MHTSI
Εκκολαπτόμενο μέλος
αν και μερικες φορες η αγραμματη γιαγια ειναι πιο ακινδυνη γιατι απλα ξερει οτι δεν ξερει και παιζει να ενδιαφερθει και να μαθει, ο κολλημενος "μορφωμενος" ζει στο κοσμο της αμαθιας του η ακομα χειροτερο της ημιμαθιας του . Μεγαλο θεμα ανοιξαμε ... οπως και να εχει προσωπικα πιστευω οτι οποιος ενδιφερεται να μαθει μαθαινει και εγω οταν πηρα την φαιδρα τις πρωτες μερες τα χερια μου ειχαν ματωσει απο το πλυσιμο και το οινοπνευμα γιατι ειχα εμμονη με τα μικροβια καλα να μπει στο δωματιο δεν επαιζε ... εδω και εγω οταν εβγαινα να παιξω μαζι της φοραγα αλλα ρουχα ... ρωτησα την κτηνιατρο με ενημερωσε μου ειπε για τις 2 γατες που εχει με τα παιδακια της και τωρα και οι 2 γατες κοιμουνται στο κρεβατι μου οταν με θυμουνται 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aretha
Περιβόητο μέλος
Όντως, τεράστιο θέμα η ημιμάθεια...ο κολλημενος "μορφωμενος" ζει στο κοσμο της αμαθιας του η ακομα χειροτερο της ημιμαθιας του . Μεγαλο θεμα ανοιξαμε ...
Το καλύτερο σχετικά μου το είχε πει καθηγητής μου που με "τσίγκλαγε" για διδακτορικό: αυτό που θα σου προσφέρει η μόρφωση είναι η επίγνωση της άγνοιάς σου. (Με άλλα λόγια, το "εν οίδα, ότι ουδέν οίδα").
Πολύ μεγάλη κουβέντα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ismini
Διάσημο μέλος
Υπάρχουν εκπομπές στην τηλεόραση, το internet κ.α.
Και δεν ειναι μόνο το τοξόπλασμα. Τοσα και τόσα άλλα....Πολύ σωστό. Επιπλέον, "παίζουν" πάρα πολύ και οι -μη ιατρικές βέβαια- γνώμες, συμβουλές και τα γιατροσόφια φίλων και συγγενών που επηρεάζουν δυστυχώς πολύ κόσμο.
-"Πονάει το κεφάλι μου"!
- Να πάρεις το τάδε φάρμακο! Το πήρα εγω και μου πέρασε!
Οι περήφημες συμβουλές "στόμα με στόμα"....
cris
Εκκολαπτόμενο μέλος
Βέβαια για πολλά ευθύνεται η ημιμάθεια αλλά και η εμμονή σε κάποιες απόψεις έχει το μερίδιο της στον ''φόβο'' πολλών ανθρώπων για τις γάτες!!!
Ismini
Διάσημο μέλος
Δεν ξέρω εάν τους βολεύει. Τελικά είναι πολύ δύσκολο να αλλάξει κανείς έστω και απόψεις.Αρκούνται να πιστεύουν αυτό που τους βολέυει ακόμα και αν όλα δείχνουν πως είναι λάθος!! Δεν είναι πάντα θέμα ημιμάθειας, είναι και θέμα διάθεσης για διάλογο, επεξεργασίας και αναθεώρησης και αυτό είναι στο χαρακτήρα του καθένα!!
Βέβαια για πολλά ευθύνεται η ημιμάθεια αλλά και η εμμονή σε κάποιες απόψεις έχει το μερίδιο της στον ''φόβο'' πολλών ανθρώπων για τις γάτες!!!
Η διάθεση παίζει πολύ μεγάλο ρόλο. Το να είναι κανείς "ανοιχτός"!
Οι γνώσεις πάντως βοηθούν σε αυτό.
Thanasis46
Πολύ δραστήριο μέλος
Η αρχή ας γίνει από τον ιατρικό σύλλογο όπως λέτε να δούμε τι θα πει.
depybal
Νεοφερμένο μέλος
είμαι 2,5 μηνών έγγυος.αγαπώ τις γάτες. αλλά απόφάσισα να πάω το χοντρούλη μου, την κυριακή στο εξοχικό....δεν το είχα πει εώς τώρα στον γιατρό μου...και εκείνος μου είπε κατηγορηματικά "μακρυά από γάτες". του εξήγησα ότι ο γάτος μου είναι εμβολιασμένος και σχεδόν κάθε μήνα πηγαίνει στον κτηνίατρο. του είπα ότι κοιμάται στο μπαλκόνι μας και ότι σπάνια κατεβαίνει στο κήπο να παίξει.ήταν πολύ αρνητικός και μου είπε ότι βάζω σε κίνδυνο εμένα και το παιδί ανά πάσα στιγμή. Ξέρω, θα με πείτε κακιά και ασπλαχνη...αλλα με επηρέασε. είναι κορυφαίος γυναικολόγος, αντικειμενικά. έτσι την κυριακή τον πήγα στο εξοχικό μας, όπου συναντήσε τα αδέρφια του και τον μπαμπά του(τους φροντίζει η θεία μου, που μένει στο διπλανό σπίτι). νομίζω ότι του άρεσε....έπαιζε όλη μέρα...πρέπει να θυμήθηκε..γιατί εκεί γεννήθηκε και εγώ τον πήρα πολύ μικρό σπίτι μου.ελπίζω να είναι καλά...θα πηγαίνω κάθε σαββατοκύριακο να τον βλέπω. μη μου φωνάξετε. τι να έκανα? είμαι και λίγο απρόσεκτη..διαχυτική..δεν ήθελα να το ρισκάρω..με έπεισε ο γιατρός.τώρα μου λείπει γιαυτό σας έγραψα..
πήρα την θεία μου και μου λέει έχει γίνει αρχηγός εκεί!!τα περνάει πολύ καλά!εδώ που τα λέμε..ο έρημος...μεταξύ μπαλκονιού και σαλονιού ήταν...άντε να έκανε και καμιά βόλτα στην αυλή. τώρα έχει ολόκληρο κτήμα να παίζει...και παρέα..ίσως καλύτερη από την δική μου.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ntontini
Πολύ δραστήριο μέλος
Τα ιδια ειχε πει ο γιατρος σε μια γνωστη μου που ειχε δυδιμα,οτι δεν πρεπει να πλησιαζει γατες και γενικος ζωα μεχρι να γεννησει.Τοτε που ηταν εγγυος ειχα τον Γλυκουλη μου και οταν ερχοταν και καθομασταν εξω στην αυλη δεν πολυαφηναμε τον γατο να ερχετε πανω-πανω εκει που καθομασταν γιατι ελεγε πως υπαρχει κυνδινος.Εγω ξερω οτι μπορει να αρρωστησεις αν πλησιαζεις συχνα τα περριτωματα της γατας.Εχει ακουστει ομως και κατι για τις τριχες.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Zbeebz
Περιβόητο μέλος
Καλύτερα να αλλάξεις γυναικολόγο. Μπορεί να είναι καλός αλλά φαίνεται πολύ προκατειλημμένος κατά των κατοικιδίων. Για να μην πάθεις τοξοπλάσμωση, να κόψεις τις ωμές σαλάτες (μαρούλια κλπ.), να φροντίζεις το κρέας που τρως να είναι πάντα καλοψημένο (όχι σενιάν, με το αίμα δηλαδή) και να εφαρμόζεις φυσικά τους στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής (πλύσιμο χεριών και τέτοια) όπως κάνουμε πάντα. Δεν προλαβαίνω τώρα να ψάξω πού έχει ξανασυζητηθεί αυτό το θέμα, ελπίζω να βοηθήσει καμία από τις mods.νιώθω τύψεις..και θέλω να σας το πω...αν και ξέρω ότι θα με φωνάξετε.
είμαι 2,5 μηνών έγγυος.αγαπώ τις γάτες. αλλά απόφάσισα να πάω το χοντρούλη μου, την κυριακή στο εξοχικό....δεν το είχα πει εώς τώρα στον γιατρό μου...και εκείνος μου είπε κατηγορηματικά "μακρυά από γάτες". του εξήγησα ότι ο γάτος μου είναι εμβολιασμένος και σχεδόν κάθε μήνα πηγαίνει στον κτηνίατρο. του είπα ότι κοιμάται στο μπαλκόνι μας και ότι σπάνια κατεβαίνει στο κήπο να παίξει.ήταν πολύ αρνητικός και μου είπε ότι βάζω σε κίνδυνο εμένα και το παιδί ανά πάσα στιγμή. Ξέρω, θα με πείτε κακιά και ασπλαχνη...αλλα με επηρέασε. είναι κορυφαίος γυναικολόγος, αντικειμενικά. έτσι την κυριακή τον πήγα στο εξοχικό μας, όπου συναντήσε τα αδέρφια του και τον μπαμπά του(τους φροντίζει η θεία μου, που μένει στο διπλανό σπίτι). νομίζω ότι του άρεσε....έπαιζε όλη μέρα...πρέπει να θυμήθηκε..γιατί εκεί γεννήθηκε και εγώ τον πήρα πολύ μικρό σπίτι μου.ελπίζω να είναι καλά...θα πηγαίνω κάθε σαββατοκύριακο να τον βλέπω. μη μου φωνάξετε. τι να έκανα? είμαι και λίγο απρόσεκτη..διαχυτική..δεν ήθελα να το ρισκάρω..με έπεισε ο γιατρός.τώρα μου λείπει γιαυτό σας έγραψα..
πήρα την θεία μου και μου λέει έχει γίνει αρχηγός εκεί!!τα περνάει πολύ καλά!εδώ που τα λέμε..ο έρημος...μεταξύ μπαλκονιού και σαλονιού ήταν...άντε να έκανε και καμιά βόλτα στην αυλή. τώρα έχει ολόκληρο κτήμα να παίζει...και παρέα..ίσως καλύτερη από την δική μου.![]()
Κατά τα άλλα, σου εύχομαι όλα καλά να σου πάνε!

ιβανα
Επιφανές μέλος
θα τον ξαναπαρεις μετα τη γεννηση του παιδιου ?
Thanasis46
Πολύ δραστήριο μέλος
Και άργησες να τον πας.
Οι κτηνίατροι ξέρουν καλύτερα για την περίπτωση.
Εγκυμοσύνη και γάτα
Τοξοπλάσμωση, μία παρεξηγημένη ασθένεια
chryssa
Διάσημο μέλος
Καλησπέρα depybal. Νομίζω ότι εφόσον ο γατούλης σου έβγαινε και έξω, μπορεί να υπήρχε όντως κίνδυνος, αλλά ο κίνδυνος υπάρχει και από άλλες πηγές, όπως θα δεις στα άρθρα που προτείνει ο Θανάσης. Διαφωνώ με τον γυναικολόγο σου κάθετα όμως, αν ήταν κορυφαίος θα ήξερε λίγο περισσότερο το θέμα. Μήπως κατάλαβε ότι ο γάτος είναι της αυλής και γι΄αυτό ήταν τόσο αρνητικός? Ο δικός μου γιατρός (πολύ καλός επίσης), μου έχει πει να προσέχω τις αδέσποτες και όχι τη δικιά μου. Η δικιά μου δεν τον ενοχλεί καθόλου, εφόσον είναι εντός σπιτιού αποκλειστικά, δεν τρώει ωμά κρέατα και δεν παίζει με χώματα. Της έχω κάνει και εξετάσεις αίματος και έχει βγει θετική στο τοξόπλασμα, που σημαίνει ότι το έχει περάσει παλιά. Ο κτηνίατρος λέει αυτά που θα δεις στη σελίδα του Αίλουρου (εκεί την πηγαίνω).του είπα ότι κοιμάται στο μπαλκόνι μας και ότι σπάνια κατεβαίνει στο κήπο να παίξει.ήταν πολύ αρνητικός και μου είπε ότι βάζω σε κίνδυνο εμένα και το παιδί ανά πάσα στιγμή. Ξέρω, θα με πείτε κακιά και ασπλαχνη...αλλα με επηρέασε. είναι κορυφαίος γυναικολόγος, αντικειμενικά. έτσι την κυριακή τον πήγα στο εξοχικό μας, όπου συναντήσε τα αδέρφια του και τον μπαμπά του(τους φροντίζει η θεία μου, που μένει στο διπλανό σπίτι). νομίζω ότι του άρεσε....έπαιζε όλη μέρα...πρέπει να θυμήθηκε..γιατί εκεί γεννήθηκε και εγώ τον πήρα πολύ μικρό σπίτι μου.ελπίζω να είναι καλά...θα πηγαίνω κάθε σαββατοκύριακο να τον βλέπω. μη μου φωνάξετε. τι να έκανα? είμαι και λίγο απρόσεκτη..διαχυτική..δεν ήθελα να το ρισκάρω..με έπεισε ο γιατρός.τώρα μου λείπει γιαυτό σας έγραψα..
πήρα την θεία μου και μου λέει έχει γίνει αρχηγός εκεί!!τα περνάει πολύ καλά!εδώ που τα λέμε..ο έρημος...μεταξύ μπαλκονιού και σαλονιού ήταν...άντε να έκανε και καμιά βόλτα στην αυλή. τώρα έχει ολόκληρο κτήμα να παίζει...και παρέα..ίσως καλύτερη από την δική μου.![]()
Άλλος για την αμμολεκάνη, ή γάντια!Αν ο γατούλης όντως περνάει καλά εκεί που είναι και δεν κινδυνεύει από φόλες και αυτοκίνητα, δε χρειάζεται να νιώθεις τύψεις. Μερικές γάτες προτιμούν την ελευθερία τους. Και αν πηγαίνεις να τον βλέπεις να τηρείς τους κανόνες υγιεινής (πλύσιμο χεριών, κλπ) γιατί μπορεί να κυνηγάει εκεί στις εξοχές και να μολυνθεί. Και μην αγχώνεσαι και μην στεναχωριέσαι! Εύχομαι όλα να πάνε καλά και να είστε όλοι ευχαριστημένοι και υγιείς.

Έλα μωρέ... Δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε κριτική, κυρίως όταν είμαστε έξω από το χορό... Η εγκυμοσύνη είναι πολύ δύσκολη περίοδος, πολύ ενοχική και δεν ξέρεις ποιον να πιστέψεις στο τέλος έτσι που σε τρελαίνουν όλοι. Αν δεν το ζήσεις, δεν μπορείς να το καταλάβεις... δυστυχώς...Είμαι της άποψης να τον αφήσεις εκεί που τον πήγες.
Και άργησες να τον πας.
ntina10
Νεοφερμένο μέλος
Για να κολήσεις πρέπει να νοσεί και ο γατούλης,κατι το οποίο αν δεν κάνω λάθος συμβαίνει 15-20 μέρες μια φορά στη ζωή του.Μπορεί να μην νοσήσει και ποτέ.Αλλά και πάλι για να κολήσεις θα πρέπει όχι απλά να πιάσεις τα περιτώματα του αλλά να βάλεις τα χέρια σου στο στόμα για να μεταφερθεί το μικρόβιο.
Μάλλον κάτι έχει με τις γατούλες ο συγκεκριμένος γιατρός.
Πάντως μην στεναχωριέσαι γιατί κι εγώ πιστέυω οτι εκεί έχει την ελευθερία του και περνάει καλύτερα.

Thanasis46
Πολύ δραστήριο μέλος
Πού ταιριάζει αυτό σε ο,τι είπα ότι να τον αφήσει εκεί που τον πήγε; Αφού υπάρχει χώρος στην εξοχή και περνάει καλά γιατί να ζει σε διαμέρισμα; Από την αρχή εκεί έπρεπε να είναι.Καλησπέρα depybal.
Έλα μωρέ... Δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε κριτική, κυρίως όταν είμαστε έξω από το χορό... Η εγκυμοσύνη είναι πολύ δύσκολη περίοδος, πολύ ενοχική και δεν ξέρεις ποιον να πιστέψεις στο τέλος έτσι που σε τρελαίνουν όλοι. Αν δεν το ζήσεις, δεν μπορείς να το καταλάβεις... δυστυχώς...
Τα ζώα δεν είναι παιχνίδια ούτε μπιμπελό
Και όταν πρόκειται για ασθένειες που κινδυνεύουμε από ζώα καλύτερα να ρωτάμε κτηνίατρο και όχι ανθρωπίατρο. Ο γυναικολόγος δεν νοιάζεται να ξέρει τι ισχύει για ασθένεια που προέρχεται από ζώο, σου λέει να το απομακρύνεις για να νοιώσει ότι σου είπε όλα όσα έπρεπε να σου πει και άρα καμιά ευθύνη δεν έχει. Ξέρει τι κάνει το τοξόπλασμα στον άνθρωπο και αυτό του φτάνει.
chryssa
Διάσημο μέλος
Πού ταιριάζει αυτό σε ο,τι είπα ότι να τον αφήσει εκεί που τον πήγε; Αφού υπάρχει χώρος στην εξοχή και περνάει καλά γιατί να ζει σε διαμέρισμα; Από την αρχή εκεί έπρεπε να είναι.
Τα ζώα δεν είναι παιχνίδια ούτε μπιμπελό
Και όταν πρόκειται για ασθένειες που κινδυνεύουμε από ζώα καλύτερα να ρωτάμε κτηνίατρο και όχι ανθρωπίατρο. Ο γυναικολόγος δεν νοιάζεται να ξέρει τι ισχύει για ασθένεια που προέρχεται από ζώο, σου λέει να το απομακρύνεις για να νοιώσει ότι σου είπε όλα όσα έπρεπε να σου πει και άρα καμιά ευθύνη δεν έχει. Ξέρει τι κάνει το τοξόπλασμα στον άνθρωπο και αυτό του φτάνει.
Ζητώ συγγνώμη, μάλλον παρεξήγησα το σχόλιό σου. Όπως το διάβασα μου φάνηκε ότι ήταν ειρωνικό. Δικό μου το σφάλμα. Είχα φορτιστεί από το μήνυμα της κοπέλας, γιατί πριν λίγους μήνες παραλίγο να αναγκαστώ να δώσω τη γάτα μου, για άλλο λόγο, αλλά ευτυχώς δεν χρειάστηκε.
(και πέφτει πολύ κράξιμο τελευταία και έχω επηρεαστεί, μην το παρεξηγήσεις).
Συμφωνώ με αυτά που γράφεις, αλλά θεωρώ ότι οι γυναικολόγοι οφείλουν να το ψάχνουν περισσότερο γιατί τους αφορά άμεσα. Εμένα ο κτηνίατρος είναι πιο αυστηρός από το γυναικολόγο στο θέμα της γάτας και ο γυναικολόγος μου είπε να ακούσω τον κτηνίατρο, οπότε του έβγαλα το καπέλο. Έκαστος στο είδος του...
parmalid
Νεοφερμένο μέλος
...η άγνοια σκοτώνει τις γάτες και μας κάνει τα χειρότερα ζώα...
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool