Μικρό γατουλίνι

marestros

Δραστήριο μέλος

Η marestros αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 41 ετών. Έχει γράψει 646 μηνύματα.
Γεια σας!!!

Πριν απο δυο ωρες μου φεραν ενα γατακι. ειναι αρκετα μικρο. ειναι κοντα στο μηνα. εχω μια ιδεα πως να το φροντισω αλλα ειναι μικρο και αυτο με αγχωνει. τρωει κροκετες οποτε δεν εχω προβλημα για το φαγητο (προτιμω τις κροκετες της royal canin). το προβλημα μου ειναι οτι ξυνεται, δεν ειδα τιποτα να περπαταει πανω του αλλα στο σβερκο του εχει κατι σαν ξηροδερμια, πυτιριδα κατι τετοιο, ειναι μικρα σβολακια που πειραζοντας τα φευγουν και γεμιζει το τριχωμα "ασπρακια". τι μπορει να ειναι αυτο???? :hmm: υπαρχει περιπτωση να εχει κανενα ζωηφιο πανω του (και να μη το ειδα?) και να χρειαζεται αποπαρασιτωση??? και αν ναι με τι??? ξερω οτι τα σπρευ σε τετοια ηλικια ισως να μην ειναι καλα. επισης θελω να ρωτησω πως θα καταλαβω το φυλο, μου ειπαν οτι ειναι κοριτσακι αλλα δεν ειμαι σιγουρη αν ξεραν να ξεχωρισουν!

γιατρο σε κανα μηνα σωστα?

πως θα το κανω να καταλαβει που να κοιμαται?

αυτες ειναι οι πρωτες μου αποριες! καλως σας βρηκα:up::D

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γεια σας!!!

Πριν απο δυο ωρες μου φεραν ενα γατακι. ειναι αρκετα μικρο. ειναι κοντα στο μηνα. εχω μια ιδεα πως να το φροντισω αλλα ειναι μικρο και αυτο με αγχωνει. τρωει κροκετες οποτε δεν εχω προβλημα για το φαγητο (προτιμω τις κροκετες της royal canin). το προβλημα μου ειναι οτι ξυνεται, δεν ειδα τιποτα να περπαταει πανω του αλλα στο σβερκο του εχει κατι σαν ξηροδερμια, πυτιριδα κατι τετοιο, ειναι μικρα σβολακια που πειραζοντας τα φευγουν και γεμιζει το τριχωμα "ασπρακια". τι μπορει να ειναι αυτο???? :hmm: υπαρχει περιπτωση να εχει κανενα ζωηφιο πανω του (και να μη το ειδα?) και να χρειαζεται αποπαρασιτωση??? και αν ναι με τι??? ξερω οτι τα σπρευ σε τετοια ηλικια ισως να μην ειναι καλα. επισης θελω να ρωτησω πως θα καταλαβω το φυλο, μου ειπαν οτι ειναι κοριτσακι αλλα δεν ειμαι σιγουρη αν ξεραν να ξεχωρισουν!

πως θα το κανω να καταλαβει που να κοιμαται?

αυτες ειναι οι πρωτες μου αποριες! καλως σας βρηκα:up::D
να σου ζησει-αν ειναι 4 εβδομαδων και ανω μπορει να παρει την παστα αποπαρασιτωσης-επισης απο 2-3 ημερων υπαρχει και το σπρευ για ψιλους κτλ-αλλα καλυτερα να το δει κτηνιατρος-μονο αυτος θα σου πει ακριβως τι πρεπει να κανεις

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλώς ήρθες και καλώς το δέχτηκες το μωράκι! :) Είναι αρκετά μικρό, αν είναι γνωστοί σου αυτοί που στο έδωσαν, μήπως να το άφηνες 2-3 βδομάδες ακόμα με τη μαμά του; Θα είναι πολύ καλύτερα και για την υγεία του και για την κοινωνικοποίησή του.
στο σβερκο του εχει κατι σαν ξηροδερμια, πυτιριδα κατι τετοιο, ειναι μικρα σβολακια που πειραζοντας τα φευγουν και γεμιζει το τριχωμα "ασπρακια". τι μπορει να ειναι αυτο???? :hmm:
Δυστυχώς είναι κατά πάσα πιθανότητα μύκητες, έτσι όπως το περιγράφεις. Δεν είναι τίποτα φοβερό πάντως, με την κατάλληλη αγωγή που θα σου δώσει ο κτηνίατρος θα φύγουν, απλά θέλει λίγη επιμονή.
Όχι!!! Τώρα αμέσως!! Κατ' αρχήν για το δερματικό πρόβλημα που έχει το γατάκι και επίσης για μια γενική εξέταση και για χαπάκι ή πάστα αποπαρασίτωσης.

Καλώς το δέχτηκες το γατάκι σου! Μπορεί να είναι μικρό για εμβόλια, αλλά όταν αποκτά κανείς ένα νέο ζώο, καλό είναι να το πηγαίνει μια βόλτα στον κτηνίατρο για μια γενική εξέταση. Ο κτηνίατρος θα σου λύσει υπεύθυνα πολλές απορίες.

ευχαριστω. δεν ξερω ποτε ομως θα παμε κτηνιατρο γι'αυτο ρωτησα μηπως γλυτωσω λιγο χρονο
δεν ηξερα πως υπαρχει σπρευ για τοσο μικρα

επισης θελω να ρωτησω πως θα καταλαβω το φυλο, μου ειπαν οτι ειναι κοριτσακι αλλα δεν ειμαι σιγουρη αν ξεραν να ξεχωρισουν!
Δες εδώ ;)

δεν ξερω ποτε ομως θα παμε κτηνιατρο γι'αυτο ρωτησα μηπως γλυτωσω λιγο χρονο
Θα ήταν καλό να πάτε άμεσα. Αν όντως είναι μύκητες πρέπει να αρχίσετε θεραπεία το συντομότερο, και για το γατάκι αλλά και γιατί κινδυνεύεις να κολλήσεις κι εσύ.

ευχαριστω μαλλον κοριτσακι ειναι. το απογευμα μαλλον θα παμε. ελπιζω να πανε ολα καλα.
aretha σε ποιον κτηνιατρο πας? ειμαστε σχετικα κοντα
λες να ειναι αρκετα τα χρηματα????

aretha σε ποιον κτηνιατρο πας? ειμαστε σχετικα κοντα. λες να ειναι αρκετα τα χρηματα????
Γύρω στα 20 ευρώ είναι η επίσκεψη. Εγώ πηγαίνω στη Μαρία Παπαϊωάννου, βρίσκεται Λευκάδος και Κερκύρας αν σε βολεύει.

Μολις γυρισαμε απο το γιατρο. Μια χαρα μας βλεπει δεν μορει να καταλαβει αν αυτο που παρατηρησα ειναι μυκητας και για αυτο μου ειπε πως καλο θα ηταν να το πλυνω με betadine δυο τρεις φορες (!) μου φανηκε περιεργο γιατι ειναι μικρο και νομιζω πως σε τετοια ηλικια δεν τα κανεις μπανιο. για ενδοαποπαρασιτωση μου ειπε να του ξεκινησω τωρα προληπτικα μια δοσηκαθως και για ψυλλος προληπτικα ενα ψεκασμα!
αυτα:)

Λυπάμαι που στο λέω αλλά το betadine απαγορεύεται στις γάτες!

Καλησπερα!Θα τανε καλο να κανεις οτι σου λεει ο γιατρος αλλα κατα την γνωμη μου συμβουλεψου και δευτερο γιατρο.Για αποπαρασιτωση παρε Frontline αυτο χρησιμοποιω εγω για τα γατια μου.Μολις το ψεκασεις βαλτο να κατσει καπου ζεστα να μην κρυωνει(μην το ψεκασεις στο κεφαλι).Γενικα εχε του μια ζεστη φωλιτσα να κοιμαται και για να κανει την αναγκη του μαθε το να την κανει στην αμμο.Το δικο μου ειναι 1 μηνων και επειδη δεν φτανει στην αμμο της μεγαλης του βαλα ενα ρηχο ταπερ με αμμο και τα κανει εκει!!(μεχρι να μεγαλωσει)!good luck!:up:

Καλως ορισες κι απο εμενα και να σου ζησει το μικρουλι!!!

Μολις γυρισαμε απο το γιατρο. Μια χαρα μας βλεπει δεν μορει να καταλαβει αν αυτο που παρατηρησα ειναι μυκητας
Θα πρότεινα κι εγώ να πας και σε δεύτερο γιατρό. Τι θα πει "δεν μπορεί να καταλάβει αν είναι μύκητες"; :down: Έλεος βρε παιδιά, νύχτα τους τα δίνουν τα πτυχία; Αν δεν μπορεί αυτός, πήγαινε σε κάποιον άλλο που θα μπορεί και θα ξέρει να καταλάβει...

δεν κανει το betadine στις γατες.

Αρα καλα μου φανηκαν κουλα αυτα που μου ειπε. Πανε τα λεφτα μου!!!!!!! Χαρουλα μου δεν υπαρχει προβλημα με την αμμο τα καταφερνει μια χαρα, και στον γατουλη που ειχα πριν το frontline χρησιμοποιουσα απλα δεν ηξερα αν κανει για την ηλικια της. Μου ειπε να της δωσω και γαλα αλλα και αυτο απ'οτι ξερω απαγορευεται, σωστα? Συμφωνω aretha μαζι σου, ειναι δυνατον να μην καταλαβαινει αν ειναι μυκητες και μου ειπε αν βγαλεις τιποτα κοκκινα σπυρακια περιεργα ειναι μυκητες(!!!!!!) αν πεθαινεις εισαι αρρωστος!!!!. Παντως απο εχθες που την καθαρισα λιγο εκει με το χερι μου δεν εχει ξαναβγαλει τιποτα ,την χτενισα και λιγο.
Πως θα την κανω να μην ανειβαινει στο κρεββατι μου?
Αλλη μια απορια ασχετη η aloe vera ειναι τοξικη στις γατες??????

Ευτυχως που σκεφτηκα να σας τα πω και να περιμενω την απαντηση σας πριν κανω τιποτα ποιος ξερει τι θα παθαινε το μικρουλι μου:mad:.
Δεν εχω βρει και ονομα ακομα:hmm:!!!!!!!!!!!!!!!!!

Θα βάλεις καμιά φωτό? έτσι θα μπορέσουμε να "εμπνευστούμε" για κανένα ονοματάκι (αν ακόμα το χρειάζεσαι).
Άκου τα παιδιά, βούρ για 2η γνώμη .....!!!!

Αυτο προσπαθουσα τωρα να κανω!!!!!

Σημερα της εδωσα λιγο γαλα και τωρα ειδα οτι κανει διαρροιες.... Ποσο να πανικοβληθω????????????????????????????????????????????????????????????????????
αν ειναι απο το γαλα σε ποσες μερες θα ειναι ενταξει με τη ξηρα τροφη???
μπορει να ειναι τιποτα αλλο?????

Σημερα της εδωσα λιγο γαλα και τωρα ειδα οτι κανει διαρροιες.... Ποσο να πανικοβληθω????????????????????????????????????????????????????????????????????
αν ειναι απο το γαλα σε ποσες μερες θα ειναι ενταξει με τη ξηρα τροφη??? μπορει να ειναι τιποτα αλλο?????
Από το γάλα είναι μάλλον, δε χρειάζεται να πανικοβληθείς, λογικά αν δεν ξαναπιεί γάλα θα στρώσει μέχρι αύριο. Αν δεις και επιμένει η διάρροια, η κτηνίατρός μου συνιστά νηστεία για ένα 12ωρο (καθόλου τροφή δηλαδή -μόνο νερό), αλλά δε νομίζω να χρειαστεί.
Μια καλή λύση αν σου ζητάει επίμονα γάλα (και η Αρήθα στην αρχή λύσσαγε) είναι το daily της Δέλτα με μειωμένη λακτόζη, το ανέχονται καλύτερα από το κανονικό γάλα. Και πάλι όμως σε μικρές ποσότητες.
Περαστικά :)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back