Μικρό γατάκι-υπερβολικό παιχνίδι;

johnfistikis

Νεοφερμένο μέλος

Ο johnfistikis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 45 ετών. Έχει γράψει 12 μηνύματα.
Πριν 3 βδομαδες βρηκα δυο νεογεννητα γατακια εγκαταλειμενα απο τη μανα τους.Το ενα δυστυχως δεν τα καταφερε το αλλο ομως μεγαλωνει μι χαρα.Το προβλημα μου ομως ειναι το εξης:

Εχω ενα παιδακι 9 χρονων το οποιο εχει ξετρελαθει με το γατακι και παιζει συνεχεια μαζι του.Ομως νομιζω οτι το παρακανει με κινδυνο το γατακι που ειναι πολυ μικρο ακομη να παθει τιποτα.Εννοω οτι ενω μολις τον βλεπει πεταγετε εξω απο την κουτα και τρεχει ναπαιξει ο μικρος αρχιζει να το γαργαλαει συνεχεια να το γυρναει γυρω γυρω και τετοια,να το σηκωνει ψηλα,να το αφηνει και να το πιανει και τετοια.Θελω να με συμβουλεψουν οι γνωστες εαν υπαρχει κινδυνος για το γατακι,εγω οπως καταλαβαινετε κανω παρατηρηση στο γιο μου και δεν τον αφηνω αλλα απο την αλλη θελει και να παιζει.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΤΑΚΙ!
Θα πρεπει οπωσδηποτε να δειξεις στο παιδακι πως να παιζει μαλακα με το γατακι, να παιζει μονο οταν εισαι μπροστα και να εισαι πολύ αυστηρη (αν και ευγενικα) με το τι εχει δικαιωμα να του κανει.
Το γατακι ειναι πολύ μικρο και κινδυνευει απο οποιαδηποτε λαθος κινηση. Οταν λειπεις μη τα αφηνεις μαζι και πες στο μικρο παιδακι οτι και το γατακι εχει συναισθηματα και πρεπει να τα σεβεται,πχ οπως οταν τον τσιμπανε αυτον δε του αρεσει, το γατακι το ιδιο! Οταν το γατακι δειχνει σημαδια ενοχλησης, πρεπει να σταματαει και πες του οτι το γατακι ειναι ακομα πολύ μωρακι οπως ηταν ο ιδιος μικρος και βρες ενα παραδειγμα του τι δεν του αρεσε κα παρομοιασε το με αυτο.
Θα χρειαστει να μαθει να σεβεται το γατακι και κυριως να το χαιδευει αντι να το παιζει, το γατακι δεν ειναι παιχνιδι και σε αυτη τη μικρη ηλικια ουτε το γατακι ξερει να χειριζεται την ισσοροπια η τα νυχια του γι αυτο θελει πολύ προσοχη. Εξηγησε του εξισου οτι το γατακι δεν ξερει οτι ειναι παιδακι και θα του φερθει σαν να ειναι γατακι, αυτος ομως ξερει οτι ειναι μωρακι γατακι και χρειαζεται οπωσδηποτε να προσεχει σα πιο μεγαλος, γιατι μπορει να προκαλεσει κανενα σπασιμιο η τραυματισμο αν δεν το κανει.
Συγνωμη αν τα λεω ωμα αλλα ειναι αληθεια.
Παντα δινουμε σε παιδακια γατακια λιγο πιο μεγαλα ετσι ωσε να μην κινδυνευουν στα χερια τους, εστω και αθελα.

Αυτο εδω που κανεις συγκεκριμένα" κανω παρατηρηση στο γιο μου και δεν τον αφηνω αλλα απο την αλλη θελει και να παιζει" δειχνει οτι δυσκολευεσαι να του επιβαλεις ενα ξεκαθαρο μυνημα, γιατι νομιζεις οτι το στερεις απο ενα παιχνιδι η ιδια.
Εαν καταλαβεις εσυ πρωτα οτι το γατακι δεν ειναι παιχνιδι, θα το μεταδωσεις και στο γιο σου εδω ομως του μεταδιδεις ενα συγκεχυμενο μυνημα ( σε μαλωνω αλλα ανεχομαι να το κανεις αρα μονο στα λογια σε σταματαω στην ουσια σε αφηνω). Αυτο προσεξε το γιατι δεν αφορα μονο τη συμπεριφορα προς το γατακι αλλα και γενικοτερα το πως μαλωνουμε ενα παιδι ετσι ωστε να παρει ενα σαφες μυνημα οτι καποια πραγματα δεν εχει δικαιωμα να τα κανει και δεν το ανεχομαστε στη πραξη ουτε στα λογια. Ειναι το πιο συχνο λαθος των μαμαδων δυστυχως.
Ελπιζω να καταλαβαινεις οτι δε τα λεω για να σε θιξω αλλα γιατι βλεπω πραγματικο κινδυνο για το γατακι.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back