Μικρό φοβισμένο γατάκι

Μαρία μου να το χαίρεσαι το γατόνι σου είναι ένα κουκλάκι :clapup:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Είναι πολύ γλυκούλι! Να το χαίρεσαι!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μαρια να το χαίρεσαι ,ειναι πολυ γλυκουλι !:inlove:

σας ευχαριστω ολους παρα πολυ..!!! ο μικρουλης μου εφαγε λιγο... αλλα δυστυχως δεν με πλησιαζει ακομα, ολη νυχτα ηταν κρυμενος και εκανε νιαου.. αλλα μολις παω να το πλησιασω φευγει...:( εντωμεταξυ απο το προηγουμενο σπιτι που ηταν του δινανε γιαουρτι και τωρα την ξηρα τροφη δεν την πολυτρωει...

Καλημερα!!!! Ραντισε τις κροκκετες με ενα κουταλακι του γλυκου γαλα,για να παρουν γευση και να μαλακωσουν.
Αν με αυτον τον τροπο τις τρωει ,σιγα σιγα μειωνε την ποσοτητα του γαλατος,γιατι θα συνηθισει με το γαλα και μετα σκετες μπορει να μην τις τρωει.

Εχω αρχισει και απογοητευομαι... Τριτη μερα σημερα που ειναι κρυμμενος. Βγαινει μονο για να φαει... Ειναι φυσιολογικο αυτο; Εχω αγχωθει πολυ.. :(

Ναι...ειναι φυσιολογικο με την εννοια οτι δεν ειναι ολα τα γατακια το ιδιο.Το καθενα αντιδρα με εντελως διαφορετικο τροπο απο το αλλο.Φαντασου οτι ο δικος μου..κρυβοταν για μια βδομαδα,απλα επειδη μετακομισαμε...και ηταν 7 χρονων παρακαλω.Διοτι η γατα εκτος των αλλων ,δενεται παρα πολυ και με τον χωρο της.
Τουλαχιστον τρωει;;Να μην παθει τιποτα δηλαδη..κατα τα αλλα..δεν υπαρχει περιπτωση να μην σε συνηθισει.:)

Ναι γλυκειά μου, είναι φυσιολογικό!! Διάβασε ξανά το ποστ που σου έγραψα πιο πάνω.
Για να μπορέσουμε όμως να βοηθήσουμε περισσότερο, ή τουλάχιστον να σε καθυσηχάσουμε περισσότερο και αν σε κάποια σημεία μπορείς να κάνεις κάτι διαφορετικά, πες μας λίγα λόγια αν θες.
Μένεις μόνη σου με το γατάκι;
Ποια είναι η ρουτίνα σας κάθε μέρα;
Πόσα δωμάτια έχει το σπίτι;
Που τον έχεις;
κτλ :)
Είμαστε εδώ, να συνεχίσεις να μπαίνεις στο φόρουμ, υπάρχουν πολλοί που μπορούν να σε βοηθήσουν. Μην χάνεις τις ελπίδες σου, είναι εγγυημένο το ότι το γατάκι σου κι εσύ σύντομα θα είστε ΕΝΑ

Καλησπέρα, καλώς το δέχτηκες το μικρό!! Είναι μια γλύκα!! :) Μην απογοητεύεσαι, θέλει λίγο υπομονή στην αρχή και το κάθε γατάκι έχει τον δικό του χρόνο προσαρμογής. Όσο και να θές να τον πάρεις αγκαλιά και να τον ζουζουνίσεις συγκρατήσου και σε λίγο καιρό όλα θα πάρουν τον δρόμο τους. Αν κατάλαβα καλά εκεί που ήταν είχε και παρέα το αδερφάκι του οπότε τώρα όλα του μοιάζουν μια τεράστια αλλαγή. Φρόντισε να έχει νεράκι, φαγητό και πρόσβαση στην τουαλέτα του. Αν του πέφτουν βαριές οι κροκέτες μούσκεψε τες με λίγο χλυαρό νεράκι. Άφηνε το μόνο του να ηρεμεί στο δωμάτιο και σιγά σιγά μίλα του να μάθει την φωνή σου. Σε λίγο θα ξεπορτίσει και θα σε ψάχνει!! :)

Θα σου προτινα επισης να πηγαινεις και να του μιλας γλυκα και καθυσηχαστικα ανα καποιες ωρες, και αν σε αφηνει να τον χαιδευεις και λιγο-οχι να τον καταπιεσεις και να τον κατσιασεις, ισα ισα να αρχισει να νιωθει λιγη επαφη μαζι σου. Μην αγχωνεσαι ομως Μαρια, λιγο πολυ ειναι θεμα χρονου να νιωσει ανετα:)

Αυτό που έγραψε η Νικολίνα είναι επίσης καλό! Θα έλεγα την ώρα που τρώει να του μιλάς ήρεμα, γλυκά, καθυσηχαστικά. Για να συνδυάσει τη φωνή σου με κάτι θετικό. Για αρχή. Αλλά μην απλώσεις ξαφνικά το χέρι ενώ τρώει γιατί θα φύγει. Μην βιάζεσαι.

ευτυχως τρωει...χθες βραδυ πηγε το καημενο να ανεβει στο κομοδινο διπλα ακριβως απο το κρεβαττι μου αλλα εριξε κατω κατι καταλαθος και απο τον θορυβο τρομαξε και κρυφτηκε παλι.! ναι μενω μονη μου με το γατακι, και το σπιτι εχει 3 δωματια.. ειναι κρυμμενος στην κρεβατοκαμαρα, εκει που κοιμαμαι δηλαδη.. ισως επειδη ετυχε χθες και σημερα να λειψω αρκετες ωρες απο το σπιτι, ισως να επαιξε τον ρολο του αυτο, σιγουρα δλδ. να σας πω την αληθεια σκεφτομαι να υιοθετησω και ενα αδερφακι του για να νιωσει καλυτερα...

να σας πω την αληθεια σκεφτομαι να υιοθετησω και ενα αδερφακι του για να νιωσει καλυτερα...
Θα νιωσει καλυτερα ουτως η αλλως, αλλα αν εχεις τη δυνατοτητα να παρεις δευτερο θα κανεις το γατουνι σου πολυ πολυ ευτυχισμενο!

Αν έχεις τη δυνατότητα δεν είναι καθόλου άσχημη ιδέα να πάρεις και το δεύτερο γατάκι!!
Πάντως το γεγονός ότι σκαρφάλωσε κάπου πάει να πει πως αρχίζει σταδιακά να εξοικιώνεται με το χώρο. Δεν πειράζει που έριξε κάτι και τρόμαξε ;)

Αφού άρχισε τις εξερευνήσεις δεν θα αργήσει να συνηθίσει!! Αν μπορείς να πάρεις και δεύτερο γατάκι και ειδικά αδερφάκι του θα ήταν μια πολύ καλή λύση. Θα νοιώθουν άνετα μαζί, θα έχουν παρέα άμα λείπεις (αφού μένεις και μόνη σου), θα παίζουν και γενικά νομίζω είναι καλύτερα από μόνο του (όχι ότι μόνο του θα πάθει τίποτα, τόσοι εδώ μέσα έχουν μόνο μια γατούλα - όπως και εγώ). :)

Σήμερα τι νέα έχεις να μας πεις?είχαμε καμιά εξέλιξη?

Με αφησε να τον χαιδεψω και μου αρχισε και τα γουργουρητα!!!! Ελιωσα, αυτο ηταν!!! :inlove:

Τέλεια!!! Άρχισε να σ' εμπιστεύεται!! :)

Με αφησε να τον χαιδεψω και μου αρχισε και τα γουργουρητα!!!! Ελιωσα, αυτο ηταν!!! :inlove:

:clapup::clapup::clapup::clapup: Μπράβο σας!!! Πέρασε η ανασφάλεια πλέον... καλές αγκαλίτσες και όταν δείς ότι τον πιάνει ανασφάλεια δίνε του τον χρόνο του μέχρι να προσαρμοστεί ολοκληρωτικά!!

αυτο το γατι θελει να με τρελανει... την μια μου γουργουριζει και την αλλη παλι αρχιζει τα κχχχ...:worry:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back