Sarah
Νεοφερμένο μέλος
10 χρόνια μετά χάσαμε την μαμά μου από αιφνίδιο θάνατο. (στο μεταξύ εγώ είχα παντρευτεί και ζούσα με τον άντρα μου σε άλλο σπιτι και είχα αποκτήσει τπ μελινακι που ήταν τότε 9 μηνών).Όταν λοιπόν άρχισε η μαμά μου να μην αισθάνεται καλά φωνάξαμε ασθενοφόρο και την πήγαμε στο νοσοκομείο. Ο Τόμυ φυσικά έμεινε σπίτι. Η μητέρα μου τελικά πέθανε στο ασφενοφόρο καθ' οδόν για το νοσοκομείο. Το συγκλονιστικό είναι ότι όταν γύρίσαμε σπίτι μετά από 2 ώρες συγκλονισμένοι από το κακό που μας βρήκε, βγήκε η γειτόνισσα η οποία δεν ήξερε τι είχε συμβεί και μου είπε ότι στις 6 το απόγευμα ο Τόμυ έβγαλε μια κραυγή και άρχισε να ουρλιάζει και να κλαίει δυνάτα. Η μητέρα μου ξεψύχισε στις 6 ακριβώς.
Η συνέχεια της ιστορίας με πληγώνει ακόμα και τώρα 14 χρόνια μετά από αυτό το γεγονός και αισθάνομαι τύψεις απέναντυ στον Τόμυ. Γιατι έκανα κάτι που δεν το συγχωρώ ακόμα στον εαυτό μου. Δεν μπορώ να καταλάβω πως το έκανα εγώ αυτό στον Τόμυ που υπεραγαπόυσα. Σ'αυτόν που μου έγλυφε τα δάκρυα όταν έκλαιγα. Τι έκανα? Πολλά και πολύ κακά πράγματα...ασυγχώρητα.Μετά απο 1 εβδομάδα τον πήρα με το λουράκι και τον πήγα στον κτηνίατρο για να του κάνει ευθανασία. Ναι! και όμως το έκανα! Δεν μπορώ να το πιστέψω! Η αλήθεια είναι ότι είχα χάσει τον κόσμο από τον χαμό της μητέρας μου και δεν μπορούσα να βλέπω τον Τόμυ να με κοιτάει με τα θλιμμένα ματάκια του. Ήθελα να φύγει κι αυτός μαζι με την μαμά μου. Τελικά ευθανασία δεν έγινε γιατι ο κτηνίατρος μου είπε ότι δεν θέλει να το κάνει αυτό σε ένα υγιές σκυλί. Τον παρακάλεσα αλλά αυτός ήταν ανένδωτος. Μου είπε ότι θα βοήθήσει να το δώσουμε για υοθεσία. Τελικά τον πήρε η θεία μου για λίγες μέρες μέχρι να βρεθεί οικογένεια για τον Τόμυ. Και εδώ συνέβει το εξής κουφό. Να σημειώσω ότι η θεία μου έμενε αρκετά μακριά από το σπίτι μας (εγώ και ή μαμά μου μέναμε στην ίδια πολυκατοικία). Πήρε τον Τόμυ με το αυτοκίνητο και τον πήγε σπίτι της ( 10 λεπτα με το αυτοκίνητο μακρια).Και μια μέρα που τον έβγαλε βόλτα της έφυγε. Με πήρε τηλ και μου είπε ότι έχασε τον Τόμυ. Μετά από καμία ώρα και ενώ γύριζα στο σπίτι που είχα βγεί στο μεταξύ για να ψωνίσω, τον βρήκα στην είσοδο της πολυκατοικίας να κάθετε, μιας και δεν μπορούσε να μπει μέσα γιατι η πόρτα ήταν κλειστή. Τρελλάθηκα!! Δεν μπορώ να καταλάβω πως βρήκε τον δρόμο, ενώ δεν είχε κάνει ποτέ αυτή την διαδρομή με τα πόδια παρα μόνο μια φορα με το αυτοκίνητο. (όταν τον είχε πάρει η θεία μου) Ποτέ δεν είχε ξαναπάει σπίτι της στο παρελθόν. Τελικά ο Τόμυ υοθετήθηκε από ένα ζευγάρι. (το όποιο είχε εξοχικό κοντά στο εξοχικό μας σπίτι)Δεν έμαθα ποτέ νέα του. Δεν ήθελα να μάθω. Δεν ήθελα να τον ξαναδώ. Μέχρι που τον συνάντησα ξανά μπροστά μου στο εξόχικό μας. Και τότε έκανα το εξής φρικτό! Του πέταξα πέτρα για να μην ξαναέρθει. Αυτός γύρισε με κοίταξε και έφυγε. Ακόμα έχω σαν εικόνα το βλέμα του. Αναρωτιόταν γιατί? Γιατί του το κάνω εγώ αυτό? Δεν τον ξαναείδα πότε από τότε. Δεν ξαναήρθε ποτέ ξανά στο εξοχικό μας..........Και τι δεν θα 'δινα να μπορούσα να τον ξαναδώ και να του πω:
Συγνώμη Τόμυ.........
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Κατω απο δυσκολες και πιεστικες ψυχολογικες καταστασεις, δεν ξερουμε τι κανουμε...
Ισως ο Τομυ σου θυμιζε το θανατο της μητερας σου που μαλλον θα ηθελες να ξεχασεις!
Το πιο σημαντικο ειναι οτι εχεις μετανιωσει για οτι εκανες και ειμαι σιγουρη πως ο σκυλος θα το εχει νιωσει!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Sarah
Νεοφερμένο μέλος
Πως πεθανε, αν ηταν καλο σκυλι κτλ...
ladycat
Διάσημο μέλος
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
AGGELIKI
Διάσημο μέλος
rotonda
Δραστήριο μέλος
Ismini
Διάσημο μέλος

mimikaki
Διάσημο μέλος
εγω παντως δεν θα μπορουσα να το παω για ευθανασια... θα προτιμουσα να αυτοκτονισω η ιδια!
RedCat
Διάσημο μέλος
Sarah
Νεοφερμένο μέλος
Δεν ήξερα πιο ήταν αυτό το ζευγάρι γιατί το πήγε ο πατέρας μου, ούτε ήθελα τότε να μάθω. (σας είπα δεν μπορώ να εξηγήσω το γιατί). Ούτε τώρα ξέρω ποιοί είναι. Και δεν έχω δυνατότητα να μάθω.Εγω στη θεση σου, ισως να πηγαινα στο ζευγαρι που τον ειχε να ρωτουσα για αυτον....
Πως πεθανε, αν ηταν καλο σκυλι κτλ...
Ακριβώς έτσι είναι αλλά τώρα πια δεν μου βγαίνει θυμός. Τότε ναι τωρα όχι. Τώρα μισώ τον εαυτό μου γι 'αυτό που έκανα. Και λυπάμαι που δεν έχω την δυνατότητα να επανορθώσω. Αγαπούσα τα ζώα από τότε που είμουνα μικρή μέχρι τώρα και θα τα αγαπάω πάντα. Αλλά ήταν πολύ ισχυρό το σοκ απο το θάνατο της μητέρας μου και μου βγήκε έτσι. Δεν ξέρω πως αλλιώς να το εξηγήσω. Ευχομαι να μην συμβεί σε κανέναΝομιζω οτι το εδιωχνες και το ηθελες πεθαμενο για να μη σου θυμιζει ποσο λυποσουνα, μαλλον δεν το αντεχες , ε το καταλαβε κι αυτο και εφυγε πια, ετσι ειναι τα ζωα εχουν κι αυτα τα ορια τους αν τα πολυδιωχνεις καταλαβαινουν οτι δεν τα θες και σε αποχωρίζονται κι αυτα παντως καλυτερα ετσι παρα να τον θανατωνες αυτο ειναι πολυ εγωιστικο οντως. Ευτυχως που τωρα σκεφτεσαι αλλιως ασυνειδητα ομως σου βγαινει μια απεχθεια η θυμος γι αυτο το καημενο.
Σιγουρα αισθανόταν το καήμενο και το σοκ του ήταν μεγάλο. Γιατί έχασε την μαμά μου που τη λάτρευε, και γιατί εγώ του έδειξα αυτό το σκληρό πρόσωπο.εχω στεναχωρηθει πολυ με αυτο και δεν καταλαβαινω,οση κι αν ηταν η στεναχωριασου με την μαμα σου,τι εφταιγε το καιμενο το σκυλακι,φανταζομαι πως θα αισθανοταν ετσι οπως του φεροσουνα και στεναχωριεμαι πολυ.
Ευτυχώς. Αλλά ξέρεις γιατι το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν η ευθανασία? Γιατι ήξερα ότι δεν θα ζούσε καλά χωρίς την μαμά μου γιατι την λάτρευε. Πίστευα πως θα ήταν δυστυχυσμένο. Έζησε μαζί μας 9΄-10 χρόνια . Πως θα μπορούσε να συνηθήσει σε ένα άλλο σπίτι? Αυτό σκεφτόμουνα και πίστεψα πως για να μήν υποφέρει θα ήταν καλύτερη λύση η ευθανασιαΕυτυχως που ο κτηνιατρος δεν δεχτηκε να του κανει ευθανασία!![]()
.Πόσο δίκιο έχεις!!!!και εμένα πραγματικά αυτή η αντίδραση, με την ευθανασία με σόκαρε...δεν θα μπορούσα να την καταλάβω. και καλά εσύ αλλά κάποιος να σε συγκρατήσει δεν υπήρχε; τελοσπάντων..σε τέτοιες καταστάσεις και εχω ζήσει παρόμοιες, όχι μια, πήρα δύναμη από το ζωάκι που ήταν δίπλα μου...μεγάλη δύναμη..ίσως και γι'αυτό να μην μπορώ να καταλάβω την αντίδρασή σου...

yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Σε μένα φαινεται ξεκαθαρο οτι ο σκυλακος θα ζουσε μια χαρα , μαλλον εσυ δεν μπορουσες καθολου να φανταστεις πως γινεται να ξεπεραστει ο θανατος της μαμας σου απο εκεινον γιατι νομιζες οτι σκεφτεται οπως εσυ τοτε δηλαδη οτι υποφερει τρελα.. σιγουρα θα σου ειχε περασει και σενα η σκεψη τοτε οτι θα θελες κι εσυ να πεθανεις μαζι της... φαινεται οτι η μαμα σου ηταν πολυ σημαντικη για σενα.Γιατι ήξερα ότι δεν θα ζούσε καλά χωρίς την μαμά μου γιατι την λάτρευε. Πίστευα πως θα ήταν δυστυχυσμένο. Έζησε μαζί μας 9΄-10 χρόνια . Πως θα μπορούσε να συνηθήσει σε ένα άλλο σπίτι? Αυτό σκεφτόμουνα και πίστεψα πως για να μήν υποφέρει θα ήταν καλύτερη λύση η ευθανασια
Δεν ειναι πολυ αποτελεσματικο το να μισεις εσενα.. φαινεται ομως οτι εισαι ανθρωπος που αισθανεται πολυ εντονα και ακραια καποιες στιγμες κα οντως μια ψυχοθεραπεια θα σε βοηθουσε πολυ, αποψη μου. Οσο για τον σκυλουκο αν ημουνα στην θεση σου καταρχας θα εψαχνα εξονυχιστικα να βρω που δώθηκε και που ειναι τωρα απο διασπαρτες πληροφορίες κι αν τα βρισκα σκουρα θα κοιτουσα να κατανοησω τον εαυτο μου, να τον συνχωρεσω για οτι εκανε και να κατευθυνω τις τυψεις μου βοηθωντας αλλα ατυχα σκυλακια πχ σ'ενα σωματειο. Γιατι τα συγνωμη εδω αν και ειναι η αρχη μιας εσωτερικής επεξεργασίας που σιγουρα κανεις και ειναι καλο που γίνεται αξιζει να γινουν και πράξεις. Εχεις πολλα να κανεις λοιπον αν πρεαγματι ενδιαφερεσαι για τον σκυλο, για τα ζωα αλλα και για τον εαυτο σου.Τώρα μισώ τον εαυτό μου γι 'αυτό που έκανα. Και λυπάμαι που δεν έχω την δυνατότητα να επανορθώσω.

χριστινα
Διάσημο μέλος
Αλλά αν σε παρηγορει σε ακραιές συνθηκες κι εγω είχα ακραίες αντιδράσεις κάποιες φορές (με ζωάκια κ ανθρωπους) Αν κι εσυ με ξεπέρασες..... Σε μια πολύ κακή εποχή μου, πριν χρόνια για ασημαντη αφορμη καταδιωκα τον γατουλη μου να τον δειρω σε όλο το σπίτι. Οταν τον στριμωξα και του εριξα 2,3 γερες, με κόλλησε το βλέμμα του!!! Εντρομο.... Και τότε αποφάσισα ποτέ πάλι να μη το κανω αυτο και να μη τρομάξω έτσι ενα απροστατευτο ζωάκι. Και το έπραξα!!
Μη το ψάχνεις. Ολοι έχουμε κανει ή πει πράγματα που δεν επρεπε και που πληγωσαν. Το καλό όταν το κατανοεί κανείς ειναι πως προσπαθει συνειδητα να αποφευγει τέτοιες αντιδράσεις, για να μη μετανοιωνει αργότερα.... Τουλαχιστον εγω πλέον, γνωρίζοντας τον εαυτό μου, πριν αντιδράσω με ακραιο τρόπο αυτο σκέφτομαι.... Και λειτουργησε.
Sarah
Νεοφερμένο μέλος

yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Ismini
Διάσημο μέλος
Ναι σε καταλαβαινω απολυτα και δεν σε κατηγορω. Ομως ειναι μεγαλο λαθος τελικα να ανθρωποποιουμε τα ζωα ολοι μας. (Δηλαδη εσυ εξηγησες τη συμπεριφορα του σκυλου τοτε, με βαση τη δικη σου θλιψη).Ευτυχώς. Αλλά ξέρεις γιατι το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν η ευθανασία? Γιατι ήξερα ότι δεν θα ζούσε καλά χωρίς την μαμά μου γιατι την λάτρευε. Πίστευα πως θα ήταν δυστυχυσμένο. Έζησε μαζί μας 9΄-10 χρόνια . Πως θα μπορούσε να συνηθήσει σε ένα άλλο σπίτι? Αυτό σκεφτόμουνα και πίστεψα πως για να μήν υποφέρει θα ήταν καλύτερη λύση η ευθανασια.
lactoula
Πολύ δραστήριο μέλος
ladycat
Διάσημο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool