papiamepapia
Νεοφερμένο μέλος
Μολις εκανα την εγγραφη μου ως μελος στο mycat.gr αλλα συγχρονως κ στον κοσμο των γατομαμαδων...πριν 4 ημερες πηρα για πρωτη φορα γατακι αλλα εχω αγχωθει παρα πολυ για μερικα θεματα κ χρειαζομαι τη συμβουλη σας(καθως ειμαι...ψιλοασχετη να το πω??...αλλα πολυ προθυμη να μαθω!)Λοιπον, ο γατουλης ειναι 1 μηνος κ κατι ημερων..
Στο θεμα της τροφης τα παω καλα μεχρι τωρα(πιστευω).Αυτο που με προβληματιζει ειναι το αν θα το εχω μεσα στο σπιτι η εξω στο μπαλκονι του διαμερισματος(στο ισογειο)...φοβαμαι μην μου φυγει γιατι ειναι μικρουλικο ακομη....Επισης το βραδυ που πεφτω για υπνο το αφηνω στη φωλιτσα του στην κουζινα κ αναμμενο ενα φωτακι μηπως φοβαται..Δεν εχει μαθει ακομη να πηγαινει μονο του στην αμμο και μεχρι στιγμης το πηγαινω εγω οταν υποψιαζομαι οτι θελει..
Θα χαιρομουν ειλικρινα αν μου δινατε καποια συμβουλη γιατι δεν θελω να ταλαιπωρω το καημενουλικο με την ¨ασχετοσυνη¨ μου..
ευχαριστω εκ των προτερων
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Subject to change
e-steki.gr Founder

Όσο για αυτά που σε απασχολούν:
- Κακώς πήρες τόσο μικρό γατάκι. Το γατάκι δεν πρέπει να αποχωρίζεται απο τη μητέρα του πριν τους 2 τουλάχιστον μήνες. Χωρίς να θέλω να σε απογοητεύσω αλλά πιθανότατα στο μέλλον θα σου εμφανίσει διάφορα προβλήματα συμπεριφοράς, μιας και δεν κοινωνικοποιήθηκε όσο έπρεπε απο τη μητέρα του. Πχ μπορεί να είναι επιθετικό, ή να μην πλένεται μόνο του, μιας και δεν έχει προλάβει να διδαχθεί κάποια απαραίτητα πράγματα απο τη μητέρα-γάτα. Σου εύχομαι ωστόσο να μην συμβεί τίποτε απο αυτά, αλλά έχε το υπόψιν αν ποτέ πάρεις άλλο γατάκι.
- Προτείνω να το έχεις μέσα στο σπίτι. Εκτός του οτι είναι επικίνδυνο και για σένα και για αυτό να είναι έξω (περισσότερα εδώ), αν το έχεις μόνο σε ένα μπαλκόνι χωρίς δυνατότητα να βγει παραέξω ή να μπει μέσα, θα αισθάνεται περιορισμένο. Φαντάζεσαι εσύ να έπρεπε να είσαι κλεισμένη σε ένα μπαλκόνι (μεγέθους ανάλογο με αυτό που έχει το δικό σας σε σχέση με το γατάκι) όλη μέρα;
- Για να το εκπαιδεύσεις στην άμμο υπάρχει ο κλασσικός τρόπος (που εν μέρει μάλλον αυτόν ακολουθείς): Λίγο μετά το φαγητό, το πηγαίνεις στην άμμο, το ακουμπάς πάνω και κλείνεις την πόρτα του δωματίου στο οποίο την έχεις για κανένα τεταρτάκι. Δεν έχω συναντήσει γάτα που να μην έμαθε μετά απο 2-3 φορές.
- Τώρα που είναι στην αρχή της ζωούλας του, βρες έναν καλό κτηνίατρο και πήγαινε το οπωσδήποτε. Συζήτα μαζί του για το τι πρέπει να γίνει, πότε να κάνει το πρώτο του εμβόλιο, και φυσικά να το ελέγξει μήπως έχει κάποιο πρόβλημα. Ειδικά μιας και είσαι -όπως αναφέρεις- σχετικά άπειρη και είναι πολύ πιθανό να μην παρατηρήσεις κάποια σημάδια που δείχνουν οτι έχει κάτι (εδώ εγώ που είχα τόσες γάτες, και προχτές του διέγνωσε ουλίτιδα, για την οποία δεν είχα καν ψυλλιαστεί κάτι! Και τώρα πρέπει να του πλένω τα δόντια κάθε μέρα! Και δεν κάθεται με τίποτα το άτιμο
)

Ρίξε και μια ματιά στα άρθρα, μπορεί να σου λυθούν κάποιες απορίες. Επίσης μην ξεχάσεις να ανεβάσεις καμιά φωτό του στη gallery να το δούμε!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ladycat
Διάσημο μέλος
Unicorn
Εκκολαπτόμενο μέλος
Για την άμμο,μην ανησυχείς, αν συνεχίσεις να ακολουθείς τον τρόπο αυτό, θα αρχίσει να πηγαίνει μόνο του από κάποιο σημείο και μετά.

Αλήθεια, πως το βρήκες τόσο μικρό το γατάκι; Τα χάριζαν σε τόσο μικρή ηλικία;
papiamepapia
Νεοφερμένο μέλος
ευχαριστω παρα πολυ που μου απαντησατε
πραγματικα με βοηθησατε πολυ μεσα απο το site.Απ την Τεταρτη που πηρα τον Βουλη οποτε βρω ευκαιρια μπαινω στο mycat για να μαθω κι αλλα...εχω διαβασει ολα τα αρθρα..
...το γατακι δεν το αγορασα αλλα πριν λιγες μερες που ειχα γενεθλια μου το εκανε δωρο η μαμα μου(το πηρε απο καποιο γνωστο μας προσωπο).Δεν ειχα ιδεα οτι ειναι ακομη πολυ μικρο για να απομακρυνθει απο τη μαμα του:cry: τι κανω σε αυτη την περιπτωση?θα ηταν καλο να το επιστρεψω για λιγο καιρο μεχρι να μεγαλωσει αρκετα???
Τα τελευταια 4 βραδια δεν εχουμε κοιμηθει ουτε εγω ουτε ο βουλης γιατι νιαουριζει συνεχεια σαν να κλαιει και καθομαι ολη νυχτα κ του κανω χαδια.Στενοχωριεμαι παρα πολυ γι αυτο και δεν ξερω τι να κανω για να σταματησει να φωναζει μεσα στη νυχτα:cry: .Τον εχω μεσα στο σπιτι αλλα την ημερα τον βγαζω κ λιγο στο μπαλκονι για να παιξει και να μαθει το χωρο.
Ειχαμε και μια προοδο σημερα
καποια στιγμη το βραδυ το αφησα στην κουζινα(εκει τον εχω)κ πηγα να ξαπλωσω κ οταν ξυπνησα κ πηγα να το δω ''τα ειχε κανει'' μεσα στο κουτακι με την αμμο!!αχ ποσο χαρηκα δεν το φανταζεστε!!
Ακομη ομως με προβληματιζει το θεμα οτι νιαουριζει κ φωναζει συνεχεια αν μεινει λιγο μονο του..Αυτα...Ευχαριστω κ παλι που μπηκατε στον κοπο να μου απαντησετε
Subject to change
e-steki.gr Founder
(χωρίς να είμαι απόλυτα βέβαιη). Φαντάζεσαι να σε είχαν πάρει εσένα στα πχ 4 χρόνια σου, μακριά απο τη μητέρα σου, σε ένα ξένο σπίτι και να μην ξέρεις κανέναν;; 
Τώρα βέβαια που αποχωρίστηκε απο τη μαμά του δεν ξέρω κατα πόσον θα ήταν σκόπιμο και θα το ωφελούσε να γυρίσει... Ας απαντήσει κάποιος άλλος για αυτό...
Αλήθεια πόσο καιρό το έχεις; Το γνωστό πρόσωπο που σας το έδωσε μένει κοντά;
edit: Πάντως απ'οτι βλέπω αυτό το άρθρο δεν το έχεις διαβάσει.. Δες το μήπως σου χρησιμεύσει

ladycat
Διάσημο μέλος
Ακομη ομως με προβληματιζει το θεμα οτι νιαουριζει κ φωναζει συνεχεια αν μεινει λιγο μονο του..Αυτα...Ευχαριστω κ παλι που μπηκατε στον κοπο να μου απαντησετε
[/QUOTE]βαλτου ενα κουκλακι μαζι του κ ενα ρολοι που να κανει τοκ τακ σαν τα ξυπνητηρια αυτο το βοηθαει κ θα νομιχ=ζει οτι εχει παρεα να ξερεις τα μωρα γατακια εχουν διπλα την μαμα τουσ κ ακουνε την καρδια της αυτο τα ηρεμει 5 μεγαλωσα κ τις πρωτες μερες δεν ειχα κλεισει ματι ειδικα το βραδυ

papiamepapia
Νεοφερμένο μέλος
1.Αυτη η κυρια που μας το εδωσε λογικα ηξερε οτι ειναι ακομη μικρουλης για να φυγει απ τη μαμα του αλλα παρολαυτα το εδωσε..
Δεν μενει μακρια,στην ιδια πολη ειναι.2.Το εχω απο την Τεταρτη το απογευμα δηλ. 5 μερες περιπου.
Ladycat θα κανω αυτο που μου ειπες με το ρολοι κ το κουκλακι μηπως σταματησει να φωναζει...
(Να διευκρινησω οτι αν ηταν στο χερι μου κ αν γνωριζα οτι δεν ειναι σωστο δεν θα το επαιρνα τοσο μικρουλι.Δεν θελω σε καμια περιπτωση να ταλαιπωρω το ζωακι κ το οποιοδηποτε ζωακι,ισα ισα που τα λατρευω.Και τωρα προσπαθω αν μπορω να σωσω την κατασταση.)
Ευχαριστω κ παλι για ολα!!!

Gemini
Εκκολαπτόμενο μέλος
Nα σου πω ότι σε καταλαβαίνω απόλυτα δίοτι, πέρασα κι εγώ τα ίδια πριν από 2,5 μήνες περίπου. Kι εμένα μου έδωσαν ένα γατάκι πολύ μικρό (45 ημερών) και λόγω απειρίας, το πήρα σπίτι. Aν ήξερα αυτά που έχω μάθει αυτούς τους μήνες μέσα από το 'mycat' και όλους τους φίλους του, πίστεψέ με, δεν θα είχα πάρει την Σούμη μου, τόσο νωρίς.
Aλλά τα νέα είναι πολύ καλά! Bρίσκεσαι σε πολύ καλά χέρια! H παρέα του 'mycat' είναι εκτός από πολύ ενημερωμένη λόγω εμπειρίας, είναι και ΠANTA όλοι τους πρόθυμοι να ακούσουν τους προβληματισμούς μας και μοιραστούν τις γνώσεις τους με εμάς τους 'πρωτάρηδες'.
Eγώ προσωπικά έχω βρει απαντήσεις σε πολλές απορίες μου, αλλά και πραγματικά αισθάνομαι ασφάλεια γιατί ξέρω ότι υπάρχει πάντα κάποιος φίλος που έστω θα με ακούσει.
Mη φοβηθείς να ρωτήσεις ό,τι θες, όσο αστείο ή παράλογο μπορεί να νομίζεις ότι είναι. Nα θυμάσαι ότι οι περισσότεροι έχουν περάσει τα ίδια.
Aυτό που έχω καταλάβει καλά είναι ότι με αγάπη και πολύ υπομονή, όλα βελτιώνονται.
O γατούλης σου κλαίει τώρα γιατί ψάχνει τη μανούλα του και τα αδερφάκια του, λογικό δεν είναι; Θα του πάρει μερικές μερούλες μέχρι να συνέλθει αλλά μετά θα βλέπει εσένα σαν τη μαμά του, αρκεί να του δείχνεις πολύ αγάπη και τρυφερότητα. Kαι απ'οτι έχω καταλάβει, αυτό το κάνεις ήδη. Eγώ ήμουν σχεδόν άρρωστη για την 1η βδομάδα και αισθανόμουν τύψεις για το κλάμα της. Ήμουν υπεύθυνη που η μικρή μου ήταν μακριά από τη μαμά της, αλλά μέρα με τη μέρα αυτό διορθώθηκε και δεθήκαμε πολύ και τώρα δεν μπορούμε να κάνουμε χώρια.
Mην ανησυχείς, όλα θα πάνε καλά!!

Amelie
Εκκολαπτόμενο μέλος
Θα σου έλεγα και εγώ να πάρεις τον μικρούλη σου μέσα...Μπορείς αν θέλεις να κάνεις στο παράθυρο ένα ειδικό πορτάκι από το οποίο θα μπορεί να μπαινοβγαίνει στο μπαλκόνι..Φυσικά καλό είναι να μην μπορεί να φύγει από εκεί....
Επίσης να το πας το συντομότερο σε έναν κτηνίατρο ο οποίος και θα σε κατατοπίσει......
Οσο για το κλάμα...Θέλει υπομονή..Θα συνηθίσει και σιγά σιγά η έλλειψη της μαμάς του δεν θα είναι τόσο έντονη...
Subject to change
e-steki.gr Founder
Αρχική Δημοσίευση από Βούλης:1.Αυτη η κυρια που μας το εδωσε λογικα ηξερε οτι ειναι ακομη μικρουλης για να φυγει απ τη μαμα του αλλα παρολαυτα το εδωσε..![]()
Μην το λες! Οι περισσότεροι που φροντίζουν γάτες χωρίς να έχουν διαβάσει τίποτα για αυτές, κρίνουν απο την εμπειρία τους και απο αυτά που βλέπουν. Εφόσον λοιπόν βλέπουν οτι το γατάκι μπορεί να φάει κανονικά και δεν έχει τόσο ανάγκη τη μαμά του για να ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ, θεωρούν οτι είναι και έτοιμο να την αποχωριστεί...

papiamepapia
Νεοφερμένο μέλος
Εχω καλα νεα
.Χτες το βραδυ αφησα τον μικρουλη ελευθερο να παει στο μπανιο,στην κουζινα και στο σαλονι κ ενω μεχρι τωρα δεν μας αφηνε να κοιμηθουμε χτες το βραδυ δεν εβγαλε κιχ
.Εμαθε τελικα να πηγαινει μονος του και στην αμμο!Α!Δοκιμασα και το κολπο με το ρολοι και το αρκουδακι και φαινεται του αρεσε!!Παει και κουλουριαζεται και κοιμαται εκει τωρα
ειναι μια γλυκα!Συντομα θα βαλω και φωτογραφιες να τον δειτε!ειναι ασπρος με γαλανα ματακια!
Σας ευχαριστω ολους οσους μπηκατε στον κοπο να με βοηθησετε!Φοβερο site και υπεροχοι και οι ανθρωποι του!
Subject to change
e-steki.gr Founder
Ανυπομονούμε!!Αρχική Δημοσίευση από Βούλης:Συντομα θα βαλω και φωτογραφιες να τον δειτε!ειναι ασπρος με γαλανα ματακια!
![]()

Αρχική Δημοσίευση από Βούλης:Σας ευχαριστω ολους οσους μπηκατε στον κοπο να με βοηθησετε!Φοβερο site και υπεροχοι και οι ανθρωποι του!
![]()
Ευχαριστούμεεε!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool