Μικρούλα κοιμάται συνέχεια

ΜικρήΜυρτούλα

Νεοφερμένο μέλος

Η ΜικρήΜυρτούλα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 114 ετών και μας γράφει από Γέρακας (Αττική). Έχει γράψει 17 μηνύματα.
Καλησπέρα σε όλους. Είμαι καινούρια στο χώρο καθώς είμαι νέα γατομαμά. Πριν ξεκινήσω θα ήθελα να πω ότι δεν το περίμενα ποτέ μα ποτέ, αλλά έχω τρελαθεί με την μικρή μου γατούλα. Και επειδή σας είχα διαβάσει πριν πάρω την μικρή μου, τότε που ακόμα αμφέβαλα αν πρέπει ή όχι να υιοθετήσω ένα μικρό γατάκι, μία πρόταση έχω να κάνω σε όσους ακόμα το σκέφτονται. Μην το σκέφτεστε καθόλου... Απίστευτο συναίσθημα. Μακάρι να είχα μια τέτοια ψυχούλα δίπλα μου και σαν παιδί. Σήμερα θα ήμουν ένας ακόμα πιο ολοκληρωμένος ενήλικας.

Στο θέμα μας τώρα και για να μην σας καθυστερώ, έχω την μικρούλα μου τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Το μόνο προβληματάκι που έχει η μικρή (3ων μηνών γατουλάκι) είναι ότι έχει κάποιους μύκητες στα ματάκια της και στα αυτάκια της και τώρα της κάνω αγωγή. Αυτό όμως που με προβληματίζει είναι ότι δεν την βλέπω να παίζει. Είναι όλη την ώρα ξάπλα, συνήθως στην αγκαλιά μου και θέλει αγκαλιές, χάδια και νάνι. Είναι φυσιολογικό αυτό; Τί παιχνίδια της έχω φτιάξει, τί καλώδια της έχω πάρει... Ο φίλος μου, μου λέει ότι την έχω χαζέψει από τα χάδια, αλλά χωρίς πλάκα εγώ ανησυχώ. Δεν θέλω να μου πάθει κάτι... Έχετε καμιάν ιδέα για το αν αυτό είναι φυσιολογικό ή όχι;

Σας ευχαριστώ...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Μικρούλα Κοιμάται συνέχεια...

Πρώτα από όλα να σου ζήσει η μικρούλα σου!
Αλήθεια πως την λένε???

Για τον ύπνο από όσα ξέρω δεν είναι κάτι που πρέπει να σε ανησυχεί. Τα γατάκια είναι πολύ υπναράδικα. Ακόμα και όταν ενηλικιωθούν τα γατούνια, κοιμούνται πολλές ώρες.
Όμως ρώτα και τον κτηνίατρο, μήπως τα φαρμακάκια που της δίνεις προκαλούν υπνηλία.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπερα και να χαιρεσαι το γατσουλινι σου.:D
Καταρχην να σε ρωτησω κατι.Απο την αρχη που την πηρες ηταν ετσι;Ή τον τελευταιο καιρο;
Παντως η αληθεια ειναι οτι ναι μεν η γατα θεωρειται ο βασιλιας του υπνου,αλλα σε αυτην την ηλικια ομως..κανονικα θα επρεπε να ειναι πολυ ζωηρο.Αλλο πραγμα δηλαδη ειναι να κοιμαται πολλες ωρες,αλλα μετα να ειναι ζωηρο,και εντελως διαφορετικο να ειναι ολη την ωρα ξαπλα και υποτονικο.Στη θεση σου οπωσδηποτε θα το πηγαινα κτηνιατρο,για καποιες εξετασεις,χωρις να θελω να σε τρομαξω βεβαια.Απλα για να εισαι σιγουρη.:)

:-D Γεια σου Kalliastar. Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Την μικρή μου την φωνάζουμε Μυρτούλα και τώρα που μιλάμε είναι στα πόδια μου πάνω στο κουβερτάκι της και κοιμάται... :-p Την κακομοίρα πρέπει να την κάνω μπάνιο μια φορά την εβδομάδα πρώτα με νερό και Betadin και μετά να την ξεβγάζω καλά. Την λυπάται η ψυχή μου γιατί δεν το αντέχει καθόλου. Και επίσης κάθε μέρα της δίνω sporanox για τους μίκητες και της βάζω και κολλύριο στο μάτια για τις τσιμπλίτσες της. Έχω γίνει πολύ χαζομαμά με αυτό το γατί... Δεν πρέπει να είναι η αγωγή και την πήγα και στην γιατρό και μου είπε ότι είναι φυσιολογικό να κοιμάται πολύ γιατί είναι ακόμα μωράκι, αλλά δεν καταλαβαίνω. Να παίξει αυτό το γατί δεν το έχει ανάγκη; :hmm:

Καλησπέρα Πουπουλίνα και σε ευχαριστώ που απάντησες. Όταν την πήρα ήταν πιο ενεργητική. Τώρα που το σκέφτομαι καλύτερα είναι τις τελευταίες μέρες που έχει απογίνει το κακό. Στην κτηνίατρο που το είπα μου είπε ότι δεν είναι τίποτα. Δεν ξέρω όμως αν πρέπει να κάνει κάποια εξειδικευμένη εξέταση. Φαντάζομαι ότι αν έπρεπε να γίνει κάτι θα μου το έλεγε. Τί να πω, ίσως να την έχω αγχώσει με τα κολλύρια και τα φάρμακα και τα μπάνια και θέλει λίγη ασφάλεια. Θα την ξαναπάρω τηλέφωνο την κτηνίατρο της να δούμε. Την έχω αγαπήσει πολύ και δεν θέλω καν να σκεφτώ ότι θα μπορούσε να μου πάθει κάτι...

Απάντηση: Μικρούλα κοιμάται συνέχεια...

Το κουτσουνάκι μου!!!
Ωραίο το όνομά της!
Τι να σου πω δεν ξέρω...
Σε σύγκριση με τον Παρη μου που τον είχα από 40 ημερών, θα σου πω ότι και ο δικός μου δεν έπαιζε καθόλου μέχρι κάποια ηλικία, όλο κοιμόταν στην αγκαλιά μου. Αλλά κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή.
Η κλασσική ερώτηση ενος γιατρού όταν περιγραφονται τέτοιες καταστάσεις είναι: τρώει? πίνει? παει στην τουαλέτα του κανονικά? πόσο κοιμάται???
Μήπως να ρωτήσεις και άλλο γιατρό για δεύτερη γνώμη?
Δεν θέλω να εμπλέκομαι σε ιατρικά θέματα που δεν γνωρίζω, αλλα ούτε και να σε ανησυχήσω.

Αν υπάρχει οικονομική δυνατότητα πήγαινέ την και σε άλλο γιατρό. Το γατάκι έχει ανοικτά τα ματάκια του η τα κρατά συνέχεια κλειστά (όταν δεν κοιμάται)??

Παντως εμενα και τα δυο μου γατια στην ηλικια των 3 μηνων,δεν κρατιοντουσαν απο την ζωηραδα.Εδω δεν μιλαμε για νεογεννητο..αλλα ειναι 3 μηνων,πανω στην ηλικια δηλαδη που ανακαλυπτει τις δυνατοτητες του και τις δυναμεις του.Μου φαινεται περιεργο να εχει αυτην την συμπεριφορα.:/:

Έχεις δίκιο Έφη μου.
Γι'αυτό έγραψα μήπως και της προκαλούν τα φάρμακα υπνηλία.
Αλλά ξαναγράφω δεν γνωριζω απο ιατρικά. Υποθέσεις κάνω. :)

Γεια σου Μυρτω και καλωσηρθες:)
Να ρωτησω κατι: γιατι πρεπει να την κανεις καθε εβδομαδα μπανιο?
Σε τοσο μικρο γατακι ειναι κι επικινδυνο απο οσο ξερω να μην κρυωσει.
Το να κοιμαται παρα πολλες ωρες ειναι φυσιολογικο, αλλα το να μην παιζει τις ωρες που ειναι ξυπνιο
μου φαινεται κι εμενα περιεργο. Μηπως να πηγαινες και σε εναν αλλο κτηνιατρο?

Τελευταία επεξεργασία:
:-D Σας ευχαριστώ όλους σας για το ενδιαφέρον και τις συμβουλές. Για το μπάνιο, πρέπει να της κάνω τοπικό τρίψημο με γάζες με Betadin σε σημεία που την έχουν χτυπήσει πολύ οι μύκητες και μετά να την ξεβγάζω. Παιδιά την πήρα από φιλοζωική (δεν θα ήθελα να γίνω πιο συγκεκριμένη) είχαν πολλά ζωάκια μέσα σε ένα σπίτι, όπου παίζει να ζούσαν και άνθρωποι, και ήταν χάλια η κατάσταση. Βρώμα και δυσοδία. Έλεος... Δεν την πήγα στην κτηνίατρο που μου πρότειναν εκείνοι γιατί ειλικρινά μετά από αυτό που είδα εκεί μέσα δεν ήθελα να έχω καθόλου πάρε δώσε και φυσικά δεν μπορούσα να εμπιστευτώ την κτηνίατρο που μου πρότειναν αφού θεωρητικά είχε δει τους μύκητες της μικρής μου όταν την εμβολίασε και δεν είχε κάνει τίποτα. Τώρα την αγωγή την κάνω μία βδομάδα και το δέρμα της μικρής μου έχει σχεδόν καθαρίσει και αρχίζουν σιγά σιγά να βγαίνουν τριχούλες. Κουρούπα θα μου γινόταν η μικρή μου... Η κτηνίατρος που την πήγα ήταν δοκιμασμένη από μία φίλη μου που πήγαινε εκεί τον σκύλο της και την εμπιστευόταν τυφλά. Τί να πω... Πάντως η αγωγή φαίνεται να λειτουργεί...

Γενικά η μικρή τρώει πάρα πολύ καλά. Για την ακρίβεια είναι πολύ λιχούδο. Και χόρτα να με δει να τρώω θα τρέξει να δει τί είναι και αν μπορεί να φάει. Τώρα που το λέμε, ένας τρόπος με 100% επιτυχία για να ξυπνήσει και να σου δώσει μεγάλη σημασία είναι να πας σχετικά κοντά της με φαϊ. Η μυρωδιά θα την κινητοποιήσει στο δευτερόλεπτο. Και νεράκι πίνει μια χαρά και όσο για την τουαλέτα, με το συμπάθιο αλλά είναι μεγάλη σκατιάρα... :-p Τα κακάκια της είναι μια χαρά. Απλά η μικρή μου έρχεται όλη την ώρα, κάνει πατουσάκια και θηλάζει την μπλούζα ακόμα...

Γιάννη τα ματάκια της τα έχει ανοιχτά όταν δεν κοιμάται και προσέχει και την παραμικρή κίνησή μου. Πολύ περίεργη είναι η μικρή... :-D

χμ..το οτι σου ερχεται ολη την ωρα,σου κανει πατουσακια κλπ..ειναι καλο σημαδι αυτο.:)

Είναι πολύ όμορφο... Ειδικά στην αρχή που δεν είχα ιδέα είχα πάθει πλάκα... :-D

Ολα πολυ θετικα ακουγονται αυτα που λες:)
Ισως τα τοσα φαρμακα επειδη ειναι και μικρουλα να την επιβαρυνουν και γιαυτο να μην εχει πολλη ενεργεια.
Το οτι εμπιστευεσαι την κτηνιατρο επισης ειναι πολυ σημαντικο.
Παρακολουθησε τη Μυρτουλα τις επομενες μερες και εαν δεις καποια αλλαγη τοτε να επiκοινωνησεις παλι με την κτηνιατρο.
Να δεις και πως θα ειναι βεβαια αφου τελειωσει η αγωγη που της δινεις.
Και να την χαιρεσαι!

Αφού τα ματάκια της τα έχει ανοικτά όταν είναι ξύπνια, αφού τινάζεται με το φαγητό που μυρίζει, κι αφού τιμά με το παραπάνω τη λεκάνη της και κυρίως σου κάνει πατουσάκια μην ανησυχείς για το μωρό σου. Είσαι το κλασικό δείγμα μιας υπερ- προστατευτικής μαμάς που ανησυχεί με το παραμικρό. :):):)
Κι αφού της αρέσει ο ύπνος αφησέ την. Που το ξέρεις μπορεί όταν εσύ τα βράδια που κοιμάσαι αυτό να κάνει βόλτες όλο το βράδυ στο διαμέρισμά σου. Και θα δεις πόσο θα αναπολείς τις τωρινές στιγμές που κοιμάται μετά από μερικούς μήνες που (πιθανότατα) θα ζωηρέψει και θα σε ξυπνά από τα άγρια χαράματα για να παίξετε :D:D

Να σου ζήσει και να την χαιρεσαι

Σας ευχαριστώ όλους σας και για τις ευχές και για τις συμβουλές σας... Ναι κι εγώ πιστεύω και ελπίζω ότι όλα θα πάνε καλά, αλλά για καλό και για κακό αύριο θα πάρω και ένα τηλέφωνο την κτηνίατρο... :-P

Και καλα θα κανεις....το καλυτερο ειναι αυτο,να εισαι και εσυ σιγουρη.:)

Καλημέρα κοριτσάκι!
Περιμένουμε νέα σας!!!

Καλημερα!!!Καθομουν και διαβαζα το θεμα και δεν ξερεις ποσο μου εχει φτιαξει την μερα.Μακαρι να ειστε παντα ετσι...και φυσικα αναμενουμε φωτο για να την θαυμασουμε μεχρι την παραμικρη λεπτομερεια:redface:.
Συγγνωμη αν βγαινω off topic αλλα θα ηθελα να σε ρωτησω.Εχω κι εγω ενα γατουλακι 3 μηνων,τον Γιωτη.Ζουσε σε ενα κοτετσι και οταν τον πηρα ηταν 3 εβδομαδων.Και για να μην τα πολυλογω πριν λιγες εβδμαδες ξινεται πολυυυ στο κεφαλακι του.Στο μαγουλακι του και πανω απο το ματι του.Εκει το εχει ματωσει(του εχω βαλει μπεταντιν),εχει πολυ κιτρινο που μοιαζει με πιττυριδα και του εχει φυγει το τριχωμα.Ειναι μυκητες????Συγγνωμη και παλι που βγαινω εκτος θεματος απλα τα συμπτωματα που περιγραφεις ταιριαζουν απολυτα με αυτα που εχει ο Γιωτης μου.Καλημερα και παλι πολλα γατοφιλακια στο μωρο σου!!!!!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back