gelly01
Δραστήριο μέλος
Ηρθα σε επαφη με μια ομαδα απο 6 ατομα, απο τους οποιους οι 5 ειναι ξενοι αλλα ζουν μονιμα στην Τσαγγαραδα, οι οποιοι προσπαθουν με ελαχιστα μεσα να διορθωσουν την κατασταση με τα αδεσποτα. Αποφασισαμε να πιεσουμε το Δημαρχο να αναλαβει τις ευθυνες που εχει απο τον νομο και να υποστηριξει ενα προγραμμα στειρωσεων για σκυλους και για γατες με εθελοντες γιατρους απο το εξωτερικο. Ειχα ενημερωσει την ομαδα οτι θα βοηθουσα στην Οργανωση τοσο του χωρου αλλα και ολου του προγραμματος. Στην πρωτη επαφη με τον Δημαρχο η απαντηση προς εκπληξη μας ηταν Θετικη. Στην δευτερη συναντηση μας ομως μας ειπε οτι ειχε αντιθετη γνωμη η Νομαρχια του Βολου στην οποια υπαγεται και οτι σε συνεργασια με τον Δημο Νεας Ιωνιας θα ξεκινουσε το προγραμμα στειρωσεων για τα αδεσποτα σκυλια χωρις ομως καμια προβλεψη για τις γατες μια και ο νομος εχει πεταξει εξω τις γατες απο το προγραμμα στειρωσεων.
Παροτρυνα την ομαδα των εθελοντων του Πηλιου να παρακολουθησει απο κοντα το προγραμμα των στειρωσεων για τα αδεσποτα σκυλια και να συνεχισει να πιεζει τον Δημαρχο για ενα προγραμμα στειρωσεων με τις γατες.
Μετα απο παρα πολλες συναντησεις μαζι τους ο Δημαρχος ξεκινησε το προγραμμα στειρωσεων των αδεσποτων σκυλων με την αυστηρη εποπτεια των εθελοντων και συμφωνησε να τρεξει το προγραμμα στειρωσεων για τις γατες χωρις ομως την δικη του οικονομικη υποστηριξη.
Το προγραμμα των στειρωσεων στις γατες επρεπε να γινει μεσα στις ημερομηνιες 23 με 28 Οκτωβριου, μερες με 4 αργιες για την Θεσσαλονικη και θα μπορουσα να λειψω ανετα απο την δουλεια μου. Δεν κατορθωσα να βρω εθελοντη γιατρο απο το εξωτερικο για αυτες τις μερες και ετσι εκανα μια προταση στους γιατρους με τους οποιους συνεργαζομαι στην Θεσσαλονικη για τις στειρωσεις των αδεσποτων γατιων. Δεν μπορουσα να το πιστεψω οταν μου ανακοινωσαν οτι δεχονται να βοηθησουν ζητωντας μια πραγματικα πολυ συμβολικη τιμη για την καταπληκτικη δουλεια την οποια εκαναν.
Ορισθηκαν σαν ημερομηνιες στειρωσεων των ζωων οι μερες 25/10 και 26/10. Ο χωρος για τις στειρωσεις ηταν μια τεραστια αιθουσα την οποια παραχωρησε η Πυροσβεστικη. Τον χωρο καθαρισαν και προετοιμασαν με αψογο πραγματικα τροπο η ομαδα των εθελοντων απο το Πηλιο.
Στις 23/10 ξεκινησα με εθελοντρια και μελος του σωματειου του Αργους, φορτωμενη με 70 κλουβια και δυο παγιδες για την Τσαγγαραδα του Πηλιου. Στις 24/10 αφου τακτοποιησαμε κατι λεπτομερειες μεσα στον χωρο που παραχωρηθηκε για να λειτουργησει σαν χειρουργειο, ξεκινησαμε το πιασιμο των γατιων μαζι με τους εθελοντες απο το Πηλιο Με τρομερη επιμονη και χωρις κανενας να υπολογιζει την κουραση και την βροχη που δεν ελεγε να σταματησει πιασαμε τα πρωτα 43 γατια για στειρωση .
Το ιδιο απογευμα εφθασαν στην Τσαγγαραδα και οι 3 κτηνιατροι απο Θεσσαλονικη, οι οποιοι τακτοποιησαν τα φαρμακα και τις τελευταιες εκκρεμοτητες στον χωρο του χειρουργειου.
Στις 25/10 οι γιατροι ξεκιναν τις στειρωσεις και ολοι οι υπολοιποι ειμαστε εξω για να πιασουμε τα υπολοιπα ζωα αψηφοντας τισ δυσκολες καιρικες συνθηκες αερα και βροχη.
Στις 26/10 μπαινω στο χειρουργειο για να βοηθησω τους γιατρους και οι υπολοιποι ασχολουνται με την απελευθερωση των ζωων και την τακτοποιηση των πρωτων κλουβιων.
Μετα απο πολυωρη και σκληρη δουλεια απο ολους μας μεσα στις δυο μερες στειρωθηκαν 67 γατια απο τα οποια πανω απο 45 θηλυκα.
Η συμφωνια που ειχα κανει με τους γιατρους απο την Θεσσαλονικη ηταν για οκταωρη δουλεια με χειρουργεια. Δεν τηρηθηκε ομως απο κανεναν μας μπροστα στο τεραστιο προβλημα που διαπιστωσαμε στα χωρια. Οι κτηνιατροι αδιαμαρτυρητα και κατω πραγματικα απο δυσκολες συνθηκες δουλεψαν και τις δυο μερες πανω απο 11 ωρες χωρις να παραπονεθουν ουτε στο ελαχιστο.
Στις 27/10 το πρωι οι γιατροι ξεκινησαν για την Θεσσαλονικη φορτωνοντας το αυτοκινητο τους με κλουβια και φαρμακα. Με την εθελοντρια απο τον Αργο μειναμε μεχρι το απογευμα για να απελευθερωσουμε τα ζωα και να συγκεντρωσουμε τα κλουβια. Γυρω στις 6 φυγαμε απο το Πηλιο παιρνοντας δυο μικρουλια που ηταν σιγουρος ο Θανατος τους αν τα αφηναμε στις εκει συνθηκες και ενα ενηλικο γλυκυτατο γατο που και γιαυτον δεν υπηρχε καμια προοπτικη επιβιωσης στον χωρο απο τον οποιο τον μαζεψαμε.
Την φιλοξενια τοσο των γιατρων οσο και την δικια μας την ειχε αναλαβει μια απο τις εθελοντριες της ομαδας του Πηλιου στον καταπληκτικο ξενωνα της και νομιζω θα μας μεινει αξεχαστη.
Την χρηματοδοτηση του ολου προγραμματος την ανελαβα προσωπικα εγω με αποτερω σκοπο να δειξω στην ομαδα των εθελοντων τις λεπτομερειες και τις δυσκολιες ενος προγραμματος μαζικων στειρωσεων μια και στην περιοχη δεν υπαρχει κτηνιατρος.
Σκοπος μου δεν ηταν οι 67 στειρωσεις στην Τσαγγαραδα, αλλα η δημιουργια ενος καινουριου πυρηνα που θα ασχοληθει με τις στειρωσεις των αδεσποτων ζωων.
Ειμαι πραγματικα πολυ χαρουμενη γιατι ηδη προγραμματιζουν το επομενο προγραμμα μαζικων στειρωσεων. Πετυχα το σημαντικοτερο για μενα να υπαρξει συνεχεια σε αυτο που ξεκινησα στην περιοχη γιαυτο και υποσχεθηκα να τους βοηθησω σε πρακτικο επιπεδο σε οτι μπορω.
Ηταν μια ομαδικη προσπαθεια που παρα τις μεγαλες δυσκολιες ειχε το καλυτερο δυνατο αποτελεσμα. Νιωθω πραγματικα πολυ περηφανη για ολους μας.
Σημειωτεον οτι τα χρηματα που μαζευτηκαν απο τις δωρεες θα χρησιμοποιηθουν απο την ομαδα των εθελοντων για τα φαρμακα του επομενου προγραμματος.
Σημειωτεον οτι ολοι αποφασισαμε να διατηρησουμε την ανωνυμια μας γιατι αποτερος σκοπος μας δεν ηταν η διασημοτητα αλλα η ουσιαστικη δουλεια με τα αδεσποτα ζωα και η περιφρουρηση της απο τα προβληματα της δημοσιοποιησης.
Ενα επισης πολυ σημαντικο αποτελεσμα της ολης προσπαθειας ειναι η αποφαση της ομαδας των εθελοντων απο το Πηλιο να αρχσει μια συστηματικη ενημερωση των κατοικων για τον τροπο διαχειρησης των αδεσποτων ζωων,δινοντας προτεραιοτηα στους μαθητες των δημοτικων και του γυμνασιου. Ειναι μια αξιεπαινη προσπαθεια απο τους εξαιρετικους αυτους ανθρωπους που ειχα την τυχη να γνωρισω και να ξεκινησω μια συστηματικη δουλεια μαζι τους για τα ταλαιπωρα αδεσποτα του Πηλιου.
Θελω να ευχαριστησω απο τα βαθη της καρδιας μου το φιλοζωικο σωματειο Αργος που ενθαρυνε και συμπαρασταθηκε με τον καθε δυνατο τροπο απο την πλευρα του την συγκεκριμενη πρωτοβουλια .
Εφη σε ευχαριστω πολυ για την συμπαρασταση και βοηθεια στο συγκεκριμενο προγραμμα. Στην ανωνυμη εθελοντρια και μελος του σωματειου του Αργου για την πολυτιμη βοηθεια της με την συμμετοχη της στο προγραμμα ενα μεγαλο και πολυ θερμο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
julia
Διακεκριμένο μέλος

Ένα λιθαράκι την φορά.....
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ΓΙΟΥΛΗ
Επιφανές μέλος
ελπιζω να ανταμωσουμε καποια στιγμη πανω

ιβανα
Επιφανές μέλος

moukelis
Επιφανές μέλος

evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
vaso85
Νεοφερμένο μέλος
drusilia
Διάσημο μέλος
Τί να πούμε... το μπράβο φαίνεται λίγο....
Ένα λιθαράκι την φορά.....
τι λιθαράκι ρε Τζούλια, εδώ μιλάμε για κοτρόνες, πολλές κιολας!

Τόσες γάτες εγώ πάντως τις στειρώνω και αν σε 1 τρίμηνο όχι σε 2 μέρες...
Πραγματικά αυτού του τύπου οι προσπάθειες είναι που θα αλλάξουν τα πράγματα στην χώρα αυτη, όχι γιατι ειναι δυνατον να στειρώσουμε σαν εθελοντές ολα τα ζώα της ελλάδας, αλλά γιατί με το παράδειγμα και την αυτοθυσία της Γκέλλυ θα ενεργοποιηθούν σιγά σιγά και άλλοι άνθρωποι που με την σειρά τους θα πιέσουν και το κράτος να παίξει τον ρόλο του.
Γκέλλυ, καλό θα ήταν να ενημερώνεις για τέτοιες κινήσεις όμως πριν γίνουν, ώστε να μπορουν όσοι θέλουν να συμμετάσχουν είτε ενεργά είτε ίσως και οικονομικά. Τα έξοδα για αυτά τα πράγματα είναι τεράστια για να τα επωμίζεται μόνος του ένας άνθρωπος...

konstans
Περιβόητο μέλος
Αυτό νομίζω τα λέει όλα..Πετυχα το σημαντικοτερο για μενα να υπαρξει συνεχεια σε αυτο που ξεκινησα στην περιοχη
Συγχαρητήρια

vickymoon
Διάσημο μέλος
εχω μεινει αφωνη.
απ οτι καταλαβα θα συνεχιστει αυτη η προσπαθεια. θα προτεινα λοιπον να μαζεψουμε χρηματα για την προσπαθεια αυτων των ανθρωπων.
θα ειναι μια ανασα γι αυτους.
οτι μπορει ο καθενας, εστω κι ελαχιστα, 10 ευρω ο καθενας μας για παραδειγμα.
τι λες???
μπορουμε να ενημερωσουμε πολλα μελη στο mycat κι αλλου κι ειμαι σιγουρη οτι θα γινει κατι.
εγω ξεκιναω να βαλω καποια χρηματα αν μου δωσεις ενα λογαριασμο.
το μονο που εχω να πω ειναι σ ευχαριστω που μου εδωσες τοση εμπνευση και που κανατε τοσο μεγαλο εργο
vaso85
Νεοφερμένο μέλος
Γκέλλυ, καλό θα ήταν να ενημερώνεις για τέτοιες κινήσεις όμως πριν γίνουν, ώστε να μπορουν όσοι θέλουν να συμμετάσχουν είτε ενεργά είτε ίσως και οικονομικά. Τα έξοδα για αυτά τα πράγματα είναι τεράστια για να τα επωμίζεται μόνος του ένας άνθρωπος...![]()
Συμφωνώ με αυτό. Εγώ το ήξερα αλλά παρόλα αυτά δε βοήθησα
αλλά κάποιος θα μπορούσε να βοηθήσει έστω οικονομικά.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος
Θα συμφωνήσω με την drusillia και την vickymoon.Οπωσδήποτε δώστε έναν τραπεζικό λογαριασμό έχουμε παραδείγματα στο mycat με χρήματα που συγκενρώθηκαν για να σωθεί ή να εγχειριστεί γατούλα.

Και θα πρότινα να μπεί και στο facebook μια τέτοια προσπάθεια και να προωθηθεί από όλους μας.

Σέβομαι την ανωνυμία που θέλετε να διατηρήσετε αλλά θα μπορούσε να γίνει πιό μεγάλη ενημέρωση και σε πανελλήνια κλίμακα μέσω ΜΜΕ, σαν συλλογική προσπάθεια.Είμαι σίγουρη ότι θα βρισκόταν περισσότεροι εθελοντές έτσι και φυσικά θα μαζευόταν πολύ περισσότερα χρήματα.Και ίσως θα ευαισθητοποιούνταν και άλλες δημοτικές αρχές ,σύλλογοι κτηνιάτρων κ.α φορείς.Σίγουρα ένα άτομο δεν μπορεί να επωμισθεί όλο τα βάρος μιάς τέτοιας προσπάθειας.
Να ξαναπώ χίλλια μπράβο σε όλη την ομάδα, για αυτό που καταφέρατε.

Πραγματικά έχω μείνει άφωνη.

Όσο υπάρχουν τέτοια άτομα σ' αυτήν την χώρα, μπορούμε ακόμη να ελπίζουμε.

gelly01
Δραστήριο μέλος
Δωρα και Βασω: Δεν πειραζει που δεν μπορεσατε να βοηθησετε αυτην την φορα. Ισως σε καποια απο τις επομενες φορες θα μπορεσετε να βοηθησετε. Ειμαστε ολοι εθελοντες στον αγωνα που κανουμε για τα αδεσποτακια και ο καθενας προσφερει ΟΤΑΝ και ΟΣΟ μπορει.
Γιουλη: ευχομαι και εγω με ολη μου την καρδια να ανταμωσουμε στην πανεμορφη Τσαγγαραδα.
Βιβη και Βικυ: Σας ευχαριστω παρα πολυ για την προταση και προσφορα βοηθειας. Ειμαι πολυ νεα στο Forum για να βγω και να ζητησω την οικονομικη συμπαρασταση για την κινηση που εγινε για τα αδεσποτακια του Πηλιου. Νομιζω οτι καποιος πρεπει πρωτα να αποδειξει ποιος ειναι, τι κανει και γιατι το κανει και μετα να βγει και να ζητησει την βοηθεια των υπολοιπων.
Προσωπικη μου αποψη ειναι οτι το κοστος μιας κινησης εχει παντα αμεση σχεση με το αποτελεσμα. Το κοστος του συγκεκριμενου προγραμματος ηταν 1150 ευρω. Τα αποτελεσματα ομως του συγκεκριμενου προγραμματος ηταν 45 θηλυκες γατουλες στειρωμενες και 22 αρσενικοι γατουληδες. Το κυριοτερο ομως αποτελεσμα: Ενας καινουριος πυρηνας στειρωσεων των αδεσποτων.
Η ομαδα των εθελοντων στην Τσαγγαραδα ηδη μετα απο μια συναντηση που ειχαν οργανωνουν το επομενο προγραμμα μαζικων στεριρωσεων για τα τελη Απριλιου με αρχες Μαιου.
Ξεκινουν απο το μηδεν και σιγουρα εχουν πολλες αναγκες. Προσπαθησα και νομιζω οτι ηδη τους εχω εξασφαλισει μια γατοπαγιδα,δυο ειδικα κλουβια μεταφορας και ενα restrainer cage απο Αγγλια.
Βικυ δεν θα δωσω καποιον δικο μου λογαριασμο Τραπεζας, γιατι δεν θελω να ειμαι η ενδιαμεση στο οικονομικο. Θα συνεννοηθω με την ομαδα και θα επανελθω στο θεμα.
Κωνσταντινα: Δυο ηταν τα σημαντικοτερα στην ολη επιχειρηση: Η αψογη συνεργασια και η συνεχεια στο προγραμμα. Προβληματα υπηρξαν, υπηρχε ομως και η ωριμοτητα και η διαθεση για την αμεση επιλυση τους και με αυτον τον τροπο ειχαμε τα αποτελεσματα που ειχαμε.
gelly01
Δραστήριο μέλος
Κοινη αποφαση ολων μας ηταν να κρατησουμε την ανωνυμια μας για να αποφυγουμε τυχον προβληματα απο καλοθελητες.
Ηδη προγραμματιστηκαν και προσπαθουμε ηδη να προετοιμασουμε δυο αντιστοιχα προγραμματα μαζικων στειρωσεων στην Θεσσαλονικη καθως και το επομενο στο Πηλιο.
Θα ηταν πραγματικα πολυτιμη η βοηθεια ειδικοτερα στα προγραμματα της Θεσσαλονικης. Και οταν μιλω για βοηθεια δεν εννοω μονο την οικονομικη αλλα και την πρακτικη.
Οταν θα μπορω να ανακοινωσω καποιες περισσοτερες πληροφοριες θα σας ενημερωσω.
Voula
Διάσημο μέλος
Μπράβο σας ξανά και ξανά.
Kristen
Πολύ δραστήριο μέλος

Οταν υπάρχει πνεύμα καλής συνεργασίας, αλλά κ ανιδιοτέλεια τότε οι ανθρωποι κάνουν θαύματα.
Δυστυχώς το να καταφέρει κανείς κάτι τέτοιο είναι η εξαίρεση στον κανόνα.
Μακάρι να εμπνευστούν κ άλλοι από την προσπάθεια που ξέρω με πόσο κόπο κ προσωπική αυτοθυσία έγινε, και να γίνει κάτι κ για τόσες άλλες περιοχές και γειτονιές που έχουν ανάγκη.
Μακάρι να γίνει αυτή η προσπάθεια παράδειγμα προς μίμηση, αυτή είναι η δική μου ευχή

Anima
Πολύ δραστήριο μέλος
... Όμως αυτό με την ανωνυμία που τονίζετε τόσο πολύ δε μου αρέσει και μου φαίνεται λίγο α-νόητο. Εμείς εδώ στο σάιτ και αλλού ξέρουμε εσένα άρα πάει αυτή η "ανωνυμία", οι κάτοικοι στα χωριά ξέρουν σίγουρα τους εθελοντές που και αυτοί μεταξύ τους γνωρίζονται κι έτσι πάει κι αυτό. Δεν πιστεύω ότι πια τηρούνται οι συνομωτικοί κανόνες - έτσι δεν είναι? Γενικώς δεν είμαι υπέρ της ανωνυμίας. Όποιος κάνει κάτι, καλό είναι να έχει το θάρρος της γνώμης του, του ονόματός του και της ταυτότητάς του. Αλλοιώς σε πολλές περιπτώσεις γίνεται ανευθυνο-υπεύθυνος.
Καλή συνέχεια και επιτυχία στις προσπάθειές σου
Kristen
Πολύ δραστήριο μέλος
η gelly επιθυμεί την ανωνυμία για λόγους που δεν έχουν να κάνουν με αυτά που αναφέρεις, όταν κάποιος προσφερει, προσφέρει, προσφέρει.... και είναι γνωστά τα στοιχεία του, τότε το τι καλοθελητές υπάρχουν που μπορεί ξαφνικά να βρεθείς με οτι αδέσποτο, χτυπημένο και κακοποιημένο ζώο κυκλοφορεί. Αυτό που λέω δηλαδή είναι ότι όταν κάποιος - ιδιώτης όπως κ εμείς οκ? - δίνεται τόσο μα τόσο πολύ όσο η gelly, τότε ο καθένας που θα βρίσκει ένα ζωό θα της το πηγαίνει. Εδώ στο φλοίσβο κ είδες τι γίνεται?? φέρνουν κ παρατάνε συνεχώς γάτες, ακόμα κ στειρωμένες.. εμ σου λέει αφού πάνε κ τρέχουν κάποιοι άλλοι κ ταίζουν και στειρώνοηυν, ας επωφεληθούμε κ εμείς να κάνουμε το "φιλοζωικό μας καθήκον"

Είναι αυτό που λέει ο λαός μάθανε ότι γσ#$%&*@στε πλακώσανε κ οι γύφτοι

Εγώ συμφωνώ στην διατήρηση της ανωνυμίας όποιου το αποφασίσει γιατί στην τελική το να είσαι θύμα κ να σε εκμεταλεύονται δεν είναι καθόλου ωραίο κ κανείς δεν μπορεί να κρίνει κανέναν.
Kristen
Πολύ δραστήριο μέλος

να διευκρινήσω, όπως έκανα κ σε πμ, ότι μπέρδεψα την anima με άλλη κοπέλα που γνωρίζω, γι'αυτό κ της ανέφερα το φλοίσβο νομίζοντας ότι απευθύνομαι αλλού

Η άποψή μου φυσικά σε αυτά που γράφουν ισχύει.

Anima
Πολύ δραστήριο μέλος
Οι απόψεις όλων είναι σεβαστές και τις ανταλλάσσουμε, έτσι?
Καταλαβαίνω αυτό που λες και την ανάγκη να προστατευθούν κάποιοι οι οποίοι δεν δρουν οργανωμένα με την έννοια του ότι δεν διαθέτουν διοικητικό υπόβαθρο. Αλλά, αυτό είναι άλλο και άλλο είναι να λες ότι μένω ανώνυμος από .... σεμνότητα, για να μην πουν οι αναγνώστες ότι προβάλλομαι. Θεωρώ ότι αυτό το δεύτερο είναι άλλης τάξης πρόβλημα. Εδώ πιο πάνω αναφέρονται τόποι, οικισμοί, συγκεκριμμένα βαφτιστικά ονόματα, όνόματα σωματείων και κατά την αφήγηση χρησιμοποιείται το πρώτο ενικό, οπότε δεν έχει νόημα να μιλά κανείς για ανωνυμία σεμνότητας.
Το να λες το όνομά σου δεν είναι προβολή αλλά έκθεση που συνεπάγεται ανάληψη ευθύνης και μάλιστα σημαντικής. Γι αυτό εκτιμώ ιδιαίτερα όσους δεν κρύβονται ... πίσω από ένα μολύβι, αλλά έχουν το θάρρος του ονόματός τους και του προσώπου τους.
Τέλος πάντων. Ας θεωρηθεί η παρέμβασή μου ως μία παρένθεση που δεν έχει πρόθεση επ' ουδενί να μειώσει σε τίποτα το μεγάλο έργο που έφερε σε πέρας η Τζέλλυ.
Τα ζώα ωφελήθηκαν και αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό, ενθαρρυντικό και επιβραβεύσιμο.
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool