riricat
Νεοφερμένο μέλος
2-3 μήνες τώρα, ταΐζω στην αυλή μου μια μεγαλόσωμη αδέσποτη γάτα. Πρίν από 3 βδομάδες περιφερόταν στην αυλή μου ένα μικρό γατάκι μερικών ημερών το οποίο και "κράτησα" στην αυλή..Η συμβίωση με τη γάτα που ήδη είχα ήταν αρκετά καλή. Μάλιστα, έχω φτιάξει ένα μικρό ξύλινο σπιτάκι της μεγάλης και κάθε πρωί έβρισκα το μικρό κουλουριασμένο στην αγκαλιά της.
Τα τάιζα μαζί, γάλα (κάναμε αγώνα για να φάει το νεογέννητο αδέσποτο) και διάφορα άλλα, ότι περίσσευε απ΄το φαγητό μας.
Πριν 2 μέρες, ενώ είχα βάλει στο μικρό και έπινε γάλα, μια άλλη αδέσποτη γάτα, του επιτέθηκε για να το διώξει, την κυνήγησα κ έφυγε.
Ξαφνικά, από την επομένη το πρωί (2 μέρες τώρα), το μόλις ενός μήνα γατάκι εξαφανίστηκε...έψαξα την γειτονιά και δεν το βρήκα πουθενά.
Τι λέτε να έγινε; Να έφυγε; Να το έπνιξε κάποια άλλη γάτα; έχω στεναχωρηθεί πολύ, κάθε μα κάθε πρωί ήταν έξω απ την πόρτα και περίμενε φαγητό...τι στο καλό να έγινε;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Μη βάζεις μόνο το κακό στο νου σου, ωστόσο εύχομαι να έχεις καλά νέα την επόμενη φορά

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
riricat
Νεοφερμένο μέλος
εν τω μεταξύ τα γατιά δε μ άρεσαν ποτέ (έχω 2 σκυλιά, αλλά δε τα είχα φέρει σε επαφή με τα γατάκια)..με τις βροχές και το κρυο τις λυπήθηκα και κατόπιν όσο να ναι δένεσαι.. Η γειτονιά είναι μικρή, ρώτησα αλλά δεν το έχει δει κανείς από χτες..
Μακάρι να φανεί αύριο η πιο βράδυ..κρίμα, καλύτερα να μην του είχα βάλει ποτέ να φάει...
riricat
Νεοφερμένο μέλος
ήρθε όμως πάλι η ίδια αδέσποτη γάτα που του επιτέθηκε τη νύχτα που το έχασα και έτρωγε το φαγητό που έχω στην άλλη γατούλα μας έξω.
Τον ξανακυνήγησα να φύγει.
Πραγματικά δε ξέρω τι μπορεί να έχει συμβεί..Υπάρχει περίπτωση οι γάτες να σκέφτονται εκδικητικά; Δηλαδή επειδή έδιωξα τη γάτα εκείνο το βράδυ για να μην ενοχλεί το μικρό ώστε να φάει να γύρισε και να το σκότωσε;
έχω τρομερές τύψεις, μήπως ήταν δικό μου το λάθος και έπαθε ότι έπαθε το γατάκι; μήπως δεν έπρεπε να είχα διώξει την άλλη;
έψαξα σε 1-2 χωράφια τριγύρω να δώ αν βρώ έστω νεκρό το γατί αλλά τίποτα..
το σκασμένο που να ναι; δεν περίμενα να είμαι τόσο χάλια για ένα μικρό αδέσποτο

riricat
Νεοφερμένο μέλος
ήταν εκεί γύρω 3 μέρες τώρα μα δεν είχα ψάξει τόσο μακρυά...έψαξα μονάχα γύρω-γύρω στην γειτονιά, λογικά σήμερα το απόγευμα βγήκε στον κεντρικό εκεί και χτυπήθηκε από αυτοκίνητο.
κρίμα...ας ελπίσω ότι ήταν αρκετά γρήγορο και καθόλου επώδυνο για το μικρό μας αδέσποτο.
ας κλειδωθεί το θέμα
ευχαριστώ πολύ το μέλος alcyone που, έστω και προσωρινά, μου έδωσε κάποιες ελπίδες.
roccohooshie
Πολύ δραστήριο μέλος
. Δυστυχώς ήταν πολύ μικρό για να επιβιώσει μόνο του έξω απ΄ότι φαίνεται
! Τί να γίνει όμως...Όσο γι΄αυτό που έθεσες πιο πάνω, δηλ. αν υπάρχει περίπτωση να είναι εκδικητικές οι γάτες, όχι δεν είναι και μόνο οι αρσενικοί γάτοι από τη φύση τους μπορεί να κάνουν κακό στα νεογεννητα γατάκια για να ζευγαρώσουν με τη θηλυκή, αλλά δε πρόκειται για εκδίκηση φυσικά! Και προφανώς δεν έχει νόημα να διώχνεις τον γάτο που έρχεται αποζητώντας τροφή...την έχει ανάγκη κι αυτός! Να προσέχεις την άλλη σου γατούλα που φροντίζεις και ει δυνατόν να τη στειρώσεις με την πρώτη ευκαιρία, θα της κάνεις πολύ καλό 
riricat
Νεοφερμένο μέλος
δεν έχω καμία όρεξη βλέπω και την μεγάλη μας γάτα και δεν κοιμάται πια μεσα στο σπιτάκι αλλά στην οροφή του...δεν ξέρω, λες και γνωρίζει και περιμένει και αυτή το μικρό..
...δε ξέρω τι παραπάνω έπρεπε να είχα κάνει, τους είχα τα πάντα, κουβέρτες, φαγητό, γάλα, νερό, ξύλινο σπίτι ΓΙΑΤΙ πήγε τόσο μακρυά;;;τα είχε όλα εκεί..
roccohooshie
Πολύ δραστήριο μέλος
Εύχομαι στο εξής να μην αντιμετωπίσεις ξανά τέτοιο θέαμα και να είναι πάντα καλά τα ζωάκια που φροντίζεις

koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
Τα γατάκια (και τα σκυλάκια) που ζουν έξω, απομακρύνονται από το σταθμό ταΐσματος και ύπνου τους. Κατά 99,9999% θα απομακρυνθούν, είναι μαθηματικά βέβαιο. Γιατί; Γιατί μπορεί να κυνήγησαν ένα φυλλαράκι παίζοντας και να χάθηκαν, γιατί μπορεί κάποιος σκύλος να τα κυνήγησε και να έτρεξαν μακριά να κρυφτούν, γιατί απλά περιπλανήθηκαν και χάθηκαν, γιατί τους κάλεσε το ένστικτο της αναπαραγωγής, γιατί κρύφτηκαν για να γεννήσουν κάπου ήσυχα, δεκάδες λόγοι υπάρχουν.
Το ότι τους έχεις σπιτάκι, νερό και φαγητό, σε καμία περίπτωση δε σημαίνει ότι δε θα φύγουν. Πολύ απλά γιατί όταν ζουν έξω έχουν ένα κάρο παράγοντες που επηρεάζουν την καθημερινότητά τους και ένα σωρό ερεθίσματα. Και, ακόμα απλούστερα, γιατί δεν υπάρχουν τοίχοι και πόρτες και παράθυρα για να τα κρατήσουν περιορισμένα (και ασφαλή).
Όταν, λοιπόν, το 99,9999% των γατιών που ζουν έξω περιπλανηθεί και απομακρυνθεί από τη βάση τους, κατά ένα πρόσθετο 99,9999% θα πεθάνει. Από αυτοκίνητο, φόλα, κλωτσιά, αρρώστιες, έλλειψη φαγητού, κρύο, πτώση/παγίδευση/άλλο ατύχημα, επίθεση από σκύλους κλπ κλπ κλπ. Είναι η αλήθεια, δυστυχώς. Τα ζωάκια που ζουν έξω, κατά 99,999% θα καταλήξουν νεκρά, ειδικά όταν είναι μικρούλια. Σε πολύ λίγες περιπτώσεις έχω δει αδέσποτα που ζουν έξω και ζουν για πάνω από μισό-ένα χρόνο. Πχ δύο αδέσποτα στην παλιά μας γειτονιά στη Θεσσαλονίκη, με τη διαφορά ότι ήταν γατιά στειρωμένα που τα τάιζε όλη η γειτονιά και όταν τα έβλεπαν ότι ίσως να αρρώστησαν, αμέσως τα πήγαιναν στον κτηνίατρο ή τους έδιναν φάρμακα. Επίσης ήταν μια ήσυχη γειτονιά, με φιλόζωους ανθρώπους και λίγα αυτοκίνητα. Συνηγορούσαν δλδ αρκετές συνθήκες ώστε τα γατάκια να έχουν πιθανότητα για καλή τύχη. Να μην τα γκαντεμιάσω, πάνω από 2 χρόνια τώρα είναι σε άψογη κατάσταση.
Θα πρότεινα, αν φυσικά έχεις τη δυνατότητα και το επιθυμείς, να στειρώσεις τη μεγάλη σου γατούλα. Αυτό θα αυξήσει πάρα μα πάρα πολύ τις πιθανότητές της να ζήσει περισσότερο καιρό.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Ο χρόνος μόνο θα απαλύνει τον πόνο σου. Καλό ταξίδι στο μικράκι που βιάστηκε τόσο νωρίς να "φύγει"..
Κι αν έχεις το κουράγιο, δες πάλι το μήνυμα της "kouki" αποπάνω...Λέει αλήθειες..
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool