"Μην ταΐζετε τις γάτες"!!

mimikaki

Διάσημο μέλος

Η mimikaki αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 51 ετών και μας γράφει από Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 3.700 μηνύματα.
κοιταζα τις φωτογραφιες μου απο τις καλοκαιρινες διακοπες και βρηκα μια που ειχα τραβηξει στην Ανδρο, οταν ψαχναμε για να βρουμε καπου να φαμε, πεσαμε σε μια ταβερνα που ειχε αυτη την ταμπελα... φυσικα δεν χρειαζεται να πω οτι δεν κατσαμε εκει!!!!:down:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνημμένα

• cat.jpg
    cat.jpg
    25,3 KB · Εμφανίσεις: 58
Μηπως το ελεγαν για να μην μαθαινουν να τρωνε απο ξενους? αλλα μαλλον γινομαι αφελης ε? τς τς τς..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Για να μην μαθουν και μαζευονται εξω απο την ταβερνα και χαλανε τη μοστρα!:mad:

εγω παλι οπου παω και καθομαι και τρωω μαζευω γυρω-γυρω γατες και σκυλους:lol: :lol: τις προαλλες ειχα παει σ'ενα κινεζικο κι ειχαν οι ιδιοκτητες μια γατουλα που ηταν ιδια η Τσικι και κοιμοταν πανω στους καναπεδες-καθισματα:P

Παιδια και εμεις που εχουμε μαγαζια, εχουμε προβλημα με τις γατουλες. Οχι εμεις, αλλα οι μισοι μας πελατες που δεν τις θελουν καθολου. Εγω βεβαια τις εχω μαθει να τις ταιζω καλα και δεν πανε στα τραπεζια, αλλα συνηθως δεν ειναι οι ιδιοκτητες που εχουν προβλημα, αλλα μερικοι πελατες που τις φοβουνται, δεν τις θελουν κτλ.Εξαλλου δεν ειναι τιποτα να μαζευεις αποφαγια να φανε, αλλα ειναι δυσκολο, γιατι αν τισ μαθεισ να τρωνε το μαγαζι, ερχονται συνεχεια και πολλοι δεν τις θελουν με τπτ! θυμαμαι περσυ, ενα μικρουλι γατακι ειχε παει σε ενα τραπεζι στο ενα μαγαζι μας και η γυναικα πεταχτηκε τοσο αποτομα που επεσε απο τη καρεκλα και χτυπησε το κεφαλι της. Ελεος!!:down: Μπρος Γκρεμος και πισω ρεμα... Δεν μπορεις και να χανεις 10 πελατες την μερα...εδω εχουν προβλημα με τα ζουζουνια! Και εγω τις ταιζω σε οποιο μαγαζι παω αλλα αυτο ειναι ασχετο χαχα...

Το σκεπτικό της Μικας το κατανοώ. άλλωστε αν θέλω να ταίσω τα γατάκια θα μαζέψω τα αποφάγια και θα πάω παρακάτω να τα ταίσω και δεν θα δημιουργήσω κανένα πρόβλημα. Αλλά με ενοχλεί απίστευτα η στάση κάποιων εκ των ιδιοκτητών των μαγαζιών που ναι μεν δεν θέλουν να ταίζουν οι πελάτες τα αδέσποτα αλλά αμα έρθει κανένας πελάτης με ζώο δεν έχουν πρόβλημα. Και είναι σίγουρα πιο ενοχλητικό το γαύγισμα του κανις που κάποιος έχει φέρει μαζί του (και το ζώο έχει ταλαιπωρηθεί και λαλίσει από τη ζέστη) από ότι η γατούλα που τριγυρνάει να βρει κάτι να φάει.

Και αυτο ειναι χαζο. Ειτε τα δεχεσαι ολα ειτε τιποτα...

Πολλές φορές έχω δει σε ταβέρνες, με το που σηκώνονται κάποιοι από ένα τραπέζι, αν ο σερβιτόρος δεν μαζέψει αμέσως τα πιάτα, πηδάει επάνω μια γατοσυμμορία και αναλαμβάνει δράση, κάτι που βέβαια διώχνει τους πελάτες.
Πάντως το πιο γελοίο το έζησα πριν από κάμποσα χρόνια στην Ύδρα. Ήμουνα με μια φίλη, συγγενή γνωστού πολιτικού που έχει σπίτι εκεί. Αυτός έλειπε και είχαμε αναλάβει εμείς το σκυλάκι του. Όπου πηγαίναμε, από διάφορα μαγαζιά έβγαιναν και πρόσφεραν κεσέδες με νερό, μπας και διψάει ο "διάσημος" σκύλος! Το "κλου" ήταν όταν κάτσαμε σε μια ταβέρνα, όπου φυσικά τριγύρω υπήρχαν γάτες (ως γνωστόν, η Ύδρα γατοκρατείται, και μάλιστα ο Δήμαρχος φροντίζει και για συσσίτια αδεσπότων). Προτού προλάβουμε να παραγγείλουμε, έρχεται ένας σερβιτόρος και με μια κανάτα νερό αρχίζει να καταβρέχει τις γάτες για να φύγουν. "Μα τι κάνετε;" του λέμε. "Μην ενοχλήσουν τον σκύλο τού κ. Χ", ήταν η αφοπλιστική απάντηση. Φύγαμε βέβαια, αλλά είχε πλάκα πώς πολλοί άνθρωποι προκειμένου για "βύσμα" ακόμα και σε σκύλο κάνουν τεμενάδες...

Πολλές φορές έχω δει σε ταβέρνες, με το που σηκώνονται κάποιοι από ένα τραπέζι, αν ο σερβιτόρος δεν μαζέψει αμέσως τα πιάτα, πηδάει επάνω μια γατοσυμμορία και αναλαμβάνει δράση, κάτι που βέβαια διώχνει τους πελάτες.
Πάντως το πιο γελοίο το έζησα πριν από κάμποσα χρόνια στην Ύδρα. Ήμουνα με μια φίλη, συγγενή γνωστού πολιτικού που έχει σπίτι εκεί. Αυτός έλειπε και είχαμε αναλάβει εμείς το σκυλάκι του. Όπου πηγαίναμε, από διάφορα μαγαζιά έβγαιναν και πρόσφεραν κεσέδες με νερό, μπας και διψάει ο "διάσημος" σκύλος! Το "κλου" ήταν όταν κάτσαμε σε μια ταβέρνα, όπου φυσικά τριγύρω υπήρχαν γάτες (ως γνωστόν, η Ύδρα γατοκρατείται, και μάλιστα ο Δήμαρχος φροντίζει και για συσσίτια αδεσπότων). Προτού προλάβουμε να παραγγείλουμε, έρχεται ένας σερβιτόρος και με μια κανάτα νερό αρχίζει να καταβρέχει τις γάτες για να φύγουν. "Μα τι κάνετε;" του λέμε. "Μην ενοχλήσουν τον σκύλο τού κ. Χ", ήταν η αφοπλιστική απάντηση. Φύγαμε βέβαια, αλλά είχε πλάκα πώς πολλοί άνθρωποι προκειμένου για "βύσμα" ακόμα και σε σκύλο κάνουν τεμενάδες...
Κι εγώ νόμιζα οτι η Υδρα ηταν ο Παράδεισος των γατων...!:/:

Πάντως μια ταβερνα που ηταν κοντά στο προηγούμενο σπίτι μας, ειχε τοσο γατόφιλο ιδιοκτήτη που πολλοί πήγαιναν και του αφηναν γατάκια για να τα φροντίζει. Αυτός συνήθως έβρισκε σπίτια γι αυτά βέβαια, γιατί δεν μπορεί να τα μαζεύει όλα. Μια φορά (καλοκαίρι) τρώγαμε έξω, πέρασε τρέχοντας η βασική του γάτα ανάμεσα απο τα τραπέζια με ένα ποντίκι στο στόμα... Τότε αυτός για να δικαιολογηθεί άρχισε να λέει: Καλέ το ποντίκι το έπιασε απο απέναντι! Δεν το έφερε από την κουζίνα!:lol: :lol: :lol:

Εγώ πάντως όπως και η Mimikaki δεν θα καθόμουνα σε ταβέρνα που είχε σήμα "Απαγορεύονται οι γάτες"! Όπου πηγαίνω πάντα μαζεύονται γύρω μου και τις ταϊζω. Ο άνδρας μου λέει ότι πρέπει να έχω μια φωτεινή επιγραφή που διαβάζουν μόνο τα αδέσποτα και λέει "Εδώ το καλό φαϊ"!!!!:lol: :lol: :lol:
Πέρυσι είχαμε πάει για Σ/Κ στο Ναύπλιο και πήγαμε σε μια ταβέρνα. Με το που έρχεται το φαγητό μας έρχεται μια μαύρη γατούλα με την κοιλιά έτοιμη να σκάσει, φαινόταν ετοιμόγεννη. Της έριξα κι εγώ λίγο φαγητό στο πλάι της ταβέρνας (καθόμασταν άκρη-άκρη) που ήταν ένα σκοτεινό δρομάκι. Για πότε βγήκε ο σερβιτόρος και την έδιωξε κάνοντας μας παρατήρηση ότι ταίζουμε τις γάτες και θα μαζευτούν και βρωμίζουν το μαγαζί δεν φαντάζεστε. Όπως δεν μπορείτε να φανταστείτε και τις φωνές μου! Του πετάξαμε μερικά χρήματα πάνω στο τραπέζι και σηκωθήκαμε και φύγαμε χωρίς να φάμε! Από την τσαντίλα μου δεν ήθελα να φάω τίποτα μετά....:mad: :mad: :mad: Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν προκειται να ξαναπατήσω το πόδι μου στη συγκεκριμένη ταβέρνα, παρόλο που πηγαίνω συχνά Ναύπλιο γιατί μ'αρέσει πολύ.:down:

μα τωρα ταμπελα για τις γατες?? που πας ρε φιλε??Πρεπει να τις αγαπαει πολυ τις γατες αυτος!!! το αντιθετο δε στην φολεγανδρο ειχα παει σε μια ταβερνα που λεγοταν κιολας "το ψαροκοκαλο " και ηταν γεματο γατες!!! σε ολες τις καρεκλες κοιμοταν και μια γατα, καποιες καρεκλες ηταν ξηλωμενες απο τα νυχακια τους και οταν καθοσουν στο τραπεζι δεν φοβοντουσαν και δεν εφευγαν καθονταν μαζι σου, αλλα δεν σε ενοχλουσαν να ζητανε φαγητο η να κανουν εφοδο... κυριες οι δικες σου!:lol: :lol:

Πάντως αποκλείεται να το έγραψαν για να μάθουν τις γάτες να μην πηγαίνουν στα τραπέζια . Τι ; Εκπαιδευτικοί έγιναν ξαφνικά ; Πέρυσι δούλευα σε μια ταβέρνα στο Ρέθυμνο και μια γάτα είχε μόλις γεννήσει . Όλοι οι σερβιτόροι έλεγαν και απειλούσαν ότι θα τις χτυπήσουν . Πολλές φορές τσακώθηκα μαζί τους κι ευτυχώς δεν έγινε κάτι τέτοιο . Με κορόιδευαν μερικές φορές αλλά δε με νοιάζει

Προσωπικα οπως ειπα στο ενα μας μαγαζι που εχουμε γατακια πολλα, δεν εχουμε τεοια κολληματα. Οποιοσ θελει ασ τα ταιζει, τα ταιζω και εγω. Οταν ομως καποια μανιακη κυρια αρχιζει και τσιριζει γιατι βλεπει ενα γατι να πλησιαζει τι να κανεις? Αναγκαστικα το διωχνεις..Εγω βεβαια το διωχνω κρατωντας ζαμπον:lol: Γελια η επιγραφη παντως...

παντως εγω οταν πηγαινω σε ενα μαγαζι για φαγητο θεωρω οτι μπορω να ταιζω τα γατακια η σκυλακια που μαζευονται και δεν θα ανεχομουν με τιποτα να μου κανει παρατηρηση αυτος που το εχει... ειμαι πελατης και το τι κανω με το φαγητο μου ειναι δικο μου θεμα... δεν μου εχει τυχει ποτε αλλα καποιες φορες με στραβοκοιτανε η διωχνουν τις γατες, αλλα εγω τον χαβα μου!!!!:P :P

εμεις παντως στην χιο δεν ειχαμε τετοια προβληματα οι ξενοι λατρευαν της γατουλες μας κ μαλιστα της ταιζαν κιολας

Προχθεα στη δουλεια, ρωτησα μια κοπελα, γιατι τα φαγητα που περισσευουν, τα αποφαγια των παιδιων, τα πετανε και δεν τα δινουν στις γατες απ'εξω...φανταζεστε τι μουυ απαντησε!!!:mad: \
Απο τοτε και εγω, τα μαζευω σε μια σακουλα και τα περνω σπιτι, τα αφηνω στον κηπο, και ερχονται οι γατες και τρωνε!

Προχθεα στη δουλεια, ρωτησα μια κοπελα, γιατι τα φαγητα που περισσευουν, τα αποφαγια των παιδιων, τα πετανε και δεν τα δινουν στις γατες απ'εξω...φανταζεστε τι μουυ απαντησε!!!:mad: \
Απο τοτε και εγω, τα μαζευω σε μια σακουλα και τα περνω σπιτι, τα αφηνω στον κηπο, και ερχονται οι γατες και τρωνε!

εγω ΠΑΝΤΑ οταν παω σε ταβερνα η εστιατοριο για φαγητο οτι περισευει ζηταω να μου το βαλουν σε σακουλιτσα και το δινω στα αδεσποτακια απεναντι απο το σπιτι μου η τα βαζω στον κηπο της μαμας μου που περνανε πολλες γατες..

Σκέψη
Μήπως στα μαγαζιά δεν πρέπει να ταΐζουμε γάτες μπροστά στα τραπέζια και είναι καλύτερα να το κάνουμε κάπως παράμερα; Γιατί αν ο μαγαζάτορας δεν τις θέλει (και σχεδόν πάντα αυτό ισχύει) μπορεί να αποφασίσει να τις ξεφορτωθεί. Καταλαβαίνετε πως και με τι τρόπους.
Προτείνω: Προσοχή στο τάισμα των ζώων στα μαγαζιά. Μπορεί να τους βγει σε κακό.

εχεις καποιο δικιο θαναση... για λιγο ξεχασα ποσο αρρωστο μπορει να γινει το μυαλο του ανθρωπου!!!!!

Εμείς τρώμε ταΐζουμε φεύγουμε. Με τις γάτες μένει ο μαγαζάτορας κι όταν θα αποφασίσει για το κακό δεν θα είμαστε εκεί για να τις προστατέψουμε. Αρα, όσο το δυνατόν μακρύτερα από τα τραπέζια και διακριτικά.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back