Μικρόβια γάτας...

stellamaria

Νεοφερμένο μέλος

Η stellamaria αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 40 ετών. Έχει γράψει 29 μηνύματα.
η γατουλα μου ειναι 4 μηνων.Υγιεστατη,τις κανω ολα τα εμβολια,τις βαζω αμπουλες για τους ψυλλους,χαπακια για τα σκουληκακια στην κοιλιτσα της,ολα! η μητερα μου φοβαται ομως να την χαιδευω πραγμα που εγω δεν μπορω να το αποφυγω αφου μωλις την βλεπω τρελαινομαι!!:)πιστευω οτι ειναι υπερβολικη.. υπαρχει περιπτωση να κολλησω τιποτα απο την γατουλα μου?δεν κοιμαται μεσα στο σπιτι αλλα της εχω ενα σπιτακι αλλα την υπολοιπη μερα την βαζω μεσα για λιγο.. επισης δεν βγαινει καθολου στο δρομο .μονο στην αυλη μου καθεται(εχω μεγαλη αυλη).οταν την πιανω βεβαια τα πλενω τα χερια μου.. Δεν ξερω πιστευω αμα ειναι υγιης η γατα δεν υπαρχει προβλημα και για τους δυο μας.. εσεις τι γνωμη εχετε?:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τι να σου πω, εγώ μέχρι και στο στόμα τον φιλάω... Αν όντως το γατάκι είναι αποπαρασιτωμένο και υγιές, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Τα γατάκια, όταν δε νοσούν από κάτι, έχουν τα ίδια μικρόβια και βακτήρια που έχει και ένας υγιής άνθρωπος, δεν είναι και αποστειρωμένα. Απλώς δεν πρέπει να φοβάσαι, το βρίσκω εξαιρετικά υπερβολικό.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλε εγώ της δάγκωσα τα αυτάκια πρόσφατα και μετά την ουρά..Εφαγα και μια γρατζουνια στην μύτη μου ΩΡΑΙΟΤΑΤΗ αλλα το μωρο μου δεν το εκανε επιτηδες απλά η μαμά της έχει εεεεε κάμποσο καιρό να της κόψει τα νυχάκια...Σε πληροφορώ ότι κοιμάμαι μαζί με τα 2 μου γατάκια στο κεφάλι και τώρα τελευταία μέσα στα σκεπάσματα, τα φιλάμε στο στόμα με την συγκάτοικο μου και μερικές φορές πίνουμε από το ίδιο ποτήρι(κατα λάθος..)ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΘΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!!Α!Και είμαι πολύ επιρρεπεις στις αρρώστιες ενώ τώρα έχω να αρρωστήσω από τον ιανουάριο!!!!!!!!!!!!:)Δεν ισχύει αυτό που σου λένε αλλά με την προυπόθεση ότι ο κτηνίατρος σου την βρίσκει υγειη!Στον κήπο που λες απλά πρόσεχε για ψύλλους..Σημείωση:και τα γατάκια στην πιλωτή όταν έμενα με τους δικούς μου και πήγαινα σχολείο τα έπαιρνα αγκαλια και δεν επλενα τα χέρια ούτε τοτε αρρώσταινα..Αδέσποτα..μόνο τα ταίζαμε και δεν τα είχαμε καν εμβολιάσει..Ποτέ δεν είχα πρόβλημα!

εμενα μου εχουν πει αρκετοι κτηνιατροι οτι η γατα ειναι απο τα λιγα ζωα αν οχι και το μονο που δεν υπαρχει περιπτωση να σου κολλησει τιποτα!ακομα και για το τοξαπλασμα δεν ισχυει ειναι ασθενια των αγελαδων και μπορεις να το καλλησεις αν φας λαχανικα που δεν τα εχεις πλυνει καλα!ειναι επιπλεον και πεντακαθαρα ζωα!

ευχαριστω πολυ με βοηθησατε αρκετα!μα ουτε κι εγω εχω παρουσιασει κανενα προβλημα αλλα η μητερα μου με εχει φοβισει:/: εξαλου ουτε αλλεργικια ειμαι.και της εχω κανει και ολα τα εμβολια!

Λοιπόν, stellamaria, θα σου μιλήσω ως μαμά σου, γιατί θα μπορούσα να είμαι!!! Την επόμενη φορά, που η μαμά σου θα σου φωνάξει για μικρόβια, να της πεις, ότι αφού φοβάται τόσο πολύ, θα εγκαταστήσεις τη γατούλα μόνιμα μέσα στο σπίτι, διότι, με όλη τη φροντίδα που της κάνεις, απλά θα έχει λίγο πιο σκονισμένα πόδια από τις εσώκλειστες, τίποτε άλλο!!Όχι και να μη χαϊδεύεις τη γάτα:mad::mad:Πού ξανακούστηκε;:down: Εγώ στο πατρικό μου στην επαρχία προ αμνημονεύτων ετών, που δεν εμβολιάζαμε τις γάτες μας, είχα τρεις γάτες στην αυλή, που ήταν του σπιτιού, έμπαιναν στο σπίτι, έτρωγαν στο σπίτι, έπαιρναν τους υπνάκους τους στο σπίτι ,αλλά, το βράδυ κοιμούνταν έξω. ΦΥ-ΣΙ-ΚΑ και τις χαϊδεύαμε ανηλεώς, όπως να κάνεις και εσύ στη δική σου:up:

αχ ναι?ειμαι πολυ χαρουμενη!!!

Δεν θέλω να σε τρομάξω, αλλά εγώ στο δημοτικό είχα κολλήσει από γατάκια του δρόμου που τάιζα και χάιδευα μύκητες :( Ringworm, αν θες ψάξε και στο google για περισσότερες πληροφορίες. Αλλά δεν είναι κάτι το σοβαρό, απλά θέλει 2 μήνες να 'καθαρίσεις' τελείως και είναι ενοχλητικό...

Βέβαια εγώ τα έβαζα στους ώμους μου και τριβόντουσαν στο λαιμό μου και τέτοια...

Αν η γάτα σου έχει μύκητες -και ΔΕΝ το προσέξει ο κτηνίατρός σου (αν είναι σε αρχικό στάδιο)- τότε μπορεί να κολλήσεις...

ΜΥΚΗΤΕΣ?ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΑΝ ΕΧΕΙ ΜΥΚΗΤΕΣ Η ΓΑΤΑ?

Θα δεις κάτι σημαδάκια στη γούνα της, όπου το τρίχωμα αραιώνει. Φαίνονται σαν δαχτυλίδια από δέρμα χωρίς τρίχωμα. Ξεκινάνε από πολύ μικρό μέγεθος... Να, δες στη φωτογραφία:

https://www.cat-world.com.au/images/Ringwo1.jpg

Επίσης, απ' όσο διάβασα, οι γάτες μπορούν να κολλήσουν μύκητες αν έρχονται σε επαφή με άλλες που πάσχουν, ή αν κοιμηθούν στο ίδιο μέρος, κλπ. Είναι πολύ κολλητικοί και μπορούν να μεταπηδήσουν από τη γάτα στον άνθρωπο και τούμπαλιν :) Μερικές γάτες ενώ έχουν μύκητες, δεν παρουσιάζουν συμπτώματα, αλλά μπορούν να κολλήσουν τον άνθρωπο κανονικότατα.

Για να δει ο κτηνίατρός σου αν έχει το γατί σου τέτοιο πράγμα πρέπει να κάνει κάτι ειδικές εξετάσεις στην τρίχα του (απ' ό,τι διάβασα στο google).

Δεν νομίζω να έχει η γατούλα σου, αλλά ρώτησες τί θα μπορούσες να κολλήσεις, γι' αυτό και στο αναφέρω, επειδή υπήρξα... παθούσα!!!

Έχω αναφέρει την ιστορία της Tigrinas, η οποία βρέθηκε στην αυλή μου, με κλειστά ματάκια, ακόμα...

Είχε αρκετά προβλήματα, σαν γατάκι αλλά όλα πήγαν καλά, χάρην του κτηνίατρου και του Νοσοκομείου Μικρών Ζώων, στην Παλλήνη...

Ένα από τα προβλήματα που είχε από μωρό, αλλά δεν το παρατηρήσαμε ήταν οι μύκητες...

Έβλεπα, ότι μέσα σε μερικές μέρες η tigrina, είχε χάσει το τρίχωμα, σε πολλά σημεία και σε άλλα άμα τραβούσα την τρίχα της μου έμενε στα χέρια...

Όταν την πήγα στο γιατρό, ήταν 150 γραμμάρια, τότε, της έδωσε ένα φάρμακο (για τους μύκητες, το οποίο παίρνουν και οι άνθρωποι)...

1 χάπι = 10 δόσεις για την tigrina των 150 gr...

Σε 30 μέρες η tigrina, ήταν περδίκι και εμείς το ίδιο με μια ειδική αλοιφή, που μας έδωσε ο δερματολόγος...

Η tigrina, να πω εδώ, ότι είναι γάτα του σπιτιού...
Απλά τους είχε από μωρό, πριν τη βρούμε...

καλησπέρα stellamaria! ένα πραγμα μόνο θα σου πω! είμαι ψυχωτική με τα μικρόβια σε σημείο που μπορώ να πλένω τα χέρια μου για το οτιδήποτε! πριν 2 μήνες βρήκα έναν γατούλη και τον πήρα σπίτι μου όπου και πρόκειται να μείνει για πάντα! και οι δύο κτηνίατροι που ρώτησα μου είπαν ότι οι γάτες είναι πραγματικά καθαρά ζωάκια και από τη στιγμή που έχουν εμβολιασθεί, αποπαρασιτωθει κλπ κλπ δεν υπάρχει κίνδυνος!! ένα θα σου πω: πατάει στο μαξιλάρι μου και μου είναι αδιάφορο!! :whistle::whistle:

Mε αφορμη αυτο το θεμα θα ηθελα να αναφερω και κατι αλλο.Απο οτι ξερω υπαρχει μια πολυ σοβαρη ασθενεια με την οποια η γυναικα μπορει να μεινει στειρα εαν καταπιει ή αναπνευσει κατα λαθος τριχα γατας....
Το ειχει παθει και μια γνωστη μας που ζουσε μια ζωη με γατες(το ειχε εξακριβωσει και ο γιατρος, δεν εκανε μονη της υποθεσεις) .
Γενικα και στο σχολειο μας την ειχαν αναφερει ως πολυ σοβαρη ασθενεια και ο περισσοτερος κοσμος την αναφερει και γνωριζει πολυ δραματικες εμπειριες με αυτο το θεμα.
Εγω σαν τρελη γατοφιλη δεν το υπολογιζω αν και γνωριζω τις συνεπειες και για να πω την αληθεια δεν μου κεγεται καρφι...Οι γονεις μου ομως καθε φορα που θα με δουν αγκαλια με τον γατο και να εχω τριχες στην μλπουζα μου ειναι το πρωτο που θα μου αναφερουν...Ο γατος μου δεν μενει μεσα στο σπιτι για αυτον ακριβως τον λογο μιας και ειμαστε 4 κοριτσια, αλλα ευτυχως ειναι δικο μας,ειναι 2οροφο και εχουμε χτισει τον 2ο οροφο οπου και μενουμε και ο γατουλης μου κοβει βολτες και κοιμαται στον 1ο οροφο ο οποιος ειναι μισοτελειομενος αλλα χτισμενος και κλειστος οποτε δεν μπορει να βγει εξω.Εγω σκεφτομαι σοβαρα αμα μεινω μονη μου αργοτερα να τον εχω μεσα στο σπιτι μου.
Αλλα δεν ξερω και γω τι ισχυει και τι οχι και δεν μπορω να πω και κατι για να πεισω τους γονεις μου και κανεναν απο αυτους που γνωριζουν την ασθενεια,καθως εχουν προσωπικες εμπειριες.
Αν γνωριζατε κατι περισσοτερο θα με βοηθουσατε πολυ γιατι ειμαι φοβερα μπερδεμενη.....:hmm:
Συγνωμη για το μεγαλο κειμενο αλλα ειναι κατι που με βασανιζει απο μικρη...

Mε αφορμη αυτο το θεμα θα ηθελα να αναφερω και κατι αλλο.Απο οτι ξερω υπαρχει μια πολυ σοβαρη ασθενεια με την οποια η γυναικα μπορει να μεινει στειρα εαν καταπιει ή αναπνευσει κατα λαθος τριχα γατας....
Το ειχει παθει και μια γνωστη μας που ζουσε μια ζωη με γατες(το ειχε εξακριβωσει και ο γιατρος, δεν εκανε μονη της υποθεσεις) .
Γενικα και στο σχολειο μας την ειχαν αναφερει ως πολυ σοβαρη ασθενεια και ο περισσοτερος κοσμος την αναφερει και γνωριζει πολυ δραματικες εμπειριες με αυτο το θεμα.
Εγω σαν τρελη γατοφιλη δεν το υπολογιζω αν και γνωριζω τις συνεπειες και για να πω την αληθεια δεν μου κεγεται καρφι...Οι γονεις μου ομως καθε φορα που θα με δουν αγκαλια με τον γατο και να εχω τριχες στην μλπουζα μου ειναι το πρωτο που θα μου αναφερουν...Ο γατος μου δεν μενει μεσα στο σπιτι για αυτον ακριβως τον λογο μιας και ειμαστε 4 κοριτσια, αλλα ευτυχως ειναι δικο μας,ειναι 2οροφο και εχουμε χτισει τον 2ο οροφο οπου και μενουμε και ο γατουλης μου κοβει βολτες και κοιμαται στον 1ο οροφο ο οποιος ειναι μισοτελειομενος αλλα χτισμενος και κλειστος οποτε δεν μπορει να βγει εξω.Εγω σκεφτομαι σοβαρα αμα μεινω μονη μου αργοτερα να τον εχω μεσα στο σπιτι μου.
Αλλα δεν ξερω και γω τι ισχυει και τι οχι και δεν μπορω να πω και κατι για να πεισω τους γονεις μου και κανεναν απο αυτους που γνωριζουν την ασθενεια,καθως εχουν προσωπικες εμπειριες.
Αν γνωριζατε κατι περισσοτερο θα με βοηθουσατε πολυ γιατι ειμαι φοβερα μπερδεμενη.....:hmm:
Συγνωμη για το μεγαλο κειμενο αλλα ειναι κατι που με βασανιζει απο μικρη...

λέγετε τοξόπλασμα και είναι ασθένεια των αγελάδων!μπορείς να το κολλήσεις από λαχανικά εάν δεν πλυθούν καλά!η γάτα μπορεί να το κολλήσει εάν φάει ωμό κρέας αγελάδας! από ενημέρωση που έχω από δύο κτηνιάτρους δεν μπορεί να στο κολλήσει η γάτα σε καμία περίπτωση!ελπίζω να βοήθησα!:)

σχετικά με την τοξοπλάσμωση υπάρχει άρθρο στο σάιτ, εδώ: https://www.mypetz.gr/threads/Τοξοπλασμάτωση-και-δημόσια-υγεία.219979/

εάν ήταν να πάθαιναν οι άνθρωποι όλα αυτά τα φρικτά πράγματα που υποθέτουν κάποιοι, απο τις γάτες, τότε όλες οι ιδιοκτήτριες γατών θα είχαν μείνει στείρες ή θα είχαν πάθει τρομερές αρρώστιες. αν είναι δυνατόν. το να καταπιεί κανείς τρίχα γάτας δεν είναι κ τόσο δύσκολο να γίνει (ειδικά όταν πρόκειται για μακρύτριχη), και φυσικά κ δεν παθαίνεις τίποτα αμα καταπιείς μια τρίχα!

τώρα σχετικά με τις μυκητιάσεις..... μύκητες μπορούμε να κολλήσουμε ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ π.χ. από τη θάλασσα ή την πισίνα λόγω της υγρασίας που ευνοεί την ανάπτυξή τους, ή ακόμα και κατά τη διάρκεια της περιόδου (για τις γυναίκες) όταν υπάρχουν ορμονικές διαταραχές μπορεί να αναπτυχθούν μύκητες στην κολπική περιοχή. ακόμα χρησιμοποιώντας την ίδια πετσέτα με άτομο που έχει μύκητες στα νύχια των χεριών μπορούμε να τους κολλήσουμε κ εμείς.
το θέμα είναι ότι και να συμβούν όλα αυτά, δεν έγινε τίποτα το τραγικό φυσικά!
όλα αυτά είναι πράγματα αναπόφευκτα μέχρι ένα σημείο και που αντιμετωπίζονται εύκολα και γρήγορα.
οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν πάθει κάποια μυκητίαση κατά τη διάρκεια της ζωής τους..

τώρα, το να ψάχνουμε την κάθε περίπτωση που ΜΠΟΡΕΙ και να κολλήσουμε μύκητες, και να προσπαθούμε με κάθε τρόπο να την αποφύγουμε, είναι τόσο υπερβολικό που φτάνει σε επίπεδο παθολογικό.

στελλαμαρια ίσως να ήταν καλή ιδέα να εκτυπώσεις το παραπάνω άρθρο για την τοξοπλάσμωση https://www.mypetz.gr/threads/Τοξοπλασμάτωση-και-δημόσια-υγεία.219979/ και να το δώσεις στη μαμά σου για να μην ανησυχεί για το συγκεκριμένο θέμα.

επίσης, τα μικρόβια κυκλοφορούν παντού και πάντα και είναι επίσης ακραίο και παράλογο να προσπαθούμε αγωνιωδώς να τα αποφύγουμε. υπάρχουν ούτως ή άλλως.
το θέμα είναι να ακολουθούμε ορισμένους βασικούς κανόνες υγιεινής και να εμπιστευόμαστε τα επιστημονικά δεδομένα (τα οποία λένε ότι η επαφή με υγιείς γάτες ουδένα πρόβλημα μπορεί να μας δημιουργήσει. -ακόμα και όταν προκειται για άρρωστες γάτες, οι περισσότερες ασθένειες δεν μπορούν να μεταδοθούν στον άνθρωπο) και όχι τις προσωπικές μας μικροφοβίες ή προκαταλήψεις.

της δικιας μου δεν της λειπει τριχωμα σε σημεια απλα ανοιγει μικρες πληγες σε διαφορα σημεια αλλα μου ειπαν οτι κ αυτο μυκητες ειναι.δεν ξερω τι να πω....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αν είναι μύκητες, την πας στον Κτηνίατρο, και σου δίνει θεραπεία. Επίσης μια καλή τροφή, οχι απο super Market, βοηθάει πολύ!:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

η γατουλα μου ειναι 4 μηνων.Υγιεστατη,τις κανω ολα τα εμβολια,τις βαζω αμπουλες για τους ψυλλους,χαπακια για τα σκουληκακια στην κοιλιτσα της,ολα! η μητερα μου φοβαται ομως να την χαιδευω πραγμα που εγω δεν μπορω να το αποφυγω αφου μωλις την βλεπω τρελαινομαι!!:)πιστευω οτι ειναι υπερβολικη.. υπαρχει περιπτωση να κολλησω τιποτα απο την γατουλα μου?δεν κοιμαται μεσα στο σπιτι αλλα της εχω ενα σπιτακι αλλα την υπολοιπη μερα την βαζω μεσα για λιγο.. επισης δεν βγαινει καθολου στο δρομο .μονο στην αυλη μου καθεται(εχω μεγαλη αυλη).οταν την πιανω βεβαια τα πλενω τα χερια μου.. Δεν ξερω πιστευω αμα ειναι υγιης η γατα δεν υπαρχει προβλημα και για τους δυο μας.. εσεις τι γνωμη εχετε?:)

Μετά τα σχετικά θέματα που μπορείς να διαβάσεις στο φόρουμ (τα επίσημα άρθρα σχετικά με τις γατοασθένειες εννοώ) ο καταλληλότερος άνθρωπος που μπορεί να απαντήσει στις ερωτήσεις σου, και να καθησυχάσει και τους γονείς σου, είναι ο κτηνίατρος! Είμαι σίγουρη ότι θα απαντήσει σε όλα και ότι έχει τις γνώσεις και την εμπειρία.
Πέραν αυτού, δε θα σου γράψω τις δικές μου εμπειρίες και την αλληλεπίδραση με τις γάτες της ζωής μου, θα σου πω όμως ότι είναι απαραίτητη η στοιχειώδης καθαριότητα και υγιεινή που θα έπρεπε να εφαρμόζουμε όλοι στη ζωή μας: υγιής γάτα, στειρωμένη, εμβολιασμένη, αποπαρασιτωμένη, φροντίδα του σπιτιού για τρίχες και καθημερινό καθάρισμα της άμμου, αν την έχεις μέσα στο σπίτι και καθαρά χέρια από πλευράς σου. Νομίζω ότι είναι απλό.
Το πιο σημαντικό είναι η ενημέρωση, τεκμηριωμένη και χωρίς πανικούς και υστερίες για μια συμβίωση χωρίς παρατράγουδα.

Υ.Γ. Και πρόσεξε! Αν οι γονείς σου γκρινιάζουν τώρα με τις τρίχες, θα σε πρήξουν πριν την εγκυμοσύνη για το τοξόπλασμα (πιθανόν θα μπουν και τα πεθερικά στο χορό)! Στο χέρι σου θα είναι να τηρήσεις τις ισορροπίες και να δώσεις το σωστό παράδειγμα!!

Πολύ σωστά τα προαναφερθέντα!!Όσον αφορά στην τοξοπλάσμωση το θεωρώ λίγο απίθανο να σου συμβεί.εγώ με την δικιά μου κοιμάμαι αγκαλιά κ δεν πρόκειται να αλλάξει παρόλο που θέλω σίγουρα να αποκτήσω παιδί αργότερα..απλά φροντίζω να τηρώ τους βασικούς κανόνες υγειινής..

Ναι, βέβαια, αν καταπιείς τρίχα γάτας μένεις στείρα, σου πέφτουν τα δόντια ΚΑΙ τα μαλλιά, παθαίνεις καρκίνο, αλτζχάιμερ και ποδάγρα....

Γι'αυτό και το ανθρώπινο είδος το οποίο μόλις πρόσφατα βγήκε από τις σπηλιές όπου κοιμότανε επί χιλιάδες χρόνια, με χιλιάδες άλλα είδη(ζώα, πουλιά, τρωκτικά, έντομα, μύκητες, βακτήρια), μέσα στα σκατά τους, είχε πρόβλημα επιβίωσης.

Άμα πια, έχουμε καμμιά 30αριά χρόνια που αποκτήσαμε τουαλέτα μέσα στο σπίτι στην Ελλάδα(σε μερικά χωριά βέβαια όχι ακόμη) και μας μόλυνε η γάτα μη χ...σω...

Εντάξει, περιμένω περίοδο και τα παίρνω εύκολα αλλά βάλτε λίγο τη λογική να δουλέψει ρε παιδιά...

Α, και αν κολλήσεις μύκητες από τη γάτα σου (που πιο εύκολα θα κολλήσεις από το Μήτσο και αυτοί θα'ναι και εντός σου και δε θα φύγουν εύκολα...) βάζεις αλοιφή Lamisil λίγες μέρες και τελείωσες. Αυτήν που διαφημίζει και η τηλεόραση για τα πόδια που βρωμάνε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back