Μπάνερ για στειρώσεις και ονυχεκτομή

Λαθος παραθεση!ειπα νομίζω τέλος η συζήτηση κάντε πράξη τη φιλοζωία σας

Παλι καλά που εισαι κι εσύ να μας το προτείνεις γιατι απο μονη μου δεν θα το σκεφτόμουν.
Επισης πολύ μου αρέσει αυτό σου το πάθος να διαιωνήσεις το Βιρμανικό ειδος με τα τόσα μωρά να κλαινε στους σκουπιδοντενεκέδες. Μάλλον έτσι θα κάνεις πράξη την φιλοζωία σου ε;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Παιδιά, να θυμίσω ότι εδώ δεν κάνουμε διαγωνισμό φιλοζωίας. Το τι κάνει ή δεν κάνει κανείς στην προσωπική του ζωή και πώς αντιλαμβάνεται τη σχέση του με τα ζώα είναι άλλο θέμα. Δεν μπορούμε να κρίνουμε κάποιον από πέντε μηνύματα που διαβάσαμε σ' ένα φόρουμ. Ας μείνουμε λοιπόν στο θέμα μας που είναι η ονυχεκτομή.:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εχεις δίκιο και ζητώ συγγνώμη.
Αλλά οταν θίχθηκε επανειλημένα η δικιά μας φιλοζωία σε σχέση με των Αμερικάνων που ειναι υπέρμαχοι της ονυχεκτομης οπως ειπώθηκε, δεν μπορεσα να μην απαντήσω.

Επειδή αναφέρθηκαν, σε προηγούμενο post, γενικώς οι "επεμβάσεις" που κάνουμε εμείς ως άνθρωποι στα ζώα μας και παρεμβαίνουμε με αυτόν τον τρόπο στη φύση, στο μόνο που εστιάζω την προσοχή μου είναι οι λόγοι για τους οποίους υποβάλλουμε τα ζώα σε αυτές τις διαδικασίες.

Ιδίως η στείρωση γίνεται για την υγεία του ζώου και των μελλοντικών απογόνων. Κι εγώ θα ήθελα η Leeloo μου και o Frodo μου να κάνουν κοινά ευρωπαϊκά παιδάκια που σίγουρα θα ήταν κουκλιά με καταπράσινα μάτια. Και μετά τα γατιά τι θα τα έκανα?

Ο μόνος λόγος που κάνουμε ονυχεκτομή είναι για τα έπιπλα μας, για τα χαλιά μας, για τα παιδιά μας, για τα σκυλιά μας, για τα αφτιά μας και όλα τα -α μας. Στην ίδια τη γάτα δεν προσφέρει τίποτα. Και έχω δει το γάτο της μαμάς μου να σώζεται πάμπολλες φορές από τα νύχια του. Ιδιαίτερα τώρα που γέρασε λιγουλάκι και έχει μια σχετική αστάθεια αλλά φοβερή όρεξη για παιχνίδι και τρεχαλητά.

Σαφώς οι καναπέδες της μαμάς μου είναι πλέον κουρέλια. Σαφώς οι κουρτίνες μου είναι περφορέ. Αν ένας άνθρωπος μου πει ΕΝΑ καλό που κάνει η ονυχεκτομή στη γάτα, ΕΝΑ καλό μόνο, σας υπόσχομαι ότι θα το σκεφτώ σοβαρά. Μέχρι τότε θα πιστεύω πως η πράξη αυτή είναι "μούφα" φιλοζωία και μάσκα για να καλύπτει τον εγωισμό κάποιων. Σαν τη νέα μόδα που υπάρχει, να ξυρίζουν το σώμα στις φουντωτές γάτες και να αφήνουν το κεφάλι και την άκρη της ουράς για να μοιάζουν με λιοντάρια.

Και για να φωνάζει τόσος κόσμος, τόσες οργανώσεις και να υπάρχουν και τόσοι σχετικοί νόμοι, δε μπορεί, κάποιο δίκιο θα έχουν.

Mε κάλυμε η nmc :)
Και θα το ΞΑΝΑ-πω.....
Υπάρχουν και τα ΛΟΥΤΡΙΝΑ!!!! :mad:

Ο μόνος λόγος που κάνουμε ονυχεκτομή είναι για τα έπιπλα μας, για τα χαλιά μας, για τα παιδιά μας, για τα σκυλιά μας, για τα αφτιά μας και όλα τα -α μας.

Περιττό να σας πω ότι στο σπίτι δεν έχω έπιπλα, αλλά πάρα πολλά ονυχοδρόμια, τα οποία οι γάτες απλώς μου επιτρέπουν να χρησιμοποιώ και σαν κρεβάτι/καναπέ/γραφείο κ.λπ.:D

Είναι αλήθεια ότι συμβαίνουν ατυχήματα, και μάλιστα μια κοπέλα από εδώ είχε ένα άσχημο περιστατικό με ένα γατάκι που τη γρατζούνισε στο μάτι με αποτέλεσμα να τη στείλει στο νοσοκομείο, αλλά δεν είναι λόγος αυτός να βγάζουμε τα νύχια της γάτας. Πολλές φορές τα ζώα αντιδρούν απρόβλεπτα, οπότε τα ατυχήματα είναι μέσα στο πρόγραμμα.

Ορίστε και πώς ακριβώς γίνεται η ονυχεκτομή, για να μην μένουν λανθασμένες εντυπώσεις.
Είναι σαφές ότι δεν πρόκειται για "κόψιμο του νυχιού", αλλά για ακρωτηριασμό της τελευταίας φάλαγγας του δαχτύλου. Δηλαδή κόβονται τένοντες και αφαιρείται οστό. Αν κοιτάξετε τα χέρια σας και δείτε πού βρίσκεται η τελευταία άρθρωση σε κάθε δάχτυλο, θα καταλάβετε ακριβώς.

Συνημμένα

• Declaw.jpg
    Declaw.jpg
    93,6 KB · Εμφανίσεις: 43
παπαπαπα!

Σοβαρά σας μιλάω, ανατρίχιασα!

Πάντα....
to-the point.. aretha!!!! :up:

Ορίστε και πώς ακριβώς γίνεται η ονυχεκτομή, για να μην μένουν λανθασμένες εντυπώσεις.
Είναι σαφές ότι δεν πρόκειται για "κόψιμο του νυχιού", αλλά για ακρωτηριασμό της τελευταίας φάλαγγας του δαχτύλου. Δηλαδή κόβονται τένοντες και αφαιρείται οστό. Αν κοιτάξετε τα χέρια σας και δείτε πού βρίσκεται η τελευταία άρθρωση σε κάθε δάχτυλο, θα καταλάβετε ακριβώς.

hello το νυστέρι το βλέπουμε όλοι

μιλάμε για επέμβαση χωρίς νυστέρι

η χειρουργική προχωράει, μιλάμε για laser

Βάσια, νομίζω ότι το πρόβλημα των περισσότερων βρίσκεται στο ηθικό σκέλος της ονυχεκτομής, όχι στο τεχνικό (το πώς γίνεται η τομή).

hello το νυστέρι το βλέπουμε όλοι

μιλάμε για επέμβαση χωρίς νυστέρι

η χειρουργική προχωράει, μιλάμε για laser
ΟΚ, διαφορετικό εργαλείο, πάσο...
Τι άλλο αλλάζει; Μήπως κόβεται κάτι λιγότερο όταν χρησιμοποιείται λέιζερ; Γιατί δεν νομίζω οι αντιρρήσεις στην ονυχεκτομή να οφείλονται στο εργαλείο που χρησιμοποιείται για να γινει ο ακρωτηριασμός, αλλά στον ακρωτηριασμό καθ' αυτόν.

sorry αλλά...

hellooo! "άλλα λέει η θειά μου, άλλα ακούν τ' αφτιά μου"

sorry αλλά...

hellooo! "άλλα λέει η θειά μου, άλλα ακούν τ' αφτιά μου"

:lol::lol::lol::lol: ή αλλιώς.. το ανέκδοτο....
Hello???? Θα πάμε νύχτα!!!! :lol::lol:

Από μια πρόχειρη αναζήτηση στο google:
During laser surgery, a small, intense beam of light is used to cut through tissue by heating and vaporizing it, meaning there's less bleeding, less pain, and a shorter recovery time. But the surgical technique itself is similar to the traditional method (or "onychectomy"), with the laser simply replacing a steel scalpel blade.
The second alternative technique, known as a "tenectomy" (or tendonectomy), is becoming increasingly common. Rather than amputate the cat's claw, the surgeon removes a piece of the tendon that controls the cat's ability to flex and extend his claws. After surgery, the cat's claws are intact, but remain permanently extended. More than half of the cats who undergo this procedure can still use their claws to some extent but cannot scratch normally. Since the cat can't sharpen his claws, the claws quickly become rough, grow excessively, and must then be trimmed on a regular basis.
Δεν νομίζω να έχεις δίκιο, Βάσια.

Βάσια, συν-βιρμανεζόφιλη, θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω καθέτως και οριζοντίως με την άποψή σου... Όταν αγαπάς τις γάτες και θες μια να ζει στο σπίτι σου, παίρνεις γάτα - πάει και τελείωσε! Με τα μουστάκια της, τα αυτάκια της, την ουρίτσα της και τα νυχάκια της! Η στείρωση γίνεται για να μην υποφέρει το ζώο από τους οίστρους - η ονυχεκτομή (με όποιο τρόπο κι αν γίνεται) συμβαίνει για να μην υποφέρουν οι άνθρωποι από τη γάτα και αυτό το θεωρώ ΤΡΑΓΙΚΟ! Αυτοί που το κάνουν στη γάτα τους δεν την αγαπάνε πραγματικά! Δεν την δέχονται όπως είναι! Όταν αγαπάς έναν άνθρωπο, δεν τον δέχεσαι με τα καλά και τα στραβά του; Γιατί να μη δεχτείς και τη γάτα έτσι; Επειδή είναι ζώο και άρα κατώτερο του ανθρώπινου είδους; Η αφαίρεση των νυχιών βολεύει τους ιδιοκτήτες (να μη χαλάσουν και τα ωραία μας επιπλάκια που τα πληρώσαμε και ένα σωρό λεφτά!), αλλά η γάτα υποφέρει γιατί δεν μπορεί να ξυθεί, να σκάψει την άμμο της, να σκαρφαλώσει, να πιαστεί σε περίπτωση που θα πέσει κ.ο.κ.... Κατά την άποψή μου, ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ!

ΥΓ: και δεν έχει να κάνει με το πόσο φιλόζωος είναι κάποιος! Πολλοί από αυτούς που κάνουν ονυχεκτομή στις γάτες τους, φροντίζουν και τα αδέσποτα και νοιάζονται για τα ζώα... Εγωιστές είναι και @*%$*#!!!!:mad:

Νομίζω ότι η απάντηση σε κάτι τέτοιους "φιλόζωους" είναι να τους πληρώσει το σύμπαν με το ίδιο νόμισμα. Φανταστείτε να σας έκοβαν τα πόδια γιατί θα σας ήθελαν για δουλειά γραφείου κ άρα αυτά δεν χρειάζονται γιατί καταναλώνουν τζάμπα τροφή;

Βρε παιδιά μην υπερβάλετε!
Με την ίδια λογική κάνει καμιά γυναίκαι σήμερα στείρωση??
Το ίδρυμα Μητέρα είναι γεμάτο όμως με παιδιά προς υιοθεσία!! Μην τα εξανθρωπίζουμε όλα!

Γιούλη δεν μιλούσα για την στείρωση μιλούσα για τα δόντια, τα νύχια, τις ουρές κ τ΄ αυτιά. Ε! αυτά δεν τα κάνει μια γυναίκα νομίζω. Και εφόσον δεν τα κάνουμε εμείς οικειοθελώς γιατί τα κάνουμε σε ανυπεράσπιστα πλάσματα με το ζόρι;

Σωστά.
Άπλά έφερα το παράδειγμα με τις στειρώσεις για να μην παραλληλίζουμε τον άνθρωπο με τα ζώα!
Γενικά δεν έχω εκφέρει καμία άποψη για τις ονυχεκτομές γιατί πιτεύω ότι και οι δύο πλευρές έχουν τη λογική τους!

Υ.Γ. Βλέπω είσαι από τα Τρίκαλα? Υπέροχη πόλη! Είναι και η καταγωγή μου!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back