kelly
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
vicki v.
Δραστήριο μέλος
μιαμ μιαμ μιαμΛατρεύω τη σοκολάτα!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
anabou
Διάσημο μέλος
Με τι μοιάζει αυτό;Griesmeelpudding met bessensap....αυτο ειναι το αγαπημενο μου γλυκο..Νιαου εσυ λογικα το ξερεις..![]()
kelly
Εκκολαπτόμενο μέλος
Με τι μοιάζει αυτό;
λοιπον ειναι ενα παραδοσιακο ολλανδικο γλυκο.κατι σαν κρεμα καραμελε, αλλα πολυ πιο νοστιμο και με σιροπι απο κατι φρουτα που δεν ξερω πως τα λενε στα ελληνικα(!)..μιαμ μιαμ, το θυμηθηκα παλι κ μου τρεχουν τα σαλια

anabou
Διάσημο μέλος
! Αμα βρεθώ ποτέ προς Ολλανδία μεριά θα το έχω υπόψιν μου!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Κατερίνα
Πολύ δραστήριο μέλος
Θα καταφέρεις δηλαδή να το προφέρεις???!!!Eνδιαφέρον ακούγεται! Αμα βρεθώ ποτέ προς Ολλανδία μεριά θα το έχω υπόψιν μου!

kelly
Εκκολαπτόμενο μέλος
Τα πάντα, γλυκό να ναι κι ότι να ναι. Όταν βέβαια έχω δυνατότητα επιλογής....ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ (αλλά μόνο από συγκεκριμένο ζαχαροπλαστείο)
Θα καταφέρεις δηλαδή να το προφέρεις???!!!![]()
η αληθεια ειναι οτι κ εγω μεχρι να το προφερω σωστα οι ολλανδοι κανανε πολλα γελια!!

Νιαου!
Πολύ δραστήριο μέλος
η αληθεια ειναι οτι κ εγω μεχρι να το προφερω σωστα οι ολλανδοι κανανε πολλα γελια!!![]()

Mika
Δραστήριο μέλος
anabou
Διάσημο μέλος
Θα έχω σκονάκι και θα τους το δείξωΤα πάντα, γλυκό να ναι κι ότι να ναι. Όταν βέβαια έχω δυνατότητα επιλογής....ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ (αλλά μόνο από συγκεκριμένο ζαχαροπλαστείο)
Θα καταφέρεις δηλαδή να το προφέρεις???!!!![]()
! Άμα είναι για φαγητό όλα μπορώ να τα κάνω!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Νιαου!
Πολύ δραστήριο μέλος
Θα έχω σκονάκι και θα τους το δείξω! Άμα είναι για φαγητό όλα μπορώ να τα κάνω!

royf
Νεοφερμένο μέλος

chrisidor
Δραστήριο μέλος
Εγώ σχεδόν τα σιχαίνομαι τα γλυκά! Σπάνια τρώω και προτιμώ πάστες/τούρτες, προφιτερόλ και μιλφέιγ!Προτιμώ τα αλμυρά!
Mika
Δραστήριο μέλος
Death By Chocolate
Μπισκοτο μαλακο για ταψι 20εκ
100γρ αχνη ζαχαρη
50γρ κουβερτουρα 70% κακαο
2 ασπραδια
50γρ κρεμα γαλακτος 35% λιπαρα
10γρ κορν φλαουερ
125γρ αμυγδαλα ασπρισμενα σε σκονη(στο μπλεντερ)
(Μπορειτε να κανετε και παντεσπανι σοκολατας, ειναι πολυ ωραιο αν το βρεξετε με λιγο κονιακ η οτι ποτο σας αρεσει η και να το πασπαλισετε με οτι ξηρους καρπους σας αρεσουν)
Ανακατευουμε τα ξερα υλικα. Προσθετουμε τα ασπραδια, οχι σε μαρεγκα και στο τελος την κουβερτουρα λιωμενη. Καλυτερο ειναι να γινει σε ενα ταψι στρογγυλο που ανοιγει το εξωτερικο με ενα κλιψακι. κοβουμε μια λαδοκολα στο μεγεθος του ταψιου και απλωνουμε το μειγμα. Ψηνουμε στους 170 βα8μους για 15 λεπτα. Ειναι σχετικα μαλακο, αφηστε το να κρυωσει και μετα βαλτε την ganache.
Ganache
250γρ κουβερτουρα 70% κακαο
250γρ κρεμα γαλακτος 35 %
150 γρ κρεμα γαλακτος 35% χτυπημενη να μοιαζει με γιαουρτι οχι σαντιγη
Ζεστενουμε την κρεμα γαλακτος και λιωνουμε εκει μεσα την σοκολατα. Το αφηνουμε να πεσει σε θερμοκρασια δωματιου και ανακατευουμε την χτυπημενη κρεμα. Γεμιζουμε το ταψι και το βαζουμε στην καταψυξη αν θελουμε να βαλουμε το γλασο, αν οχι απλα στο ψυγειο. Διακοσμουμε με τριμενο αμυγδαλο και τριματα σοκολατας ποθ κανουμε με καθαριστηρι.
Γλασο (αν θελετε για ομορφια ειναι)
150γρ κουβερτουρα
170γρ κρεμα γαλακτος
Βγαζουμε το παγωμενο γλυκο και το αφηνουμε λιγο να ξεπαγωσει στισ ακρες για να βγαλουμε το εξωτερικο τησ φορμας.
ζεστενουμε την κρεμα και λιωνουμε μεσα την σοκολατα. Περιχυνουμε το παγωμενο γλυκο και σταθεροποιητε αμμεσως το γλασο λογο θερμοκρασιας του γλυκου.Γαρνιρουμε οπως ειπαμε παραπανω.
Enjoy
Mississippi Mud Pie αυριο

kelly
Εκκολαπτόμενο μέλος
κριμα που δεν μπορω να σε κερασω να μου πεις αν το εφτιαξα καλα

Mika
Δραστήριο μέλος

kelly
Εκκολαπτόμενο μέλος
πωπω αυριο θα τρωω γλυκακι και θα σου δινω ευχες!!

Mika
Δραστήριο μέλος
να σαι καλα..Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool