Μοναξιές;

antzella

Νεοφερμένο μέλος

Η antzella αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 60 ετών. Έχει γράψει 23 μηνύματα.
Kαλημερα σε ολη την παρεα εδω!
και φυσικα..χρειαζομαι επειγοντως την γνωμη σας.λοιπον το <προβλημα>εχει ως εξης.
εχω τον αρη μου τον πριγκηπα μου που βλεπετε και στην φωτο ο οποιος ειναι τωρα 11 μηνων.:)(περιπου..)
περασαμε απο μια ταλαιπωρια με δερματικα,στομαχια,αντιβιωσεις..κτλ,αλλα τωρα ειναι σχεδον καλα.
εκτος απο μια καταθλιψη..ειναι ολη την ημερα κατω απο το τραπεζι με το βλεμμα στο πατωμα..
σηκωνεται και τρωει κανονικα,αλλα οτι και να κανω μετα για να του φτιαξω το κεφι,αποβαινουν ακαρπα.
ετσι λοιπον σκεφτηκα οτι ισως εχει αναγκη απο μια παρεα,ειτε αρσενικη,ειτε θυλυκη.
η ακομα και αν δεν ειναι ετσι για αυτο,νομιζω οτι μια παρεα θα του ανεβαζε το ηθικο.
θα εκανα τα παντα για κεινον.ειναι η ζωη μου ολη!!
και εδω ειναι που θελω την βοηθεια σας στον γριφο που αντιμετωπισα εχτες το βραδυ
οταν πηγα στο σπιτι που τον ειχα (αγορασει)για να μου πει η κυρια εκεινη,τι να κανω..
ναι ζηλεια σας!!:)βρεθηκα αναμεσα σε 35 γατες περσικες ολων των χρωματων γυρω μου.
μια ομως ηταν εκεινη που με πλησιασε και με κοιταζε επιμονα στα ματια:(
εμαθα οτι αυτη η πανεμορφη μελι κουκλιτσα ηταν η αδελφη του..που εγω δεν μπορουσα να παρω και εκεινη:redface::(
(δεν σας λεω πως ειμαι απο χτες...)

μου ειπε λοιπον οτι
1)δεν μπορω να παρω την αδελφη του,γιατι ειναι πολυ κακο να ζευγαρωσουν λεει..2 αδελφια.
2)οτι δεν μπορω να παρω αλλη θυλυκια γιατι τοτε θα μπλεξω με γεννητουρια,κατι που με τρομαζει..
3)οτι ακομα και αν παρω μια γατα που θα την εχει στειρωσει,τοτε εκεινη δεν θα εχει οιστρο,με αποτελεσμα οταν πηγαινει
το ψυχουλι μου κοντα της,εκεινη θα τον γρατζουναει..
4)δεν μπορω να παρω αρσενικο μικρο,γιατι ο αρης μου σε λιγο καιρο.. θα θελει να ερωτοτροπησει μαζι του.αλλα και οταν μεγαλωσει το μικρο,θα θελει και κεινο με την σειρα του να κανει το ιδιο στο παιδουλι μου.

και πριν μου πειτε την περιπτωση να κανω στειρωση στον αρη μου(χωρις να θελω σε καμμια περιπτωση να θιξω ολους
οσους το εχουν κανει)σας λεγω οτι ποτε..μα ποτε!!!! δεν θα εβαζα το παιδουλι μου ΕΓΩ στο χειρουργειο.
θα εχω πεθανει 1000 φορες απο εξω αν θα ξυπνησει,
και στην τελικη δεν θελω με οσα εχει περασει να τον υποβαλω σε κατι τετοιο.ειναι και απιστευτα ευαισθητος στο θεμα υγειας.

γνωριζω..σας κουρασα..ομως ειναι πολυ σημαντικη για μενα η γνωμη σας,κυριως για τον 1ο λογο
σας ευχαριστω παρα πολυ!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Kαλημερα σε ολη την παρεα εδω!
και φυσικα..χρειαζομαι επειγοντως την γνωμη σας.λοιπον το <προβλημα>εχει ως εξης.
εχω τον αρη μου τον πριγκηπα μου που βλεπετε και στην φωτο ο οποιος ειναι τωρα 11 μηνων.:)(περιπου..)
περασαμε απο μια ταλαιπωρια με δερματικα,στομαχια,αντιβιωσεις..κτλ,αλλα τωρα ειναι σχεδον καλα.
εκτος απο μια καταθλιψη..ειναι ολη την ημερα κατω απο το τραπεζι με το βλεμμα στο πατωμα..
σηκωνεται και τρωει κανονικα,αλλα οτι και να κανω μετα για να του φτιαξω το κεφι,αποβαινουν ακαρπα.
ετσι λοιπον σκεφτηκα οτι ισως εχει αναγκη απο μια παρεα,ειτε αρσενικη,ειτε θυλυκη.
η ακομα και αν δεν ειναι ετσι για αυτο,νομιζω οτι μια παρεα θα του ανεβαζε το ηθικο.
θα εκανα τα παντα για κεινον.ειναι η ζωη μου ολη!!
και εδω ειναι που θελω την βοηθεια σας στον γριφο που αντιμετωπισα εχτες το βραδυ
οταν πηγα στο σπιτι που τον ειχα (αγορασει)για να μου πει η κυρια εκεινη,τι να κανω..
ναι ζηλεια σας!!:)βρεθηκα αναμεσα σε 35 γατες περσικες ολων των χρωματων γυρω μου.
μια ομως ηταν εκεινη που με πλησιασε και με κοιταζε επιμονα στα ματια:(
εμαθα οτι αυτη η πανεμορφη μελι κουκλιτσα ηταν η αδελφη του..που εγω δεν μπορουσα να παρω και εκεινη:redface::(
(δεν σας λεω πως ειμαι απο χτες...)

μου ειπε λοιπον οτι
1)δεν μπορω να παρω την αδελφη του,γιατι ειναι πολυ κακο να ζευγαρωσουν λεει..2 αδελφια.
2)οτι δεν μπορω να παρω αλλη θυλυκια γιατι τοτε θα μπλεξω με γεννητουρια,κατι που με τρομαζει..
3)οτι ακομα και αν παρω μια γατα που θα την εχει στειρωσει,τοτε εκεινη δεν θα εχει οιστρο,με αποτελεσμα οταν πηγαινει
το ψυχουλι μου κοντα της,εκεινη θα τον γρατζουναει..
4)δεν μπορω να παρω αρσενικο μικρο,γιατι ο αρης μου σε λιγο καιρο.. θα θελει να ερωτοτροπησει μαζι του.αλλα και οταν μεγαλωσει το μικρο,θα θελει και κεινο με την σειρα του να κανει το ιδιο στο παιδουλι μου.

και πριν μου πειτε την περιπτωση να κανω στειρωση στον αρη μου(χωρις να θελω σε καμμια περιπτωση να θιξω ολους
οσους το εχουν κανει)σας λεγω οτι ποτε..μα ποτε!!!! δεν θα εβαζα το παιδουλι μου ΕΓΩ στο χειρουργειο.
και στην τελικη δεν θελω με οσα εχει περασει να τον υποβαλω σε κατι τετοιο.ειναι και απιστευτα ευαισθητος στο θεμα υγειας.

γνωριζω..σας κουρασα..ομως ειναι πολυ σημαντικη για μενα η γνωμη σας,κυριως για τον 1ο λογο
σας ευχαριστω παρα πολυ!!!

Ξέρω ότι δεν είναι αυτό που θες να ακούσεις αλλά αν θες τη συμβουλή μου, θα σου πω ότι ο γατούλης πρέπει να στειρωθεί. Ειδικά αφού είναι ευαίσθητος σε θέματα υγείας και τον φοβάσαι, επειδή η στείρωση προστατεύει από πολλές ασθένειες οι οποίες μπορεί να αποβούν θανατηφόρες. Μιλάμε για είδη καρκίνου που πλήττουν συχνότατα τις αστείρωτες γάτες... Έχεις διαβάσει το σχετικό άρθρο του σάιτ; Έχεις συμβουλευτεί το γιατρό σου πάνω στο θέμα; Αν όχι θα σε προέτρεπα να το κάνεις. Επίσης να σου πω ότι ειδικά για τα αρσενικά η στείρωση είναι απλούστατη επέμβαση, ακίνδυνη και αντίθετα με ο, τι μπορεί να νομίζεις ΔΕΝ περιλαμβάνει ακρωτηριασμό των οργάνων.

Ελπίζω να μην σε θίγω ούτε εγώ με αυτό που προτείνω. Δεν νομίζω ότι υπάρχει λύση (άλλη) για την περίπτωσή σου, και αν υπάρχει εγώ δεν τη γνωρίζω.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Μοναξιές?

Δεν ειναι αφανταστα εγωιστικο,να μην στειρωνουμε τον γατο μας,επειδη εμεις φοβομαστε την εγχειρηση;Αν εσυ,χρειαστεις να κανεις μια εγχειρηση που πρεπει να την κανεις,θες οι γονεις σου να πουν οχι,απλα επειδη την φοβουνται;
Εχεις σκεφτει ποσο βασανιστικο ειναι για ενα ζωο,να μενει μεσα στο σπιτι να εχει ορμες,να βασανιζεται σε ολη του τη ζωη..επειδη απλα εσυ φοβασαι τις εγχειρησεις;Ξερεις οτι εκτος των αλλων κινδυνευει απο διαφορες ασθενειες,εφοσον δεν παει με θηλυκια;
Ζωα που ζουν μεσα στο σπιτι,ειναι εγκληματικο να μην στειρωνονται.

Στους αρσενικούς μειώνει τις πιθανότητες ανάπτυξης προβλημάτων του προστάτη, καρκίνου των όρχεων και περιπρωκτικών όγκων. Με τη στείρωση επίσης, προλαμβάνονται τα αφροδίσια νοσήματα.
• Οι μη στειρωμένοι αρσενικοί γάτοι συνήθως οριοθετούν (μαρκάρουν) την περιοχή τους ψεκάζοντας την με τα ούρα τους. Η οσμή είναι φοβερή. Αν στειρωθούν σε μικρή ηλικία, οι αρσενικοί γάτοι σπάνια αναπτύσσουν αυτή τη συνήθεια, ενώ σε μεγαλύτερη ηλικία, συνήθως σταματάνε αυτή τη συνήθεια μέσα σε λίγους μήνες αφότου στειρωθούν.
πηγη

Αληθεια,οταν ο γατος αρχιζει να ψεκαζει παντου με τα κατουρα του,τι θα κανετε τοτε;
https://www.interpet.gr/nea/recent_2005/neo2_260305.htm

Ενημερωσου καταρχην,γιατι δεν υπαρχει χειροτερο πραγμα απο την αγνοια.:)
Τι εχει περασει;Εχει καποια ασθενεια;
ΥΓ Ειδικα στα αρσενικα γατια,η στειρωση ειναι πολυ απλη.

Γεια, και να χαίρεσαι τον όμορφο γατούλη σου...:)
Εφόσον επιλογή σου είναι η μη στείρωση (με την οποία επιλογή δεν θα συμφωνήσω για πολλούς λόγους, αλλά δεν είναι εκεί το θέμα μας), μαλλον θα πρέπει -αναπόφευκτα-να καταφύγεις και στην επιλογή της μοναξιάς του γατούλη σου...
η επιλογή μιας θηλυκής γατούλας σημαίνει συνεχή ζευγαρώματα , οίστρους, γατάκια που πρέπει να αποκαταστήσεις κτλ... Συμπερασματικα, εφόσον η λύση της στείρωσης σου φαινεται επώδυνη, φαντάζομαι αυτό θα σου φαίνεται εξίσου και περισσότερο...
Ναι, με ένα δεύτερο αρσενικό πάντα υπάρχει η ανησυχία ¨διακόρευσης¨ του ενός στον άλλο....
Δεν ξέρω...:hmm:το γεγονός ότι αποκλείεις τη στείρωση είναι δεσμευτικό για ευρύτητα επιλογών...

Δεν ειναι αφανταστα εγωιστικο,να μην στειρωνουμε τον γατο μας,επειδη εμεις φοβομαστε την εγχειρηση;

συγνωμη...αλλα μαλλον δεν εγινα εγω κατανοητη..για να μου πειτε για εγωισμο..
φοβαμαι για την ζωη του,αν κανω κατι τετοιο,για αυτο σας ειπα οτι θα πεθανω απεξω..αν παθει κατι(επειδη εχω περασει πολλα...)εγω δεν θα το αντεξω.ειναι σιγουρο!!αδυνατο να φανταστω εμενα χωρις τον αρη μου πια..(συγνωμη για αυτο που θα πω..αλλα εχω χασει τον αντρα μου πανω σε ενα τετοιο τραπεζι)ελπιζω να καταλαβαινετε τον φοβο μου τωρα,και ποσο μαλλον οταν και οι 2 οι κτηνιατροι που του εχω,δεν αρνουνται οτι οντως μπορει να υπαρχει κινδυνος.

και αρα απο οτι καταλαβα,ειναι αληθεια ολα οσα μου ειπε εκεινη?ισχυουν ολα? και για την αδελφουλα του?
νομιζω καλυτερα να εχω μωρα και να τα χαριζω σε φιλους,παρα θανατους..τι λετε??

antzella, από την στιγμή που δεν επιθυμείς για τους λόγους που ανέφερες να στειρώσεις τον γάτο σου τότε το να πάρεις μια θηλυκή γάτα σημαίνει ότι σύντομα θα έχετε γέννες.
Είναι όντως κάτι πολύ όμορφο αυτό που θα συμβαίνει αλλά σε λίγο καιρό είτε θα έχεις πολλές γάτες τις οποίες ίσως να μη μπορείς να φροντίσεις όλες μαζί είτε δεν θα μπορείς να βρεις καλούς ανθρώπους να χαρίζεις όλα τα γατάκια.
Από την άλλη, η υγεία της θηλυκής γάτας θα επιβαρυνθεί πάρα πολύ από τις συνεχόμενες γέννες κάτι που το θεωρώ πολύ άσχημο.

Εάν πάρεις αρεσενικό γάτο, εφόσον θα είναι κι οι 2 αστείρωτοι τότε θα είναι αρκετά πιο επιθετικοί - ανταγωνιστικοί μεταξύ τους και θα έχουν συχνούς καυγάδες με την πιθανότητα σοβαρών τραυματιστών.
Επιπλέον, όταν μαρκάρουν διάφορα σημεία του σπιτιού δεν θα μπορείς να σταθείς από τη μυρωδιά...

Επομένως, εφόσον δεν θέλεις την στείρωση κι εάν τα όσα σου έγραψα παραπάνω σε αποθαρρύνουν από το να πάρεις δεύτερη γάτα, η μόνη λύση που βλέπω είναι να παραμείνει ο γάτος μόνος.
Η απόφαση είναι δική σου, θα σε συμβούλευα όμως με κάθε φιλική διάθεση να σκεφτείς το γεγονός ότι ένα αστείρωτο γατί που μένει μέσα στο σπίτι και συνεπώς δεν ζευγαρώνει, μπορεί να εμφανίσει διάφορα προβλήματα υγείας τα οποία θα χρειάζονται χειρουργείο.
Σε εκείνη την περίπτωση θα αρνηθείς την χειρουργική επέμβαση;
Συν τοις άλλοις, μπορεί ο γάτος να εμφανίσει τάσεις φυγής από το σπίτι ώστε να ζευγαρώσει κι εάν φύγει έχει να αντιμετωπίσει διάφορους κινδύνους όπως τα αυτοκίνητα, οι φόλες, οι καυγάδες με άλλα ζώα, οι ασθένειες κλπ κλπ.

Κατανοώ το άγχος σου για το χειρουργείο και τη νάρκωση, δεν σου κρύβω ότι κι εγώ το σκέφτομαι συνέχεια που σε ένα μήνα θα στειρώσω την 5 μηνών μικρή μου.
Κι ο λόγος που το σκέφτομαι δεν είναι η δική μου αγωνία κι ανησυχία αλλά η σκέψη μήπως πάθει κάτι.
Γνωρίζω όμως πως αυτό πρέπει να γίνει προκειμένου να διαφυλαχθεί η υγεία της και να αποκλείσουμε τους κινδύνους διαφόρων ασθενειών στο μέλλον αλλά και την αποφυγή συνεχόμενων οίστρων που θα την ταλαιπωρούν.

Καταρχην,τι εχει ο γατος και δεν μπορει να κανει εγχειρηση;Ο κτηνιατρος εχει πει οτι ειναι επικινδυνο;Μπορεις να μας το ξεκαθαρισεις λιγο αυτο;:)
Καταλαβαινω απολυτα τον φοβο σου,ομως χιλιαδες ανθρωποι πεθαινουν απο εγχειρισεις και οχι μονο.Και απο το σπιτι τους οταν βγαινουν πεθαινουν,τι σημαινει αυτο;Οτι δεν θα βγαινουμε απο το σπιτι μας;
Η στειρωση στους αρσενικους γατους ειναι παρα πολυ απλη υποθεση.Χιλιαδες στειρωνονται καθε μερα.

Στη γάτα, η διάρκεια αναπαραγωγικής ζωής της είναι 7-8 χρόνια. Η γάτα κάνει 3 τοκετούς, ανά έτος και σε κάθε τοκετό γεννά 4-6 γατάκια, άρα γεννά περίπου 12-18 γατάκια το έτος. Επομένως σε 7-8 χρόνια αν ζήσει η γάτα, γεννά 96-144 γατάκια, από τα οποία τα μισά περίπου είναι θηλυκά.
πηγη

Ειναι δυνατον να πιστευεις,οτι μπορεις να ανταπεξελθεις σε κατι τετοιο;Σε τοσες πολλες γεννες;3 φορες τον χρονο γενναει η γατα(2 να σου βαλω εγω_),απο αυτα ..καποια θα ειναι θηλυκα.Ειναι δυνατον να βρισκεις συνεχεια ανθρωπους να τα υιοθετησουν,ή μηπως θα τα παρατησεις στους δρομους;(θελω να πιστευω πως οχι-απαγορευεται κιολας)
Επισης συμφωναμε τον νομο
.
Οι κάτοχοι θηλυκών σκύλων οφείλουν να μην επιδιώκουν ή διευκολύνουν την αναπαραγωγή ζώων καινά μεριμνούν για τη στείρωση τους, εφόσον δεν επιθυμούν τη διατήρηση των νεογέννητων ζώων ή δεν μπορούν να τα διαθέσουν σε νέους ιδιοκτήτες.
πηγη
Αυτο ισχυει και για τους ιδιοκτητες γατιων.Δες εδω,ολο το νομοσχεδιο

Η μονη περιπτωση που εγω δεν θα στειρωνα το ζωο μου,ειναι να μου εχουν πει τουλαχιστον 2 γιατροι οτι εξαιτιας ενος προβληματος υγειας,δεν μπορει να γινει στειρωση λογω επικινδυνοτητας.:)

Καταρχάς, λυπάμαι πολύ για τον σύζυγο σας. Καταλαβαίνω το φόβο σας για την επέμβαση, όμως η στείρωση στ' αρσενικά έχει ελάχιστους κινδύνους. Οι κτηνίατροι σας είναι φυσιολογικό να μην μπορούν να τους αποκλείσουν όλους. Κανείς γιατρός, ακόμη και ανθρώπων, δεν πρόκειται να πει πως δεν υπάρχει κανένας απολύτως κίνδυνος για μια επέμβαση. Σκεφτείτε και το άλλο όμως. Οι γέννες στα θηλυκά είναι πολύ δύσκολες. Προσωπικά έχω πάει σε κτηνίατρο αδέσποτη θηλυκιά, που τη βρήκα μ' ένα νεκρό μωρό να κρέμεται απ' το σώμα της. Την πήγα αμέσως στον κτηνίατρο και η διάγνωση ήταν σηψαιμία. Ναι μεν έγινε καλά, αλλά ταλαιπωρήθηκε πάρα πολύ. Δε σας θεωρώ εγωίστρια. Λογικό είναι να φοβάστε για τη ζωή του Άρη σας, ειδικά μετά το χαμό του συζύγου σας. Πρέπει να φανείτε δυνατή όμως και να πάρετε τη μεγάλη απόφαση. Το καλύτερο είναι να πάτε με μια φίλη σας για την επέμβαση, ώστε να σας δίνει κουράγιο κατά τη διάρκεια της. Ακόμη και το δικό μου κινητό μπορώ να σας δώσω. Ελπίζω να πάνε όλα καλά.

Δεν ειναι αφανταστα εγωιστικο,να μην στειρωνουμε τον γατο μας,επειδη εμεις φοβομαστε την εγχειρηση;

συγνωμη...αλλα μαλλον δεν εγινα εγω κατανοητη..για να μου πειτε για εγωισμο..
φοβαμαι για την ζωη του,αν κανω κατι τετοιο,για αυτο σας ειπα οτι θα πεθανω απεξω..αν παθει κατι(επειδη εχω περασει πολλα...)εγω δεν θα το αντεξω.ειναι σιγουρο!!αδυνατο να φανταστω εμενα χωρις τον αρη μου πια..(συγνωμη για αυτο που θα πω..αλλα εχω χασει τον αντρα μου πανω σε ενα τετοιο τραπεζι)ελπιζω να καταλαβαινετε τον φοβο μου τωρα,και ποσο μαλλον οταν και οι 2 οι κτηνιατροι που του εχω,δεν αρνουνται οτι οντως μπορει να υπαρχει κινδυνος.

και αρα απο οτι καταλαβα,ειναι αληθεια ολα οσα μου ειπε εκεινη?ισχυουν ολα? και για την αδελφουλα του?
νομιζω καλυτερα να εχω μωρα και να τα χαριζω σε φιλους,παρα θανατους..τι λετε??
Έχεις δίκιο να έχεις αποκτήσει φοβία για το χειρουργικό κρεβάτι εφόσον έχεις μια τόσο επώδυνη εμπειρία...
Μπορεις ωστόσο να κάνεις μια προσωπική σου ¨έρευνα¨, και να αναζητήσεις ποιοι απ'οσους έχουν γατάκια καταφεύγουν στη λύση της στείρωσης...και σε πόσα απ'αυτά τα περιστατικά η έκβαση ήταν ανεπιτυχής και δυσάρεστη...
Τα περιστατικά στείρωσης που έχουν άσχημη εξέλιξη είναι μια εξαιρετικά μικρή μειοψηφία, αντιθέτως τα περιστατικά προβλημάτων υγείας λόγω μη στείρωσης ουκ ολίγα...
Αφού θεωρείς- και εσύ- το γατόνι σου παιδί σου, σκέψου..αν το παιδί σου έπρεπε να υποβληθεί σε μία επέμβαση που θα ήταν ευεργετική για τη γενικότερη υγεία του, δεν θα επέλεγες να του την κάνεις;;;
Επίσης , όσον αφορά την αποκατάσταση γατουνακίων, ακόμη και για τα περσάκια και για τα ¨ρατσάτα¨είναι δύσκολες εποχές...
Στις αγγελίες εκκρεμεί ακόμη αγγελία με περσάκια που χαρίζονται...
Μην νομίζεις ότι θα βρεις πολλούς στις κατ'επανάληψη γέννες που θα υιοθετήσουν πρόθυμα τα μωρούλια...
Και η στείρωση -ειδικά- των αρσενικών είναι επέμβαση ρουτίνας...:)

εγραφα μια ωρα και επεσε το ιντερνετ.αντε παλι απο την αρχη.
κ.γιωργο
(Κατανοώ το άγχος σου για το χειρουργείο και τη νάρκωση, δεν σου κρύβω ότι κι εγώ το σκέφτομαι συνέχεια που σε ένα μήνα θα στειρώσω την 5 μηνών μικρή μου.
Κι ο λόγος που το σκέφτομαι δεν είναι η δική μου αγωνία κι ανησυχία αλλά η σκέψη μήπως πάθει κάτι.)

οποτε λοιπονδεν ειμαι η μονη που φοβαμαι.παντως σας ευχαριστω πολυ για την αποψη σας,καθως και ολους τους υπολοιπους.

κ.εφη
νιωθω οτι για καποιο λογο ειστε λιγο επιθετικη μαζι μου.ισως παλι κανω λαθος.
το να μου λετε οτι ανθρωποι πεθαινουν καθε μερα γυρω μας,αυτο δεν μας κανει περισσοτερο σκληρους
η λιγοτερο ευαισθητους,και περιμενα περισσοτερη κατανοηση πανω σε αυτο..

καταρχας δεν ηξερα οτι θα υπαρχουν τοσες γεννες τον χρονο.δεν ειχα φτασει να σκεφτω τοσο μελλοντικα.
το μονο σιγουρο ομως κ.εφη ειναι οτι ποτε!! δεν θα αφηνα στην μοιρα τους ψυχουλες τετοιες,την ωρα που εγω(και εχω σκοτωθει με την μανα μου για αυτο..)μαζευω απο τον καδο των σκουπιδιων γατακια.χρονια τωρα..και μαλιστα..
οσον αναφορα τον νομο που μου αναφερατε σας λεω οτι
οταν φωναξα την αστυνομια γιατι τους σταματησα την ωρα που τα πετουσαν μεσα(ουτε καν απο εξω να τα αφησουν,με εσπρωξε ο <αντρας>για να μην ανακατευομαι.η απαντηση της αστυνομιας
ηταν οτι εχουμε να ασχοληθουμε με σοβαροτερα θεματα απο 4 γατια.
ειμαστε στην ελλαδα κ.εφη.ποιοι νομοι,για ποιες κατοικιες και αριθμους ζωων.
αυτη που πηγα χτες ειχε σε πολυ λιγα τετραγωνικα κλεισμενα μεσα σε ζεστη και βρωμα πανω απο 35-40 ψυχουλες..
και υπαρχουν δεκαδες σαν αυτην..
οποτε μην μου λετε για νομους και κρατος..

οσο για τα μωρα,στις εφημεριδες,τα αγοραζουν σε τιμες πολυ υψηλες..400 και 500 ευρω.δεν θα επαιρναν λοιπον περσικα που θα τους εδινα δωρεαν εφοσον εκρινα εγω οτι ειναι καταλληλοι?
τελος παντων.το μονο που ηθελα ηταν μια παρεα για την αγορινα μου και ημουν ανχωμενη .και τωρα ειμαι τρομοκρατημενη στο τι πρεπει και τι οχι.το ρισκαρεις οταν σου εχουν πει οτι μπορει να μην ξυπνησει απο την αναισθησια λογω του οτι ειναι ευαισθητος?
η να τρεμω στο υπολοιπο της ζωη μου μην τυχον και παθει κατι αλλο επειδη δεν το εκανα?
οκ.τωρα νιωθω πραγματικα χαλια..:(

Καλη μου φιλη,ΚΑΜΙΑ επιθετικοτητα απο την μερια μου.Εγω απλα σε ενημερωνω για καποια πραγματα.Απλα και μονο ενημερωση σου δινω.:)
Καταρχην κατι που ξεχασα να αναφερω ειναι τις δυσκολιες της γεννας των περσικων.Ας που πουν αυτοι που εχουν περσακια..ή οι εκτροφεις,τους κινδυνους που υπαρχουν.
Για το ποσο ευκολο ειναι να δινονται ΤΟΣΑ γατια..δεν εχεις παρα να ριξεις μια ματια στις αγγελιες.Θα χασεις το χρωμα σου.
Αυτο που προσπαθω να σου εξηγησω ειναι οτι,ο φοβος σου..εχει αρχισει να γινεται ΦΟΒΙΑ.
Αν αρρωστησει μεθαυριο ο γατος σου και χρειαστει εγχειρηση..τι θα κανεις;Θα τον αφησεις να πεθανει τοσο αδοξα;
Σε κατανοω,αλλα δεν μπορω να μην σου πω τη γνωμη μου.Για αυτο φανταζομαι οτι ανοιξες και το θεμα.Για να ακουσεις τι θα σου πουμε και εμεις.:)

ΥΓ.Οταν αναφερω τους νομους,δεν το κανω για να εκφοβισω κανεναν,ουτε με ενδιαφερει αν εφαρμοζονται ή οχι.Σημασια εχει οτι σε μια χωρα σαν την ελλαδα,που δεν φημιζεται για την φιλοζωια της,ουτε για τους φιλοζωικους της νομους..ακομα και ο νομος το προβλεπει.

Τελευταία επεξεργασία:

Εγω νομιζω οτι αργα η γρηγορα θα τον χασεις.Ενας αστειρωτος γατουλης κανει τα παντα για να το σκασει και δυστυχως σπανια γυρναει σωος ή δεν γυρναει καθολου. Λυπαμαι που στο λεω.Και περα απο αυτο,για πιο λογο να δημιουργουμε νεα αδεσποτα? Εγω προσωπικα ποτε στην ζωη μου δεν εχω αγορασει ζωακι και ουτε προκειται γιατι τα αδεσποτακια που υποφερουν στον δρομο εχουν περισσοτερο αναγκη μια στεγη. Ακομα και να εχεις σκεφτει να δωσεις τα μικρα οταν θα ρθει η ωρα,ποτε δεν μπορεις να σαι σιγουρος για το που θα καταληξουν.

οποτε λοιπονδεν ειμαι η μονη που φοβαμαι.παντως σας ευχαριστω πολυ για την αποψη σας,καθως και ολους τους υπολοιπους.

Μα είναι πολύ φυσιολογικό να ανησυχείς, να φοβάσαι και να το σκέφτεσαι όλο αυτό το θέμα.
Όμως πιστεύω ότι η στείρωση είναι η σωστή λύση κι αυτό για το δικό τους καλό. :)Εάν τα αφήσουμε έτσι θα ταλαιπωρούνται άδικα, χώρια τα πιθανά προβλήματα υγείας στο μέλλον.
Εάν βγαίνουν κι έξω, οι πιθανότητες να χαθούν είναι πάρα πολλές.
Από την άλλη, εάν στειρωθεί κι αυτός κι η αδερφή του τότε θα μπορέσουν να συμβιώσουν χωρίς προβλήματα κι ανησυχίες. ;)

Συμφωνώ με αυτό που λέει η Έφη για τις δυσκολίες στην γέννηση των περσικών γατιών και κακώς που δεν το ανέφερα κι εγώ πιο πριν.

ειμαστε στην ελλαδα κ.εφη.ποιοι νομοι,για ποιες κατοικιες και αριθμους ζωων.
αυτη που πηγα χτες ειχε σε πολυ λιγα τετραγωνικα κλεισμενα μεσα σε ζεστη και βρωμα πανω απο 35-40 ψυχουλες..
και υπαρχουν δεκαδες σαν αυτην..
οποτε μην μου λετε για νομους και κρατος..

Αυτο που λες εδω,και τωρα το προσεξα,ειναι παρα πολυ σοβαρο.Καταρχην να ρωτησω,ειναι νομιμη εκτροφεας η κυρια;:hmm:Εκτροφεας ειναι..ή ιδιωτης,που βαζει τις γατες της να γεννοβολανε ;
Παρακαλω πολυ τους εκτροφεις να γραψουν αν θελουν,τους κανονισμους που πρεπει να ακολουθουν οι εκτροφεις.Το να στοιβαζονται τοσα γατια σε λιγα τετραγωνικα ,οπως το λες..επιτρεπεται;
Εφοσον εσυ η ιδια το βλεπεις οτι η κυρια τα εχει σε τετοιες συνθηκες,γιατι δεν κανεις μια καταγγελια;Περιμενουμε οι νομοι να λειτουργησουν απο μονοι τους;Αν εσεις που πατε και αγοραζετε απο τετοιους "εκτροφεις",που κατι μου λεει οτι δεν ειναι νομιμη η κυρια,αν λοιπον δεν τους καταγγελνετε,και αν εξακολουθητε να αγοραζετε απο αυτους..τι περιμενετε να κανει ο νομος απο μονος του;Και πως θα σταματησουμε επιτελους ολα αυτα τα κακα σε αυτο τον τοπο;:)

ΥΓ.Αν θυμαμαι καλα,οι επισημοι εκτροφεις,βαζουν να υπογραψουν χαρτια οι υποψηφιοι αγοραστες,οτι θα στειρωσουν τα γατακια στην καταλληλη ηλικια.

Τελευταία επεξεργασία:
Bασικά στα περισσότερα από όσα είπαν οι παραπάνω, με κάλυψαν. Μπήκα στην διαδικασία να γράψω διότι έτσι όπως περιέγραψες τον χώρο παραμονής των γατών της "κυρίας" ανατρίχιασα. Αφού λοιπόν έκανες καταγγελία για τα μωρά του κάδου (και πολύ καλά έκανες), θα χαιρόμουν πολύ να μας γράψεις ότι φρόντισες και για αυτό.Είναι τρομερό τόσες ψυχούλες να βασανίζονται και να υποφέρουν.
Όσο για τον δικό σου γάτο, το μόνο που πραγματικά μπορώ να προτείνω, είναι να βρεις τους καλύτερους κτηνιάτρους και να τους συμβουλευτείς. Να δουν τον κούκλο σου, να του κάνουν όλες τις εξετάσεις και να καταλήξουν σε συμπέρασματα. Όταν θα έχεις έγκυρες ιατρικές γνώμες στα χέρια σου, θα έχεις πιο στέρεη βάση για να λάβεις τις αποφάσεις σου.
Του έχουν κάνει κάποιες εξετάσεις οι κτηνίατροι που λένε ότι μπορεί να είναι επικίνδυνο? Και αν ναι, ποιές? Θα μας βοηθούσε να μας έλεγες.

καλησπερα και παλι!
μην σας περασει ουτε για ενα λεπτο απο το νου,οτι ειμαι εδω απλα για να κοντραρω αυτα που λετε.
κανουμε διαλογο,και εγω ακουω τις γνωμες,που εγω σας ζητησα.
ειμαι απολυτα σιγουρη οτι υπαρχει και η αλλη πλευρα των ανθρωπων που ειναι εναντια στην στειρωση
και εχουν και εκεινοι τα δικα τους επιχειρηματα,η και την εμπειρια πολλων χρονων,αν θελετε..

περασα λοιπον ολες αυτες τις ωρες με το να διαβαζω ολα εδω μεσα,αλλα κυριως και στο ιντερνετ
οπου εκει διαβασα πολλες αφηγησεις ιδιοκτητων γυρω απο το θεμα,αλλα και την αποψη ιατρων.
εκει που συμφωνουσαν ολοι σχεδον ηταν οι εξης λογοι

• Για να γίνει λιγότερο επιθετικός και ευέξαπτος.
  • Για να αντιμετωπιστεί η δυσοσμία των ούρων και να σταματήσει να σημαδεύει με τα ούρα του διάφορα σημεία του σπιτιού.
  • Για να μειωθούν οι τάσεις φυγής προς αναζήτηση θηλυκού και συνεπώς να μειωθούν οι πιθανότητες τροχαίων ατυχημάτων καθώς και οι πιθανότητες να χαθεί.
  • Για να μειωθεί η διάθεση για καυγάδες με άλλες αρσενικές γάτες, συνεπώς να μειωθούν οι τραυματισμοί από δαγκώματα και οι πιθανότητες μόλυνσης από ασθένειες που μεταδίδονται με το δάγκωμα, όπως η λευχαιμία και το AIDS της γάτας.
  • Για να συμβάλλω στην πρόληψη του προβλήματος των αδέσποτων ζώων, σε περίπτωση που ο γάτος καταφέρει να έρθει σε επαφή με αδέσποτο θηλυκό, καθώς και για αποφυγή ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης αν στο σπίτι υπάρχει μη στειρωμένο θηλυκό.
και φυσικα πολλα ακομα τετοιου τυπου.
λοιπον εδω πρεπει να σας πω οτι εχουν περασει απο τα χερια μου παρα...παρα πολλα ζωα.
απο ινγουανα που εχω στην ταρατσα σε δωματιο (2 μετρα και κατι και 17 κιλα)απο δρακακια,απο παπαγαλους ζακο
απο σκυλια τσιαουα μεχρι βεναρδου,και το αποκορυφωμα ..ειχα μεχρι και μια κατσικα που την εβγαζα βολτα με λουρι σκυλου..

ο αρης μου λοιπον ειναι μια ειδικη περιπτωση.η μανα μου τον φωναζει πατατα,οι υπολοιποι λουτρινο.
ειναι πραγματικα σαν λουτρινο.δεν υπαρχει εδω μεσα.δεν μου εκανε ποτε μα ποτε την παραμικρη ζημια.
δεν διαμαρτυρηθηκε η να δυσανασχετησει ποτε και για τιποτα,οτι και να του κανεις.
οσο για το θεμα της λεκανης,να σας πω οτι μια φορα μονο λερωσε κατα λαθος απο την βιασυνη του απεξω λιγακι
και προσπαθουσε να πεταξει την αμμο απο εξω για να το σκεπασει.αφου ειδε οτι δεν τα καταφερε εκατσε διπλα με το κεφαλι στο πατωμα.

δεν μπορω λοιπον φιλοι μου,να φανταστω αυτην το πλασμα να γινεται ξαφνικα
εχθρικος,να δαγκωνει,να φωναζει,να προσπαθει να πηδηξει απο τον 3ο που ειμαστε,η να λερωνει σε ολους τους τοιχους.
ειναι αδιανοητο για αυτον ειδικα.

οσο για το θεμα που ανεφερε η εφη,λεω οτι με τον μυκητα που ειχε (εχω γραψει για αυτο σχετικα με τιτλο δεν ξερουμε τι εχει ο γατουλης μου)αναγκαστηκαμε να του βαλουμε αλοιφες,και αντιβιωση(που διαβασα οτι μετα απο την επεμβαση που λεμε,πρεπει βεβαια να παρει αντιβιωση)εκει λοιπον ειναι που κοντεψα να τον χασω.εμετοι,δεν ετρωγε,δεν επινε,δεν κουνιοταν,μεχρι που του σακατεψε το στομαχι και αρχισαμε μετα σιροπια για να σωσουμε το στομαχι του.ακομα δεν εχει επανελθει..
και κατι ακομα..στο πρωτο εμβολιο που του καναμε,μεχρι και ο γιατρος ανησυχησε για την κατασταση στην οποια επεσε,και μου ειπε οτι σε καμμια περιπτωση δεν θα του εκανε ολοκληρο εμβολιο.ειναι πολυ ευαισθητος.
καταλαβαινεται λοιπον γιατι λεω οτι δεν ξερω πια τι να κανω?τι ειναι καλο για εκεινον?
μετα λοιπον απο ολα αυτα και την καταθλιψη που εχει με την ολη ταλαιπωρια,θεωρειται ακομα οτι αυτο πρεπει να κανω?
σας ευχαριστω και παλι!!

μετα λοιπον απο ολα αυτα και την καταθλιψη που εχει με την ολη ταλαιπωρια,θεωρειται ακομα οτι αυτο πρεπει να κανω?
Προσωπικα δεν εχω ακουσει ποτε ,οτι ενας γατος δεν μπορει να στειρωθει,επειδη επαθε μυκητα ή επειδη τον πειραξε στο στομαχι η αντιβιωση.
Ομως,σημασια εχει τι θεωρουμε εμεις;:)Παλι δεν μας λες..αν ο γιατρος ,σου εχει πει οτι μετα απο ολα αυτα,ειναι επικινδυνο να κανει στειρωση(δεν εννοουμε τωρα αμεσως βεβαια,να αναρρωσει εντελως πρωτα) Σου εχει πει ο γιατρος κατι τετοιο;

Διάβασα πολύ προσεκτικά το διάλογο που έχει γίνει μέχρι τώρα, και αφού η φίλη που άνοιξε το θέμα ρώτησε στο τελευταίο της ποστ αν εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι το σωστό είναι η στείρωση, επανέρχομαι και λέω ότι δύο επιλογές υπάρχουν εδώ: ή ο γατούλης θα στειρωθεί ή θα μείνει ως έχει. Στην πράξη κάτι άλλο δεν γίνεται.

Θα πω για άλλη μια φορά ότι, αν και οι λόγοι που η φίλη φοβάται την επέμβαση είναι κατανοητοί, εντούτοις δεν φαίνεται να έχει σκεφτεί σοβαρά το ενδεχόμενο να εμφανίσει ο γατούλης ασθένεια που θα μπορούσε με τη στείρωση να έχει αποφευχθεί. Και τότε θα μιλάμε πράγματι για σοβαρό και πραγματικό κίνδυνο για τη ζωούλα του, τον οποίο η επέμβαση της στείρωσης - ως επέμβαση ρουτίνας - δεν ενέχει.

Επίσης φίλη Άντζελα λες ότι δεν μπορείς να φανταστείς τον γάτο σου να ουρεί τις γωνίες και να προσπαθεί κάθε ώρα και στιγμή να αποδράσει. Άλλο όμως το τι φαντάζεσαι, άλλο το τι συμβαίνει - είναι στη φύση του να τα κάνει αυτά αν παραμείνει αστείρωτος, και φυσικά το ότι δεν μπορείς να τα φανταστείς (ενώ τα γνωρίζεις) δεν θα τα εμποδίσει να συμβούν.

Τέλος, οι συνθήκες υπό τις οποίες φαίνεται να γεννήθηκε και να έζησε ο γατούλης μέχρι να πουληθεί (:() με βάζουν σε σκέψεις... Χαρτιά υποθέτω πως το ζωάκι δεν διαθέτει... Ελπίζω να μην αποτελεί προϊόν αιμομιξίας ή γονέων με κακή υγεία, με ο,τι αυτό συνεπάγεται... (και δεν το λέω για να σε τρομάξω φίλη, το λέω γιατί έχουν δει τα μάτια μου... Μέλη του ευρύτερου περιβάλλοντός μου έχουν αδυναμία στα σκυλάκια ράτσας από πετ σοπ...και έχουν ταλαιπωρηθεί πολύ με την υγεία των ζώων που επέλεξαν να αγοράσουν...)

Κτηνίατρος και πάλι κτηνίατρος φίλη μου. Ο, τι σου προτείνει αυτό να κάνεις. Πάρε και δεύτερη και τρίτη γνώμη αν θέλεις, αλλά μην πάρεις αποφάσεις πριν ενημερωθείς πλήρως από τους ειδικούς.

Καλησπέρα σας:)Άντζελα διάβασα με πολύ προσοχή τα προαναφερόμενα σου και θα ήθελα να σου πω ότι πρέπει να κανεις δυο βασικές κινήσεις. 1] σε ο,τι αφορά τον αρούκο σου να του πάρεις και ένα θηλυκό περσικό να έχει παρέα και θα απολαύσεις πολλές χαρες από το νέο αυτό ζευγάρι που θα έχεις, αλλα το πιο βασικό θα σου μεταδώσουν απόλυτη ψυχική χαλάρωση και ηρεμία.
2] Σε ότι αφορά την κυρια από την οποια προμηθευτικές τον "γατουλινο" σου καλά θα κανεις να ενημερώσεις το υγειονομικό και την εταιρία προστασίας ζωων ώστε να τα περιποιηθεί και να τα φροντίσει με υπευθυνότητα και να τους προσφέρει αυτό που πραγματικά χρειάζονται αυτά τα 25 γατάκια που έχει η κυρια [ο,so κυρια μπορεί να λέγεται]και να υποστεί τις νομικές συνέπειες.
Θα ήθελα επίσης να αναφέρω ότι τίθεμαι ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΤΕΙΡΩΣΗΣ, διότι μπορεί από την μια πλευρά να είναι ακίνδυνη για τα αρσενικά περσικά, για τα θηλυκά όμως δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα, διότι σε αυτήν την περίπτωση γίνεται μια κανονική χειρουργική επέμβαση [ανοίγουν κατά μήκος την κοιλια της γάτας, βγάζουν έντερα κλπ προκειμένουν να της αφαιρέσουν τα όργανα αναπαραγωγής] και την ;χαναραβουν; ...με τις οποιες ταλαιπωρίες ανάρρωσης μπορεί να υποστεί η γατούλα... Κατόπιν των
ανωτέρω έχω την ταπεινή άποψη ότι καλο είναι να αφήσουμε να αναπαραχθούν φυσιολογικά τα ζωάκια προσφέροντας τους στοργή προστασία και ο,τι άλλο χρειαστούν μέχρι να μεγαλώσουν τα μικρά τους και στην συνεχεια να τα δώσεις για υιοθεσία σε φιλικές οικογένειες . Μια άλλη εναλλακτική λύση που έχεις επίσης είναι να ενημερώσεις τον κτηνίατρο σου ότι προτίθεσαι να δωρίσεις γατάκια, διότι εκείνος γνωρίζει άτομα μοναχικά η οικογένειες που αναζητούν αυτές τις πραγματικά τρυφερές υπάρξεις. Σε κάποιον επόμενο οίστρο της γατούλας σου μπορείς να την κρατήσεις για 2-4 ημερες [τόσο διαρκεί ο οίστρος ]μακριά από τον αρσενικό και έτσι δεν θα ταλαιπωρείται η γατούλα σου με συχνές εγκυμοσύνες .
Προσωπικά έχω 3 περσικές γατουλινες; και έναν αρσενικό πέρσι τα οποια λατρεύω και τους προσφέρω ότι καλύτερο για αυτά.Βεβαια τα περσικά ως γνωστόν χρειάζονται και εξειδικευμένες φροντίδες αλλα είμαι της άποψης ότι η πρόληψη είναι καλύτερη από την αντιμετώπιση. Έτσι λοιπόν μια φορα τον χρόνο καλώ τον κτηνίατρο στο σπίτι και τα εμβολιάζει τα εξετάζει και δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα απολύτως πρόβλημα .Αυτά τα υπέροχα πλάσματα αλλα και οιοδήποτε κατοικίδιο χρειάζεται καθαριότητα κάτι πολύ βασικό , στις ;αμμοδοχους; τους, να τους καθαρίζουμε τα ματάκια με φυσιολογικό ορο επειδή εκ φύσεως τσιμπλιάζουν , να τα κτενίζουμε με την ειδική κτένα, να τους κάνουμε μπάνιο και να στεγνώνουμε το τρίχωμα τους με δεύτερο μπουρνούζι και να τους κάνουμε πιστολάκι :D επίσης για να μην κομπιάζει το τρίχωμα τους μπορούμε να τους βάλουμε λίγο talk που βάζουμε στα μωράκια, το οποιο θα το διατηρήσει αφράτο και θα το αρωματίσει :)θέλουν και αυτά αγάπη και προδερμ :P

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Προσωπικα δεν εχω ακουσει ποτε ,οτι ενας γατος δεν μπορει να στειρωθει,επειδη επαθε μυκητα ή επειδη τον πειραξε στο στομαχι η αντιβιωση.
Ομως,σημασια εχει τι θεωρουμε εμεις;:)Παλι δεν μας λες..αν ο γιατρος ,σου εχει πει οτι μετα απο ολα αυτα,ειναι επικινδυνο να κανει στειρωση(δεν εννοουμε τωρα αμεσως βεβαια,να αναρρωσει εντελως πρωτα) Σου εχει πει ο γιατρος κατι τετοιο;

οχι εφη..δεν εχω κανει καν συζητηση για αυτο με τον γιατρο.τι να σου πω ..ψεματα??οχι
εγω λεω οτι αφου η αντιβιωση τον <εστειλε>
αφου ενα κλασικο εμβολιο,το ιδιο
και αφου ολοι οι γιατροι λενε οτι υπαρχει κινδυνος παντα γιατι ειναι επεμβαση
για αυτους τους λογους το λεω.
και για να απαντησω και στην φιλη μ.γατος,(για το αν παιρνουμε ρατσας η μη)η οποιον αλλον,λεω οτι εχω μαζεψει
απο τοτε που θυμαμαι τον εαυτο μου μικρο παιδι,και τωρα ειμαι 45,δεκαδες ζωα απο τους δρομους και βεβαιο θανατο.
πολλα εμειναν μαζι μου ως το τελος,και αλλα τα εδωσα σε φιλους.
επισης τα καλοκαιρια τρεχω στο κεντρο προστασιας πουλιων,και βοηθαω.
ο παπαγαλος και ο αρης μου ειναι τα μονα,που ναι εχω αγορασει.και δεν νιωθω καθολου ασχημα για αυτο
γιατι εχω κανει οτι ειναι ανθρωπινος δυνατο για οποιο αλλο εχει αναγκη.

και φυσικα σκεφτομαι τι θα γινει αν δεν το κανω.για αυτο και κανω ολη αυτην την συζητηση.
λυπαμαι πραγματικα αν σας εχω κουρασει.αλλα παλευω να βρω μια ακρη.
ποιος γιατρος σε αυτον τον πλανητη θα με βεβαιωση οτι θα παρω πισω το παιδουλι μου?
αν το κανει καποιος..παω τωρα..

ΥΣ. αγαπητη βιβιαν,επειδη διαβασα οτι σχεδον ολοι κανουν μπανιο τα γατουλια και τους βαζουν και πουδρα για ευκολο χτενισμα να πω οτι.πηρα σημερα στο κινητο την κτηνιατρο και της ειπα αν μπορω να του βαλω πουδρα για να βοηθηθει που εχω να τον χτενισω τοσες μερες με ολα αυτα..
ακομα πονανε τα αυτια μου απο τις φωνες της.
φυσικα και οχι..δεν μπορουμε να κανουμε καλα αυτα τα δερματικα που εχει,και θες και αλλα?
ισως βεβαια αν δεν ειχαμε το προβλημα να ηταν οκ.
οσο για το μπανιο,μια φορα που λερωθηκε,και του επλυνα το ποπουδακι του,χειμωνας..μολις πηρα το μπιστολακι να τον στεγνωσω λιγο,κοντεψε να μου μεινει στα χερια.ηταν η μονη φορα που τον ειδα να παλευει με τοση δυναμη να ξεφυγει.τις επομενες 2 μερες δεν βγηκε κατω απο το κρεβατι..
ποιο μπανιο λοιπον??χαχα

Τελευταία επεξεργασία:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back