Μικροπροβληματάκια συμπεριφοράς

Jege

Νεοφερμένο μέλος

Ο Jege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 6 μηνύματα.
Καλησπερα σε ολου/ολες,
Πριν απο 1 μηνα αγορασα απο πετ σοπ τον γατο μου, (Σιαμ), τωρα ειναι λογικα 5,5-6 μηνων.
Εχω λοιπον ορισμενα θεματακια με την συμπεριφορα του και δεν ξερω αν ετσι ειναι ή αν κανω κατι λαθος και δεν ξερω πως να του φερομαι...
Καταρχας δεν χρησιμοποιει την ονυδοχο του για κανεναν λογο, ξυνει τα νυχια του μονο σε καναπε και στην μοκετα, και τιποτα δεν τον αποσπα απο αυτο... Του αγορασα και ειδικο σπρει που κανει και καλα να προτιμαει την ονυχοδρομιο αλλα ουτε καν... Δευτερον δεν κοιμαται ποτε στο κρεβατακι που του αγορασα, κοιμηθηκε μια φορα στην αρχη και μετα τελος, μονο στον καναπε μαζι μου ή στο κρεβατι μου μαζι μου παλι, αν και δεν τον αφηνω να μπανει στην κρεβατοκαμαρα μου.... Επισης, ανεβαινει πανω σε ψυγειο τραπεζι και σε οτιδηποτε δν πρεπει να ανεβει κατι που δεν περιμενω να αλλαξει... Επισης σιχαινεται το νερο, δεν μπορω να τον πλυνω οταν λερωνεται ουτε για πλακα, παθαινει σοκ και ,ορεσμενες φορες στο παιχνιδι παρα ειναι αγριος και μου κανει πληγες, και τελος δεν παιζει ποτε με τα παιχνιδια του που του εχω αγορασει, παιζει μονο με καλωδια, κατσαβιδια, μπουκαλακια και οτι αλλο ασχετο,
Σας παρακαλω οποιος μπορει ας με βοηθησει με τις γνωσεις του να κανω οτι μπορω για να βελτιωσω την συμπεριφορα του μες το σπιτι, κατα τα αλλα ειναι τελειο γατι, πραγματικα γλυκας και χαδιαρης
Ευχαριστω πολυ..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:
γεια σου jeje και καλωσηρθες!αν ψαξεις καλα στο forum θα βρεις πολλα και ενδιαφεροντα θεματα σχετικα με τα περισσοτερα ερωτηματα που εθεσες.θα βοηθουσες αν μας περιεγραφες πως ειναι το ονυχοδρομιο που του εχεις παρει.για παραδειγμα αυτο που ειχα αγορασει εγω δεν ηταν ιδιαιτερα ευχρηστο καθως δεν στηριζεται καπου,ειναι μια ορθογωνια επιφανεια με μια κορδελα στο πανω μερος απ οπου μπορεις να το κρεμασεις.παρα το μπουκαλι catnip που χαλασα μονο τους δυο τελευταιους μηνες αρχισε να το χρησιμοποιει.επισης,οπως και να χει εκανες πολυ καλα που του αγορασες κρεβατακι γιατι ασχετα με το που επιλεγει να κοιμαται πρεπει να εχει ενα δικο του μερος!τωρα αν δεν θελεις να μπαινει στην κρεβατοκαμαρα-δεν καταλαβαινω βεβαια το γιατι,αλλωστε η φυση επλασε τις γατες πολυ πολυ σχολαστικες με την καθαριοτητα-μπορεις απλως να μη του το επιτρεπεις.αν βεβαια νιαουριζει με κλειστη την πορτα φροντισε να εχεις απλωσει σε ολο το σπιτι τα αγαπημενα του παιχνιδια για να μη βαριεται και να εχεις παιξει μαζι του στη διαρκεια της ημερας ωστε να μην εχει πολλα αποθεματα ενεργειας για φασαριες!;)για να τον αποτρεπεις οταν ανεβαινει καπου που δε θελεις ισως βοηθησει ενα εντονο "μη",παλαμακια ή καποιος θορυβος που τον τρομαζει.υπομονη και θα μαθει!:)οσον αφορα το νερο...χμ χμ...εεεε σχεδον ολες οι γατες μισουν το νερο...:redface:αν δεν συντρεχει καποιος ιδιαιτερος λογος (πχ λερωθει)γιατι να το "βασανισεις" το καημενο?!αν φυσικα συντρεχει εδω μπορεις να βρεις πληροφοριες για το πως να γινει πιο ευκολο και για τους δυο σας!και γω καποια στιγμη ηθελα να πλυνω τον δικο μου γατουλη γιατι σουλατσαρει στη βεραντα και γενικα δεν του απαγορευω να ανεβαινει σε τραπεζια κτλ αλλα το εψαξα και κατεληξα στο οτι το σαλιο της γατας κανει πολυ καλη δουλεια!!!για τα παιχνιδακια του τωρα,ισως λιγο μαγικο catnip να εκανε δουλεια ,αλλα φυσικα και θα παιζει με αυτα που ο ιδιος επιλεγει!σε περιπτωσεις ζημιων ή επιβλαβων "παιχνιδιων"(πχ καλωδια)μπορεις να τον αποθαρρυνεις με τον ιδιο τροπο που σου αναφερα για τα 'απαγορευμενα μερη"που εχεις ορισει.βεβαια ,το ξαναλεω θελει υπομονη γιατι αυτα τα εκπληκτικα πλασματα εξιταρονται με τις απαγορευσεις!:P
αυτα αρκετα συνοπτικα...
ΥΓ.στο my cat θα βρεις ακομη αξιολογα threads σχετικα με την πωληση ζωων στα pet shops,αν και φυσικα εκανες ηδη την επιλογη σου.
να χαιρεσαι τον γατουλη σου!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εχω ακριβως το ιδιο ονυχοδρομιο και οντως δεν κανει πολυ δουλεια δεν θελω να μπαινει γιατι πολλες φορες οταν παει στην αμμο λερωνεται απο τα κακα του στα ποδια, τα παταει και δεν θελω, γι αυτο του βρεχω κ τα ποδαρακια, γτ αλλιως κανει το πατωμα ορισμενες φορες χαλια, Δοκιμαζω τωρα ενα τρικακι με λιχουδιες στο κρεβατακι του και στο ονυχοδρομιο. οποτε νυσταζει το βαζω στο κρεβατι το χαιδευω και τρωει κ οποτε ξυνει κατι το παω στο ονυχοδρομιο και το ιδιο... αλλα μεχρι στιγμης απλα εκμεταλευεται το φαι και τα χαδια και την κοπαναει μετα... χεχε! Το ατιμο... Αμα εχει οποιοσδηποτε κατι αλλο να μου πει ευπροσδεκτο, μπορει και εγω να κανω κατι λαθος...

χαχαχα! μπορει να μην καταφερε να τον συγκινησει το τρικακι μου στο ονυχοδρομιο αλλα καταφερα για 1η φορα να τον βαλω να κοιμηθει στο κρεβατι του με πολλες προσπαθειες... Τελικα η επιβραβευση με τροφη και παιχνιδια δεν επιανε, γιατι ξυπνουσε και αρχιζε να τρεχει στο σπιτι, με απλα νανουριστηκα χαδια ομως σιγα σιγα την επεσε για τα καλα στο κρεβατι του, ειμαι ενθουσιασμενος και τωρα κανω απολυτη ησυχια μην ξυπνησει κ εχουμε παλι τα ιδια...:D

Καλημέρα, να σου ζήσει. Εκτός απ'όλα όσα σου έγραψε η Βάσια, δοκίμασε, αν θες, την EverClean Less Track. ( άμμος είναι )

Να χαίρεσαι το γατούλι σου και καλώς ήρθες!!!
όλα όσα λες δεν είναι προβληματάκια... οπότε μην ανησυχείς!!!!
και εμένα στο ονυχοδρόμιο δεν πήγαινε ποτέ και προσπαθούσε να βρει ευκαιρία να πάει να ξυθεί στα χαλιά, αλλά με υπομονή και επιμονή δικιά μου τελικά πηγαίνει!!! Βέβαια που και που άσχετα που έχει μάθει πια να ξύνεται στο ονυχοδρόμιο, πηγαίνει και στα χαλιά έτσι για να δείξει ποιός είναι το αφεντικό μέσα στο σπίτι!!!;) αλλά οι παρατηρήσεις με έντονο "μη" ή το χτύπημα των χεριών σου θα τον αποτρέψουν από πράγματα που δε θέλεις να κάνει!
σε ο,τι αφορά το κρεββάτι, γιατί δε θέλεις την ζεστή σου χνουδωτή μπαλίτσα που χουρχουρίζει ευτυχισμένα μαζί σου όταν κοιμάσαι??? εδώ δεν έχω συμβουλή γιατί δε μου πέρασε ποτέ από το μυαλό να μην ανεβαίνει στο κρεββάτι!!
σχετικά με το νερό και το μπάνιο δε ξέρω τί είναι σωστό και τί όχι. εγώ πάντως δεν την έχω κάνει ποτέ μπάνιο μιας και δε βγαίνει ποτέ έξω απο το σπίτι!!
να περνάς όμορφα και ζεστά με το γατούλι σου και για ό,τι άλλο εδώ είμαστε!!!

Ηλια θα το εχω στα υποψην μου για την αμμο ευχαριστω, ελενα δηλαδη εσυ πως την εμαθες? ποια ηταν η τακτικη σου?

Ηλια θα το εχω στα υποψην μου για την αμμο ευχαριστω, ελενα δηλαδη εσυ πως την εμαθες? ποια ηταν η τακτικη σου?
την πήγαινα συνέχεια εκεί σε άσχετες στιγμές. επίσης κάθε φορά που πηγαινε να ακονίσει τα νύχια της στο χαλί την έπαιρνα και την πήγαινα στο ονυχοδρόμιο!!!(δηλαδή εκείνη την ώρα την έπαιρνα και την πήγαινα να συνεχίσει τη δουλεία της εκεί ώστε να καταλάβει ότι μόνο στο ονυχοδρόμιο πρέπει να την κάνει) και τέλος catnip!!!!!!!! δε ξέρω ποιό από όλα βοήθησε περισσότερο, πάντως το catnip το απολαμβάνει πολύ!!!!

την πήγαινα συνέχεια εκεί σε άσχετες στιγμές. επίσης κάθε φορά που πηγαινε να ακονίσει τα νύχια της στο χαλί την έπαιρνα και την πήγαινα στο ονυχοδρόμιο!!!(δηλαδή εκείνη την ώρα την έπαιρνα και την πήγαινα να συνεχίσει τη δουλεία της εκεί ώστε να καταλάβει ότι μόνο στο ονυχοδρόμιο πρέπει να την κάνει) και τέλος catnip!!!!!!!! δε ξέρω ποιό από όλα βοήθησε περισσότερο, πάντως το catnip το απολαμβάνει πολύ!!!!

ναι αυτη ειναι η πιο αποτελεσματικη μεθοδος.;)βεβαια ο δικος μου,επειδη δεν του κοβω τα νυχια,καταλαβε οτι το υλικο του ονυχοδρομιου κανει πολυ καλυτερη δουλεια!
δες εδω https://www.mypetz.gr/threads/Γιατί...ς-γρατζουνάνε-και-πώς-να-το-αποφύγετε.220865/ για το γρατζουνισμα οταν παιζεται,εμενα με βοηθησε!
τελος,η everclean ειναι πολυ καλη αλλα θεωρω οτι ειναι και υπερβολικα τσιμπημενη.εχω καταληξει στη flamingo(babypowder),νομιζω οτι τιμη και ποιοτητα ειναι αναλογες!

Για ονυχοδρόμιο έφερα στο σπίτι μια φορά ένα κούτσουρο απλό για τζάκι και τους άρεσε πολύ :)
Επίσης για τις ζαβολιές πιάνει το σπρέι με νερό και ένα κουτάκι αναψυκτικού με κέρματα που το κουνάς και σιχαίνονται τον ήχο. Μετά από λίγο καιρό δεν θα χρειάζεται ούτε να τον ψεκάζεις, ούτε να κουνάς το κουτάκι, θα αρκεί να το βλέπει :P Μπορείς να το κάνεις και άμα σε δαγκώνει, αλλά μετά θα πρέπει να διακόπτεις εντελώς το παιχνίδι για αρκετή ώρα, να καταλάβει ότι η συμπεροφορά του δεν είναι εποδεκτή από σένα.
Όσο για το μπάνιο, να αποφεύγεις το τρεχούμενο νερό. Πάρε ειδικό σαμπουάν για γάτες που ξεπλένεται εύκολα και ετοίμασέ του μπάνιο μέσα στην μπανιέρα ή το νιπτήρα. βαλ'τον ήρεμα μέσα, βρεξ'τον και τριψ'τον καλά, βγαλ'τον, και ξαναγέμισε τη μπανιέρα ή το νιπτήρα με καθαρό νερό και βούτηξέ τον μέσα να ξεπλυθεί. Εμένα αντιδράνε πολύ πιο ήρεμα στο μπάνιο έτσι, κατέληξα ότι τα τρομάζει το τρεχούμενο νερό.
Δεν είναι σημαντικά θέματα αυτά που έχει ο γατούλης σου, όλα τα γατάκια λίγο-πολύ τα εμφανίζουν :) Πρέπει απλά να τον μάθεις να συμβιώνει μαζί σου.

Για ονυχοδρόμιο έφερα στο σπίτι μια φορά ένα κούτσουρο απλό για τζάκι και τους άρεσε πολύ :)

:clapup:δεν χρειαζονται χρηματα για ολα!!:clapup:

Επίσης για τις ζαβολιές πιάνει το σπρέι με νερό και ένα κουτάκι αναψυκτικού με κέρματα που το κουνάς και σιχαίνονται τον ήχο. Μετά από λίγο καιρό δεν θα χρειάζεται ούτε να τον ψεκάζεις, ούτε να κουνάς το κουτάκι, θα αρκεί να το βλέπει :P

αυτο με το κουτακι το χρησιμοποιω και γω για θεματα υψιστης σημασιας!πχ ετσι τον εμαθα να μην πλησιαζει στα καγκελα της βεραντας!:)αλλα φροντιζα ποτέ να μην το βλεπει για να μη νομιζει οτι αυτο ειναι δικη μας απαγορευση αλλα οτι ειναι κατι αγνωστο,επικινδυνο και τρομακτικο!!!:P

Τελευταία επεξεργασία:
Παιδια ευχαριστω πολυ ολους για τις χρησιμες συμβουλες σας, αυτο με τα κερματα πολυ καλο το εφαρμοζω, και για το ονυχοδρομιο οι συμβουλες χρησιμες ευχαριστω πολυ :D:clapup:

Εχω ακριβως το ιδιο ονυχοδρομιο και οντως δεν κανει πολυ δουλεια δεν θελω να μπαινει γιατι πολλες φορες οταν παει στην αμμο λερωνεται απο τα κακα του στα ποδια, τα παταει και δεν θελω, γι αυτο του βρεχω κ τα ποδαρακια, γτ αλλιως κανει το πατωμα ορισμενες φορες χαλια, Δοκιμαζω τωρα ενα τρικακι με λιχουδιες στο κρεβατακι του και στο ονυχοδρομιο. οποτε νυσταζει το βαζω στο κρεβατι το χαιδευω και τρωει κ οποτε ξυνει κατι το παω στο ονυχοδρομιο και το ιδιο... αλλα μεχρι στιγμης απλα εκμεταλευεται το φαι και τα χαδια και την κοπαναει μετα... χεχε! Το ατιμο... Αμα εχει οποιοσδηποτε κατι αλλο να μου πει ευπροσδεκτο, μπορει και εγω να κανω κατι λαθος...

Καλησπέρα Jege και από 'μένα και να τον χαίρεσαι τον γατούλη σου! Εγώ ήθελα να σε ρωτήσω σχετικά με τα κακάκια του που λες ότι κολλάνε, δηλαδή γενικά είναι πολύ μαλακά τα κακάκια του; Μήπως απλά πρέπει να αλλάξετε τροφή, έτσι ώστε να λυθεί και αυτό το πρόβλημα; :) Δες το, συζήτησέ το και με τον κτηνίατρό σας, ίσως η τροφή που του δίνεις του προκαλεί διάρροια ή κάτι τέτοιο. Επιπλέον, στη δική μου αυτό που πιάνει ως μάλωμα είναι ένα δυνατό "ξξξ".Πάντως στην αρχή κι εγώ θεωρούσα πως δεν μπορούσα να την τιθασεύσω, τώρα επικοινωνούμε καλύτερα.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back