Μπιλίτσα!

ΑΝΝΑ ΚΑΤΣ

Νεοφερμένο μέλος

Η ΑΝΝΑ ΚΑΤΣ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 51 ετών. Έχει γράψει 93 μηνύματα.
Καλησπέρα σε όλους και χρόνια πολλά!!
Είχα γράψει ενα θέμα με τα καλά χριστουγεννα αλλά δεν το βρίσκω..
Όπως έγραφα και στο θέμα, ο χρόνος που φεύγει μου αφήνει θλίψη και πόνο και εύχομαι ο καινούργιος να είναι γεμάτος ΥΓΕΙΑ για όλους μας και πιο πολύ για τους αγαπημένους μας συντρόφους( αυτά τα υπέροχα χνουδωτά μας)
Το Σάββατο, μετά απο όλα αυτά που μου έχουν τύχει μέσα σε δυο βδομάδες(σαν σήμερα κλείνει 2 βδομάδες μακρυά μου το κοριτσάκι μου), πήγα την Μπιλίτσα μου στον γιατρό για τσέκ-απ..
Την ψηλάφησε και την είδε καλά(5 κιλά το χοντρουλό μου),λίγη ψώρα είχαμε στ' αφτάκια μας και τα δοντάκια μας θέλουν καθαρισμό.
Μας πήρε και αίμα....
Την Κυριακή χτυπάει το τηλ και ήταν ο κτηνίατρος, τρελάθηκα.
Μου είπε (δεν θυμάμαι βέβαια πως ήταν η ορολογία ακριβώς) οτι βλέπει κληνικά, οχι πως το γατί έχει πρόβλημα, ανερχόμενη νεφρική ανεπάρκεια(κάπως έτσι)!!!Είναι λίγο ανεβασμένη η κρεατινίνη και η ουρία.Πως κάποια στιγμή θα αρρωστήσει απο τα νεφρά της.Πρέπει να ξεκινήσουμε διατροφή για να ζήσει αρκετά χρόνια.
Ξανά λοιπόν τα ίδια.Πως θα την κάνω να τρώει που όταν ήτανε να φάει η lady μου την ειδική τροφή, η Μπιλίτσα οχι μόνο δεν την πλησίαζε, αλλά έσκαβε σαν να ήταν κακά;
Δεν αντέχω να περάσω τα ίδια...
Δεν θέλω να αρρωστήσει και το άλλο μου το κοριτσάκι, είναι οτι μου έχει απομείνει!!
mel, για άλλη μια φορά ζητάω την γνώμη σου, σε παρακαλώ τι να κάνω, είναι σοβαρό;
Σήμερα τ' απόγευμα θα πάρω τον κτηνίατρο να μου τα πει λίγο καλύτερα γιατί προχθές σοκαρίστηκα λίγο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γράψε μας λεπτομέρειες για τα αποτελέσματα των εξετάσεων (όταν τα μάθεις) και για ποιο λόγο ο κτηνίατρός σου υποψιάζεται νεφρική ανεπάρκεια για να μπορέσω να σου πω τη γνώμη μου.....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αυριο θα πάω να πάρω τις εξετάσεις.Μου είπε οτι πρέπει να δουμε τα ούρα της, γιατί μόνο με την κρεατινίνη και την ουρία δεν μπορεί να πει σίγουρα οτι είναι νεφρική ανεπάρκεια.Μπορεί να μου ξέφυγε πρίν την εξέταση και να έφαγε κρέας και γι' αυτό να τα δείχνει ανεβασμένα.πρέπει λέει να της κάνει παρακέντηση, το οποίο είναι το πιο σωστό, αλλά μπορεί και να μου δώσει μια άμμο που θα συγκεντρώσει τα ούρα και να του τα πάω.
Ασχετο, άλλα μπορεί να τα δείχνει υψηλά επειδή είναι χοντρούλα(5 κιλά,12 ετών) και πολύ φαγανή;

Αχ βρε Αννα, μακαρι να μην είναι τίποτα! Να ναι καλά η Μπιλίτσα σου!

Μη το βαζεις κατω βρε απο το να εχει προδιαθεση μεχρι ν αρωστησει κιολα εχει καιρο ακομα υπαρχουν κι αλλες τροφες στο εμποριο σιγουρα θα βρεις μια που θα της αρεσει η θα την αναμειξεις με κατι που θα της αρεσει.. ηρεμια και η λυση θα βρεθει ισως μπορεις να κανεις κι αλλα πραγματα για να το αποφυγεις πχ αλλαγη τροπου ζωης με πιο πολλα παιχνιδια ρωτα τον κτηνιατρο τι βοηθαει γενικοτερα

Καλημέρα σε όλους και καλή χρονιά!!
Λοιπόν, έχω στο χέρι μου τις απαντήσεις της Μπιλίτσας.
Mel και isavvas, αν μπορείτε να βοηθείσετε!
Ουρία:43
Κρεατινίνη:2,1
Χολιστερίνη:152
Για να σιγουρευτεί για νεφρική ανεπάρκεια θέλει να κάνει εξέταση ούρων με κυστοκέντηση.
Μου έδωσε μια ειδική άμμο, στην οποία εγώ δυστυχώς για να πάει έβαλα και λίγη απο την δική της άμμο και έδειξε καλή η εξέταση (1045),που μπορεί να πήρε άλατα απο την άμμο και τώρα πρέπει να της κάνει κυστοκέντηση για να είμαστε σίγουροι.
όλα αυτά λέει είναι εργαστηριακά ευρήματα και ότι το γατί δεν είναι άρρωστο και μπορούμε με την ειδική τροφή να την κάνουμε να ζήσει πολλά χρόνια..
Τι λέτε;;;;

Κορίτσι μου μακάρι να ειναι όλα καλά και να μην συμβαίνει τίποτα!!!! Ισως να φταιει το βάρος. Τι να πω....... Οτι καλύτερο ευχομαι!

Για να σιγουρευτεί για νεφρική ανεπάρκεια θέλει να κάνει εξέταση ούρων με κυστοκέντηση.
Μου έδωσε μια ειδική άμμο, στην οποία εγώ δυστυχώς για να πάει έβαλα και λίγη απο την δική της άμμο και έδειξε καλή η εξέταση (1045),που μπορεί να πήρε άλατα απο την άμμο και τώρα πρέπει να της κάνει κυστοκέντηση για να είμαστε σίγουροι.
όλα αυτά λέει είναι εργαστηριακά ευρήματα και ότι το γατί δεν είναι άρρωστο και μπορούμε με την ειδική τροφή να την κάνουμε να ζήσει πολλά χρόνια..
Τι λέτε;;;;
επειδη κ ο λαμπης εδειξε αυξημενη ουρια κ κρεατινη μου προτεινε ο γιατρος να του δινω γαλοπουλα βραστη χωρις αλατι κ πετσα κ γενικα μεχρι να φαει την ξηρα τροφη την ειδικη ειδα κ επαθα αλλα την εφαγε απο μονος του μολις ειδε οτι την ετρωφγε η πατουνα

Περαστικά βρε Aννούλα. Eυχομαι ο νέος χρόνος να φέρει υγεία στην οικογένειά σας. Eλπίζω να το προλάβατε στην αρχή.

Τι λέτε;;;;

Είναι αλήθεια ότι η ουρία και η κρεατινίνη είναι "τσιμπημένες" αλλά το ειδικό βάρος του ούρου είναι (1045) είναι φυσιολογικό. Αν και είναι σπάνιο, αναφέρονται περιστατικά γατών με νεφρική ανεπάρκεια που παρουσιάζουν αύξηση την συγκέντρωσης της ουρίας και της κρεατινίνης πριν παρουσιάσουν χαμηλό ειδικό βάρος ούρου, δηλ. πολυουρία-πολυδιψία, ενώ συνήθως στις γάτες (και πάντα στο σκύλο) συμβαίνει το αντίθετο.

Θα έλεγα ότι πρέπει οπωσδήποτε να επαναληφθεί η εξέταση ούρου και μάλιστα η λήψη να γίνει με κυστοκέντηση, όπως είπε και η κτηνίατρός σου. Αν και πάλι το ειδικό βάρος είναι φυσιολογικό και δεν υπάρχει κανένα άλλο παθολογικό εύρημα από το ούρο (πρωτεϊνουρία, ευρήματα στο ίζημα κλπ.), θα πρέπει να ξαναγίνουν οι βιοχημικές εξετάσεις γιατί μπορεί να έγινε κάποιο λάθος στη μέτρηση ή η αύξηση να οφείλεται σε άλλα αίτια, π.χ. αυξημένες πρωτεΐνες στην τροφή, αιμορραγία από τον γαστρεντερικό σωλήνα (θα είχε βέβαια το ζώο κι άλλα συμπτώματα) η διάφορες παθολογικές καταστάσεις (όπως η καρδιακή ανεπάρκεια) που προκαλούν μείωση της ροής του αίματος στο νεφρό.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back