Μικρό φοβισμένο γατάκι

..και νέα σας τουλάχιστον 1 φορά την εβδομάδα :whistle::whistle:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μπορεί και δύο φορές την εβδομάδα:rolleyes:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ε και εννοείται πως δεν μας αρκούν μόνο οι φωτογραφίες, θα θέλουμε και κανένα βιντεάκι μέσα μέσα ;)

Γεια σας!
Είμαι ο σάλτο, δηλαδή μάλλον έτσι θα με λένε αν συμφωνήσει και ο μπαμπάς γιατί η μαμά μόλις εμπνεύστηκε το ονοματάκι μου!! Είμαι ένας (όχι να το παινευτώ) πανέμορφος κάτασπρος γατούλης που μέρα νύχτα τρέχει και χοροπηδά (εξού και το όνομά μου)!!
Είμαι κανούργιος στην παρέα όπως και σ'αυτό το σπίτι που μ'αρέσει πολύ γιατί έχει τρομερές κρυψώνες. Ο μπαμπάς κι η μαμά με ψάχνουν όλη την ώρα κι έχει πολύ πλάκα :P . Αύριο όμως θα φύγουμε από αυτό το σπίτι και θα πάμε σε ένα άλλο πιο μεγάλο εκεί μου είπαν ότι θα έχω πολλάααα παιχνίδια και ολοδικό μου κρεβατάκι ...προς το παρόν κοιμάμαι στα ποδαράκια της μαμάς ή του μπαμπά!!
Υποθέτω θα μου αρέσει αυτό έτσι δεν είναι?! Μήπως θα είναι δύσκολο να προσαρμοστώ στον καινούργιο μου χώρο?! Τελευταία είχα αρχίσει να συνηθίζω αυτό το σπιτάκι!! Και επίσης ξέρετε ... να ..είμαι και λίγο φοβιτσίαρης :redface: μ'αρέσει τρελά να παίζω με τη μαμά και τον μπαμπά και της μαμάς πάντα όταν κλαίει της σκουπίζω τα δάκρυα με τα ροζουλί πατουσάκια μου και της γλύφω τη μυτούλα αυτό την κάνει αμέσως να χαμογελάει (το γλυκουλινάκι μου :inlove: ) αλλά όταν μου απλώνουν το χεράκι τους για να με χαϊδέψουν ή όταν περνάνε από δίπλα μου φοβάμαι λίγο!! Βέβαια έχω κάνει τεράστια βήματα προόδου στην αρχή αρχή δεν ήθελα ούτε να με αγγίζουν μόνο να μου απλώνουν το χεράκι και να τους τρίβομαι!!!!!!!!!!!
Να και δύο φωτογραφίες μου
τα γατίσια φιλιά μου!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνημμένα

• DSC00365.JPG
    DSC00365.JPG
    50,5 KB · Εμφανίσεις: 46
  • DSC00369.JPG
    DSC00369.JPG
    52 KB · Εμφανίσεις: 42
Τελευταία επεξεργασία:
Καταρχάς είναι πανέμορφος! :D
Νομίζω ότι θα θέλει λίγο χρόνο μέχρι να προσαρμοστεί πλήρως στο νέο του σπίτι, δεν νομίζω ότι χρειάζεται να ανησυχείτε. :)
Απλώς τις πρώτες μέρες θα θέλει λίγη προσοχή.
Να μην ακούει δυνατούς κι απότομους θορύβους, οι άνθρωποι στο σπίτι να μη μιλάνε πολύ δυνατά και να μην τον πιέζουν για χάδια.
Όταν θέλει αυτός και νιώσει έτοιμος, θα τους προσεγγίσει! ;)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και για τις συμβουλές!! Ατό ακριβώς θα τους έλεγα κι εγω να κάνουν :P χιχι!!!!
Θα σας ενημερώσω άμεσα για το πως περνάω στο καινούργιου μου σπίτι και θα σας ενοχλήσω ξανά γιατί έχω κι άλλες απορίες γιατί είμαι μικρός και δεν ξέρω!!!
Καληνύχτα σας :yawn:

Να μας "ενοχλήσεις" όποτε θες!
Μη μασάς! :hehe:

Γεια σου Σαλτο. Εισαι οντως κουκλος. Γεια σας και σας, μαμα και μπαμπα του Σαλτο. Κατ' αρχην να σας πω πως μ' αρεσει πολυ το ονομα ( να δεις που θα συμφωνησει και ο μπαμπας, Σαλτο ). Τωρα οσον αφορα την μετακομιση, θα συνηθισει και θα προσαρμοστει σιγουρα. Πρωτον ειναι μικρουλης και δευτερον, απ' οτι καταλαβα, δεν τον εχετε πολυ καιρο και ετσι δεν εχει δεθει πολυ με τον χωρο που ζειτε τωρα.
Πριν 7 χρονια μετακομισα και γω, απο ενα σπιτι που ηταν το μοναδικο που γνωρισαν τα γατια μου και μετα απο 13 χρονια ζωης εκει. Προσαρμοστηκαν μια χαρα. Θελει μονο λιγο προσοχη την ημερα της μετακομισης, να ειναι καπου περιορισμενος, μην τυχον και τρομαξει. Επισης τις πρωτες μερες στο νεο σπιτι, καλο θα ηταν να μην μενει μονος, μεχρι να μαθει τον νεο χωρο. Εγω αυτα εκανα, και ολα πηγαν περιφημα. Περιμενουμε νεα σας, μετα την μετακομιση. :)

Γειά σας,
ο σάλτο είμαι! αχ! δεν μπορείτε να φανταστείτε τι πέρασα μέχρι που τελικά μου αρέσει το νέο μου σπίτι!! Λοιπόν που λέτε, έκανα το πρώτο μου ταξίδι με καράβι και ήταν απαίσιο!! τόσος κόσμος τόσος θόρυβος κι εγώ ήμουν κλεισμένος σε ένα βαλιτσάκι μεταφοράς και δεν μπορούσα να κάνω τίποτα!! Ευτυχώς ήταν μόνο για 2 ώρες αλλά και πάλι αγχώθηκα πήγαινα πέρα δώθε και πασαλοίφτηκα με το φαγάκι μου.. μπουκιά δεν έβαλα στο στόμα μου!! πουφ! τα θυμήθηκα και συνχίστηκα!! Τέλος πάντων κάποια στιγμή ηρέμησα με καθάρισε και η μαμά!! Και πάνω που είχα χαλαρώσει μπαίνουμε σ'ένα σπίτι καμία σχέση με το προηγούμενο, μου ανοίγουν επιτέλους να βγώ απ'το βαλιτσάκι ε και πλάκωσαν όλοι για χάδια τρόμαξα κι εγώ ένας ένας τους λέω ρε παιδιά και δεν καταλάβαιναν!! Είμαι βλέπετε ένας κούκλος κανένας δεν μπορεί να μου αντισταθεί :P. Ε και τρέχω κι εγώ και κρύβομαι (η μαμά ακόμα δεν ξέρει που είναι η κρυψώνα μου :D ). Μετά από λίγη ώρα βέβαια βγήκα γιατί πείνασα :P έτρωγα και ξαναπήγαινα στην κρυψώνα μου!! [ Αχ δεν μπορείτε να φανταστείτε τι άγχος πέρασα που εξαφανιζόταν συνέχεια και δεν τον έβρισκα!! ] Σιγά σιγά το συνήθισα το σπίτι και τρέχω και χοροπηδάω ξανά και δεν κρύβομαι πια!!!! Αυτά από μένα τώρα θα σας τα πει η μαμά μου!!! :P
Γειά σας και ως βίκυ :P
το σπίτι που μένουμε είναι διαμέρισμα στον πρώτο όροφο δεν υπάρχει τρόπος να κατεβαίνει και να ανεβαίνει μόνος του και η πόρτα της πολυκατοικίας είναι πάντα κλειστή!! ο γατούλης μου τις τελευταίες μέρες κάθεται στην εξόπορτα του σπιτιού και την κοιτάζει και όλο τριγυρνάει στο μπαλκόνι και κοιτάζει από κάτω.. δεν με τρομάζει πια μήπως κάνει κάνα ...σάλτο :P αλλά σκέφτομαι ότι μάλλον θέλει να βγεί έξω! Φοβάμαι να τον αφήσω να βγεί έξω γιατί δε μας έχει εμπιστευτεί απόλυτα ακόμα και δεν υπάρχει τρόπος να μπαίνει και να βγαίνει όποτε θέλει κι εμείς λείπουμε πολλές ώρες από το σπίτι! παλιότερα όταν έμενα στο χωριό μου σε μονοκατοικία είχα γατάκια και ήταν ελεύθερα να μπαίνουν και να βγαίνουν!! Δε θέλω ο γατούλης μου να είναι δυστυχισμένος!! Πρέπει και να ζευγαρώσει κάποια στιγμή!! Τι με συμβουλεύεται να κάνω??!! :/:

Βάσω σ'ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!! και στο μπαμπά άρεσε το όνομα τελικά :D να δώσεις πολλά φιλιά στα γατάκια σου!!! :hello:

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Βάσω σ'ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!! και στο μπαμπά άρεσε το όνομα τελικά :D να δώσεις πολλά φιλιά στα γατάκια σου!!! :hello:
Παρακαλω, δεν κανει τιποτα, τα φιλακια στα γατακια μου, τα εδωσα ηδη!!!
Στο θεμα σας τωρα.
Εγω θα σας συμβουλευα, αφου τον Σαλτο τον εχετε εσωτερικο και τον αγαπατε τοσο πολυ, να τον στειρωσετε. Μην τον αφησετε να ζευγαρωσει γιατι υπαρχει κινδυνος να τον χασετε. Σε καμμια περιπτωση μην τον αφησετε να βγει απο το σπιτι, δεν εχει μαθει το εξω και παραμονευουν πολλοι κινδυνοι. Επιθεσεις απο τα αδεσποτα γατια, που κρυβουν κινδυνους για πολλες ασθενειες, σκυλους, φολες, αυτοκινητα. Οταν ο γατουλης σας στειρωθει, δεν θα εχει διαθεση να βγει εξω, αληθεια τι ηλικια εχει; ισως το κανει γιατι εχει φτασει σε αναπαραγωγικη ηλικια και θελει να ζευγαρωσει. Επισης δεν ξερω και σε τι περιοχη ειναι το σπιτι σας, εχει χωραφια και εξοχη, η εχει δρομους με αυτοκινητα;
Η τελικη αποφαση ειναι δικη σας, ειμαι σιγουρη πως θελετε το καλυτερο για τον Σαλτο, γιαυτο σας εγραψα οσα σας εγραψα, εγω παντως εχω μεγαλωσει και στειρωσει δυο αγορακια, που ζησανε και ζουνε μια πολυ ομορφη και απαλλαγμενη απο κινδυνους ζωη και σας γραφω απο την εμπειρια μου.

Βίκυ μου, καταρχήν καλοσωρίσατε στην παρέα μας :)
Ο Σάλτο είναι πανέμορφος! Να μην σε ανησυχεί που κρύβεται, να χαίρεσαι που έχει κρυψώνες, φτάνει βέβαια να είναι ασφαλής. Οι γάτες χρειάζονται και κρυψώνες και μέρη για να ανεβαίνουν ψηλά και να εποπτεύουν τον κόσμο τους.
Τωρα στα ερωτήματά σου. Προσωπικά δεν θα σε συμβούλευα να τον αφήνεις να κυκλοφορεί ελεύθερος.. υπάρχουν τόσοι κίνδυνοι πια.. φόλες, αυτοκίνητα, σκυλιά, κολλητικές αρρώστιες που μπορεί να αρπάξει από γατοκαβγά.. ακόμα και νέο κρούσμα λύσσας έχει παρουσιαστεί στην Ελλάδα. Θα μπορούσες ίσως να τον εκπαιδεύσεις να βγαίνετε με σαμαράκι/λουράκι. Είναι σίγουρα πιο ασφαλές και το γατάκι σου θα γυμνάζεται αλλά και θα έρχεται σε επαφή με τη φύση. Κοίτα εδώ: Βόλτα με λουρί. Από την άλλη μπορείς απλά να τον κρατήσεις στο σπίτι, και να φροντίσεις να εμπλουτίσεις όσο το δυνατόν το χώρο του με ερεθίσματα. Αλλά και να παίζεις μαζί του. Μικρά 10 λεπτα παιγνίδια όσες φορές μπορείς τη μέρα, θα τον οφελέσουν πολύ αλλά και θα ενδυναμώσουν το μεταξύ σας δέσιμο.
Απ' εκεί και πέρα, αν το γατάκι σου το κρατήσεις μέσα, δεν θα θελεις να βασανίζεται από ορμές. Εξάλλου, είναι κάτι που πιστεύω θα θέλεις να σκεφτεις, να το στειρώσεις κάποια στιγμή. Μπορείς αν θέλεις να διαβάσεις κι εδώ:
Στείρωση στις γάτες , για να δεις και τα οφέλη της στείρωσης.
Εύχομαι να βοήθησα :)

Δεν τα ήξερα όλα αυτά!! Ευχαριστώ!! Η αλήθεια είναι οτι κι εγώ είχα στο μυαλό μου οτι θα είναι δυστυχισμένο αν το στειρώσω και δεν το αφήνω να βγει έξω!! Μάλλον θα δοκιμάσω το λουράκι αν και δεν ξερω γιατι ειχε συμβεί ενα τραγικο περιστατικό οταν του βάλαμε λουράκι προσπαθουσε να το βγάλει και σκαλωσε στο στόμα του! Από τοτε ειπα οτι δε θα του ξανα βάλω βέβαια δεν ξέρω πως είναι ενα σαμαρακι...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back