις πως θα συμπεριφερόταν η γάτα μέσα σε σπίτι οπότε μόνο υποθέσεις μπορείς να κάνεις...Λες ότι αν την έδινες για υιοθεσία, θα ένιωθες σαν να πέθαινε κατα κάποιο τρόπο..Αν όμως πεθάνει στα αλήθεια από φόλα τότε πως θα νιώσεις?Γίνομαι σκληρή και σίγουρα δεν μου αρέσει να το παίζω συμβουλάτορας, απλά κάποιες φορές πρέπει να σκεφτόμαστε ότι πάνω από τα συναισθήματά μας για τα ζώα είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη επιβίωσή τους...συγγνώμη αν σε στεναχωρώ δεν έχω αυτή την πρόθεση..
συμφωνω απολυτα. Υπαρχουν πολλα αδεσποτα που προσαρμοστηκαν με την μια μεσα στο διαμερισμα.
Οχι ενταξει δε με στενοχωρεις απλα θα σου πω οτι αν της εδιναν φολα θα ενιωθα τρισχειροτερα και σαφως δεν υπαρχει συγκριση στις δυο περιπτωσεις...Ομως νομιζω οτι δεν ειμαι σε θεση να δωσω τη γατουλα για υιοθεσια...Δε θα μπορουσα.Ειναι πολλοι οι συναισθηματικοι δεσμοι που μας συνδεουν.Ασε που κανονικα ανηκει σε μια κατοικο διπλανης πολυκατοικιας αλλα την εχει ολοκληρωτικα παρατησει και λειπει σχεδον ολη μερα...Στην αρχη την ειχε μεσα αλλα ο γιος της που ειναι αλλεργικος στις γατες ειδε που τους εφερνε ποντικακια το πρωι και ετσι τη βγαλανε εξω.Πώς θα επιβιωνε η γατουλα;
![]()
αν την αγαπας τοσο οσο λες, γιατι δεν την δινεις; Οταν αγαπαμε κατι θελουμε το καλο του οτι και αν σημαινει αυτο. Εσυ κανεις το ακριβως αντιθετο. Η συμπεριφορα σου μου θυμιζει αυτη των συλλεκτων.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος
Χριστινάκι αν αγαπάς πραγματικά την γατούλα πρέπει να σκεφτείς το καλό της.Αν δεν υπάρχει καμιά πιθανότητα να της έχετε σε δικό σας χώρο, ασφαλής, τότε η μόνη λύση νομίζω ότι είναι η υιοθεσία.
Διαφορετικά πολύ φοβάμαι ότι θα έχει άσχημη κατάληξη και όχι μόνο από την εν λόγω κυρία αλλά υπάρχουν πολλοί άλλοι κίνδυνοι γύρω.

Και σίγουρα τότε θα στεναχωρηθείς πολύ περισσότερο, απ' ότι από την υιοθεσία της .

yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Β. Εχεις δικαιωμα( και υποχρεωση) με την απειλη να καλεσεις την αστυνομια και να την πας αυτοφορο εντος 24 ωρων απο οσο ξερω ( η 48?) εαν προτιμας τη μυνηση κι αυτο γινεται και θα πρεπει να ειδοποιηθει οτι της εγινε μυνηση για απειλη κακοποιησηζωου να κατσει ησυχη γιατι αυτην θα πιασουν ετσι και ακουστει αμψου σχετικα με φολες μετα. ( εαν επιμεινεις και κανεις σεβαστα τα δικαιωματα σου σε εισαγγελε και αστυνομια )
Γ. Ετσι και δε υπερασπιστεις το ζωο σου και το σεβασμο προς αυτο και το αφηνεις ελευθερο εξω εχεις ευθυνη για οτι του συμβει στην ελλαδα ζουμε οχι στη γερμανια.
Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος
A. Τα ζωα μας που μας ενδιαφερουν τα κραταμε μεσα εκτος αν ζουμε στη ,εση του πουθενα στην ελλαδα.
Β. Εχεις δικαιωμα( και υποχρεωση) με την απειλη να καλεσεις την αστυνομια και να την πας αυτοφορο εντος 24 ωρων απο οσο ξερω ( η 48?) εαν προτιμας τη μυνηση κι αυτο γινεται και θα πρεπει να ειδοποιηθει οτι της εγινε μυνηση για απειλη κακοποιησηζωου να κατσει ησυχη γιατι αυτην θα πιασουν ετσι και ακουστει αμψου σχετικα με φολες μετα. ( εαν επιμεινεις και κανεις σεβαστα τα δικαιωματα σου σε εισαγγελε και αστυνομια )
Γ. Ετσι και δε υπερασπιστεις το ζωο σου και το σεβασμο προς αυτο και το αφηνεις ελευθερο εξω εχεις ευθυνη για οτι του συμβει στην ελλαδα ζουμε οχι στη γερμανια.
Yasmin πολύ σωστά όλα αυτά που λές αλλά μάλλον σου διαφεύγει ότι η Χριστίνα είναι μόλις 12 χρονών.

zenia1
Νεοφερμένο μέλος

christina.maria
Πολύ δραστήριο μέλος
Δε θα καταφερουμε ποτε να της μιλησουμε μου φαινεται...Τελος παντων...Σας ξαναλεω οτι δεν μπορω να τη δωσω σε υιοθεσια γιατι ανηκει σε μια κυρια απο διπλανη πολυκατοικια που μενει σε εισογειο και ειχε τη γατα μεσα στην αρχη αλλα επειδη ο γιος της ειναι αλλεργικος την εχει εξω πια.Και τοτε λειπει σχεδον ολη μερα,δε νομιζω να ερχεται καθολου και γι'αυτο εμεις την ταιζουμε...
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Συνιστω να αποφευγετε τον "συναισθηματισμο" το μη υγιες δεσομο με ζωο με ββαση τις δικες μας αναγκες και την ναδυναμια αναγνωρισης δικων του αναγκων και καταστασης. Οσοι δενονται με υγιη τροπο με το ζωο κοιτανε το σικο του καλο οχι αλα νατο εχουν. Κα βρισκουν λυσεις. Οσοι δενονται με τον συναισθηματισμο καταληγουν με κακοποιημενο ζωο και με δικη τους ευθυνη ( πολλες φορες και οι ιδιοι το κακοποιουν χωρις να το καταλαβαινουν).
natalouko
Επιφανές μέλος
Ευχαριστω...Αυτη η κυρια εξαφανιστηκε! Εχουν παει 2 φορες οι γονεις μου σε φυσιολογικες ωρες και δεν απαντησε κανεις...Δε θα καταφερουμε ποτε να της μιλησουμε μου φαινεται...Τελος παντων...Σας ξαναλεω οτι δεν μπορω να τη δωσω σε υιοθεσια γιατι ανηκει σε μια κυρια απο διπλανη πολυκατοικια που μενει σε εισογειο και ειχε τη γατα μεσα στην αρχη αλλα επειδη ο γιος της ειναι αλλεργικος την εχει εξω πια.Και τοτε λειπει σχεδον ολη μερα,δε νομιζω να ερχεται καθολου και γι'αυτο εμεις την ταιζουμε...
![]()
Χριστίνα μου, αν μιλούσες στην κυρία που την είχε πριν, και της εξηγούσες την κατάσταση δεν νομίζω να σου φέρει αντίρρηση για να την δώσεις για υιοθεσία...

Αφού έτσι κι αλλιώς δεν την φροντίζει εκείνη...

christina.maria
Πολύ δραστήριο μέλος

natalouko
Επιφανές μέλος
Μωρε Ναταλια μου το εχω σκεφτει να της μιλησω αλλα το ζητημα ειναι οτι λειπει συνεχεια,το ανεφερα και νωριτερα...οσες φορες πηγαινω κατω βλεπω κλειστα πατζουρια...και δυστυχως δεν εχω το τηλεφωνο της...![]()
Αν την έδινες για υιοθεσία μπορεί και να μην καταλάβει οτι λείπει η γατούλα...

Αφού λείπει συνέχεια....

christina.maria
Πολύ δραστήριο μέλος
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
christina.maria
Πολύ δραστήριο μέλος

evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
δεν ειναι αποδειξη απο μονο του το βιβλιαριο. ασε που δεν θα ξερει ποιος την εχει την γατα. θα μπορουσε καλλιστα η γατα να φυγει απο μονη της ή να πεθανει απο αμαξι ή φολα. αλλα νομος δεν καλυπτει κανενα για αδεσποτα.
ετσι ακριβως ειναι....καταρχην,σιγα μην της εχει βιβλιαριο...αφου την εχει παρατημενη...και απο τη στιγμη που η γατα δεν μενει σε κανενα σπιτι..αδεσποτη ειναι...

ohimso
Εκκολαπτόμενο μέλος
Πες της επίσης ότι επειδή αγαπάς τόσο πολύ τη γάτα, ΔΕΝ εκτιμάς τέτοιου είδους ΑΣΤΕΙΑ (πέρνα το και καλά ότι όπως το κατάλαβες εσύ, δεν σε απείλησε, απλά αστειεύτηκε), και ότι σε περίπτωση που δεν ήταν αστείο, οι γονείς σου την παρακαλούν να μην σε παρενοχλήσει ξανά με αυτό τον τρόπο, γιατί είσαι μικρή, και τα νεύρα μας δεν κάνει να τα ξεσπάμε στους πιο αδύναμους.
Πες της από εδώ και πέρα, για όποιο πρόβλημα έχει με τη γάτα, να απευθύνεται στους γονείς σου, και αυτό θα λύνεται.
Δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα εκτός κι αν η γειτόνισσα αυτή είναι παρανοϊκή...
Καλή τύχη

christina.maria
Πολύ δραστήριο μέλος
Και καθε φορα που ταιζω τη γατουλα περιμενω μεχρι να τελειωσει και επειτα τα καθαριζω και παιρνω τα υπολυμματα...Ειναι σαν να μην εχει γινει τιποτα.Ετυχε μια φορα να με δει να την ταιζω και τη θυμηθηκε...Και κατω που αφηνω ποτηρακια με νερο οχι στην εισοδο αλλα στο παρκιν μας εκεινη συνεχεια χυνει το νερο και μετα ψαχνω τα ποτηρακια...Τελος παντων θα δουμε τι θα κανουμε...Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool