Μπλουζάκια για τα αδέσποτα;

• Thread starter Thread starter ruko
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Για όσους είναι πιο πρακτικοί:
Καλά τα χρώματα και το σχεδιασμό τα βρίσκουμε έχετε όλοι τόσες ιδέες! Και μια πετσέτα δεν θάτα κακή ιδέα αλλά για να ξεκινήσει όλο αυτό πιστεύω πως πρέπει να αρχίζει με κάτι απλό π.χ. σε χρώματα άσπρο, ανοιχτό γκρί και απαλό λαδί το λογο του site όπως το δείχνει η yasmin ώστε να τυπώνετε εύκολα και γρήγορα. Δεύτερο το ύφασμα πρέπει να είναι καλό για να δείχνει αξιοπιστία. Τρίτο ο μπαμπας κάποιας κοπέλας που μπορεί να το ψάξει με βιοτεχνίες θα προσφέρει μεγάλη υπηρεσία γιατί η παραγωγή του προϊόντος θέλει γνώση. Τέταρτο η διάδοση, δηλαδή με τι τρόπο και από που θα το προμηθεύεται κανείς. Δεδομένου ότι το πράγμα γίνεται περίπλοκο με αποδείξεις, ΦΠΑ, εφορία, πληρωμή με πιστωτική κάρτα στο site κτλ., κτλ., το καλύτερο είναι να το αναλάβει μια βιοτεχνία να το βγάλει και να το διαθέτει στη λιανική και να συμφωνηθεί με συμφωνητικό ότι το site (ποιος είναι ο νόμιμος εκπρόσωπος? υπάρχουν ζητήματα κατοχύρωσης πνευματικής ιδιοκτησίας -το design και η ιδέα) θα λαμβάνει το 50% επί των καθαρών κερδών. Μπορεί ακόμη να το αναλάβει μια μεγάλη αλυσίδα, για παράδειγμα ο Φωκάς που έχει σε πολλά μέρη καταστήματα, να το παράγει και να το διαθέτει και να δίνει στο 50% επί των καθαρών κερδών στο site. Έτσι ο παραγωγός και θα βοηθά τον σκοπό μας, δεν θάχουμε όλη τη διοικητικο-οικονομική δουλειά της διάδοσης και θα εμφανίζεται σαν χορηγός. Αυτό μπορεί να αξιοποιηθεί και με άλλες προεκτάσεις. π.χ. προβολή σε τηλεόραση και ραδιόφωνο και πολλά άλλα.
Αυτές είναι προς το παρόν οι σκέψεις μου

Η ιδέα συνεργασίας με αλυσίδα ή βιοτεχνία δεν είναι άσχημη. Όμως το πρόβλημα είναι (παρακαλώ διορθώστε με, αν κάνω λάθος) ότι το σάιτ δεν είναι νομικό ή φυσικό ή όπως το λένε πρόσωπο, δεν έχει ΑΦΜ, κατά συνέπεια δεν μπορεί να συνάψει συμφωνητικά. Άλλωστε και το π.χ. 50% των κερδών που θα παίρνει το σάιτ, θα πρέπει να δηλωθεί στην εφορία. Ο μόνος τρόπος να γίνει κάτι τέτοιο είναι ή να το αναλάβει κάποιος από εδώ με το δικό του ΑΦΜ -μεγάλη ευθύνη- ή να ιδρύσουμε, ξέρωγω, ΜΚΟ ή (η διαστημική επιλογή) να γίνει το όλο πρότζεκτ με συνεργασία παραγωγού-φιλοζωϊκής-ημών ως μεσαζόντων/διοργανωτών, υποθέτω. Το οποίο είναι δύσκολο, αλλά όχι αδύνατο.
Αν όλα τα παραπάνω είναι αρλούμπες,:P ζητώ συγγνώμη που σας ζάλισα.

Έχω να προτείνω δύο πράγματα: πρώτον, όπως και να το οργανώσουμε, επιμένω ότι είναι καλύτερο να μη βάλουμε το λογότυπο του σάιτ στο μπλουζάκι, γιατί αυτό αφορά μόνο εμάς, τα μέλη. Γιατί να πάρει κάποιος ένα μπλουζάκι με το λογότυπο ενός σάιτ που δεν επισκέπτεται; Ενώ ένα σχέδιο πχ με ένα χαριτωμένο γατάκι θα προσελκύσει περισσότερο κόσμο.

Δεύτερον -και τονίζω ότι το λέω επειδή είμαι φύσει απαισιόδοξος άνθρωπος- πιστεύω πως επειδή δεν έχουμε μεγάλη εμπειρία σε τέτοια θέματα ούτε τις τρομερές δημόσιες σχέσεις, καλό είναι να μην προσπαθούμε να κάνουμε τρομερά φιλόδοξα πράγματα. Ας το κάνουμε σε μικρή βάση για αρχή και σε ρεαλιστική βάση, και αν δούμε ότι έχει απήχηση το πράγμα, το επεκτείνουμε.
Μόνο τότε θα μας δώσουν σημασία και οι "μεγάλοι" που ενδεχομένως φοβούνται να πετάξουν λεφτά σε αβέβαιες επενδύσεις.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Έχω να προτείνω δύο πράγματα: πρώτον, όπως και να το οργανώσουμε, επιμένω ότι είναι καλύτερο να μη βάλουμε το λογότυπο του σάιτ στο μπλουζάκι, γιατί αυτό αφορά μόνο εμάς, τα μέλη. Γιατί να πάρει κάποιος ένα μπλουζάκι με το λογότυπο ενός σάιτ που δεν επισκέπτεται; Ενώ ένα σχέδιο πχ με ένα χαριτωμένο γατάκι θα προσελκύσει περισσότερο κόσμο.

Συμφωνώ μ αυτό που λές κατά ένα μέρος, ενδιαφερόμαστε για όλα τα αδέσποτα γάτες και σκυλιά και δεν ξέρω τι άλλο, και καλό θα ήταν πιστεύω να μην επιμείνουμε μόνο στις γάτες... δεν ξέρω αν συμφωνείτε:redface:. Τώρα για μπλουζάκι με το λογότυπο του σαιτ θα μ άρεσε να φοράω (δεν ξέρω βέβαια πως θα το προμηθευτώ..) αλλά νομίζω πως απευθύνεται κυρίως για τα μέλη του σαιτ.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Παιδια η αρχική ιδεα ηταν να ειναι για μας και μσα αποτο τι θα το οραμε εμεις και γνωστο μας να προβληθει το θεμα της γατας( με την οπτικη οτι για τους σκυλου υπαρχουν πρισοτερα πραγματα οπως κυνοκομια και καταφυγια ) αν το κανουμ για ολα τα αδεσποτα εχει το καθε σωματειο το δικο του για σκυλακια και γατακια εν εχει πολυ νοημα...

Κι εγώ συμφωνώ να μείνει εστιασμένο στις γάτες, που υποεκπροσωπούνται άλλωστε.:/:
Αλλά το θέμα είναι, αν θέλουμε να το κάνουμε μόνο για εμάς και τους γνωστούς μας, γιατί να μπούμε σ' αυτή την περίπλοκη και πολυέξοδη διαδικασία; Δηλαδή, αν είναι μόνο για μας, ας κάνουμε τα σιδερότυπα και ας συγκεντρώσουμε χρήματα που θα δοθούν σε κάποιο σωματείο με τον όρο να δοθούν για τις γάτες.
Καταλαβαίνω αυτό που λες, αλλά νομίζω ότι δεν γίνεται ενημέρωση με μπλουζάκια. Οπότε πρέπει να αποφασίσουμε αν θα κάνουμε ενημέρωση ή fund raising, γιατί είναι δυο διακριτά πράγματα.

Μπορουν φανταζομαι να γινουν παραλληλα

Σαφώς και μπορούν. Αλλά η γνώμη μου είναι ότι όταν εστιαζόμαστε σε ένα πράγμα, έχουμε καλύτερα αποτελέσματα. Δηλαδή, όταν προσπαθούμε να κάνουμε και τα δύο με την ίδια δραστηριότητα (άσχετο από τα μπλουζάκια αυτό - γενικά μιλάω) έχουμε λειψή ενημέρωση και λειψό fund raising.

Για να πετύχει ένα fund raising, πρέπει να είναι διασκεδαστικό. Αν προσπαθείς να πουλήσεις κάτι σε κάποιον και ταυτόχρονα τον φορτώνεις με ένα σωρό δυσάρεστες και αδιάφορες γι' αυτόν πληροφορίες, μπορεί να τον πείσεις να το αγοράσει από τύψεις, αλλά το θέμα θα τελειώσει εκεί. Αλλά αν κάνεις το μήνυμά σου απλό και χαρούμενο, μπορεί ο ίδιος να αγοράσει και να το προτείνει και σε ένα φίλο του - "είναι για καλό σκοπό".
(σαν μαρκετατζού μιλάω) :P

Από την άλλη, πώς θα κάνεις ενημέρωση μέσα από μπλουζάκια; Δεν μπορείς να επαφίεσαι στο ότι κάποιος θα σε ρωτήσει - πόσοι θα είναι αυτοί; Θέλει τελείως διαφορετική προσέγγιση το θέμα. Αν και δεν έχω καταλάβει καλά πώς τη σκέφτεσαι την ενημέρωση...:redface:

Πιστεύω ότι προς το παρόν θα ήταν καλύτερα να επικεντρωθούμε στην πώληση και στο μάζεμα κάποιων χρημάτων. Να ενημερώνεται φυσικά ο κόσμος που πάνε τα χρήματα και αν κάποιος θέλει να μάθει περισσότερες λεπτομέριες έχει καλώς.

Τοτε καλυτερα οσοι μπορουν συναντηθειτε στην αθηνα και πειτε μας

Η ιδέα συνεργασίας με αλυσίδα ή βιοτεχνία δεν είναι άσχημη. Όμως το πρόβλημα είναι (παρακαλώ διορθώστε με, αν κάνω λάθος) ότι το σάιτ δεν είναι νομικό ή φυσικό ή όπως το λένε πρόσωπο, δεν έχει ΑΦΜ, κατά συνέπεια δεν μπορεί να συνάψει συμφωνητικά. Άλλωστε και το π.χ. 50% των κερδών που θα παίρνει το σάιτ, θα πρέπει να δηλωθεί στην εφορία. Ο μόνος τρόπος να γίνει κάτι τέτοιο είναι ή να το αναλάβει κάποιος από εδώ με το δικό του ΑΦΜ -μεγάλη ευθύνη- ή να ιδρύσουμε, ξέρωγω, ΜΚΟ ή (η διαστημική επιλογή) να γίνει το όλο πρότζεκτ με συνεργασία παραγωγού-φιλοζωϊκής-ημών ως μεσαζόντων/διοργανωτών, υποθέτω. Το οποίο είναι δύσκολο, αλλά όχι αδύνατο.
Αν όλα τα παραπάνω είναι αρλούμπες,:P ζητώ συγγνώμη που σας ζάλισα.

Δεύτερον -και τονίζω ότι το λέω επειδή είμαι φύσει απαισιόδοξος άνθρωπος- πιστεύω πως επειδή δεν έχουμε μεγάλη εμπειρία σε τέτοια θέματα ούτε τις τρομερές δημόσιες σχέσεις, καλό είναι να μην προσπαθούμε να κάνουμε τρομερά φιλόδοξα πράγματα. Ας το κάνουμε σε μικρή βάση για αρχή και σε ρεαλιστική βάση, και αν δούμε ότι έχει απήχηση το πράγμα, το επεκτείνουμε.
Μόνο τότε θα μας δώσουν σημασία και οι "μεγάλοι" που ενδεχομένως φοβούνται να πετάξουν λεφτά σε αβέβαιες επενδύσεις.
Σωστά κι αυτά που γράφεις. Με ΜΚΟ θα γινόταν αλλά έτσι από μια απλή ομάδα δε γίνεται.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back