Μια βοήθεια!

echo

Νεοφερμένο μέλος

Ο echo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 44 ετών. Έχει γράψει 10 μηνύματα.
καλησπερα.
πριν λιγο βρηκαμε ενα σχεδον νεογεννητο γατακι - καλα καλα δεν εχει ανοιξει τα ματακια του- και μιας και δεν εβλεπα κοντα τη μαμα του, το πηραμε σπιτι μας. δεν μπορει να σταθει στα ποδια του το κακομοιρο.
φοβηθηκα μη του συμβει κατι (μηπως το πατησει καποιος - ειναι μια σταλιτσα).

δεν ξερω ομως τι να κανω.
δεν ειχα ποτε μου καποιο ζωακι.

το εχω βαλει σε μια μεγαλη λεκανη εξω στο μπαλκονι. (μηπως πρεπει να το παρω μεσα στο σπιτι?)
και του εδωσα λιγο γαλατακι.
(αφου επλυνα τα χερια μου, βουτηξα τα δαχτυλα μου στο γαλα και αυτο ισα ισα που τα εγλυφε)

ευχαριστω.
Κωνσταντινος

υγ. ισως να υπαρχει παρομοια ερωτηση μεσα στο φορουμ, αλλα δεν εχω τον χρονο να κατσω να ψαξω... ανησυχω για το τι πρεπει να κανω με το γατι.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καταρχάς το γατάκι είναι πού μικρό, αν λες πως δεν έχει ανοίξει τα μάτια ακόμη..
Πρέπει να το βάλεις μέσα στο σπίτι, κάπου ζεστα!!!Τα μικρά γατάκια είναι πολύ ευκολο να πάθουν υποθερμία...προτιμάται να τους έχεις ένα ζεστό μπουκαλάκι ή θερμοφόρα...μαζί με ρουχαλαλάκια μια ζεστή κουβερτούλα αν έχεις...Βάλτο γρήγορα μέσα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

το αγελαδινό γάλα δεν κάνει καλό στα γατάκια,υπάρχει ειδικό γάλα για νεογέννητα γατάκια σε πετ σοπ.
βέβαια καταλαβαίνω πώς λίγο περίεργη η ώρα για να το βρείς...προσπάθησε να βρείς κάτι που να μπορείς να χρησιμοποιήσεις για μπιμπερό(μια συριγγα χωρις την βελόνα) και δοκίμασε λίγο εβαπορέ γάλα αρκετά αραιωμένο με νερό(μια δόση γάλα με 4 νερο) και χλιαρό σε θερμοκρασία για απόψε και αύριο παίρνεις το ειδικό.....

ουφ! σ' ευχαριστω.
το εφερα μεσα, στο δωματιο μου.
το βλεπω τωρα και κοιμαται.
και βρηκα και συριγγα.

για φαγητο, τι να του δωσω?
καθε ποτε πρεπει να το ταιζω?

είναι πολύ μικρό για να φάει φαγητό...το γάλα αρκεί....πρέπει να το ταίζεις κάθε 3 ώρες..Τα μικρά δεν τρώνε μεγάλη ποσότητα, λίγο και πολύ συχνά
δές και εδώ
και επείσης εδώ
καλό θα είναι επείσης να επικοινωνήσεις αυριο με έναν κτηνίατρο ώστε να σε καθοδηγήσει σωστά..

επέισης σημαντικό : μην ξεχάσεις με ένα βρεγμένο πανάκι να καθαρίζεις λίγο το ποπουλι του ώστε να το βοηθήσεις τα κάνει τσισάκια, τόσο μικρά εξαρτώνται από την μανούλα τους και αυτήν πρέπει να αντικαταστήσεις εσυ...:)

καλη δυναμη θελει υπομονη κ φροντιδα

σας ευχαριστω για τις αμεσες απαντησεις!
θα το παρω αυριο στη δουλεια, για να το εχω απο κοντα!
και θα τηλεφωνησω και σ' εναν κτηνιατρο.

:)

ευχομαι όλα να πάνε καλά :up:! Περιμένουμε νέα..

όλα καλά με το γατάκι?????

Αληθεια τι εγινε το μικρουλι;;;

μια χαρα το βλεπω, αν και μου φαινεται φοβισμενο.
κοιμαται τωρα...
πηγα να του δωσω γαλα με τη συριγγα, μετα δοκιμασα να του βαλω
λιγο γαλα (εβαπορε αραιωμενο) σε ενα καπακι μπουκαλιου
αλλα τιποτα απ' τα δυο δεν θελει.
του βρεχω τα ποδια λοιπον με λιγο γαλα και αυτο καθετε και τα γλυφει.
το ιδιο κανω και με το νερο.
το καθαρισα και με μια υγρη πετσετα.

κοιμαται πολλες ωρες. φυσιολογικο ειναι αυτο?

παντως χθες το βραδυ ματι δεν εκλεισα. ξυπνουσα για να δω αν ειναι καλα.
ευτυχως σε σχεση με χθες που δεν μπορουσε να κουνησει τα ποδια του,
σημερα "ζωντανεψε" λιγακι.
προσπαθουσε μαλλιστα να σκαρφαλωσει απο την τσαντα που τον ειχα βαλει.
(βρηκα μια φαρδια χαρτινη αλλα οχι ψηλη, για να τον κουβαλαω μαζι μου στη δουλεια)

:hello:
θα σας ενημερωνω....

Επικοινώνισες με έναν κτηνίατρο???Το γατάκι πρέπει να φάει!
Ένας πολύ καλός και έμπειρος είναι ο κος. Πάνος στον Αίλουρο.Θα σου συνηστούσα να μιλήσεις μαζί του το συντομότερο, να σου δώσει οδηγίες, μπορέι το γατάκι να είναι άρρωστο.

μπραβο που το φροντισες το γατακι. πρεπει να ξερεις πως ειναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ τα μικρα γατακια. σου το ειπαν και πριν αλλα το τονιζω γιατι την εχω πατησει. πολυ ζεστη συνεχεια. εμενα μου ειχαν πει να το βαλω κατω απο λαμπα απο αυτες τις κοκκινες που εχουν στα σουβλατζιδικα για να ειναι ζεστες οι πατατες, φαντασου λοιπον! κλαιει καθολου? και οπωςσδηποτε γρηγορα γιατρο να το δει και να σε συμβουλεψει. υπαρχει στο φορουμ στα διαφορα θεμα για κτηνιατρους κοιταξε το μην πας σε κανενα καραγκιοζη γιατι εγω ετσι την πατησα με το πρωτο γατουλινι μου(δυστυχως). ευχομαι να πανε ολα καλα!!!!

επικοινωνησα με τον κο Πανο - ευγενεστατος- και αμεσως μετα το πηγα σε κτηνιατρο της γειτονιας μου. (απ' τη βιασυνη μου ξεχασα να κανω αποσυνδεση απ' το δικτυο)

το καθαρισε απο τους ψυλους, το ταισε γαλατακι και το βοηθησε να κανει την αναγκη του αλλα και του καθαρισε και τα ματακια.
τελικα το γατι δεν ειχε κατι, απλως δεν θελει την συριγγα.
η γιατρος, μου εγραψε και πηρα γαλα σε σκονη και ενα μπιμπερο αλλα και ενα κολυριο για τα ματια.

προσπαθει να νιαουρισει το κακομοιρο.

τωρα μαντεψτε τι κανει?
κοιμαται ΠΑΛΙ! :)
σε 2 ωριτσες παλι θα το ταισω.

παιδια θα το ξαναπω παλι, κι ας γινομαι κουραστικος. Ευχαριστω!!!
ειδικα την mimikaki γιατι με παρακινησε να τηλ. σε γιατρο.
για να μαι ειλικρινης το πηρα πολυ ελαφρα το θεμα στην αρχη.

ενας φιλος, μου εκανε μια καλη προταση και πιστευω θα ειναι και το καλυτερο για το γατι.
να το παρει στο εξοχικο του οπου εχει και αλλα γατακια ωστε να εχει παρεα. διοτι κακα τα ψεματα με τη δουλεια που κανω δεν ξερω κατα ποσο θα μπορω να ασχολουμαι με το γατακι. ποσο μαλλον τωρα που θελει συνεχως καποιον να το προσεχει.

θα τα ξαναπουμε!

Μπράβο σου!Και συγχαρητήρια που βοήθησες το γατάκι!:up::up::)
Πόλυ χαίρομαι που είναι καλά.Ξέρεις τα μικρά γατάκια είναι πολύ ευαίσθητα, και εκεί που νομίζεις ότι είναι καλά ξαφνικά "φευγουν"..:/:
.Γιαυτό σου είπα να μιλήσεις με έναν κτηνίατρο, κακά τα ψέμματα εμείς γνωρίζουμε λίγα πράγματα....;)
Σου είπε τι ηλικία έχει περίπου?Αν είναι αγοράκι ή κοριτσάκι?:hmm:

τωρα μαντεψτε τι κανει?
κοιμαται ΠΑΛΙ! :)
σε 2 ωριτσες παλι θα το ταισω.

:lol::lol: Τα πολύ μικρά γατάκια δεν κάνουν τίποτα άλλο πέρα από το να τρώνε και να κοιμούνται..Μόλις όμως ανοίξουν ματάκια και αρχίσουν να πατάνε σταθερά στα ποδαράκια τους....τότε αρχίζει η περιπέτεια!!!:P:P

Μπράβο και πάλι μπράβο που το πήρες να το φροντίσεις! Καλό κουράγιο και καλή τύχη!!!:):)

Παιδια κανεις δε σκεφτηκε οτι μπορει το γατακι να ειχε μαμα που να πηγε για ψαξιμο τροφης???Το εχω κανει πολλες φορες αυτο το λαθος και υποσχεθηκα στον εαυτο μου οτι δε θα το ξανακανω.Πιστευω οτι πρεπει να περιμενουμε πρωτα μηπως εμφανιστει η μαμα και μετα να το παιρνουμε.Ειναι πολυ μικρο και υπαρχουν 1000 κινδυνοι τωρα γι"αυτο......:(

mimikaki: ειναι γατα, περιπου 5 ημερων!
τριχωμα γκρι ανοιχτο, με ασπρο.
σαν ποντικακι ειναι.
...και εκεί που νομίζεις ότι είναι καλά ξαφνικά "φευγουν"..:/:
αυτο μου το ειπε και η γιατρος...:( :(

ΑΝΝΑ: το σκεφτηκα αυτο που λες, αλλα θεωρησα οτι ο κυνδυνος θα ηταν μεγαλυτερος αν το αφηνα εκει που το βρηκα.
τωρα που εχω χρονο, θα σου πω τι συνεβη:
περπαταγα και το ειδα να προσπαθει να περασει το δρομο (το χαζουλι...παρ' οτι δεν ειχε ανοιξει καλα καλα τα ματια του), κατα 99% θα το πατουσε καποιο αυτοκινητο ακομη και καποιο ανθρωπινο ποδι. (22.00 που να φανει?)
παρ' ολα αυτα δεν το πηρα αμεσως στο σπιτι, το εβαλα στην αυλη ενος κοντινου σπιτιου, ετσι ωστε αν υπαρχει η μαμα του εκει κοντα να το βρει.
...γυρισα στο σπιτι μου, αλλα κατι με "ετρωγε"!
φοβομουν ολα τα παραπανω...
ετσι λοιπον γυρισα να το παρω και να το φερω στο σπιτι.

φαντασου να μην το επαιρνα και να το εβρισκα σκοτωμενο/πατημενο?
θα ενιωθα και τυψεις.
και κατι ακομη...
μου το ειπε η γιατρος.
υπαρχει η πιθανοτητα η γατα να γεννησε και οι ιδιοκτητες της να αφησαν το/τα μικρο/α της στην τυχη τους.
δεν θα ειναι και η πρωτη φορα που θα συνεβαινε κατι τετοιο.
αλλοι κανουν κατι πιο αισχρο, τα βαζουν σε μια σακουλα σκουπιδιων και βουρ στο καδο των απορυματων.:mad:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back