Μικρό γατάκι και αλλαγή χώρου...!

stavrianna

Νεοφερμένο μέλος

Ο stavrianna αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών. Έχει γράψει 6 μηνύματα.
Kαλησπέρα σας..!!!!:)

Πολύ συχνά διαβάζω τα άρθρα & τις συζητήσεις σας (έχω και εγώ μεγάλη αδυναμία στα γατάκια!!:inlove:) ... αλλά πρώτη φορά σας γράφω...! ...όπως φαίνεται χρειάζομαι την συμβούλη σας :)

Μόλις αποκτήσαμε (με το παιδί που είμαστε μαζί!!!) ενά μικρό - τέλειο γατούλη!

Ειναι περίπου δύο μηνών και μπορώ να περάσω όλο το απόγευμα περιγράφοντας σας πόσο τέλειο είναι :P ....αλλά πιστεύω μπορείτε να με καταλάβετε!!!!!

Σε πρώτη φάση το πήρα σπίτι μου .. και δείχνει να έχει εξοικοιωθεί μια χαρά με το χώρο...αν και υπάρχουν πολλά σημεία που δεν έχει καταστρέψει ακόμη !!:rolleyes:

Το θέμα είναι ότι κάποια στιγμή θα χρειαστεί να το μετακινήσουμε στο σπίτι του αγοριού μου..Βασικά, προέκυψαν υποχρεώσεις που μας θα αναγκάσουν και εμάς τους ίδιους να πηγαινοερχόμαστε ανάμεσα στα 2 σπίτια κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού...!
Και αναρωτίομαστε πόσο τραυματικό είναι αυτό για ένα γατάκι..!

Αν μετακινηθεί τελικά, είναι καλύτερο να το καθυστερήσουμε ?
(αυτή τη στιγμή έχουμε επικεντρωθεί στο να εξοικοιωθεί με τους ανθρώπους - καθώς ήταν αγριο όταν το υιοθετήσαμε..και η αλήθεια είναι ότι δεν περιμενα να γίνει τόσο γρήγορα τόσο χαδιάρης !!!!) ή να το κάνουμε το συντομότερο δυνατόν ?

Και επίσης αναρωτιέμαι τι είναι καλύτερο ..να το αφήσουμε στο ίδιο σπίτι και να ναι μόνο του κατά διαστήματα...( ίσως και μία και δύο μέρες... ) ή να το πηγαινοφέρνουμε?
Ειλικρινά δεν μου αρέσει να το σκέφτομαι μόνο του ...ακόμη και όταν είμαι στη δουλειά δεν μπορώ να το σκέφτομαι μοναχούλι του (ξέρω ότι επειδή είναι πολύ μωρό παραπονίεται όταν δεν είμαστε μαζί του:()

Περιμένω την συμβουλή σας!!!!:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πρώτα απ' όλα να σας ζήσει!!!:D Βασικά το θέμα είναι να συνηθίσει εσάς, μετά να εξοικιωθεί με το δικό σου σπίτι και όταν το μεταφέρετε στο σπίτι του αγοριού σου στην αρχή θα τα έχει για λίγο χαμένα αλλά μετά θα το εξερευνήσει και θα το συνηθίσει και αυτό! Αντε, ποιος τη χάρη του, να έχει δύο σπίτια για πάρτη του!!!!
ΥΓ: Και η Μένια όταν την πρωτοπήγαμε στο εξοχικό κρυβόταν στην αρχή κάτω απ' τα κρεβάτια, μετά ξεθάρρεψε και δεν άφηνε κανέναν να ανέβει πάνω στη σοφίτα!!:lol::lol: Την ήθελε όλη δικιά της! Μη σου πω ότι προτιμάει το εξοχικό πλέον από το σπίτι της Αθήνας!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλώς ήρθες και να χαίρεσαι το γατάκι σου!:)

Οι γάτες υποτίθεται ότι αισθάνονται ανασφάλεια όταν φεύγουν απ' το χώρο τους. Αλλά η γνώμη μου είναι ότι ένα τόσο μικρό γατάκι θα νιώθει καλύτερα με τους ανθρώπους που το φροντίζουν. Στη θέση σου θα το έπαιρνα μαζί μου. Άλλωστε τα μικρά είναι αρκετά ευπροσάρμοστα και θα συνηθίσει γρήγορα στην εναλλαγή περιβάλλοντος.

Όμως θα σου πρότεινα να καθυστερήσετε λίγο την πρώτη μετακίνηση, μέχρι να εξοικειωθεί πλήρως μαζί σας.:)
Βάλε και καμιά φωτογραφία να το δούμε!

Γεια σου stavrianna! Να σας ζήσει ο γατούκος, με πολλά παιχνίδια και γουργουρητά. Μόλις εξοικιωθεί πλήρως με το σπίτι σου, μπορείς να τον μετακινήσεις σε άλλο σπίτι. Στην αρχή, για να νιώσει άνετα, να τον περιορίσεις σε μικρό χώρο και αργότερα, άστον να επεκταθεί. Σε κάθε μετακίνηση, φρόντισε να βρίσκει τα πράγματά του στα ίδια μέρη (άμμο, φωλιά, κυπελλάκι) και, έτσι, θα προσαρμοστεί μια χαρά.

Καλησπέρα και από εμένα.....
Εγώ είμαι το αγόρι ....που έχει το δεύτερο σπίτι για τον γάτο !!! χε χε
Δυστυχώς περίμενα να ακούσω καλύτερες συμβουλές από όλους σας ... :down:αντί να της πείτε να το φέρει στο σπίτι μου να το έχω να παίζω της λέτε να το κρατήσει στο δικό της ...τς τς τς τς τι να σας πω !!! :up::up::up::up:

Χε χε ..... !!!!

Ευχαριστούμε πολύ για τις συμβουλές σας ....
κι εδώ θα βάλουμε και μερικές φωτογραφίες (αν τα καταφέρω) !!!

Συνημμένα

• Image0027.jpg
    Image0027.jpg
    190,9 KB · Εμφανίσεις: 39
  • Image0028.jpg
    Image0028.jpg
    172,1 KB · Εμφανίσεις: 45
Τι όμορφος!!!Ε δεν αξίζει αυτός ο γάτος δυο σπίτια;;;:up:

Σας ευχαριστώ όλους σας για την ανταπόκριση!!!!:D

Νομίζω είχα αγχωθεί λίγο ότι θα του δημιουργήσουμε ψυχολογικά προβλήματα !!! :P:P

Οπότε τον βλέπω να έχει δύο σπίτια να καταστρέψει με την ησυχία του :up:

Καλως ηρθατε και οι δυο σας στο σαιτ και συγχαρηρηρια απο μενα που
βαλατε στην ζωη σας αυτο το υπεροχο τιγρε πλασματακι:up:
Σιγουρα θα σας χαρισει πολλη αγαπη και πολλες χαρουμενες και ευτυχισμενες στιγμες.
Οι γατες τωρα κατα γενικη ομολογια δενονται περισσοτερο με τον χωρο που ζουνε, αυτο ομως ειναι πολυ μικρουλι και δεν προλαβε (αν καταλαβα καλα) να δεθει ακομη με τον δικο σου χωρο.Οποτε παρτε το μαζι σας
να νιωθει περισσοτερο την ανθρωπινη παρουσια τωρα που ειναι ακομη μικρουλι για να μην γινει ενα φοβισμενο αντικοινωνικο γατακι.Αφου δεν μεγαλωνει με τα αδερφακια του για να κοινωνικοποιηθει σωστα,
ας εχει διπλα του δυο ανθρωπους που το αγαπανε:D
Ονοματακι του δωσατε? ;):D

Είναι σίγουρο ότι ένα γατάκι μικρό σου αλλάζει την ψυχολογία κτλ ... Ελπίζω μόνο να το δεχτεί και στο σπίτι η άλλη γάτα που έχω που είναι λίγο μεγάλη (3 ετών περίπου)..γιατί η τελευταία προσπάθεια που έκανα ήταν νομίζω τραυματική γιατί την έβγαζε εκτός σπιτιού για 2-3 μήνες !!!

Όνομα δεν του έχουμε βγάλει αλλά ψάχνουμε κάτι να ταιριάζει με τον χαρακτήρα του !!!! χιχιχιχιχιχιχι σιγά σιγά !!! Το έχει αναλάβει άλλωστε η αδελφή της κοπέλας μου που την κάναμε νονά !!!! :) :) :) :) :up::up::up:

ΣΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ την βοήθεια σας!!!!!

το γατάκι προφανώς στην προσπάθεια του να ανακαλύψει το χώρο μπήκε στο WC ....και βουτηξε στην λεκάνη:/::/::/::/:

ακουσα ενα θόρυβο.....(δεν έχει ξαναβγει από το δωμάτιο μου ) πάλι καλά εγκαιρα πρόλαβα και το μάζεψα....ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ????? πώς να τον πλυνω? βασικά έβαλα σάπούνι στα χέρια μου και το σαπούνισα όσο καλύτερα μπορούσα και μετά το ξέβγαλα με μια ζεστή βρεγμένη πετσέτα..πώς να τον πλύνω σωστά? θα μου κρυώσει ?

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ??????

Όχι πανικό!Μάθατε έναν πολύ βασικό κανόνα,με τον άσχημο τρόπο:Ποτέ δεν αφήνουμε το καπάκι της τουλέτας ανοιχτό,και καλύτερα ούτε την πόρτα του μπανιου επειδή έχει πολλά χημικά που μπορεί να φάει.
Έχεις κάποιο απαλό σαμπουάν για μωρά;Δεν κάνει να του πέσει νερό στα ματάκια και τα αυτάκια του.Αν έχετε κλιματισμό,βάλτο στο ζεστό,ή εστω ένα αερόθερμο.Δες και το άρθρο για το μπανιο,κι ακολούθησε τις οδηγίες.Και πρόσεχε μην μείνουν κατάλοιπα σαπουνιού αφού το ξέπλυνες με πετσετα,για να μην τα γλύψει και πάθει καμια δηλητηρίαση...

Πωπω...ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση!!

οντως το μάθημα πάθημα!:hmm:
Ολες τις μέρες που είναι εδώ δεν έιχε βγει από το δωμάτιο και δεν το χα προβλέψει!!!

βασικά ευτυχώς δεν το σαπόυνισα στο προσωπάκι μόνο στον κορμο και τα ποδαράκια (γιατί ευτυχώς δεν βυθίστηκε όλο !!) και επειδή τρόμαξε υπερβολικά με την βρύση όταν την ανοιξα για να τον ξεπλινω (ίσα που έσταζε εν τω μεταξύ!) το πέρασα με μια πετσέτα με ζεστό νεράκι.....
ευτυχώς στέγνωσε αμέσως...και έχει αρχίζει να παίζει πάνω μου...και να γουργουρίζει...αρα ελπίζω είναι καλά???

χρειάζεται να κάνω κάτι αλλο ???(Πέραν του ότι ήδη άφησα σημειώμα στο μπάνιο πρός όλους να κλείνουν την πόρτα και το καπάκι!!!) ελπίζω να μην μου κρύωσει!!

με τρόμαξε βέβαια λίγο αυτό που είπες για την δηλητηρίαση :blink:

ευχαριστώ πολύ πολύ και πάλι!!!

Μπορείς να γεμίσεις μια λεκανίτσα με ζεστό νερό και να το ξεπλύνεις καλά,για να είσαι σίγουρη ότι έχει φύγει όλο το σαπούνι,αν φοβάται το θόρυβο της βρύσης.Το δερματάκι της γάτας απορροφά πολύ γρήγορα τα χημικά.Αν πάλι είσαι σίγουρη ότι έχει φύγει όλο το σαπούνι,σκούπισέ το καλά,και άφησε το να στεγνώσει σε ένα πολύ ζεστό περιβάλλον όπως σου είπα,με κλιματισμό ή αερόθερμο,όχι πολύ κοντά του όμως.Μην ανησυχείς αν δε στεγνώσει με την πετσέτα,οι γάτες στεγνώνουν με το γλύψιμο που κάνουν μετά το μπάνιο.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back