Μικρό γατάκι που δεν προσαρμόζεται με τίποτα

vasiliki123

Νεοφερμένο μέλος

Η vasiliki123 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 38 ετών. Έχει γράψει 2 μηνύματα.
Καλησπέρα θα ηθελα τη βοηθεια σας.
Βρηκα αυτο το μικρο γατακι στο δρομο.. δε ξερω ποια ειναι ακριβως η ηλικια του, υπολογιζω 2-4 μηνων. Δε ξαναειχα γατακι πιο πριν για να εχω καποια συκριση.
Πάντως το προβλημα μου ειναι οτι δε συνεργαζετε καθολου. Δε με αφηνει να το πλησιασω και γιαυτο δε μπορω να το παω και στον κτηνιατρο.. Το εχω 3 μερες στο σπιτι. Του εβαλα τροφη, την τρωει μια χαρα οταν δεν ειμαι σπιτι, αμμο για να κανει τα κακα του, αλλα αυτο τα κανει οπουδηποτε αλλου! και αυτο ειναι προβλημα, γιατι φαινετε να του αρεσει ιδιαιτερα ο καναπες!
Οποτε παω να το πλησιασω με γρυλιζει και φοβατε πολυ απ'οτι καταλαβαινω.
Υπαρχει κατι που μπορω να κανω??
Περιμενω τις συμβουλες σας ή αν εχετε καμμια ιδεα πιο μπορει να ειναι το προβλημα..
Ευχαριστώ..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπέρα.Είναι πολύ λίγες οι μέρες,για να προσαρμοστεί.Σκέψου ότι βρέθηκε σε καινούργιο περιβάλλον,με έναν άνθρωπο που δεν γνωρίζει....νιώθει ανασφάλεια,είναι σίγουρο αυτό.Πάλι καλά που τρώει κιόλας.
Μην το πιέζεις για πιάσιμο.Σιγά σιγά..ελάχιστο χάιδεμα πρώτα..και όταν δεν θέλει..να το αφήνεις.Θέλει το χρόνο του..και θέλει και υπομονή.
Για τα κακάκια του,άφησε την άμμο σε εμφανή σημείο.Όταν τα κάνει κάπου εκτός,πάρτα και βάλτα στην αμμολεκάνη του,για να τα μυρίσει την επόμενη φορά.Όταν μπορέις πλέον να το πιάνεις(και αν βέβαια το συνηθίζει ακόμα),βλατο απαλά μέσα στη αμμολεκάνη,πιάσε με τα χέρια σου τα μπροστινά του ποδαράκια,και κούνα τα απλαά..σαν να σκάβει.Ε..θα το μάθει..δεν υπάρχει περίπτωση.:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τα αδέσποτα μωρά-γατάκια είναι συνήθως πολύ αγχωμένα και φοβιτσιάρικα! Σιγά σιγά όμως συνηθίζουν! Θέλει υπομονή και χρόνο! Επειδή είναι καλό να πάει στο γιατρό, αγόρασε μια γατοφόρο, βάλε του μέσα λίγο φαγητό και κλείσε το πορτάκι. Όσο και να χτυπιέται, μην το ανοίξεις, τώρα πάμε στο γιατρό! Δε θέλεις να το χάσεις στο δρόμο! Στο γιατρό θα το πας γι΄αυτό και όχι για σένα! Μη φοβάσαι, εμείς δεν κολλάμε τίποτα από τα γατάκια!
Δεν υπάρχει γατάκι που να μη μαλακώσει σιγά σιγά! Μίλα του γλυκά, συνέχεια, προσπάθησε να του δώσεις να καταλάβει ότι δεν έχει τίποτα να φοβάται! Στην αρχή δεν είναι καλό να το έχεις σε όλο το σπίτι! Θέλει πολύ μικρό χώρο για να αισθανθεί ασφάλεια, να τον νιώσει δικό του και να κοιμάται σε εμφανή σημεία, ώστε όταν κοιμηθεί, να το χαϊδεύεις και να αρχίσει να σε συνηθίζει! Στο χώρο αυτό θα τα βάλεις όλα, φαγητό , νερό, άμμο και παιχνιδάκια! Αν το βάλεις στο μπάνιο,ΠΡΟΣΟΧΗ! έχε πάντα κατεβασμένο το καπάκι της τουαλέτας για να μην πέσει μέσα και πνιγεί, το παράθυρο όχι πιο ανοιχτό από μια χαραμάδα και τα απορρυπαντικά όλα καλά κρυμμένα!!(ούτε σταγόνα τους να μην υπάρχει στο πάτωμα!)
Αν καταφέρνεις να το πιάσεις, αλλά φοβάται και φεύγει και φοβάσαι στην προσπάθειά του αυτή μη σε γρατσουνίσει, έχε μια πετσετούλα πρόχειρη, τύλιξέ το σφιχτά ,αλλά να μην το σκάσεις και άσε μόνο το κεφαλάκι να εξέχει και χάιδευέ το απαλά μιλώντας του γλυκά ταυτόχρονα!
όλα τα γατάκια θέλουνε στοργή! Εγώ καμιά φορά ξαπλώνω στο πάτωμα και περιμένω να έρθουν αυτά πάνω μου! Όταν είμαστε ξαπλωμένοι δε μας βλέπουν σαν απειλή! Ότι και να κάνει, να ξέρεις είναι ένα μικρό ανυπεράσπιστο πλασματάκι που είχε εκτεθεί σε ένα σωρό κινδύνους και συ είσαι τεράστια μπροστά του! Δώσ' του χρόνο και όλα θα πάνε καλά!

Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλες σας.. Ημουνα πραγματικα αλλου!! Μου φαινόταν περιεργο που φοβοταν τοσο πολυ....
Αλλα περιμενα οπως με ειπατε.. και δε το πιεζα.. βεβαια εξακολουθει να μην ειναι και πολυ κεφατο αλλα τουλαχιστον χθες με αφησε να παω πο κοντα.. Και!!! το πιο φοβερο! οταν σηκωθηκα το πρωι ειχε κανει κακα στην λεκανη του:clapup:
Πάντως οταν εξαφανιζετε μες στο σπιτι δε μπορεις να το βρεις πουθενα.. εχω κοιταξει παντου! δεν ειναι και τοσο μεγαλο.. Εχω παρατηρησει οτι κρυβετε καθε φορα που θελει να κοιμηθει.. Μετα ξυπναει ανεβαινει καπου ψηλα και κανει ενα μικρο νιαου, ισα ισα να καταλαβω οτι εμφανιστηκε..
Ειναι ενα φοβερο αρσενικο γατακι.. σα τιγρης, ιδιο ειναι, μονο που δε ξερω πως να το φωναζω..

τιγρη!!! :) να το χαιρεσαι το γατακι σου κ ελπιζω ολα να πανε καλα!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back