Μικρόβια γάτας...

• Thread starter Thread starter Ioanna82
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Ως παθούσα (έχω κολλήσει δύο φορές μύκητες από γατούλα) έχω να πω τα εξής:
Πρώτον, δεν είναι τίποτα, χρειάζεται μόνο μία επιδερμική θεραπεία για λίγες ημέρες και τέρμα.
Δεύτερον, τα ήθελα και τα έπαθα. Δηλαδή: Πριν από λίγο καιρό φιλοξενούσα ένα μαυρούλι που είχε μύκητες, και ο κτηνίατρος μου είχε πει να αποφεύγω την επαφή και σε κάθε περίπτωση αν το ακουμπήσω να πλένω τα χέρια μου με Hibitane (ειδικό σαπούνι για μύκητες). Αλλά ο μικρός μου ήθελε όλο αγκαλιές, εγώ δε μπορούσα να αντισταθώ και σκέφτηκα τι να κάνουμε, αν κολλήσω κόλλησα:lol:.
Αυτό το παραθέτω για να δείξω ότι είναι τόσο απλό το θέμα των μυκήτων που δεν έσκασα και πολύ (πράγματι κόλλησα:P).

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κάτι ακόμη.
Την πρώτη φορά είχα κολλήσει από ένα γατάκι που είχαμε στην πολυκατοικία όταν ήμουν πολύ μικρή (η αδερφή μου επίσης). Η μητέρα μου είχε πάθει πανικό, λες και πάθαμε γάγκραινα!!!
Όταν φέραμε τη Λουλούκα μου σπίτι, αυτό ήταν το μόνιμο επιχείρημα της μητέρας μου ("δεν είδατε τι πάθατε με τους μύκητες, θα κολλήσετε τίποτα". κλπ). Μετά από εννιά χρόνια συμβίωσης με τη Λουλούκα και η μητέρα μου πλέον ως φανατική γατόφιλος όταν της είπα ότι κόλλησα μύκητες από το μαυρούλη μου είπε "έ καλά, δεν είναι τίποτα. Το καημένο το γατάκι είναι ταλαιπωρημένο"!!!!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εντάξει, αφού τά'πα και ξεθύμανα (είπαμε, περιμένω περίοδο, χωρίς πλάκα!!) ας μιλήσουμε και σοβαρά.

Αν θέλετε να έχετε τη γατούλα σας στο κρεββάτι σας και στην αγκαλιά σας με πλήρη ασφάλεια δεν πρέπει να βγαίνει έξω. Γιατί αν βγαίνει έξω δεν μπορείτε να ελέγχετε τι τρώει, που κυλιέται και με ποιά γάτα τσακώθηκε ή ζευγάρωσε. Μπορεί να φάει ποντίκια(που δεν είναι και ό,τι καθαρότερο) ή χαλασμένα κρέατα και εντόσθια από τα σκουπίδια ή να κυλιστεί κάπου βρώμικα ή να έρθει σε επαφή με άρρωστο ζώο.
Επίσης, όσον αφορά το τοξόπλασμα, δεν προκαλεί στειρότητα, προκαλεί αποβολή αν προσβληθείς κατά το πρώτο τρίμηνο. Πιο επικίνδυνα είναι οι σαλάτες και τα κρέατα που δεν πλύθηκαν και δεν μαγειρεύτηκαν καλά. Γι'αυτό και δε πρέπει να ταΐζετε ποτέ τη γάτα σας με ωμά κρέατα. Γι'αυτό επίσης οι Γάλλοι που τρώνε το κρέας με το αίμα του έχουν τοξόπλασμα σε τρελλά ποσοστά. Ε, δεν τους είδα και να μειώνονται!!!

Μια φίλη μου προσπαθούσε 10 χρόνια να κάνει παιδί (δεν είχε γάτα, βουλωμένες σάλπιγγες είχε...). Όταν επιτέλους έμεινε έγκυος με εξωσωματική ο γιατρός της απαγόρευσε να τρώει έξω (γιατί δεν ξέρεις πόσο καθαρό είναι το μαγαζί, αν πλένουν τα λαχανικά, αν κόβουν τα ψημμένα με το ίδιο μαχαίρι που καθαρίζουν τα ωμά κ.λ.π) και τους είπε καλύτερα να πλένει ο άντρας της τα κρέατα.

Μην πανικοβάλλεστε. Ανέκαθεν υπήρχαν γάτες γύρω από τον άνθρωπο, σε κάθε σπίτι. Χωρίς απορρυπαντικά, απολυμαντικά, αντιβιοτικά. Δεν πάθαμε και τίποτε... Το κάπνισμα από τη άλλη προκαλεί αποδεδειγμένα και στειρότητα και καρδιά και καρκίνο και αποφρακτική πνευμονοπάθεια. Το κόψαμε ή μήπως όλο αυξάνεται το ποσοστό των καπνιστών?

Ναι, βέβαια, αν καταπιείς τρίχα γάτας μένεις στείρα, σου πέφτουν τα δόντια ΚΑΙ τα μαλλιά, παθαίνεις καρκίνο, αλτζχάιμερ και ποδάγρα....

Γι'αυτό και το ανθρώπινο είδος το οποίο μόλις πρόσφατα βγήκε από τις σπηλιές όπου κοιμότανε επί χιλιάδες χρόνια, με χιλιάδες άλλα είδη(ζώα, πουλιά, τρωκτικά, έντομα, μύκητες, βακτήρια), μέσα στα σκατά τους, είχε πρόβλημα επιβίωσης.

Άμα πια, έχουμε καμμιά 30αριά χρόνια που αποκτήσαμε τουαλέτα μέσα στο σπίτι στην Ελλάδα(σε μερικά χωριά βέβαια όχι ακόμη) και μας μόλυνε η γάτα μη χ...σω...

Εντάξει, περιμένω περίοδο και τα παίρνω εύκολα αλλά βάλτε λίγο τη λογική να δουλέψει ρε παιδιά...

Α, και αν κολλήσεις μύκητες από τη γάτα σου (που πιο εύκολα θα κολλήσεις από το Μήτσο και αυτοί θα'ναι και εντός σου και δε θα φύγουν εύκολα...) βάζεις αλοιφή Lamisil λίγες μέρες και τελείωσες. Αυτήν που διαφημίζει και η τηλεόραση για τα πόδια που βρωμάνε.

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:τι πλάκα που έχεις!!!πάντως η kanesten είναι καλύτερη!!όχι για μύκητες ποδιών..;):P ρε παιδιά χαλαρώστε!δεν είναι τίποτα..

Εντάξει, αφού τά'πα και ξεθύμανα (είπαμε, περιμένω περίοδο, χωρίς πλάκα!!) ας μιλήσουμε και σοβαρά.

Αν θέλετε να έχετε τη γατούλα σας στο κρεββάτι σας και στην αγκαλιά σας με πλήρη ασφάλεια δεν πρέπει να βγαίνει έξω. Γιατί αν βγαίνει έξω δεν μπορείτε να ελέγχετε τι τρώει, που κυλιέται και με ποιά γάτα τσακώθηκε ή ζευγάρωσε. Μπορεί να φάει ποντίκια(που δεν είναι και ό,τι καθαρότερο) ή χαλασμένα κρέατα και εντόσθια από τα σκουπίδια ή να κυλιστεί κάπου βρώμικα ή να έρθει σε επαφή με άρρωστο ζώο.
Επίσης, όσον αφορά το τοξόπλασμα, δεν προκαλεί στειρότητα, προκαλεί αποβολή αν προσβληθείς κατά το πρώτο τρίμηνο. Πιο επικίνδυνα είναι οι σαλάτες και τα κρέατα που δεν πλύθηκαν και δεν μαγειρεύτηκαν καλά. Γι'αυτό και δε πρέπει να ταΐζετε ποτέ τη γάτα σας με ωμά κρέατα. Γι'αυτό επίσης οι Γάλλοι που τρώνε το κρέας με το αίμα του έχουν τοξόπλασμα σε τρελλά ποσοστά. Ε, δεν τους είδα και να μειώνονται!!!

Μια φίλη μου προσπαθούσε 10 χρόνια να κάνει παιδί (δεν είχε γάτα, βουλωμένες σάλπιγγες είχε...). Όταν επιτέλους έμεινε έγκυος με εξωσωματική ο γιατρός της απαγόρευσε να τρώει έξω (γιατί δεν ξέρεις πόσο καθαρό είναι το μαγαζί, αν πλένουν τα λαχανικά, αν κόβουν τα ψημμένα με το ίδιο μαχαίρι που καθαρίζουν τα ωμά κ.λ.π) και τους είπε καλύτερα να πλένει ο άντρας της τα κρέατα.

Μην πανικοβάλλεστε. Ανέκαθεν υπήρχαν γάτες γύρω από τον άνθρωπο, σε κάθε σπίτι. Χωρίς απορρυπαντικά, απολυμαντικά, αντιβιοτικά. Δεν πάθαμε και τίποτε... Το κάπνισμα από τη άλλη προκαλεί αποδεδειγμένα και στειρότητα και καρδιά και καρκίνο και αποφρακτική πνευμονοπάθεια. Το κόψαμε ή μήπως όλο αυξάνεται το ποσοστό των καπνιστών?

πές τα χρισόστομε!!:cool:
από τον πολύ μας φόβο στο τέλος τα παθαίνουμε όλα..όσο για το κάπνισμα..,δεν το καταλαβαίνω..

εγω το μονο που εχω να πω οτι για ολα τα ζωα ειναι σαν να φτιαχνουν μυθους..ειχα χρονια παπαγαλακια και ο μπαμπας μου περιφανος το ελεγε παντου..η απαντηση ''τα παπαγαλακια ειναι γρουσουζια για το σπιτι και βρωμικα''..15χρονια που τα ειχα τπτ δεν επαθα..''οι χελωνες (ξηρας) ειναι γρουσουζικες και αυτες'' τοσα χρονια ειχα και εχω και τωρα δεν ειδα γρουσουζια..με τις γατες δεν θα μπορεις να κανεις παιδια..2 εκανε η ξαδερφη μου με τον γατο μες στο σπιτι..

για ολα εχουν κατι να πουν..αν ηταν ετσι δεν θα επρεπε να κυκλοφορουμε στον δρομο μην κολλησουμε τπτ..ελεος..βαλε την γατουλα μες στο σπιτι..η γιαγια μου πριν χρονια που δεν ξεραμε για εμβολια και στειρωσεις ειχε 2 και κοιμοντουσαν στο κρεβατι της και βγαιναν και εξω βολτες στην αυλη..τι αγκαλιες τι χαδια ,ποτε δεν κολλησαμε τπτ..:P:P:P

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back