Μια γάτα μόνη=αντικοινωνική;

Μιας και είσαι ακόμα Ελλάδα, δεν έρχεσαι Αθήνα το άλλο Σ/Κ (αν θυμάμαι καλά δεν μένεις Αθήνα τώρα) να σε γνωρίσουμε επιτέλους κι από κοντά?

Πολύ θα το θελα Κατερινάκι αλλά το επόμενο Σ/Κ θα πάω Άμστερνταμ. Έχει έρθει ο καλός μου, και θα πάμε ένα ταξιδάκι. Μετά πάλι αυτός Αμερική, κι εγώ εδώ. Θα ξανάρθω πολλές φορές Αθήνα μέχρι να φύγω, θα το κανονίσουμε
:up:

υ.γ. Μένω Βόλο με τους δικούς μου αυτή τη στιγμή.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ωραίο ταξιδάκι!!! :up: Καλά να περάσετε!!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

η μια απο τις δυο μου γατουλες παρολο που ειναι πολυ καλη με τους ανθρωπους, ειναι πολυ αντικοινωνικη με τα μικρα γατακια. η συμπεριφορα της ειναι πολυ διαφορετικη οταν δει μικρο, δεν μπορω να καταλαβω γιατι. γι αυτο ποτε δεν μπορεις να ξερεις καθε γατουλα αντιδρα διαφορετικα

Μην κρινεις γενικα! Δεν ισχυει αυτοο εξαρταται απο πολλα η κοινωνικοτητα απο τον χαρακτηρα της καθε γατας απο το πως μεγαλωσε κι αν εχει εξοικοιωθει με την αγγαλια τα χαδια και τους ανθρωπους πριν τους 4 μηνες και απο τον ανθρωπο επισκεπτη. Κατα κανονα αν εχεις εξοικιωσει το μικρο γατακι με αλλους θα εξελιχθει σε φιλικο αν παλι δεν ερχεται κανεις σπιτι σου και 5 γατες να εχεις ολες φοβιτσιαρες θα ειναι.Το θεμα ειναι ποσο και πως ασχολειται ο ιδιοκτητης βεβαια μερικες ειναι εχθρικες λογω εμπειριων αν δεν ξερεις τι εχε περασει η γατα δεν μπορεις να κρινεις εξισου μπορει κατι να μην τους αρεσει σε συγκεκριμενουσ επισκεπτες οι δικες μου ενα ζευγαρι οταν ηταν ηρεμο πηγαν οταν δεν ηταν καλα δεν πλησιασαν

το μονακριβο μου ειναι αντικοινωνικο αλλα δεν εχει επιτεθει ποτε σε κανενα ουτε εχει απειλησει μονο οταν τον χαιδευουν αυτοι που δε ξερει τους ριχνει μερικα προειδοποιητικά χαστουκάκια χωρίς να βγάλει νύχια!:P χαχα!

εμενα ο γατουλης μου θελει να πηγαινει τη τσαρκα του χωρις να απομακρυνετε....ειναι καιρος που κατα διαστηματα ακουω 4 φορες εχει γινει αυτο τσακωμους και ερχετε τρεχωντας μεσα με την τριχα καγκελο δεν εχω καταφερει να δω τι ειναι......την πρωτη φορα λεω αν ειναι γατακι και εβαλα ξηρα τροφη εξω ..και εμεινα και παρακολουθουσα εχω φως που αναβει αν περασει κατι τελικα αναψε το φως παω στη πορτα και ετρωγε τη ξηρα τροφη ενα ρακουν (τι ομορφο που ειναι) ......τελικα εχτες βγηκε ο γατουλης και ακουσα παλι τσακωμους μπαινει μεσα ο γατουλης μου και τρεχω να δω...ηταν ενα γκρι γατακι με κοιταξε για λιγο το φωναξα αλλα εφυγε και δεν ειδα σε τι κατασταση ηταν....αφησα τροφη εξω παλι το βρηκα αδειο ...για να δουμε θα καταφερω να το πλησιασω;;;τι να κανω;;;;;;;;;

εβαλα παλι ξηρα τροφη ο οδυσσεας μου το βλεπει και δεν του αρεσει καθολου ..το πρωι δεν υπηρχε το φαι ουτε το μπωλ :blink:

Εχω και μια γατα περσιασ 4 χρονων, και ειναι παρα πολυ αντικοινωνικη.και εμενα συνεχεια κοιμαται και κοιμαται κατω απτα σκεπασματα και απο τισ κουρτινεσ.Ηδη ειμαι στη διαδικασια να βρω δευτερο γατακι , μπας και αλλαξει καθολου ο χαρακτηρας της.
Φοβαμαι μηπως δεν το δεχθει ,αν και θα παρω αρσενικο.θΑ ΚΑΝΩ ΟΤΙ ΜΠΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΒΡΟΥΝΕ...ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΤΑ ΒΡΟΥΝΕ!

Σίγουρα κάθε γατούλα μου έχει το χαρακτήρα της. Η μία είναι πιο "γάτα", η άλλη πιο "μπιμπελό". Είναι όμως και οι δύο τέλειες και δεν πειράζουν ποτέ κανένα (εκτός κι αν επιβάλλεται). Δεν ξέρω όμως αν έχει κάποια σχέση το ότι είναι δύο.

Εχω και μια γατα περσιασ 4 χρονων, και ειναι παρα πολυ αντικοινωνικη.και εμενα συνεχεια κοιμαται και κοιμαται κατω απτα σκεπασματα και απο τισ κουρτινεσ.Ηδη ειμαι στη διαδικασια να βρω δευτερο γατακι , μπας και αλλαξει καθολου ο χαρακτηρας της.
Φοβαμαι μηπως δεν το δεχθει ,αν και θα παρω αρσενικο.θΑ ΚΑΝΩ ΟΤΙ ΜΠΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΒΡΟΥΝΕ...ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΤΑ ΒΡΟΥΝΕ!
Καλο θα ηταν να μην εξετασεις τοσο το φυλο οσ τον χαρακτηρα του ζωου αν και ειναι αληθεια οι περισσοτερες στριγγλιτσες γατες ειναι θυληκες. Πολλες θελουν αποκλειστικοτητα ενω οι αρσενικοι δεν εχουν τοσα πολλα μεταξυ τους τουλαχιστον στα δικα μου που ειναι στειρωμενα.

Η δικη μου διαφερει λιγο...

Η δικη μου ειναι περσικη θυληκια,ειναι αρκετα αντικοινωνικη αλλα ποτε μα ποτε οποτε εχουμε κοσμο στο σπιτι δεν θα βγαλει νυχια ή θα ορμηξει.Πολυ απλα θα κατσει σε αποσταση ασφαλειας και αν καποιος πλησιασει να την χαιδεψει θα αποφυγει ευγενικα το αγγιγμα και θα παρει δρομο για αλλο δωματιο.Ειναι 4 χρονων τωρα, και επειδη βλεπω οτι σιγα σιγα αποστασιοποιηται ακομα και απο εμας,(πας να την παρεις αγκαλια και τραβιεται αν δεν θελει και δεν περναει και πολλες ωρες μαζι μας), αποφασισαμε να τις φερουμε ενα νεο μικρο αρσενικο αδερφακι.
Το εψαξα αρκετα στο αν ειναι καλη ιδεα για να την κανει να γινει λιγο πιο κοινωνικη, και πουθενα δεν διαβασα κατι στο να με αποτρψει απο αυτη μου την κινηση.
Εσεις τι λετε? Θ α το δεχθει το νεο μελος εστω και αν της παρει καποιο διαστημα? ή με τον χαρακτηρα που εχει δεν προκειται να το δεχθει ποτε?????
Παρακαλω οποιος εχει ζησει κατι παρομοιο ας μου πει την γνωμη του!!!:hmm:

Όπως και να'χει δεν χάνεις κάτι να δοκιμάσεις. Απλά να πάρεις ένα γατάκι που αν τα πράγματα δεν πάνε καλά να μπορείς να το επιστρέψεις.

επειδη το γατακι που θα παρω ειναι ρατσας, απο ενα εκτροφειο στην Αθηνα, θα ναι δυσκολο εως ακατορθωτο να το επιστρεψω.η γατουλα που εχω εδω και 4 χρονια ειναι περσιας και το μικρο που θα παρω ειναι εξωτικο.Μην μου πει κανεις γιατι δεν παιρνω ενα αδεσποτακο κεραμιδογατο γιατι εχω ηδη 9!!Οποτε μεσα στο σπιτι θα εχω 2 "γαλαζοαιματους" και στον κηπο 9 "αλητακια και εναν σκυλο να τα προσεχει!!!!
Στο θεμα μου παλι, λετε να μην το δεχθει η δικια μου το μικρο?Επειδη ειναι αρκετα κακομαθημενη και εγωιστρια?Θελω τοσο πολυ να τις "κανω" ενα αδερφακι , αλλα φοβαμαι για την εξελιξη.Υπαρχει περιπτωση να παθει καταθλιψη?

νομιζω οτι τουλαχιστον αν ακολουθησεις την πολυ αργη μεν,πιο σιγουρη ομως διαδικασια γνωριμιας θα περιορισεις στο ελαχιστο τις πιθανοτητες να μη δεχτει η γατουλα σου το μικρο.

να ρωτησω και κατι ασχετο,"εξωτικο"τι ακριβως εννοεις?ειναι ρατσα:redface: ?

Μμμ, αν έχεις 9 έξω από το σπίτι λογικά είναι εξοικειωμένη με άλλες γάτες οπότε έχεις μια ελπίδα. Επίσης αν το μικρό είναι αρκετά μικρό όταν το φέρεις (3-4 μηνών) έχεις μια επιπλέον ελπίδα γιατί ακόμη και οι πιο στρίγγλες θηλυκές φέρονται καλύτερα σε μικρά γατάκια. Τώρα βέβαια δεν ξέρω αν αυτή όλη η ιστορία θα συμβάλλει στην κοινωνικοποίησή της με τους ανθρώπους αλλά σίγουρα μετά την περίοδο προσαρμογής θα της κάνει καλό η παρέα μιας άλλης γατούλας.
Δεν σου γράφω τις γνωστές συμβουλές για τις πρώτες μέρες γιατί υποθέτω ότι τις ξέρεις και σίγουρα υπάρχουν πιο ειδικοί στο φόρουμ από μένα για να σε βοηθήσουν.
Καλή τύχη σας εύχομαι!:up:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back