Gianduia7
Πολύ δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Mariam8
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
YNL
Πολύ δραστήριο μέλος
Myrtle
Διάσημο μέλος
Μην σε ανησυχείς καθόλου που δεν έρχεται ακόμα κοντά σου. Είναι λογικό να είναι φοβισμένο. Άσ' το ελεύθερο και σε λίγο καιρό θα θες να τον κατεβάσεις από πάνω σου και δεν θα φεύγει με τίποτα!

Mariam8
Νεοφερμένο μέλος
τι κανω λαθος;Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
brigite
Διάσημο μέλος
και να ξεχασει τους φοβους του και την ανασφαλεια,που ισως ακομα αισθανεται.

Kalliastar
Διάσημο μέλος
Δεν νομίζω ότι κάνεις εσύ κάτι λάθος για να συμπεριφέρεται έτσι.
Οι γάτες έχουν λίγο ιδιόρυθμο ψυχισμό, είναι με τις ώρες τους.
Δώστου χρόνο και αν μπορείς πάρε και το αδερφάκι του που σίγουρα του λείπει.
Αυτό από μόνο του είναι ένας παράγοντας γαι να έχει "αλλοπρόσαλλη" συμπεριφορά το μικούλι.
Είχε μάθει στη γατοπαρεα και τώρα του λείπει

Mariam8
Νεοφερμένο μέλος
nikolll
Πολύ δραστήριο μέλος
Εμενα που ειναι και οι δυο ενηλικες και δεν το κανουν απο φοβο (εκτος αν εχουμε πολυ κοσμο σπιτι ή βαλουμε ηλεκτρικη) πολλες φορες βρισκουν απομερα σημεια για να χωθουν. Συγκεκριμενα η μια γουσταρει να καθεται κατω απο τους καναπεδες και η αλλα σε ντουλαπες. Και οι 2 κατω απο το κρεβατι!
marina289
Περιβόητο μέλος

Μην ανησυχείς! Ο χρόνος , η υπομονή και η αγάπη σου
θα κάμψουν σιγά-σιγά τις φοβίες και τις αντιστάσεις του...
Θα έρθει και η ώρα που θα αναζητάει αυτός, από μόνος του, το χάδι σου...υπομονή!

Για την ώρα, δελέαζέ τον με παιχνίδι και λιχουδίτσες!
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Εγώ το πρώτο βράδυ που είχα φέρει την δική μου την άφηνα να κρύβεται όσο θέλει, κάτι που συνεχίστηκε για κανένα διήμερο κι ειδικά όταν με έβλεπε να σηκώνομαι όρθιος και να περπατάω.
Τα 2 πρώτα βράδια ερχόταν στο κρεβάτι μου όταν έπεφτα να κοιμηθώ δειλα - δειλά κι αφού είχα ψιλοαποκοιμηθεί κι όταν έβλεπε ότι την έπαιρνα πρέφα έφευγε για να ξαναέρθει αργότερα.

Απλώς το γατάκι θέλει να νιώσει ασφάλεια, ηρεμία και πολύ σύντομα θα δεθεί με τον χώρο και θα τον δει ως σπίτι του.
Τα παιχνίδια βοηθούν πάντα, δώσε του κανένα ποντικάκι, κανένα κορδόνι ή παίξτε με το laser (το οποίο λατρεύουν σχεδόν όλες οι γάτες).

Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
Mariam8
Νεοφερμένο μέλος

Lazp11
Νεοφερμένο μέλος
Τα ιδια παιδια... Δν εχει αλλαξει τιποτα...![]()
Μήπως είναι το σπίτι μεγάλο με πολλά αντικείμενα ή διαδρόμους και αισθάνεται και γι' αυτό κάποια ανασφάλεια; Εάν ναι μήπως να δοκίμαζες να τον περιορίσεις σε κάποιο μέρος του σπιτιού με επαρκή φωτισμό και τα δικά του πράγματα για να αισθανθεί ότι εκεί είναι η γωνιά του;
Mariam8
Νεοφερμένο μέλος
Lazp11
Νεοφερμένο μέλος
το σπιτι ειναι 57 τετραγονικα, δεν ειναι ιδιαιτερα μεγαλο.. κ ειναι απο την πρωτη μερα που τον εχω στην κρεβατοκαμαρα μου κατω απο το κρεβατι μου. βγαινει μονο για να φαει και να παει στην λεκανη του. η μοναδικη στιγμη που βγαινει ειναι την νυχτα που κοιμαμαι, τον ακουω που παιζει με τα παιχνιδια του!!! και μολισ διανοηθω να κανω καποια κινηση εχει κρυφτει παλι!!! πραγματικα δεν ξερω τι αλλο να κανω... προσπαθω να τον παρακινησω με διαφορα παιχνιδια κτλ.. αλλα τιποτα! ολο κχχχ μου κανει...
Κοίτα καταλαβαίνω ότι αγχώνεσαι αλλά δε νομίζω ότι κάνεις κάτι λάθος. Σκέψου ότι τα γατιά που έχω τώρα στο σπίτι, 4 μηνών, παρά το ότι ήταν πολύ κοινωνικοποιημένα γιατί μεγάλωσαν σε σπίτι με άλλες γάτες, πολλούς ανθρώπους και σκυλιά, δεν έδειξαν φόβο μεν αλλά τον πρώτο μήνα τα βρίσκαμε στα πιο απίθανα σημεία.
Νομίζω ότι μετά τον ένα ή 1,5 μήνα (αν το γατάκι είναι περίπου δύο μηνών) θα αισθανθεί ότι το σπίτι σου είναι σπίτι του και θα σταματήσει να κρύβεται και ν' αγριεύει.
Θα σου έλεγα επίσης να δοκιμάσεις κάτι που κάνω συνήθως όταν θέλω να προσεγγίσω αδέσποτη γάτα. Άνοιξε μία κονσέρβα-λιχουδιά, βάλε την σε ένα πιατάκι και κάθησε στο πάτωμα λίγο πιο μακριά. Βάλε το πιατάκι κοντά στο κρεβάτι και περίμενε να ξετρυπώσει. Το κουμπί είναι να μην κινηθείς (πάρε κάτι να κάνεις, γιατί θα βαρεθείς). Την πρώτη φορά μάλλον θα σε δει και θα κάνει πίσω αλλά με την επανάληψη θα συνηθίσει την παρουσία σου face to face την ώρα του φαγητού, το οποίο θα βοηθήσει πολύ.
Και ακόμη θα σου πρότεινα να βάλεις κάτω από το κρεβάτι εκεί που κρύβεται κάποια πετσέτα με τη μυρωδιά σου για να συνηθίζει. Αυτά και sorry για την έκθεση

Mariam8
Νεοφερμένο μέλος

Lazp11
Νεοφερμένο μέλος
σευχαριστω πολυ... θα το δοκιμασω και αυτο!!! ελπιζω καποια στιγμη να ξεμπλοκαρει γιατι νιωθω πολυ ασχημνα, νομιζω οτι ειναι δυστιχισμενο...![]()
Δυστυχισμένο δεν είναι. Απλώς επειδή έχει ζήσει τους πρώτους μήνες της ζωής του στο δρόμο, φυλάγεται. Είναι φυσικό. Σε μερικές βδομάδες θα είστε μες στη χαρά

catandie
Δραστήριο μέλος
goth
Δραστήριο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool