yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Πρωτα αρχισα απο τη γειτονια μου οπου ειχα βαλει απο τη πεμπτη οτι με τη βοηθεια ενοικων μπορουμε να τις πιασουμε .. ευτυχως απαντησαν δυο οικογενειες και οντως στις 10 ημουν εκει. Ηταν πολυ συνεργασιμοι αν και απο τη μανια τους να βοηθησουν τις τρομαζαν, τελικα καταφερα σε μια ωρα με κοτοπουλο και γατοφορα να πιασω δυο απο τις τεσσερις.. ανακαλυψα ομως μια μαμα που ειχε παει 4 μωρα στο μπαλκονι ενος τεχνοκρατη που τα κλωτσουσε και ηθελε να βαλει φολες...Με τη βοηθεια των ενοικω μου ανοιξε ο κυριος (προσπαθησα να τον καθησυχασω γιατι τον ενοχλουσε και μια αλλη κυρια που εχει 6γατες σε κλειστο χωρο και εχει οσμη οπως λεει). Πηταμε τα μωρα επιασα και τη μανουλα και τα κλεισαμε στο υπογειο οπου τη βαλαμε ηνα ταφροντιζει μεχρι να τα υιοθετησει καποιος ...(ελπίδα).
Μας ειπαν οτι στην ολυμπιαδος ενα σκυλί δαγκωσε τρεις φορες μια κοπελα και οτι καθε φορα που πηγε ο δημος να το πιασει μια "φιλόζωη " το εκρυβε...το σκυλι συνεχιζει να ειναι εκει και ρωτησαν τί να κανουν γιατι θα πεσουν φόλες για όλα...αντε να τη βρεις και να την αναγκασεις να το εχει μοναχη της....
.. συνολο 3 γατες προς στειρωση και 4 μικρα προς υιοθεσία
Κατα τις 2 πηγα κεντρο πηρα μια πιο εμπειρη ζωοφιλη και πηγαμε στο σχολειο...εκει μια κυρια προσπαθουσε να σωσει απο τα χερια των παιδιων μια μανουλα με δυο γατακια πολυ φιλικα. Τα πιασαμε και φιλοξενουνται μεχρι να υιοθετηθουν (ελπιδα...).
Εξισου στο δρομο εμαθα οτι : μια κοπελα στο αργος τη φωναξαν οταν ενα παιδακι στον 6ο οροφο της πολυκατοικιας της εκοψε με ξυραφι ενα γατακι "για να δει πως χτυπαει η καρδια του"...η κοπελα του αστραψε ενα γερο χαστουκι...μετα ηρθε ο πατερας τουυ και της εκανε αυτηνης μυνηση για κακοποιηση παιδιου!!!!την προηγουμενη βδομαδα αυτα..
Συνολο μια γατα προς στειρωση και δυο μωρα για υιοθεσια...
Μετά πηγαμε στο σπιτι δυο κυριων που τους εχουν καταγγειλει οτι ταιζουν γατες.. συμφωνα με το νομο ακομα και το νερακι που εδειναν τις οδηγησε στο δικαστηριο γιατι ηταν σε κοινοχρηστο χωρο δοσμενο και γιατι ενας γειτονας ειναι τραμπουκος και τις εκανε μυνηση...η μια μου φανηκε οχι πολυ στα καλα της βεβαια και δεν βοηθουσε με τον πανικο της να πιαστουν μια αστειρωτη μανουλα και 4 γατακια ( τα δυο πιο ζόρικα τα αλλα λαπαδες) σ'ενα αθλιο υπογειο που ειχε ενα μικρο μπαλκονακι..
Με τη συνεργασια τελικα αυτων (χρειαστηκα ολη τη γνωση σαν ψυχολογος για να την πεισω να παρουμε και τα μωρα και να βοηθησει) δυο ωρες αργοτερα μετα απο πολυ υπομονη τα πιασαμε. χρησιμοποιησαμε παγιδα και μετα κλουβια.
Συνολο : μια γατουλα αγρια και τεσσερα μωρα αγρια προς εκημερωση και μετα για υιοθεσια (...ελπίδα).
Εκτος απο την κουραση και την ορθοστασια τη σκονη ειχαμε και να τις πεισουμε να μας αφησουν να φυγουμε και να μην μας δειξουν αλλα γατακια.. μας εδειξαν αλλο ενα 8 μηνων γατουλη και ενα γατπο που πηγαινε με το κεγφαλι λοξο σαν απο χτυπημα αυτοκινητου η εγκεφαλικο. Αυτον αναλαβαμε να τον παμε στο γιατρο με δικα τους εξοδα τη δευτερα, να γιατρευτει αν γινεται και να ξανααφεθει...
Συνολο: ενας γατος πολυ ασχημα για γιατρο κι ενα μεγαλο για υιοθεσια
Μετα πηγαμε σε μια αλβανίδα κυρία καθαρίστρια πολυ αγαρμπη η οποια ταιζει κατι αγριες γατουλες σε ενα υπογειο πολυ πιο αθλιο απο το αλλο. Μυριζε καποιες γατρες ειχαν ηδη στειρωθει και ηταν σα παλιες τουαλεττες...Η κυρια μας ειπε οτι βαζουν φολες και βρηκε τεσερα γαακια ψοφια τη προηγουμνη βδομαδα ισως ειχε μεινει ενα καπου... Μ τη συνεργασία της πιασαμε ενα σε παγίδα αλλα επειδη επεμενε να βοηθησει κι εκανε ενα λαθος εφυγε, το ειπε στα αλλα και κανενα δεν πλησίαζε για ώρα..αφησαμε εκει την παγλιδα να την λειτουργησει μονη της ...
( ηταν ηδη 6 το βραδυ και δεν ειχαμε πιει ουτε νερό)
Πρίν φυγουμε ακουσαμε ενα νιάου και αναλκαλυψαμε ενα πολυ μωρό που πιασαμε και το πηραμε κι αυτο. Πηγαμε και το δωσαμε σε μελος του Αργος που εκτος απο 6 γατες κι ενα σκυλο φιλοξενει και φροντιζει 2 πολυ μικρότερα μωρακια νεογεννητα με προβληματα.. ευτυχως ειναι ψειρα με τη καθαριότητα και την απολυμανση αν και τα μικρα ειναι αρωστα. Το βραδυ εμαθα οτι η αλβανιδα κυρία επιασε μια μαμα και ενα αλλο και τα δυο στην ιδια παγίδα πραγμα δυσκολο στο χειρισμο να μπει σε κλουβί. Εξισου ανακαλυψε αλλα δυο μαυρακια μωρουλια που τα ταιζει μεχρι τη δευτερα..
Σύνολο: 2 γατες για στειρωση 3 μωρό για υιοθεσία
Ηταν πια 7 μιση και ημουν εξω απο τις 10 το πρωι..
Ημασταν τρια ορθια πτωματα.. πηγαμε για δύο ωρες σπιτια μας και στις 9 ξανασυναντηθηκαμε σπιτι μου. Ειχαμε να μαζεψουμε τα πρωτα πρωινα που επιασα με αυτοκίνητο, να μαζεψουμε τη παγίδα με τις δύο γατες, να τις βαλουμε σε γατοφορα και ναπαρουμε και κατι αλλα...τελικα εγιναν ολα αισίως στις 11 το βραδυ οπου η προεδρος εφυγε με το αυτοκίνητο φορτωμενο γατες που αυριο θα πανε για στειρωση δωρεαν για τον Αργο.
Αυτα ειναι μια μόνο μέρα σε περίοδο οιστρου και γεννησεων γατιών...Οποιος τα διαβαζει κι εχει αμφιβολίες για τη στείρωση ας το ξανασκεφτεί.. ατυτα αφορουν μοναχα τα υπογεια -φωταγωγούς 4 ΄κτηρίων στη θεσσαλονίκη...!!!
Σύνολο μέρας :
7 γάτες για στειρωση,
12 γατακια για υιοθεσία
(τα δυο θέλουν κι εξημέρωση..., το ενα ειναι 8 μηνων θα δωθει δύσκολα, και τα τεσσερα πρωτα ειναι ακομα στη γατομαμα ειπαμε),
1 γατομωρακι για φρόντισμα,
1 πολύ αρωστος γατος για γιατρό και φροντίδα.
Ακομα θυμαμαι τα πρόσωπα απο τα μικρα γατακια
ιδίως το μικρούλι της αλβανίδας , την ιστορία με το παιδακι κα το ξυραφι
κι ακομα διατηρω φρουδες ελπιδες μηπως υιοθετηθουν ολα αυτα στην ελλαδα....:cry: .. ενιωσα την αναγκη να σας τα πω...
συγνωμη για την ελλειψη τόνων ειμαι πτώμα.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Θα προσθέσω οτι αυτή τη στιγμή ολα τα σπίτια των 15- 20 ενεργών εθελοντών ειναι τιγκαρισμένα στα μικρά γατακια περιμένοντας να βρεθουν ιδιοκτητες εδω η να τα στειλουμε εξω.. μοναχα η στελλα φιλοξενει 6 μικρα επιπλένον απο τα 12 υπερήλικα ζωα με προβλήματα που φροντίζει ( ζωα που χρειαζεται ν αδειαζει κανεις την κύστη τους, να τουσς κανει ενεσεις ινσουλίνης και που κανενας δεν θελει γιατι ολοι καποια στιγμη θελουν μικρα)
Λοιπον εγω ηθελα να σας δειξω με αυτο το ποστ λιγο την πραγματική κατασταση ενός σωματείου οπως τη ζώ εγώ , ποσο δύσκολα ειναι να λειτουργει μόνο με ιδιωτική πρωτοβουλία,χωρίς χρηματα απο προγραμματα, γιατι στελνουμε ζώα έξω και γιατι χρειάζεται να στειρώσετε κι εσείς οσα μπόρείτε κι απο τα αδέσποτα κι απο τα δικά σας.
ΣΤΕΙΡΩΣΤΕ ΣΤΕΙΡΩΣΤΕ ΣΤΕΙΡΩΣΤΕ
Λειτουργειστε υπευθυνα κι οχι προβαλλοντας στα ζώα ανθρώπινες επιθυμιες " αχ θα της στερησω τη χαρα του σεξ, της μητροτητας ".
ΟΙιγατες ειναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΕΣ να ειναι εγκυοι καθε τεσσερις μηνες αυτο για πολλες δεν ειναι χαρα ειναι μαρτυριο γι αυτο πολλες τα παρατανηε η τα σκωτωνουν!!!
Τα γατακια που θα γννηθούνα σε σπίτια σας θα τα παρει ενας γνωστός σας που αν δεν εβρισκε απο σας ισως θα επαιρνε ενα που δεν εχει στον ηλιο μοίρα και το φιλοξενεί καποιος εθελοντής. Παιρνοντας το δικό σας ΔΕΝ θα παρει το αλλο και πιθανότατα οταν θα ερθει η ώρα θα εχει κι αυτός την ίδια απορία αν θα το σειρώσεθιι η όχι. Γιατι η στάση σας αποτελει ΚΑΙ παραδειγμα!
Αποτέλεσμα: Τα γατακια που θα δίνονταν , δεν δίνονται, μεγαλώνουν και ενας θεός ξέρει ποιος θα τα πάρει, γιατί ειναι πάρα πολλά ( αυτή τη στιγμή πρεπει να εχουμε καμμια 25 στο σωματείο υπολογίζω).
Συγνώμη για τον εντονο τόνο του πόστ αλλα εχω βαρεθεί ν'ακουω αυτο το "μακαρι να βρει ενα καλό σπιτάκι".. το σαιτ εχει γεμμιζει μικρα γατακια οπως το περίμενα κι αυτα ειναι τα πίο τυχερα γιατι εχουν εσας που η θα τα κρατησετε η θα τα δωσετε με φροντίδα
ΣΤΕΙΡΩΣΤΕ ΤΙΣ ΜΑΜΑΔΕΣ
ΚΙ ΟΣΕΣ ΑΛΛΕΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ
ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΓΑΤΑΚΙΑ ΠΟY ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΔΥΣΚΟΛΑ
ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΕΝΝΗΘΟΥΝ
ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
myrtos
Δραστήριο μέλος
.....καλό κουράγιο και δύναμη
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Και για το ιλαρον του πραγματος.. δεν υπαρχει αποτελεσματικοτερη γυμναστικη απο ενα τετοιο σαφαρι γατας

Ismini
Διάσημο μέλος
Χαμός.....Πολυ καλο το ποστ, αλλα μερικοι δεν πειθονται με τιποτα και δεν ξερω γιατι...Προχτες που ημουν στο pet shop, ρωτουσε μια κυρια αν ειναι καλο να στειρωσει τη σκυλα της (ειναι κτηνίατρος αυτος που το εχει). Ο ανθρωπος της εξηγουσε αυτα που γραφεις με μεγαλη υπομονη, και εκεινη δεν ενοουσε με κανενα τροπο να τα δεχτει...Αλλη μια που γνωριζω εχει μια γατα αστειρωτη 6 χρονια τωρα, να υποφέρει...
Τι να πω δεν ξερω...

Psistiri
Εκκολαπτόμενο μέλος
Πάντως εγώ Πραγματικά δεν καταλαβαίνω πως μπορούν και εχουν τα κατοικιδια και δεν τα στειρώνουν αφήνοντας τα να τυρανιούνται μια ζωή....
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Ismini
Διάσημο μέλος
Σαφως....Και οχι μονο στα ζωα...Και στα παιδια τους το κανουν καποιοι...."Αφου εμενα ετσι μου αρεσει, θα αρεσει και σε αυτα"αυτη η προβολη συναισθηματων ανθρωπινων στα ζωα κατανταει κακομεταχειρηση γι αυτα.. τελικα !
myrtos
Δραστήριο μέλος
Εδώ εμένα μου έχουν βγάλει το όνομα ότι μην πέσει αρσενικό στα χέρια μου του τα κόβω.
Ότι ζωάκι μου έχει τύχει είναι αγοράκι .Εκτός του πόλεμου του γιατί να στειρώσω το αρσενικό αφού δεν γεννάει αυτό.
Είχα ένα γείτονα κυνηγό όπου φυσικά τον βόλευε να πετάει στο βουνό τα νεογέννητα παρά να στειρώσει τις γάτες που τάιζε η γυναίκα του για τα ποντίκια.
Thanasis46
Πολύ δραστήριο μέλος
anabou
Διάσημο μέλος
rotonda
Δραστήριο μέλος
Αν κάποιος νιώθει ότι δεν θέλει να αναλάβει δια βίου τη φροντίδα ενός ζώου, καλύτερα πιστεύω να μην ασχοληθεί καθόλου, ούτε καν με τάισμα στο δρόμο. Γιατί με το τάισμα τα αδέσποτα πολλαπλασιάζονται ταχύτερα, δημιουργούνται ομάδες ή αγέλες που ζουν σε άθλιες συνθήκες και τελικά είναι μαθηματικώς βέβαιο ότι κάποιοι στη γειτονιά θα αντιδράσουν άσχημα. Πολύ άσχημα. Με φόλες συνήθως.
Κείρα
Δραστήριο μέλος

yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Ευτυχως μια γατου της πολυκατοικιας μετετρεψε μια σκαλιτσα σε κλειστο καταφυγιο απο τους σκυλους αρα υπαρχει ελπιδα.. μαλλον δεν τα στειρωσε γιατι δεν μας ειχε βρει.Θα μαθω την παρασκευη.
Παντως χρειαζεται πολυ ενημερωση και εκπαιδευση εγω αυτο βλεπω.. χτες ακουσα για ενα γατουλη οταν ειπα οτι ειναι στειρωμενος.. "α τον καημενο".. απο ανδρα .
Thanasis46
Πολύ δραστήριο μέλος
Με τη στείρωση, είτε το αρσενικό είτε το θηλυκό, δεν έχουν επιθυμίες ή έχουν και δεν μπορούν να τις ικανοποιήσουν; Γιατί αν έχουν και δεν μπορούν τότε το αναγκαίο γίνεται μεγαλύτερο κακό.
Elrik
Εκκολαπτόμενο μέλος
χριστινα
Διάσημο μέλος
ΜΑκαρι να βρουνε σπιτάκι όλα αυτά τα μικρά και μπράβο σε όλους σας για όσα κάνετε!!! Εστω κι αυτό ειναι μια πρόοδος από την εποχή νεότητας του πατέρα μου......
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
χριστινα
Διάσημο μέλος
Οι Αρχες καμια σχέση με όλα αυτα..... Σημερα εβλεπα μια επιχειριση διασωσης ενος γατιου που ειχε παγιδευτει σε μια σωλήνα. Πυροσβεστική, στολές, συστηματα εντοπισμου.....
Εδω αν πάρεις τηλ θα σε βρισουν κι όλας!!!!
Ειχα πάρει κάποτε για ενα πουλάκι που ειχε πέσει από ενα δεντρο και η μαμα του ειχε τρελαθει. Ενα αυτοκινητο με σκάλα χρειαζόταν και 5 λεπτά.... "Τι λετε κυρία μου που θα στειλουμε όχημα για το πουλί....." Ελλάδα

ruko
Διάσημο μέλος
Ήμουν πριν από λίγο καιρό σε φιλικό σπίτι στα Εξάρχεια και τα γνωστά χαμένα κορμιά είχαν βάλει φωτιά σε κάδο (οποία πρωτοτυπία) ακριβώς κάτω από το σπίτι, όπου βρισκόμουν - διαμέρισμα πρώτου ορόφου. Η φωτιά είχε εξαπλωθεί, είχε αρχίσει να καίει και τα γύρω-γύρω πεταμένα σκουπίδια, εν τω μεταξύ, ακριβώς δίπλα υπήρχε ένα δέντρο και παρκαρισμένα αυτοκίνητα.
Φυσικά και καλέσαμε την πυροσβεστική, και μάλιστα δυο φορές, αλλά δεν ήρθε ποτέ. Προσπαθήσαμε μόνοι μας με κουβάδες (δεν είχε βρύση το μπαλκόνι), αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Τελικά η φωτιά έσβησε μόνη της, ευτυχώς χωρίς να προκληθούν ζημιές.
Αργότερα έμαθα από ταξιτζή ότι η πυροσβεστική δεν μπόρεσε, παρά τις διαβεβαιώσεις της, να στείλει ούτε ένα όχημα για να σβήσει μια φωτιά στο κέντρο της Αθήνας, επειδή τα είχε δεσμευμένα μήπως γίνουν έκτροπα και στην Πατησίων, όπου είχαν επίσης βάλει φωτιές σε κάδους. Συγκεκριμένα ο ταξιτζής μου είπε: "Α, άμα δεν πιάσει φωτιά σπίτι, δεν επεμβαίνουν".
Αυτά και συγγνώμη που βγήκα εκτός θέματος.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool