Μικρό τιγράκι θυμώνει όταν το μαλώνουν!

spot22

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Δήμητρα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 39 ετών. Έχει γράψει 188 μηνύματα.
Εγώ και η σχέση μου έχουμε ένα μικρό γατάκι 2 μηνών..Τον υιοθετήσαμε αλλά με λύπη διαπιστώσαμε πως τον άφηναν να παίζει με καλώδια με αποτέλεσμα να βγάζει τα καλώδια από την πρίζα..Τον μαλώνουμε όπως θα έκανε η μητέρα του αλλά σα πονηρούλι που είναι μετά ξαναπηγαίνει..:whistle:
Το αποκορύφωμα ήταν ότι έκανε κχχχ και έβγαλε νύχια...:/:Δε ξέρω τι να κάνω...:(Δε μου έχει ξανατύχει και δε ξέρω πώς να τον προστατέψω,πέρα από το να βάλω προστατευτικό για τα καλώδια ...
Ξέρετε μήπως πώς μπορώ να τον ηρεμήσω;;;Είναι και το άγχος που άλλαξε σπιτικό αλλά η συμπεριφορά του είναι απολύτως φυσιολογική.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

παρα πολλα γατακια παιζουν με τα καλωδια..και παρα πολλα γατακια κανουν κχχχχχχχχχ:)..εμενα ο δικος μου ,που ειναι 7 χρονων,ακομα μου βγαζει νυχια οταν δεν θελει κατι...ειναι θεμα προσωοικοτητας γατιων...αλλα ειναι απολυτα φυσιολογικο πιστευω..
..καλυτερα να βαλεις προστατευτικο για να εισαι σιγουρος...εγω επισης εχω πολυμπριζα με διακοπτη,και οταν φευγω παντα τα κλεινω..ετσι δεν καθομαι να βγαλω μια μια πριζα..:)
ΥΓ..τι εννοεις μαλλωμα;:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σαν τι θα μπορούσα να εννοώ;;Ένα φυσηματάκι στη μυτούλα του ..!

Σαν τι θα μπορούσα να εννοώ;;Ένα φυσηματάκι στη μυτούλα του ..!
μα δεν ειπα κατι....ολοι το κανουμε αυτο....απλα,εχουνε δει και πολλα τα ματακια μας..για αυτο και σε ρωτησα.:):):)

Για αυτό και έχει κατοχυρωθεί συνταγματικά η κακοποίηση των ζώων ως αδίκημα....
Αλλά και να κακοποιούσα τα 2 γατάκια θα έμπαινα εδώ να το γράψω;Εκτός αυτού μπορεί εσύ να μη με γνωρίζεις, αλλά με γνωρίζουν άλλα άτομα εδώ καθώς και η κοπέλα από την οποία υιοθέτησα το Ραφαέλο μου.
Όμως να μη ξεφευγουμε από το θέμα καλύτερα καθώς θα ήθελα να ακούσω και άλλες απαντήσεις.
Ευχαριστώ.

Για αυτό και έχει κατοχυρωθεί συνταγματικά η κακοποίηση των ζώων ως αδίκημα....
Αλλά και να κακοποιούσα τα 2 γατάκια θα έμπαινα εδώ να το γράψω;Εκτός αυτού μπορεί εσύ να μη με γνωρίζεις, αλλά με γνωρίζουν άλλα άτομα εδώ καθώς και η κοπέλα από την οποία υιοθέτησα το Ραφαέλο μου.
Όμως να μη ξεφευγουμε από το θέμα καλύτερα καθώς θα ήθελα να ακούσω και άλλες απαντήσεις.
Ευχαριστώ.
μα ειναι δυνατον να παρεξηγησε επειδη σε ρωτησα τι εννοεις τιμωρια;;:confused::confused::confused:..αν ειναι δυνατον...δεν μπορουν ολοι να σε γνωριζουν...και εχουν μπει κατα καιρους ατομα,που ειχαν πει οτι εδερναν τη γατα τους....ουτε κατα διαννοια δεν το υποννοησα...απλα σε ρωτησα ευγενεστατα τι εννοεις τιμωρια για να καταλαβω..:)

Απλά απο ένα απρόσωπο μέσο δε μπορεί να καταλάβει ο οιοσδήποτε με τι τρόπο γράφονται κάποια πράγματα....Εξηγούμαι για να μη παρεξηγούμαι... :-) Αλλά κρεμάσαμε το θέμα μου..
Ο μικρούλης μας ακόμα μαθαίνει απλά στεναχωρήθηκα απο τη συμπεριφορά του καθως ο Ραφαέλος μου ποτέ δεν έκανε κάτι τέτοιο..Διαφορετικοι χαρακτήρες θα μου πεις...Ζηλεύει και λίγο παραπάνω...Τι να το κάνουμε το μικρουλι μας...Με υπομονή και προστατευτικό καλωδίων δε θα ανησυχούμε όταν θα μαστε στη δουλειά..

Απ' ό,τι καταλαβαίνω ο μικρός είναι σχετικά καινούργια άφιξη. Να τον χαίρεστε! :)
Εκτός από τα προστατευτικά, μπορείς την ώρα που παίζει με τα καλώδια να του πεις ένα αυστηρό "όχι" και στη συνέχεια να τον απομακρύνεις από εκείνο το μέρος και να του δώσεις ένα μπαλάκι ή κάτι άλλο που θα του αποσπάσει την προσοχή.

Δεν ξέρω ποιανού φαεινή ιδέα ήταν αυτό με το φύσημα στη μύτη, αλλά από προσωπική εμπειρία, δεν έπιασε ποτέ, όλα το γράφουν εκεί που δεν πιάνει η μελάνη. :D Αυτό που έπιανε πάντα ήταν ο αυστηρός τόνος φωνής και το time out, αλλά το τελευταίο είναι για πιο σοβαρές αταξίες. Νομίζω ότι για το συγκεκριμένο και για την ηλικία του, το να του αποσπάσεις την προσοχή αρκεί. :)

Υπάρχουν σε pet shop και γατοαποθητικά!Καλή τύχη με το μικρούλι!

Ναι είναι πολύ πολύ νέα άφιξη!:)Το έρμο ήταν πεταμένο και έχει μεγαλώσει με μπιμπερό και λυπόμαστε να το μαλώσουμε....:(
Ναι όσον αφορά τη διάσπαση προσοχής το δοκιμάσαμε...Αλλά δε πέτυχε και πολύ..Ο μικρούλης είναι πολύ περίεργος καθώς εξερευνά το νέο του περιβάλλον και μάλλον είναι απο τους τύπους που όταν του λένε "όχι" τότε είναι που επιμένει! :hmm:(Ευχαριστώ για τη λύση με το γατο απωθητικό,αν συνεχίσει θα το δοκιμάσουμε!).

Τέλος πάντων, για το Τιγράκο μας απωθητικό είναι το σελοτέιπ!Απλά κολλήθηκαν στο τοίχο και μέχρι στιγμής δεν τα έχει πλησιάσει γιατί δε του αρέσει η αίσθηση του σελοτέιπ!:D Θα τα καλύψουμε κιόλας και όλα μια χαρά!:clapup:
Του πέρασε και ο θυμούλης και είναι σα να μη τρεχει τίποτα...!

Για το φύσημα στη μυτούλα μου το έμαθε η ξαδέρφη μου..Και εγώ όταν ο Ραφαέλος μου ήταν μικρος έτσι του έκανε όποτε κάτι...Αλλά εδώ και πολύ καιρό συνενοούμαστε λεκτικώς μιας και αντιλαμβάνεται τι θέλω να του πω..

Σχετικά με τα γατοαπωθητικά...Ξέρουμε πόσο ασφαλή είναι και πόσο αποτελεσματικά;;:hmm:

Εγώ έχω το ψεκαστήρι μου και τα ψεκάζω και πιάνει. Ο χοντρούλης μου μόνο έχει αρχίσει και το συνηθίζει τώρα:)

Δεν ξέρω ποιανού φαεινή ιδέα ήταν αυτό με το φύσημα στη μύτη, αλλά από προσωπική εμπειρία, δεν έπιασε ποτέ, όλα το γράφουν εκεί που δεν πιάνει η μελάνη. :D
Αλήθεια;; :confused: Στα δικά μου πάντα έπιανε, ειδικά όταν είναι μικρά.:hmm:Μέχρι πριν λίγο καιρό που είχα τον Μένιο στο σπίτι, τον φυσούσα όποτε με δάγκωνε πάνω στο παιχνίδι και ο κακομοίρης κοκκάλωνε (για λίγο βέβαια :P)
Σχετικά με τα γατοαπωθητικά...Ξέρουμε πόσο ασφαλή είναι και πόσο αποτελεσματικά;;:hmm:
Ασφαλή είναι, γιατί προορίζονται για γάτες, οπότε δεν περιέχουν τοξικές ουσίες. Συνήθως σιτρονέλα έχουν μέσα, που τις απωθεί η μυρωδιά της. Η αποτελεσματικότητά τους εξαρτάται λίγο κι από τη γάτα. Εγώ πάντως μια φορά μόνο είχα πάρει ένα τέτοιο σπρέι και δεν το χρησιμοποίησα σχεδόν καθόλου επειδή η μυρωδιά του ήταν τόσο έντονη που ενοχλούσε περισσότερο εμάς, παρά τη γάτα.:D

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back